Dodaj do ulubionych

Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ...

IP: *.multimo.pl 10.05.11, 20:47
ja pier***e, co za bank...
Obserwuj wątek
    • Gość: bank-KIER narzędzie opresji to Bankowy Tytuł Egzekucyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:09
      prawdziwy dramat to uruchomienie sprawy sądowej za plecami klienta na podstawie bankowego tytułu egzekucyjnego:

abckonsumenta.pl/artykuly/34-bankowy-tytul-egzekucyjny.html
      abckonsumenta.pl/artykuly/33-zadoscuczynienie-za-blad-banku.html
    • Gość: maciej ...każdy kredytobiorca tego banku to przeszedł!! IP: 217.97.182.* 11.05.11, 13:24
      ..każdy,którego znam z okręgu Katowice-Siemianowice Śl......
    • Gość: Observator Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: 62.233.130.* 11.05.11, 13:40
      A czego się spodziewaliście od Getin Noble Banku ??? Robią klientów w balona jak chcą ...
    • samo_dobro Re: Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jeg 11.05.11, 13:54
      Nie ma bata na tych skur*wialych lichwiarzy. Dostaliby kilka razy wysoka kare za tego typu praktyki to by im sie odechcialo. Premier jednak woli sobie latac samolotem i grac w pilke niz zajac sie lichwiarska mafia.
    • Gość: Ela Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:56
      Mnie spotkało to samo! Bank bez mojej zgody wykupił upezbieczenie na 5 lat! To jeden z najgorszych banków w Polsce!
    • Gość: tom Trzymajcie się z dlaeka od Getin Noble Bank IP: 91.213.162.* 11.05.11, 14:13
    • Gość: tom Trzymajcie się z daleka od Getin Noble Bank IP: 91.213.162.* 11.05.11, 14:13
      sami podpisują umowy !!!!!
    • Gość: Avi Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: 195.116.120.* 11.05.11, 14:20
      Na szczęście udało się załatwić sprawę. Wiadomo że czasem błędy się zdarzają. Często niestety z winy ludzkiej.
    • Gość: NICKMICK Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.05.11, 14:40
      Miałem podobną sytuację w tym samym banku. Po ostrej interwencji telefonicznej i pisemnej u pani Dyrektor, polisę anulowano. To powszechnie stosowana praktyka w Getinie jak widać. Ważne żeby walczyć z nimi w takich sytuacjach, a najlepiej zrezygnować z ich usług całkowicie, co też zrobiłem.
    • zigzaur Za mało danych 11.05.11, 15:17
      Umowę ubezpieczenia majątkowego (a taką jest AC) zawiera właściciel pojazdu. Jeśli samochód jest w kredycie z zastawem bankowym, to bank ma prawo zawrzeć umowę.

Można zawrzeć kilka ubezpieczeń AC. A co?
      • Gość: welocyp Re: Za mało danych IP: *.181.43.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 17:43
        znowu naganiacze z getinu atakują - nie czytajcie tego to szmelc który zwie sie market. szeptany
    • oelefante To w PL można zawrzeć umowę w imieniu obcej 11.05.11, 15:33
      osoby? Dziki kraj.
    • Gość: polbank Re: Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jeg IP: *.vlan362.corcoran.lubman.net.pl 11.05.11, 15:45
      to samo jest w polbanku.. konto 'robocze' zakladane przy okazji zakladania lokaty.. stało sie w lutym płatne.. i mimo ze nie trzyma sie na nim pieniedzy[bo zakladalem tylko lokate] oplate trzeba placic...
    • Gość: ciekawski Skoro sprawa załatwiona, to po ch... o tym pisać? IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.11, 15:56
      • Gość: limcoln Ku przestrodze, baranie! IP: *.net 11.05.11, 17:31
    • Gość: Naan Link4 i ubezpieczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.11, 17:33
      O bankach to już co nieco wiemy, zacytuję tylko słynne słowa Kurta Tucholskiego: napad na bank jest niczym, w porównaniu z jego założeniem... Teraz o Link4. Ta firma przedłużyła moją umowę OC mimo, że poinformowałem ją pisemnie i w terminie o wypowiedzeniu umowy. Na nic się to zdało, Link4 naliczał mi dalej przez ponad 2,5 roku opłate za OC w ogóle mnie nie informując o tym, aż w końcu zeszłego roku sprzedał mój "dług" jakimś typom od ściągania wierzytelności i dopiero wtedy dowiedziałem sie o sprawie. W mojej ocenie, to po prostu wredna praktyka robienia kasy za wszelką cene. Nie wierzcie Link4 - są drodzy i wstrętni.

W ogóle, to zapis przedłużający ważność terminowej umowy o kolejny rok, to typowe narzędzie do kasowania klienta często wbrew jego woli, wykorzystujące jego zapomnienie czy roztargnienie. To firma powinna biegać za nami i prosic o przedłużenie umowy a nie my za nią o z prośbą o rozwiązanie umowy, która przeciez została zawarta z góry na określony czas.
    • Gość: sax Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 17:39
      Getin bank to jest dopiero kupa.
      Na rozmowie o pracę czułem się przesłuchany z całego życiorysu.
      Ilość reklam na skrzynce pocztowej? nie wiem jaka.. ale pamiętam Getin...

• Gość: abc Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 18:32
      A najciekawsze jest to, że już niedługo p. Czarnecki (właściciel Getin Banku) będzie też właścicielem Link4. Ot, taki przypadek...
    • Gość: abc Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: *.wlnet.com.pl 11.05.11, 18:56
      Mnie już dwukrotnie Getin ubezpieczył mieszkanie, doliczając ratę polisy do raty kredytu. Za pierwszym razem napisałem pismo, i nie zapłaciłem raty za polisę. Pobrali ją z raty kredytu, czyniąc w niej niedopłatę, i mnie nierzetelnym kredytobiorcą. Dla mnie to normalne wymuszenie - czyn karalny.
      Za każdym razem napisałem się do tego "banku" jak głupi, że mam aktualną polisę, że jest w niej cesja na bank, że opłaciłem składkę, i że wszystkie ww. dokumenty w terminie do nich przesłałem. Dwukrotnie, łaskawie anulowali podpisaną w moim imieniu polisę, lecz ani razu nie oddali pieniędzy z tych tzw. rat.
      Szukając pomocy, i chcąc zrobić trochę zamieszania napisałem do tego działu Gazety, niestety bez odpowiedzi. "Masz problem? Napisz do nas - może przeczytamy, może pomożemy." - tak to powinno brzmieć.
      Jedyne co możemy zrobić, to informować o takich sytuacjach Departament Ochrony Klientów w Komisji Nadzoru Finansowego.
    • Gość: mariola Bank wykupił polisę w imieniu klienta bez jego ... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 11.05.11, 21:03
      i takie wpadki sie zdarzają ale wazne jest jak potem bank to odkreca, a tu widac ze ten zachowal sie calkiem przyzwoicie
    • jkredman banksterzy - puścić ich w skarpetkach 11.05.11, 22:54
    • Gość: 2-pswiecki Tak samo robi PKO BO -omijajcie szerokim łukiem !! IP: *.aster.pl 24.05.11, 16:05
      Zaproponowali mi via internet ubezpieczenie miesięczne na życie (podróż). Po aprobacie polisę wystawili na rok - dedukując konto ze środków, które właśnie na podróż były przeznaczone. Cwaniackie nagięcie "miesięczne" na "miesięcznie". Żadne reklamacje nic nie dały -zostało tylko wypowiedzenie umowy i ewentulny proces sądowy. Odradzam bliższych związków z tym bankiem -chyba dobrze, że kampanię promocyjną robi satyryk - tylko do satyry ten bank się nadaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka