Dodaj do ulubionych

Uwaga na Millenium. Niezły bajzel

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.04.11, 20:47
Moja mama ma założone konto w Millenium. Ja też mam konto w tym "banku". Wczoraj rano mama do mnie dzwoni i słysze w słuchawce "synku, dlaczego wypłaciłeś pieniądze z mojego konta i nic mi nie powiedziałeś?"
Wyobrażacie sobie jak sie poczułem?!?!?!? jakbym okradł własną matke!!!!
Oczywiście kazałem mamie natychmiast zablokować konto co uczyniła.
Dzisiaj poszliśmy do oddziału prowadzącego rachunek mamy i dowiedziałem się że "pracownik przypisał moją kartę płatniczą do konta mamy". Pani kierownik oddziału przyznała że jest to ewidentny błąd banku ale jednoczesnie kazała złożyć reklamację która zostanie rozpatrzona w terminie 2 tygodni.

Akurat w tym przypadku nie jest to problemem. Ja mam pieniądze i dam mamie na życie.
Ale gdyby ta sytuacja trafiła na emeryta do którego konta by przypisamo kartę obcego człowieka?
2 tygodnie głodówki?
A później nie wiadomo kieduy zwrot wypłaconych pieniędzy?

Zeby było ciekawiej po 2 godzinach od wizyty w Millenium zadzwoniło do mojej mamy dyrektor oddziału w którym ja mam swój rachunek zpropozycją żeby "załatwić jakoś sprawę bo zostanie obciązony pracownik który popełnił błąd". Przejąłem tą rozmowe i zaproponowałem panu dyrektorowu żeby do godziny 15 Milleniu wyrównało braki na koncie mamy a MY (czyli ja i oddział prowadzący mój rachunek) sie dogadamy. Postawiłem to jako warunek do jakiejkolwiek dalszej rozmowy.

Niestety kasa nie wpłynęłla na konto mamy.mam zamiar zrobić z tego maksymalną zadymę.

I w związku z tym pytanie: do jakiej instytucji można złozyć skargę?

Albo może czy jest jakas kancelaria prawnicza która zajmuje sie takimi tematami?

Pozdrawiam All

Karabus
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel 15.04.11, 22:02
      Oczywiście że jest to skandal.
      Ale czy dobrze rozumiem? Te pieniądze wydałeś ty sam przy pomocy swojej karty podłączonej do konta twojej mamy. I chciałbyś aby to bank (a konkretnie jego pracownik) dał twojej mamie pieniądze które niechcący, ale jednak ty wypłaciłeś?
      • Gość: hogo Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.11, 22:28
        Jan W zawsze broni millenium niezaleznie od argumentów "twoja wina, nie doczytałeś, nie zrozumiałeś, nie dorastasz do usług tego genialnego banku, ten bank to samo dobro" w realu opinia o Millenium jest ugruntowana i jednoznaczna, ja osobiście lokuję te instytucje w standarcie biura podróży " Triada".
        • jan-w Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel 16.04.11, 09:36
          Z pewnością potrafisz podać kilka przykładowych linków do moich postów broniących Millenium opisanych przez ciebie? A jeżeli nie potrafisz, to grzecznie odszczekaj swoje pomówienia. O banku millenium pisałem tylko w jednym wątku, informując o obowiązujących przepisach na temat zdolności kredytowej małżonków, które nie są tworzone przez żaden bank indywidualnie.
          • Gość: Hogo Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.11, 12:56
            Grzecznie odszczekuję
            • jan-w Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel 16.04.11, 13:06
              ;-) Pozdrawiam.
      • Gość: Karabus Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.04.11, 20:52
        Tak, w tym przypadku to ja wypłaciłem kasę i jak sprawa wyszła to oddałem natychmiast mamie gotówkę. Ale co by było gdyby do konta "podłączono" obcą osobe?
        • jan-w Re: Uwaga na Millenium. Niezły bajzel 17.04.11, 09:11
          To oczywiście jest skandaliczne i łamiące prawo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka