Dodaj do ulubionych

Prawie tysiąc poszkodowanych przez Amber Gold w...

22.08.12, 06:29
Współczuję tym biednym starszym ludziom.To pewnie ci co się nie dali zrobić "w bambuko" metodą" na wnuczka".
Obserwuj wątek
    • Gość: JEZ Re: Prawie tysiąc poszkodowanych przez Amber Gold IP: *.2.13.vie.surfer.at 22.08.12, 07:29
      Biedni starsi ludzie, którzy mogą wpłacić 500 tys. złotych ? Pewnie część z nich jest rzeczywiście biedna i starsza ale jak ktoś liczy, że zarobi ponad 10 procent gdy w normalnych bankach oprocentowanie jest na poziomie 1 procenta to niestety jest sobe sam winien...
    • marek1846 Chciałbym doczekać się poważnej analizy 22.08.12, 07:45
      czy to mogło udać się. Z uwzględnieniem cen złota na przestrzeni od rozpoczęcia działalności do dziś. Bo łatwo sprawdzić, że złoto jest BEZPIECZNĄ lokatą. Tyle, że to wymaga minimalnego zaangażowania i nie jest zgodne z trendem.
      • Gość: gość 1 Przyczyna jest jedna, a w zasadzie dwie IP: *.ngm.net.pl 22.08.12, 08:26
        1.Parlament, to grupa awanturujących się, niemądrych, niepoważnych, często pijanych - tworzy wadliwe prawo.
        2.Urzędnicy i funkcjonariusze państwowi, banda nieudaczników, ludzi o niskiej odpowiedzialności, często z immunitetami /schlane/, oglądające się za łapówkami, nie szanujące siebie i klienta.
        Gdyby za tym "poleciały głowy", a nie tłumaczenia, to powoli porządek by powstawał - i nie byłoby ględzenia, że prawo jest po to by go łamać.
      • dankax1975 Re: Chciałbym doczekać się poważnej analizy 22.08.12, 12:32
        Własnie podstawa problemu, analiza czy dana inwestycja może sie udać, po drugie jeżeli stwierdzam, że inwestuję to inwestycja każda wiąże sie z ryzykiem, a to oznacza, że mogę zyskać jak i stracić. A to oznacza, że jak straciłam bo na przykładzie AG firma okazała sie kantem to mogę się sądzić tylko z AG, a nie jak pewne kancelarie, które na tym całym szumie chca zbić kapitał skarżyć Skarb Państwa. Dlaczego ja mam pokrywać chciwość i brak elementarnej wiedzy ekonomicznej cześci społeczeństwa z płaconych przez siebie podatków?
    • Gość: Dan Prawie tysiąc poszkodowanych przez Amber Gold w... IP: *.bielsat.com.pl 22.08.12, 08:34
      Zachłanne owieczki liczyły na 10% i wiecej, a tu się znalazł wilk co liczył na jeszcze więcej. Nie ma i nie będzie wspólczucia z mojej strony. Z cała pewnościa kto inwestuje 500 tysięcy złotych wie co się dzieje i co ryzykuje i co zyskuje.
      Niech teraz poszkodwany wali piąstkami w biurko, płaci za prawników a żale niech zachowa dla siebie, jak pieniedzy w ogóle nie zobaczy. Jego ryzko jego zysk, jego porażka.
    • Gość: Magdalena34l Re: Prawie tysiąc poszkodowanych przez Amber Gold IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 18:13
      Sorry, a ja nikomu nie wspolczuję, kazdy sam odpowiada za swoje czyny, a oni chca teraz za pomoca wspanialomyslnych prawnikow przezucic odpowiedzialnosc na nas wszystkich skarzac Skarb Panstwa.... Czyli zasada jak bedzie dobrze to zysk moj, jak zle to zrzuta narodowa?????? ja inwestuje w lokaty prywatne i bankowe, ale robie to znajac ryzyko, natomiast nie znam sie na naprawach samochodow wiec tego sie nie tykam, podobnie jak ktos nie ma pojecia o inwestycjach to niech sie za to nie bierze, a jak sie zabral to jego problem
      • Gość: okor Jeżeli ja słyszę, że głównymi beneficjentami AG IP: *.ngm.net.pl 24.08.12, 08:41
        są kler i gibony, to wcale im nie współczuję - ta grupa pasożytów żeruje na ciemnym narodzie.
      • azlin Re: Prawie tysiąc poszkodowanych przez Amber Gold 17.09.12, 22:35
        Czyli, jak ich prawnicy wykorzystają Twoje podatki dla swoich celów, nie będę Ci współczuł. Skoro godzisz się żyć w takim państwie, niech Cię to państwo okrada. Takie jego prawo...
    • Gość: Ewa zadośćuczynienie IP: 89.191.155.* 26.08.12, 00:34
      Kompletnie nie znam się na prawie i dlatego moje pytanie jest zapewne infantylne. Skoro pan Plichta oszukał ludzi, urząd skarbowy i wiele innych instytucji na kwotę powyżej 100.000.000 zł, za co grozi mu maks. 6 lat więzienia (jeśli dobrze pamiętam, ale to drobny szczegół) to wyliczenie jest proste: każdy rok odsiadki na państwowym wikcie to dla niego 16 mln zysku. CZY POZA WYROKIEM NIE JEST ON ZOBOWIĄZANY SPŁACIĆ ZADŁUŻENIE? W przypadku, gdy pobierał opłaty od ludzi za abonament rtv itp sąd zobowiązał go do zadośćuczynienie, czyli oddania pieniędzy poszkodowanym. W tym przypadku to nie obowiązuje? Za 16 mln rocznie chętnie posiedzę w więzieniu.
      • Gość: Artur Isaak Adler Re: zadośćuczynienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 10:10
        Państwu Plichtom nic nie grozi - proszę pamiętać co napisałem i obserwować , powiedzmy 2 razy w roku przez najbliższe 10 lat .
        pozdrawiam
        Artur Adler
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka