Gość: gość IP: *.toya.net.pl 26.07.11, 20:30 Ależ organizacja, buahaha! Kombinatorzy! A rzecznik to tylko taki pic na wode w tym banku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_gadu Czekam na finał ! 26.07.11, 20:36 Czekam na finał - jak bank zapłaci i ogłosi to w prasie ! Na karę zrzuca się ci co mają konta w tym banku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelSz Re: Czekam na finał ! IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 00:20 @big_gagu - oczywiście, że m.in. zrzucą się na to klienci. Tak jak zrzucają się na pensję Prezesa, kawę dla pracowników Bank itd. Nie zmienia to faktu, że Bank powinien takie rzeczy sam na sam z klientem rozwiązywać. Wina Banku - Bank ma karę! Odpowiedz Link Zgłoś
michael_1971 Re: Czekam na finał ! 27.07.11, 11:30 W czym problem. Pani Pieńkowska codziennie lata z Wroclawia do Warszawy prywatnym samolotem Pana Czarneckiego. Przez tydzień pojeździ pociągiem i zaoszczędzą na karę. A na poważnie, wreszcie kończą się czasy banków, które mogą zniszczyć reputację klientowi i nic im za to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink pewnie plaćowka była partnerska ... IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 21:07 a za to kasy od banku partner nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś i dobrze im tak ! IP: *.ip.shentel.pl 26.07.11, 21:23 Lichwa i tyle~! 200. 000 powinni zapłacić! I winnego zwolnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop_spamerom_Geti Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 tysi IP: *.multimo.pl 26.07.11, 21:42 o, jak miło... a gdzie spamerzy Getinu? kto napisze,że w tym pseudo banczku jest tak fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu nie rozumiem... IP: *.aster.pl 26.07.11, 21:52 ...kilku rzeczy: - kara ma byc dotkliwa, tak aby na przyszlosc sie jej wystrzegali (to dotyczy nie tylko bankow). a tu guzik. co to dla banku 60 tys? jesli szkode wyceniono na 100 tys, to 10krotnosc takiej kary powinna byc zasadzona jako kara, przy czym nadwyzka ponad odszkodowanie, wplacona na rzecz instytucji charytatywnych. wtedy by to odczuli - dlaczego sady uparly sie na publikacje przeprosin w gazetach? co to niby da? przeprosiny sie naleza, ale przede wszystkim wszystkie instytucje powinny byc poinformowane o glupocie banku, bo to przynajmniej ma jakis skutek. poza tym nie wszyscy czytaja dana gazete, wiec uszczerbek na dobrej marce, w tym wypadku banku, nie jest wcale tak duzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca trolli Re: nie rozumiem... IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 21:59 60 tys. No to szok normalnie! Jakby dopisać ze dwa zera to by może poczuli i się zastanowili... Odpowiedz Link Zgłoś
michael_1971 Re: nie rozumiem... 27.07.11, 11:35 Myślę, że klientów poszkodowanych przez banki w taki czy inny sposób było i jest wielu. Jeżeli sądy systematycznie będą orzekać kary to łączna kwota będzike już znaczna. Dla jednego klienta 60 tys. to całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
peterjot Re: nie rozumiem... 08.08.11, 20:49 Mnie Lukas Bank nie zrealizował spłaty raty kredytu mimo, że środki były na koncie. Mam teraz przez nich spore klopoty. Nie wiem czy uda mi sie z nimi wygrać w Sądzie i uzyskaś jakieś odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie oglądam TVNu Leszkowi Cz powinni tak zrobic w nagrodę IP: *.futuremedia.pl 26.07.11, 22:08 zająć konta, garamela i komornika na taki sam czas :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
michael_1971 Re: Leszkowi Cz powinni tak zrobic w nagrodę 27.07.11, 11:37 Powinni zasądzić odczytanie przeprosin w DD TVN, w osobistym wykonaniu Pani Pieńkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 t... IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 22:13 To teraz jeszcze Wyborcza mu zapłaci jak ich pozwie za przetwarzanie danych osobowych bez zgody. ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iz Re: Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 08:55 Nie pozwie GW, bo to kolega z branży... Dziennikarz (były) znaczy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 t... IP: *.dyn.optonline.net 26.07.11, 22:58 Najlepiej na tym wyjdzie Wyborcza, bo bank za ogloszenie zaplaci od kilku do kilkunastu tysiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: music0 Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 t... IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 01:56 Ciekawe czy będzie musiał od tego odprowadzić podatek ? No bo jak tak to dostanie niecałe 40 tyś na rękę a to już śmiech na sali. Wiem że USA to kraj kontrastów i anomalii ale edno mi się tam podoba. Jak zwykły człowiek wygrywa sprawę z dużą korporacją to otrzymuje rekompensatę stosowną do wielkości tejże korporacji. A u nas odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 t... 27.07.11, 06:32 3,5 roku temu tenże bank błędnie zaksięgował dwie raty spłacane przez mnie, oczywiście dowiedziałem się o tym, po długim czasie usiłując wziąć kolejny kredyt, zostałem dłużnikiem, bez prawa obrony, wszelkie wyjaśnienia wędrowały listami poleconymi, bo nie otrzymałem numeru faks, jeździć do Katowic na ul. Pszczyńską nie miałem czasu, a mieszkam w innym mieście, brak kompetencji, lekceważenie klienta od momentu udzielenia kredytu, brak informacji o podejmowanych przez bank działaniach, itd., dodam, że zaksięgowany błąd opiewał na kwotę ok. 30,00 zł, przez rok moja firma była pozbawiona płynności finansowej, kto wie, może sąd faktycznie jest jedynym rozwiązaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Taki sobie przypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 10:51 Zakładałem lokaty więc musiałem przyjąć kartę kredytową której nie chciałem . Pani poradziła że mogę ją zwrócić . Jakież było moje zdziwienie kiedy przy zwrocie karty Getin bank poinformował mnie że karta została ZGUBIONA . Odpowiedz Link Zgłoś
lecimytupolewem Sąd dofinansowywuje Gazetę Wyborczą? 27.07.11, 06:38 A dlaczego nie Express, Fakt (większy nakład), Rzepę, Nasz Dzienniek, etc., Czyja to była inicjatywa z tymi przeprosinami w GW? Jeżeli pani sędzina tak se wymyśliła, to zgadnijcie co o niej myślę? Ciekawe czy te pominięte gazety wystąpią na drogę sądową o dyskryminację? Chociaż..., w Polsce do sądu szukać sprawiedliwości... Koń by się uśmiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Sąd dofinansowywuje Gazetę Wyborczą? IP: *.aster.pl 27.07.11, 09:56 Nie, chłopcze, przeprosiny były najwidoczniej w pozwie, bo to tam nalezy okreslic, gdzie i w jakiej postaci mają się pojawic; jak widzisz - to pan Adam, czyli poszkodowany, zadecydował, gdzie ma twoje se, fakty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Sąd dofinansowywuje Gazetę Wyborczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 17:14 @lecimytupolewem:"A dlaczego nie Express, Fakt (większy nakład), Rzepę, Nasz Dzienniek, etc., " Dlaczego? simple: bo tego syfu nikt normalny nie czyta tylko wiesniactwo i zasrane katole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aston getin to najbardziej cwaniacka organizacja IP: *.enterpol.pl 27.07.11, 17:23 przekretasy i tyle. Omijajcie ludzie jesli nie chcecie sie zagrzebac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a a a Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 t... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 16:11 Mnie Getin Bank wykonał nadyspozycję. Po wyjściu ze szpitala 26.05.2011r. w dniu 21.06.2011r. zabrakło mi pieniędzy i poszedłem do Placówko Franczyzowej w Sandomierz celem zerwania lokaty terminowej. Pani właścicielka namówiła mnie na pozostawienie 5000 zł. na lokacie na trzy m-ce. Ponieważ przeliczyłem sobie, że następny zabieg będę miał dopiero w październiku i te pieniądze, które wybiorę w zupełności mi wystarczą, wyraziłem na to zgodę. W dniu 02.08.2011r. otrzymałem CERTYFIKAT - EUROPA z którego wynika, potwierdzający objęcie ochroną ubezpieczeniową na warunkach grupowego ubezpieczenia na życie i dożycie z Ubezpieczeniowym Funduszem Kapitałowym "KWARTALNE ZESKI" z datą zakończenia 08.07.2021r. Co prawda w między czasie wychodziłem po dowód i zapomniałem okularów i powiedziałem Pani Właściciel, ze jej wierzę i tak tego wszystkiego nie jestem w stanie w tej chwili przeczytać i ta Pani mi uwierzyła i zrobiła co chciała. Teraz za zerwanie tej lokaty Getin Bank, żąda 20,3630% opłaty a po upływie 3 m-cy na jakie ja wyraziłem zgodę 16,2904. To jest Polska kapitalistyczna, demokratyczna z dalszymi oszustwami od powstania Solidarności, na obłudzie i kłamstwie. I teraz te założenia przekrętów, na każdym kroku współżycia społecznego, są na dalszą metę nie do przyjęcia i prowadzi prosto, nie do załagodzenia podziałów a oszustw na każdym kroku i bezpośrednio do sprzeciwu społecznego, która może zapobiec dalszej grabieży, 70% Narodu Polskiego. Dla 30% stosowane są wypisane postulaty Solidarnościowe, tylko o solidarności zapomniano, po wypięciu Matki Boskiej z Klapy, którą do oszustwa robotników wykorzystano!. Tych dokumentów do podpisania z likwidacją i wypłatą części starej lokaty i założeniem nowej było dość dużo. Wyjście moje w międzyczasie po Dowód i brak okularów spowodowało to podstawienie mi do podpisu dokumentu, kwartalne zyski. Ja dałem się namówić na trzy miesięczną lokatę, nie po to zrywałem poprzednią abym się wpakował w następne opłaty za zerwanie. Taką lokatę na życie już dawno posiada zawartą w Warcie. Ponieważ jestem emerytem i poważnie chorym dalsze lokaty długo terminowe na życie nie są mi w głowie a przeżycie od wpływu jednej emerytury do drugiej z czym jest coraz gorzej. Ci, którym się przelewa, swoimi rządami nam te pokomunistyczne ciężko wypracowane ciągle obniżają a do tego musimy dawać tym dezerterą z rządu Londyńskiego, którzy razem z przywódcami Solidarności nas pokonali i za pracę pod innymi rzadami robią nas obywatelami trzeciej kategorii i pozwalają aby ci co ich popierają nas okradali. A do instytucji zwanej wymiarem "sprawiedliwości" nie radzę się zwracać bo można mieć jeszcze większe kłopoty i dużo więcej stracić. Takie coś przed 1980r. było by nawet nie do pomyślenia a nie otrzymanie wypłaty w wyznaczonym dniu, nie wchodziło w rachubę wcale, co jest teraz na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop_spamerom_Geti Bank nie wykonał dyspozycji klienta. Kara: 57 IP: *.multimo.pl 02.08.11, 21:22 a a a, kur*ą można być, nie dając... to właśnie pracownicy Getinu, teraz już wiesz, co omijać z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś