Dodaj do ulubionych

M Bank - kredyt hipoteczny a wakacje kredytowe

23.06.11, 18:39
Witam,

Czy ktoś się orientuje czy MBank oferuje wakacje od kredytu?
w 2009 wzięłam kredyt we frankach, teraz chciałabym zawiesić spłacanie go na miesiąc lub dwa.
Niestety nie mam przy sobie umowy, na stronie banku niczego nie znalazłam, Pani z MCzatu powiedziała że nie ma czegoś takiego ale na innych stronach znalazłam że jednak mają.

Może ktoś wie z autopsji? I jeśli coś takiego istnieje to na jak długo można to wziąć, jak długo trwają formalności i jakie są konsekwencje/opłaty,

z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz budziszewsk Re: M Bank - kredyt hipoteczny a wakacje kredytow IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 22:23
      Witam

Mi sie wydaje, ze nie ma czegos takiego. Radze ci sprawdzic umowe co tam pisze byc moze jest tam jakas klauzula o czasowym zawieszeniu splaty kredytu z jakiegos tam powodu lub bez, ale mysle ze z takiego powodu to nikt ci nie zawiesi czasowo splaty :) A jaki brales kredyt ? Gotowkowy, hipoteczny ? Zapraszam na moja strone tam mozesz sie duzo dowiedziec o finansach o kredytach o wszystkim praktycznie www.finansefirmowe.com
      • ihriel11 Re: M Bank - kredyt hipoteczny a wakacje kredytow 23.06.11, 22:56
        cześć,

dzięki za odpowiedź ale chyba nie czytałeś mojej wypowiedzi, przynajmniej nie ze zrozumieniem :)

1. pisze w tytule że chodzi o kredyt hipoteczny
        2. BRAŁAM a nie brałem, jestem kobietą co z tekstu można było wywnioskować.
        3. Coś takiego na pewno istnieje tylko jak napisałam nie wiem czy akurat w MBanku. Banki dają "wakacje" od miesiąca do nawet pół roku. Warunki zależą od banku i umowy ale jest to dość popularna praktyka.

pozdrawiam
        • Gość: pp Re: M Bank - kredyt hipoteczny a wakacje kredytow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 16:26
          Zamiast korygować odpowiadającego zadzwoń na mLinię po to by się dowiedzieć, że raczej nie. Praktyka zawieszenia spłaty jest owszem popularna, ale nie w dzisiejszej sytuacji. Pewne niestandardowe rozwiązania są możliwe w mBanku w wypadku tzw. klientów zamożnych, mających swojego własnego opiekuna, ale jest to zapewne ułamek promila wszystkich. Ogólnie, bank ten stosuje sztampowe rozwiązania i załatwienie czegoś wykraczającego poza tabelkę jest mission impossible.

> 2. BRAŁAM a nie brałem, jestem kobietą co z tekstu można było wywnioskować.
          O ile mi wiadomo, płeć nie ma znaczenia przy kontaktach z bankiem.
    • Gość: basia367 Re: M Bank - kredyt hipoteczny a wakacje kredytow IP: 212.244.210.* 18.09.11, 05:05
      polecam aukcje
      /nizszamarza.com
    • Gość: asa daja! IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 12:33
      zadzwon na ich infolinie i zloz wniosek o karencje w splacie kapitalu
      kapital mozesz zawiesic do 6 m-cy, placisz wtedy tylko odsetki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka