Dodaj do ulubionych

Księgowość - biuro rachunkowe

IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 12:22
Szukam osób, które korzystały z pomocy biur rachunkowych. Czy to korzystniejsze niż samodzielna księgowość? Ile kosztuje "pomoc" ze strony biur rachunkowych?
Obserwuj wątek
    • wayne00 Re: Księgowość - biuro rachunkowe 01.09.11, 20:04
      Korzystanie z biura rachunkowego jest na pewno wygodniejsze i bezpieczniejsze niż samodzielna księgowość. Mało który przedsiębiorca śledzi zachodzące zmiany a poza tym ma jeszcze na głowie przedsiębiorstwo. Ciężko się w tym połapać szczególnie początkującym. Warto zapłacić.
      • liberalna_zydowska_masoneria Wayne, chyba se jaja robisz 01.09.11, 22:14
        Możesz mieć rację pod dwoma warunkami. Albo znasz biuro księgowe i pracujących w nich ludzi i wiesz, że są solidni, albo trafisz na małe, początkujące biuro, którego szefom BARDZO ZALEŻY. Większe biura, a szczególnie sieciówki takie jak TaxCare to MASAKRA! Działają po najmniejszej linii oporu, schematycznie. Nie zwrócą Ci uwagi na szansę zmniejszenia podatku, nie doradzą niczego, potrafią zgubić dokumenty "bo koleżanka nazwała pliki nie wiadomo jak a potem poszła na macierzyński". Dość się o nich nasłuchałem.
        • wayne00 Re: Wayne, chyba se jaja robisz 02.09.11, 14:47
          Ok, prostuję:) o ile znajdziemy biuro rachunkowe, które odpowiednio zabiera się do rzeczy.
    • Gość: Piston46 Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 20:03
      Chyba lepiej samemu zainteresować się tematem, zanim w ogóle otworzymy firmę.
    • Gość: ekspresfinanse Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.11, 11:57
      Polecam dodanie takiego ogłoszenia na www.ekspresfinanse.pl jest to forum dla pracowników takich działów oraz pracodawców.
    • ekoconsultant Re: Księgowość - biuro rachunkowe 31.01.12, 11:11
      Serdecznie zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na www.ekoconsultant.pl
      Zapewniamy profesjonalną obsługę w konkurencyjnej cenie. Nasi pracownicy to specjaliści z dziedziny finansów, prawa i księgowości.

Dzięki innowacyjnemu projektowi Business Connect istnieje możliwość elektronicznej obsługi dokumentów dostarczonych przez Klienta w dowolnej formie (osobiście, pocztą, elektronicznie).

Ekoconsultant Sp. z o.o.
      ul. Chełmońskiego 166
      Kraków
      • 50karolina Re: Księgowość - biuro rachunkowe 17.08.13, 00:32
        Ja polecam Biuro Rachunkowe Ars Legis przy Warszawskiej 135 w Łomiankach. Dla nich nie ma rzeczy niemożliwych, potrafią wyprostować najbardziej zawiłe problemy urzędowe. Na co dzień rzetelni i pomocni. Moi znajomi którzy podjęli współpracę z tym biurem również są bardzo zadowoleni. Ceny mają stałe. Odbierają dokumenty.
        Naprawdę gorąco polecam.
        www.arslegis.com.pl
        Telefon: 22 300 34 34; 604 19 18 19
      • Gość: Wanka Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 11:45
        Ja od jakiegoś czasu korzystam z biura rachunkowego Bechalter - buchalter.info/ . Jest to doświadczona firma działająca na rynku od 2006 roku i oferująca pełną gamę usług księgowych i rachunkowych.
      • Gość: Rocky Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 10:12
        Ja korzystam z biura rachunkowego Exlege . Są to naprawdę doświadczeni fachowcy, z którym bardzo dobrze się współpracuje. Więcej informacji o firmie znajdziecie tutaj.
    • Gość: v Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 02:34
      szybkakasawnecie.blogspot.com/2012/02/suszna-koncepcja.html
      Warto sprawdzić
    • Gość: RabbitOffice Wroc Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.13, 12:15
      Witam,
      koszt zależy od tego w jakim zakresie miałaby być prowadzona księgowość. W Rabbit Office - księga przychodów i rozchodów - od 100 zł brutto Zapraszam do RabbitOffice
    • Gość: forumowiczka Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 14:22
      Oczywiście, szukając biura rachunkowego, należy brać pod uwagę wiele czynników. Jak ktoś już wcześniej napisał, lepiej zaufać małym firmom, które dbają o swoich klientów i zależy im na stałej współpracy z kilkoma przedsiębiorcami, a nie na jak największej ilości klientów. A pytanie, czy warto, należy zadać sobie. Jeśli znasz się na księgowości, kadrach i płacach oraz podatkach na tyle, żeby nikogo nie zatrudniać albo dysponujesz czasem, żeby się tego wszystkiego nauczyć, to być może nie ma potrzeby zatrudniania osoby z zewnątrz. Wiem jednak z doświadczenia, że np. kwestie optymalizacji podatkowej są dosyć skomplikowane, szczególnie teraz, kiedy rząd wprowadza ograniczenia. Warto więc mieć osobę, która tak pokieruje wydatkami firmy, żeby jak największa część z tych pieniędzy wróciła do przedsiębiorcy :)
      I jeszcze jedno - jeśli jesteś z Wrocławia, to polecam doradca podatkowy wrocław. Mała, solidna firma, która angażuje się w sprawy swoich klientów. Cennik usług znajdziesz na stronie. Pozdrawiam
      • Gość: ona Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.13, 10:51
        Ja polecam doradca podatkowy Drezdenko. Wszystko zależy od tego, jak dużą prowadzisz firmę i z jakich usług chcesz skorzystać. Najlepiej zorientować się samodzielnie. Cenniki na stronach mogą nie obejmować promocji i rabatów. Pozdrawiam!
    • Gość: Doradca Podatkowy Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 11:00
      To na pewno o wiele korzystniejsze, jeśli przedsiębiorca zatrudnia kilka osób i nie orientuje się w tych tematach. Doradca podatkowy może pomóc w optymalizacji finansowej, prowadzić kadry i płace, reprezentować przedsiębiorcę w urzędach, dzięki czemu nie musi on w ogóle zajmować się tymi sprawami. W przypadku jednoosobowych lub niewielkich firm, pomoc biura rachunkowego może jednak okazać się zbędna. Jednak właściciel będzie musiał poświęcić trochę czasu na zorientowanie się w obowiązujących zasadach rozliczania, sporządzania umów itd.
      A jeśli chodzi o ceny, to przykładowy cennik znajdziesz tutaj: doradca podatkowy wrocław, Powodzenia!
    • Gość: nata Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 12:01
      Wszystko zależy od tego, jak duży prowadzisz biznes i jaką posiadasz wiedzę z zakresu księgowości. Pamiętaj, że doradca podatkowy Drezdenko pomoże ci również w optymalizacji podatkowej, co trudno przeprowadzić samodzielnie bez odpowiedniej wiedzy. Pozdrawiam.
      • Gość: Wanka Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 12:53
        Ja od jakiegoś czasu korzystam z biura rachunkowego Buchalter - buchalter.info. Jest to doświadczona firma działająca na rynku od 2006 roku i oferująca pełną gamę usług księgowych i rachunkowych.
        • Gość: Paula Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.249.90.17.net.telepuls.pl 28.11.13, 08:55
          Ja jestem zdania, że jak ktoś sam potrafi ogarnąć te księgowe sprawy, to czemu nie.. niestety nie każdy ma takie umiejętności - wtedy zdecydowanie lepiej skorzystać z pomocy fachowca i mieć pewność, że wszystko zrobiono, jak należy. Osobiście korzystam z usług www.krzysztofik.pl , ale w każdym mieści jest co najmniej kilka biur, więc jest w czym przebierać.
          • Gość: gość Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 12:47
            Samemu ???- do pierwszej kontroli skarbowej. W moim przypadku tak było, okazało się że nijaka ze mnie księgowa. Z nieba mi spadła ulotka biuro na Ochocie Biuro help www.help.pl/.
            Kontrola była przeprowadzona u mnie ale Pani Ania była cały czas obecna. Wszystko skończyło się dobrze. Dlatego jak ktoś ma mocne nerwy i dużo kasy na kary to sobie może udawać księgowego.
    • Gość: adiko Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.13, 14:44
      Czy korzystniejsze to wszystko zależy od biura, ale jeśli chodzi o cenę to polecam zaglądać na B2B Deal - czasami wystawiają się małe biura, które się bardzo przykładają do pracy i można je wypróbować za niską cenę.
    • Gość: baszta Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.13, 02:21
      Od dawna korzystam z księgowości internetowej szybkafaktura.pl bo jest to dla mnie korzystniejsze cenowo a program zapewnia mi wszystko czego potrzebuję do zarządzania firmą, ale jako ciekawostkę powiem wam, że wiele biur rachunkowych korzysta w ramach programów partnerskich z systemów wymyślonych i administrowanych przez firmy zajmujące się księgowością internetową, więc pytanie, księgowość internetowa czy biuro rachunkowe przestaje być aktualne, bo te dwa rozwiązania przestają być względem siebie opozycyjne.
    • Gość: gość Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.pl 29.01.14, 09:16
      Biuro rachunkowe jest fajnym rozwiązaniem, jeśli chcesz oszczędzić czas. Samodzielna księgowość sprawdza się natomiast w przypadku, gdy chcesz oszczędzić pieniądze. Warto wowczas poszukać serwisów do księgowosci internetowej, jakichś darmowych programów do faktur online. Np. ifirma ma darmowy program do faktur z programem magazynowym i CRM, więc jeśli orientujesz się w księgowości, to super opcja na start. W razie czego możesz też skorzystać z biura rachunkowego ifirmy, możesz założyć konto za darmo na 3 miesiące. Wówczas to konsultanci zajmują się Twoją rachunkowością i niczym nie trzeba się przejmować, bo ifirma reprezentuje Cię przed ZUS i US.
    • Gość: Kamil12 Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 14:11
      Ja od dawna współpracuję z Biurem Mc2 z Warszawy. Bardzo sobie cenię tę współpracę. Wszystko mam pod kontrolą. Mogę skupić się na zajęciach i obowiązkach typowo firmowych. Ceny? To zależy od tego jaki zakres usług. Czy tylko doraźna pomoc czy pełna obsługa kard i płac? Jednak dobrze z takiego wsparcia korzystać.
    • Gość: huzajn Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.pl 14.04.14, 09:08
      "nawet od 100 PLN" :D<br />
      Przecież 100 zł to normalna cena biur rachunkowych, żadna wielka promocja. Najlepiej patrzeć na serwisy internetowe, które się tym zajmują, bo tam zawsze jest taniej. Z takich zaufanych serwisów jest ifirma.pl, mają licencję na prowadzenie biura i wołają netto jakieś 80zł miesięcznie. To przeciez mniej niż 100zł na rękę. <br />
    • Gość: mamaWojtka Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 14:14
      temat trochę stary i przerabiany ale jeśli komuś ma pomóc .. ;) sama prowadzę księgowość w programie Księga - Pakiet Przedsiębiorcy - posiada wszystko co niezbędne jest do prowadzenia własnej działalności dlatego też nie potrzebuję pomocy z biura - satysfakcja gwarantowana :)) podsyłam link do darmowej wersji tstowej programu:

pakietprzedsiebiorcy.pl/ksiega
    • malinowamaba Re: Księgowość - biuro rachunkowe 18.06.14, 12:50
      "Pomoc" uzależniona jest od liczby dokumentów w miesiącu :) więc ciężko powiedzieć ile to dokładnie kosztuje. Ale zasadniczo nie ma co oszczędzać na biurze rachunkowym, ponieważ w grę wchodzą pieniądze i oszczędność może doprowadzić do kosztów :) Ja już od dłuższego czasu korzystam z usług biura rachunkowego www.profais.pl/ i jestem z ich usług naprawdę mega, mega zadowolony. Biuro jest godne zaufania, pracownicy są rzetelni i wykwalifikowani, nie zatrudniają studentów z łapanki tylko doświadczone i znające się na swojej pracy osoby.
    • kfkexpert Re: Księgowość - biuro rachunkowe 25.06.14, 18:06
      Gość portalu: Crug napisał(a):

> Szukam osób, które korzystały z pomocy biur rachunkowych. Czy to korzystniejsze
      > niż samodzielna księgowość? Ile kosztuje "pomoc" ze strony biur rachunkowych?

Z pewnością przeczytałeś wiele dość istotnych i poniekąd prawdziwych opinii. Z mojej strony mogę Ci polecić bądź zwrócić uwagę na biuro rachunkowe w Katowicach takie jak kancelaria-expert.pl/prowadzenie-ksiegowosci-katowice
      Zwróć uwagę na to czy biuro jest certyfikowane i czy ma w swoich usługach takie, które są standardowo wykonywane dodatkowo bez żadnych kosztów, Zwróć też na możliwość optymalizacji podatkowej dzięki której będziesz płacić tyle ile wymaga prawo, a taką wiedzę posiadają najbardziej doświadczone biura rachunkowe.
      • Gość: michal_78 Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.14, 11:28
        Zgadzam się z @kfkexpert. Najważniejsze, żeby biuro rachunkowe, któremu chcemy zaufać miało podstawowe certyfikaty (np. świadectwo kwalifikacyjne), wtedy będziesz wiedział, że to solidna firma. Od lat korzystam z biura rachunkowego Delta delta.waw.pl/ i mogę spokojnie polecić ich usługi.
        • Gość: łodzianka Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.14, 11:16
          Dokładnie, biuro, z którego korzystam www.compo-system.pl/ , ma już ponad 20 lat doświadczenia an rynku, wiec wiem, ze można im zaufać.
          • Gość: Manjmia Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.14, 13:52
            Ja z kolei korzystam z usług czysteksiegi.com.pl/ i już 4 rok mija i póki co nic się złego nie wydarzyło
          • Gość: Minias Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.14, 14:31
            Ja z kolei powierzyłam prowadzenie księgowości temu biurowi: www.zkco.pl/ i nie mogę narzekać
        • Gość: brygifa666 Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.14, 21:14
          Ja również zwracam uwagę na takie rzeczy w końcu są to osoby, którym powierzam swoje finanse, nie mogę pozwolić żeby były to osoby nieodpowiedzialne. Ja korzystałem z ich usług www.bilans.info.pl/ i byłam bardzo zadowolona. Moim zdaniem naprawdę warto!
        • Gość: gosc123456 Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.mpcnet.pl 27.09.14, 20:53
          Hej, polecam firmę bilans.info www.bilans.info.pl/ wiedzą dokładnie na czym polega ich praca i wykonują ją profesjonalnie.
    • Gość: Laura Re: Księgowość - biuro rachunkowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.14, 14:59
      W pełni się zgadzam. Z okolic Warszawy najlepsi są specjaliści z ksiegowy.pl - indywidualne podejście do klienta, bardzo dobre ceny, nie ma mowy o błędach czy korektach. Zdecydowanie nr 1 jak dla mnie.
    • wirtualne-finanse Re: Księgowość - biuro rachunkowe 25.01.15, 22:11
      A znasz się na tym? Jeśli tak, to jasne, że samemu, bo zaoszczędzisz, a wiadomo, że przy początkującym biznesie każdy grosz się liczy. Jeśli masz zamiar wszystkiego się uczyć to lepiej już zainwestować w biuro rachunkowe. To wbrew pozorom nie jest taka łatwa sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka