Dodaj do ulubionych

Sprzedaż polis ubezpieczeniowych w górę, ale st...

IP: 85.222.87.* 04.12.10, 06:43
Czy wiecie ile procent z zebranych składek firmy ubezpieczeniowe wydają na odszkodowania? ok. 40%. 60% idzie na ich koszty własne, marketing, zysk i tzw. działalność lokacyjną, czyli bezpodatkowy sposób powiększania majątku/kapitału firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxedos Sprzedaż polis ubezpieczeniowych w górę, ale st... IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.10, 22:16
      Ja dostałem niedawno z PZU wznowienie polisy OC na przyczepkę gdzie oprócz standardowego OC chcieli składkę za NNW oraz auto pomoc holowanie i coś tam jeszcze. Chcieli objąć ubezpieczeniem osobowym pojazd którym osób się przewozić nie da! Niebawem i podziękuję bo zgodnie z moimi standardami ze złodziejami i oszustami nie rozmawiam.
    • Gość: stan Sprzedaż polis ubezpieczeniowych w górę, ale st... IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.10, 22:23
      Chyba odpowiedź na to nie jest zbyt skomplikowana. Najlepszy jest ten , który daje największe łapówy osobom odpowiedzialnym za podpisywanie umów w firmach, urzędach , szkołach etc.
    • Gość: Terry Re: Sprzedaż polis ubezpieczeniowych w górę, ale IP: *.e-wro.net.pl 05.12.10, 22:41
      PZU ma taki ładny wynik, bo musi "wyglądać" przed akcjonariuszami. Prawda jest taka, że do niedawna nie wliczali do szkodowości z OC szkód w zielonej karty dlatego mieli rentowny produkt ;) podobnych przykładów można pewnie podać więcej.
      Co do stwierdzenia: "Walkę o kierowców odpuściło Generali. Zamiast ścigać się w sprzedaży nierentownego OC, postawiło na polisy mieszkaniowe, turystyczne i od nieszczęśliwych wypadków. Stanowią one już 40 proc. całej sprzedaży Generali. Przed dwoma laty było to jeszcze 33 proc. Z tego powodu sprzedaż polis spadła o prawie 1 proc., do 561 mln zł."
      To niestety już tak nie jest - od jakiegoś miesiąca, dwóch generali bardzo obniżyło składki i stara się odbudować swój portfel OC. Niestety robi to w głupi sposób, bo przez obniżenie składek w całej taryfie a nie dla wybranego klienta. Za pół roku pojawią się szkody i wtedy generali rzeczywiście odpuści kierowców ;)
      > Czy wiecie ile procent z zebranych składek firmy ubezpieczeniowe wydają na odsz
      > kodowania? ok. 40%
      Nie wiem skąd te dane, ale podejrzewam, że w niektórych liniach produktowych tak będzie. Niestety za spory wzrosty składek odpowiedzialni są sami klienci - ok. 25% zgłaszanych szkód komunikacyjnych to próby wyłudzenia. Niestety im więcej odszkodowań wypłacone będzie oszustom, tym więcej zapłacą pozostali....
      • Gość: xxx Liberty Direct... standardy.. bez prawnika nie pod IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 23:03
        Liberty Direct... amerykańskie standardy.. bez prawnika nie podchodź!

od 2 miesięcy nie chcą mi naprawić samochodu z OC sprawcy.... dno
        • Gość: facet z nową lampą Re: Liberty Direct... standardy.. bez prawnika ni IP: 46.113.82.* 14.12.10, 13:47
          Ciekawe, mnie trzy miesiące temu facet z OC w Liberty rozwalił tylną lampę, ale problemów nie miałem.
    • Gość: Alien Postsowieckie PZU ??? IP: *.gemini.net.pl 06.12.10, 00:08
      Komunistyczna firma, w której traktuje sie klientów jak ostatnie ścierwa i szmaty? Co za idioci tej firmie dają jakiekolwiek pieniądze ???
    • Gość: Ahk4iePaiv8u Sprzedaż polis ubezpieczeniowych w górę, ale st... IP: *.net.autocom.pl 06.12.10, 00:40
      Najlepiej to w ogóle zakazać samochodów, i problemu z wypadkami nie będzie, i OC nie będzie potrzebne, i tego, no, środowisko naturalne będzie miało lepiej.. ja swój sprzedałem, dobrze mi z tym :)
      • Gość: Ahk4iePaiv8u Re: Sprzedaż polis ubezpieczeniowych w górę, ale IP: *.net.autocom.pl 06.12.10, 00:41
        Taka, na ten przykład, Korea Północna - samochody zakazane i żyją. Da się? Da się. No to wedle najświatlejszych wzorców.. byle do przodu.. :>
        Ech, smutno mi.
    • nnike A co z Axą? b/t 06.12.10, 01:03
    • m.gawka Bojkot PZU 06.12.10, 04:23
      PZU jest już na równi pochyłej. Wstąpiła na nią na własne życzenie, odmawiając wypłaty odszkodowania za katastrofę żaglowca.Wywołają bojkot PZU
      • dokto bzdury gadasz 06.12.10, 09:48
        Wyobraź sobie że dałaś księdzu na tacę bo obiecał zalożyć ogrzewanie w kościele. Twoj sąsiad jak dowiedział się o tej kasie to zarządał ślubu za darmo. Ksiądz się łamie bo wie że u sąsiada krucho z forsą, dzwoni do ciebie i pyta czy może opłacić organistę z twoich pieniędzy (organista musi dzieci nakarmić).
        I co ty na to?
    • lisello Sprzedaż polis rośnie, zyski ubezpieczycieli si... 07.12.10, 20:22
      zyski z ostatnich miesięcy są gorsze ponieważ powódź jaką mieliśmy w tym roku zniszczyła wiele gospodarstw. Generali ma najwięcej w plecy bo najwięcej takich umów zawarła.
      • seth-gecko Re: Sprzedaż polis rośnie, zyski ubezpieczycieli 09.12.10, 12:05
        towarzystwa ubezpieczeniowe tej klasy co Generali napewno odnowyowały najwięcej strat, ze względu na to że mają one więcej klientów niż inne mniej liczace się firmy
        • lisello Re: Sprzedaż polis rośnie, zyski ubezpieczycieli 13.12.10, 19:42
          to że Generali tak dużo mogło stracić, wcale źle o niej nie świadczy. wręcz przeciwnie, a to dlatego że wiele osób zaufało temu towarzystwu.
          • seth-gecko Re: Sprzedaż polis rośnie, zyski ubezpieczycieli 14.12.10, 23:53
            wskaźnik "strat" świadczy o zaufaniu jakim Generali obdażyli klienci dlatego nie sądzę że to daje świadectwo jakości ich usług... mimo, że straty raczej dla nikog nie są korzystne
            • lisello Re: Sprzedaż polis rośnie, zyski ubezpieczycieli 19.04.11, 21:59
              prognozy na ten rok przewidują, dochody z polis będą większe niż za rok ubiegły tak więc kierunek Generali jest chyba trafiony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka