Gość: e-maximus IP: *.204.0.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.08.11, 15:09 i super my za 30 dni ruszamy z kantorem on-line spread na poziomie 1,5 grosza czyli jakieś 10 razy mniej niz bank :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porshe Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u 09.08.11, 17:27 no jest to interes. Mnie natomiast bardzo na rękę, że weszła w życie ta ustawa. Dzięki temu skończy się zarabianie we Frankach -> spieniężenie na złotówki -> zakup franków ze spread'em w banku. Nareszcie część mojej wypłaty mogę bez żadnych dodatkowych kosztów przelać do banku we frankach i niech oni się martwią. To samo tyczy euro czy każdej innej obcej waluty. Chciałoby się powiedzieć: nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LucasDzihad nie podniecaj się zanadto IP: *.home.aster.pl 09.08.11, 19:21 ten twój znienawidzony spread to zwykle ok 4-5% czyli tyle ile frank zyskał do złotego dziś, czyli W JEDEN DZIEŃ ale szczęśliwy elektorat kupi se franki (których fizycznie nie ma) w kantorze jasne jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: nie podniecaj się zanadto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 19:47 a cinkciarze z kantorów pod napływem plebsu też nie podniosą swojego speardu no bo przecież trzeba rodakowi pomagać w trudnej sytuacji... naiwniacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: nie podniecaj się zanadto IP: 213.17.138.* 09.08.11, 22:14 Nie wiesz, nie pisz. Zwykle jest to powyzej 6% (vide spred.pl), a w bandyckim Getinie to 13,9 %, czyli zwykłe zbójectwo. Dzięki ci Pawlaku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks Kto obstawia, że ustawa sprzeczna z konstytucją? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.08.11, 18:02 w części, w której lex retro jednak agit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulk bzdura, bzdura, bzdura! - średni kurs NBP był IP: *.2.11.46.tvksmp.pl 09.08.11, 18:09 najrozsądniejszą propozycją, ale przegłosowali drętwe rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Kto obstawia, że ustawa sprzeczna z konstytuc 09.08.11, 21:32 a w ktorej czesci? widziales chociaz ta ustawe na oczy czy tak sobie tylko pieprzysz zeby pieprzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Prowizja od wpłaty gotówkowej? 09.08.11, 18:10 A franciszki to jeszcze trzeba wpłacić na konto. I pewnie prowizje od takich wpłat już wkrótce zrekompensują bankom straty na spredzie. Lajf is brutal a banki nie lubią tracić kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... 09.08.11, 18:13 prosze mnie poinformować, czy tzn, że już w tym miesiącu można dokonać wpłaty we frankach. Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 trybunał to zawetuje bo to jest niekonstytucyjne 09.08.11, 18:20 trybunał to zawetuje bo to jest niekonstytucyjne- od razu wam mowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyszok Jaki bank ma większy SPREAD niż Getin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 18:21 Ten bank to moi idole Frak 4.1696 zł sprzedaż Spread 0.4011 zł Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 Re: Jaki bank ma większy SPREAD niż Getin? 09.08.11, 18:26 żaden oni mają największy Odpowiedz Link Zgłoś
z_uk A oni caly czas to samo walkuja 09.08.11, 18:39 PO wycielo z tej ustawy najbardziej wartosciowe zapisy, o splacie po srednim kursie NBP. To sie nazywa 'reka reke myje'. A wszystkim pol-dorozwinietym ustawa ta sprzedawana jest jako gigantyczny sukces rzadu w walce z banksterami. Juz na jesieni idziecie na dno kolezanki i koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwkarz a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.08.11, 21:04 PJN podal dobry projekt - ustalenie kursu franka na kilka lat na rozsadnym dla splacajacych poziomie, tak jak zrobily to ostatnio Wegry. To jest ulga, a nie jakies pozorne, medialne ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN 09.08.11, 21:21 To nie jest moje zmartwienie,jezeli podpisuje sie jakiekolwiek umowy bankowe,to nie tylko ,ze sie ma okreslony zysk np.z tytulu kursu waluty,ale tez musza ponosic koszty swoich decyzji,a nie zmuszac np.mnie zebym pokrywal koszty kredytobiorcow-niestety nie moze byc tak ze jedni moga byc chronieni/za swoje glupstwa,a drudzy ponosic koszty/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN IP: 213.17.138.* 09.08.11, 22:31 W umowie nie ma ani słowa o spreadzie na poziomie 48 groszy, wiec nie gadaj mi tu o głupstwach. To jest bankowe oszustwo. Marża i ryzyko walutowe tak. Spread nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsd Re: a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN IP: *.motorola-solutions.com 10.08.11, 08:37 > W umowie nie ma ani słowa o spreadzie na poziomie 48 groszy, wiec nie gadaj mi > tu o głupstwach. To jest bankowe oszustwo. Marża i ryzyko walutowe tak. Spread > nie. Może i masz rację, ja Twojej umowy nie widziałem. A wiesz dlaczego? No bo ja nie jestem stroną. To jest sprawa między Tobą i Twoim bankiem. Jak Cię rucha to się sądź a nie przerzucaj swoich kosztów na innych na zasadzie "skoro bank rucha mnie, to nadstaw się i ty, może mi trochę odpuści". Skoro na spread się nie zgadzasz, to dlaczego podpisałeś taką umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN IP: 213.17.138.* 10.08.11, 22:42 Na tym polega oszustwo żeby oszukiwany go nie zauważył. Teraz oszukiwanie vel. ru...ie się skończy i jest to właśnie skutek reakcji oszukiwanych klientów. Tym samym ja mój problem z bankiem rozwiązałem. Jak sam zauważyłeś - ty nie jesteś stroną więc z czym masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 23:03 Gość portalu: dziwkarz napisał(a) A jak wartość franka będzie spadać to oczywiście kredytobiorcy będą spłacać po ustalonym kursie franka na kilka lat na rozsądnym dla spłacających poziomie. Ja i nikt nie ma ochoty dopłacać do czyjegoś nieodpowiedzialnego kredytu, no chyba, że z własnej kieszeni członkowie PJN będą dopłacać, to w porządku. Długoterminowe kredyty bierze się w tej walucie, w której się zarabia, a jak w innej to ponosi się duże ryzyko i jeżeli ktoś biorący kredyt nie zadawał sobie z tego sprawy to niech dziś cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: a wiec nie PiS, nie PO, tylko PJN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 00:20 Węgierskie rozwiązanie to jest głupota i krótkowzroczność. Zyskać na tym może tylko populistyczny polityk. Doczytaj, że różnica między stałym kursem a kursem rynkowym będzie naliczana przez bank w formie dodatkowego kredytu, który później pożyczkobiorcy będą musieli spłacić. Czyli w większości przypadków, zamiast przykładowo 30lat kredytu, będziesz mieć 35lat. Do tego, to rozwiązanie przyczyni się do osłabienia forinta względem franka. Czyli cytując klasyków "bo ciemny lud to kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.54321 Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u 09.08.11, 18:51 I to jest bardzo dobry pomysł na biznes ;] Odpowiedz Link Zgłoś
japoni1 Po co jakas niepotrzebna ustawa? 09.08.11, 19:43 Splacam w walucie od roku i nie potfzebowalem do tego zadnej ustawy. Jak zwykle PR rodem z PO Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Ja spłacam od trzech 09.08.11, 22:13 i też nie prosilam Prezydenta o wsparcie. A jest ono tak samo watpliwe jak wczesniejsza ustawa o emeryturach dla osob pracujacych i pobierajacych swiadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin do jasnej chhh. od kiedy ustawa obowiazuje??? IP: *.theplanet.com 09.08.11, 19:48 dlaczego w zadnym newsie nie ma tej informacji !!! ile czasu maja banki na dostosowanie?? to podstawowa informacja chyba dla kredytobiorcow, a nigdzie, czy w tv, radio prsie nie bylo informacji od kiedy to ma obowiazywac! Odpowiedz Link Zgłoś
dd1987 Re: do jasnej chhh. od kiedy ustawa obowiazuje??? 09.08.11, 19:49 chyba za 14 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: do jasnej chhh. od kiedy ustawa obowiazuje??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 20:31 Nigdy tłuku,chodzi o wybory-masz głosować na PEŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: do jasnej chhh. od kiedy ustawa obowiazuje??? IP: 213.17.138.* 09.08.11, 22:16 Nie, tluku. Będę głosował na PSL i Waldka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Zaraza Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... IP: *.static.espol.com.pl 09.08.11, 19:54 Panie Prezydencie "wspaniala" ustawa. Jest po prostu super, dzisiaj kupilem na allegro 200 tys franków po 1,5 zl sztukę. Czy to prawda , ze na e-Bay mozna kupic franki po 1 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAR Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 20:34 Tak,belgijskie-jako pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 To teraz bankowe kierdy dostają rzadkiej sraki! 09.08.11, 21:03 I nich im odbytnica trzaśnie z powikłaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ideaaaaaaaaaaaa ulga to bedzie jak kurs usztywnia jak na Wegrzech IP: 89.174.106.* 09.08.11, 21:08 dup*nie ulga, juz dawno Millenium mial opcje splaty w walucie, ulga to bedzie jak kurs usztywnia jak na Wegrzech inaczej Polskie gospodarstwa polecna na pysk, panowie w rzadzie szybka reakcja i chroncie jak mozecie wlasnych obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
kosm.aty Re: ulga to bedzie jak kurs usztywnia jak na Wegr 09.08.11, 21:13 > chroncie jak mozecie wlasnych obywateli Przed nimi samymi? A jak mówili, żeby zaciągać kredyt w walucie w której się zarabia, to było wyzywanie od mieszkań u mamusi. A tymczasem to co się wydarzyło, było prawie pewne. Pytanie tylko kiedy i ile razy w ciągu 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: ulga to bedzie jak kurs usztywnia jak na Wegr 09.08.11, 22:22 Gość portalu: Ideaaaaaaaaaaaa napisał(a): > dup*nie ulga, juz dawno Millenium mial opcje splaty w walucie, ulga to bedzie j > ak kurs usztywnia jak na Wegrzech inaczej Polskie gospodarstwa polecna na pysk, > panowie w rzadzie szybka reakcja i chroncie jak mozecie wlasnych obywateli Usztywnia, usztywnia. Jak frank bedzie po 6 to sam sie usztywni a gamonie takie jak Ty beda sie kolejno wypieprzac. Bylo myslec jak sie bralo zamiast grac jak na forexie. Kiedy KNF mowila o wprowadzaniu ograniczen na kredyty walutowe, na forach byl wrzask "jakim prawem maja nam swobode ograniczac". Otoz nie ograniczyli wam, dostaliscie swobode wyboru waluty, macie swobode wyboru rozwiania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola76 A ile jest franków w obiegu na świecie? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 21:09 Według wikipedii w sumie w obiegu jest około 50 mld CHF, w tym 27 mld w banknotach 1000 frankowych. Ciekawe skąd właściciele kantorów wezmą ilości franków potrzebną dla kredytobiorców. Jak pojadą do Szwajcarii to oprócz kosztów transportu zapłacą za wymianę dużą prowizję, co oczywiście przełoży się na spready w kantorach. A może być też tak, że po kilku miesiącach takich wymian żaden bank w Szwajcarii im takiej ilości nie wymieni, bo sam już nie będzie mieć banknotów CHF. Część z tych 50 mld jest przecież rozłożona na całym świecie, a wg powyższego artykułu możemy potrzebować ponad 300 mln miesięcznie. Czy ktoś się orientuje ile jest w obiegu w samej Szwajcarii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ideaaaaaaaaaaaa Re: A ile jest franków w obiegu na świecie? IP: 89.174.106.* 09.08.11, 21:12 Jola nie zadawaj juz pytan Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: A ile jest franków w obiegu na świecie? 09.08.11, 22:24 Jola zadaje dobre pytania. Jestes jednakze za glupi zeby je zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Mam to w dupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 21:12 W jeden dzień frank rośnie więcej niż wynosi spread... Niech podniosą najpierw kraj z ruiny to i zyska PLN ale na to trzeba mieć czas - a Tusk czasu nie ma bo to pozorant premiera. On jest od PR'u i przykrywania afer środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Jaro chyba i Ziobro to ostatnie deski ratunku 09.08.11, 21:22 Przynajmniej mają poczucie misji i nie zlewają wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek No, ich stać na jakieś spektakularne akcje... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 21:47 Przynajmniej mają w doopie UE i ten cały syf. Poza tym żaden z nich nie liczy na ciepłą posadkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: Mam to w dupie IP: 213.17.138.* 09.08.11, 22:24 Zależnie od banku. Ponad Getinowe 40 groszy z hakiem nie urósł. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow sztywny kurs 09.08.11, 23:34 Rząd jest o tyle "winien" spadającej wartości złotego wobec dolara, euro, korony czeskiej i franka, że zwiększa ryzyko kraju - reformami. Gość portalu: Emil napisał(a): > W jeden dzień frank rośnie więcej niż wynosi spread... > Niech podniosą najpierw kraj z ruiny to i zyska PLN ale na to trzeba mieć czas > - a Tusk czasu nie ma bo to pozorant premiera. On jest od PR'u i przykrywania a > fer środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 21:22 a o tym, że podpisał PORĄBANE zmiany w "kredycie rodzina na swoim" to cisza... oj czy to jakaś zmowa mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Co za kretynizm!? Jak się wszyscy rzucą na franka IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 21:45 w kantorach to dopiero kurs pójdzie ;-) Rządzą nami....no właśnie. Wybierz co chcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdesperowana Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... IP: *.acn.waw.pl 09.08.11, 21:50 Ludzie, opamiętajcie się. Czy wy przeliczyliście ile ew. zyskacie na spreadzie? Ja liczyłam. Może ze 30 zł. Wow, na pewno mnie to ocali, w sytuacji gdy w ciągu 3 lat rata kredytu wzrosła mi o ok. 500 zł i pewnie nie koniec na tym. Kolejna akcja zamydlająca ludziom oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: 213.17.138.* 09.08.11, 22:28 30 złotych? Może jak masz kredyt w NBP. Płacę samego spreadu 48 złotych na każdych 100 frankach. Mało? Na pewno teraz będzie tego znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bicz.boży Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 22:11 tylko czemu te ulgi mają przysługiwać "dorosłym, światłym, odpowiedzialnym" ludziom, którzy świadomie zaciągnęli kredyty w obcej walucie? czy ja jako kredytobiorca w walucie PLN jestem gorszym gatunkiem człowieka? i jak to się ma do "równego" traktowania wobec prawa? panie Prezydencie ja też proszę o ulgę, np. anulowanie połowy kredytu, przecież ja taki biedny jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: 213.17.138.* 09.08.11, 22:22 Jakie ulgi? Żadna ulga tylko koniec rozboju. Jak splacasz kredyt w złotówkach to musisz do każdej złotówki dołożyć ponad 40 groszy? Bo ja niedźwiedzieć czemu muszę tyle dokładać do każdego franka w banku u Franka Kimono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.11, 23:27 A kto Ci kazał brać we franku? Twoja decyzja Twoje ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.gorzow.hypnet.pl 10.08.11, 02:51 Powiedz mi proszę, CO MNIE TO OBCHODZI ILE TY PŁACISZ? Wziąłeś taki kredyt, a nie inny to płać i przestań się mazać. Myślisz, że bank sobie nie odbije nagłej utraty części dochodów? Wszyscy klienci banku będą się musieli złożyć żebyś sobie swój kredycik taniej spłacał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: 213.17.138.* 10.08.11, 22:35 Mazać? Ja tu się cieszę i świętuję :P To ty trzęsiesz portkami. Spread to było naciąganie klientów i dlatego zostanie zlikwidowany. Za to nie rozumiem dlaczego masz problem z tym, że bank sobie będzie odbijał gdzie indziej taką utratę dochodów. Podpisałeś umowę na konto czy kredyt w takim banku to płać i przestań się mazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.gorzow.hypnet.pl 11.08.11, 15:50 No i widzisz baranie nic nie rozumiesz, to ty chcesz zmiany warunków umowy po jej podpisaniu, a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: 213.17.138.* 11.08.11, 18:41 Ładnie się pan przedstawił przed milionami słuchaczy :> Taki masz poziom zrozumienia tematu jak swojej wypowiedzi. Zamilcz, nie kompromituj się już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.1and1.pl 09.08.11, 22:26 co wy sie prezydenta czepiacie? to nie on uchwalał to wątpliwego znaczenia prawo , on tylko ją podpisał co zrobic musiał jesli nie chciał wetowac...Zastrzezenia do geniuszy z sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
weta Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u 09.08.11, 22:31 Pięknie GW napisałaś: Zgodnie z uchwaloną pod koniec lipca ustawą, kredytobiorca zadłużony w walucie obcej, np. w szwajcarskim franku, będzie mógł spłacać raty kredytu. Bo teraz to ustawa mu prawa do spłaty nie gwarantuje :) Nie szukacie czasem ludzi do sprawdzania jakości tekstów? Odpowiedz Link Zgłoś
zarro Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... 09.08.11, 22:32 Intencje dobre, ale jak mówią franka brakuje w kantorach a i zbyt duży popyt na franka w kantorach również wpłynie na cenę... www.markamiasto.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... IP: *.183.235.47.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.08.11, 22:39 Mógłby ktoś mi wyjaśnić, skąd w polskich kantorach fizycznie biorą się franki? Przy takim popycie, skąd oni je biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... 09.08.11, 22:45 Z czasem zobaczycie, że to nowe prawo da najwięcej zarobić bankom i kantorom. Nieliczni kredytobiorcy minimalnie zyskają, a pozostali będą płacić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.centertel.pl 10.08.11, 08:56 Guzik prawda. Cały zysk kantorów opierał się właśnie o tą różnicę (czytaj haracz banku) przy zakupie waluty w banku. Ceny w kantorach nie pójdą w górę bo zrobią się nieatrakcyjne w stosunku do bankowych - proste. A co do spłaty kredytu we frankach - spłacam w ten sposób kredyt od 6 lat. Kupuję franki w kantorze i wpłacam do banku na konto kredytu. Bez żadnych dopłat czy prowizji. Średnie oszczędności na jednej racie to 15-40zł w zależności od różnic w kursie pomiędzy bankiem a kantorem. Dla mnie żadna rewelacja ta ustawa bo w mojej sytuacji nic nie zmienia, ale może niektórzy zobaczą że można płacić trochę mniej. A co do krzykaczy wrzeszczących że jak ktoś wziął kredyt w walucie to niech cierpi. Wziąłem kredyt z pełną świadomością wahań kursu waluty, potrafię myśleć. Jak frank spadł do 2zł to spłaciłem dodatkowo dużą część kredytu w zasadzie za 1/3 jego wartości. I pamiętam doskonale teksty wam podobnych z tamtego okresu. O jejku, ile było wrzasku żeby obniżyć oprocentowanie kredytów złotówkowych bo ci co wzięli we frankach nagle mają mniej do spłaty a wy nie hehehehehehe Teraz kurs poszedł w górę i płacę jedynie to co muszę. Kredyt mieszkaniowy to wieloletnie spłaty i biorąc go w walucie trzeba liczyć się z tym że raz będzie bardzo drogo (i wtedy spłacamy tyle ile musimy) a raz będzie bardzo tanio i wtedy spłacamy ile tylko damy radę. Proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał ust... IP: 178.73.26.* 09.08.11, 23:10 "Zgodnie z uchwaloną pod koniec lipca ustawą, kredytobiorca zadłużony w walucie obcej, np. w szwajcarskim franku, będzie mógł spłacać raty kredytu." Ja pier...ę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Re: Ulga dla kredytobiorców? Prezydent podpisał u IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 04:20 A wcześniej nie mógł? Zakaz spłaty był?;) Odpowiedz Link Zgłoś