Dodaj do ulubionych

uwaga na Idea Bank

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 19:50
Ostrzegam przed tym bankiem, po raz kolejny próbują nieudolnie wyrolować klienta!
Powszechna jest tam praktyka, że gdy lokacie internetowej nada się status nieodnawialnej (edycja, zatwierdzenie potwierdzone sms-em z kodem itd.) to nagle w dzień zakończenia okazuje się, że znowu ma status odnawialnej i nagle widzi się, że już jest nowa lokata, oczywiście na żenujący procent! Zdarzyło mi się to kilkanaście razy, więc o przypadku nie ma mowy.
Ostatnio założyłam lokaty z dobrym oprocentowaniem, na pół roku z tym, że lokata bezprocentowa, a za to firma ubezpieczeniowa przysyła certyfikaty ubezpieczenia, na których widniejąca kwota składki zgadza się z wysokością zysku z obiecanego procentu. Co z tego skoro na 5 takich lokat certyfikaty ubezpieczenia przyszły na 4 a ostatnią - ani widu ani słychu. Bank, gdy dzwonię odsyła do ubezpieczyciela, ubezpieczyciel do banku.
Dałam im i sobie czas do jutra. Ale z każdą chwilą coraz bliżej jestem decyzji, by zerwać wszystkie i dać sobie spokój z wątpliwej jakości bankiem :(
Ostrzegam więc wszystkich potencjalnych klientów!!!
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 19.11.12, 20:54
      Dzięki za ostrzeżenie. Co zrobić gdy przedłużą mimo wszystko nieodnawialną lokatę?
      • Gość: Maciek Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 09:07
        gazeta_mi_placi napisała:
        > Co zrobić gdy przedłużą mimo wszystko nieodnawialną lokatę?

Samemu pilnować terminów i zrywać w dniu zapadalności
        • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 10:25
          Dzięki, tak zrobię.
          • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 29.11.12, 18:57
            Ostatecznie tak nie zrobiłam, ale na wszelki wypadek zapisałam w PDF-ie stronę gdzie miałam, że to lokata nieodnawialna.
            Na szczęście nic się nie stało, środki w podanym dniu zostały przekazane na moje konto, a lokata zamknięta.
            Może miałeś po prostu pecha?
        • Gość: ollala! Re: uwaga na Idea Bank IP: *.30.39.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.12, 14:41
          Gość portalu: Maciek napisał(a):

> gazeta_mi_placi napisała:
          > > Co zrobić gdy przedłużą mimo wszystko nieodnawialną lokatę?
          >
          > Samemu pilnować terminów i zrywać w dniu zapadalności

Absolutnie nie! Wtedy stracimy całe odsetki.

Czysty zysk dla banku, bo przez cały czas trwania lokaty miał nasze pieniądze, a na koniec, przez nasza głupotę (zerwanie lokaty ostatniego dnia), nie musi nam zapłacić żadnych odsetek.

Gdyby już się zdarzyło, że lokata zostanie przedłużona wbrew naszej woli, to należy ją zerwać dopiero po jej przedłużeniu.

BTW, mam od ponad dwóch lat rożne lokaty w IdeaBanku i ani razu nie zdarzyło mi się, by je przedłużyli, jeśli moja dyspozycja była inna.
          • Gość: ringo-dingo Re: uwaga na Idea Bank IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 21:48
            ale słuchajcie, nie ma co się wkurzać, ze lokata się odnowiła...odsetki które zarobiłeś na wcześniejszej nie przepadną, a jak się odnawia "z automatu" na mniejszy procent to nawet jak ją zerwiesz to dostajesz to co wpłacone na nową czyli z pierwszej z odsetkami. Poważnie, nie ma co się stresować,zerwanie lokaty skutkuje tylko tym, że wybierasz 100% wkładu bez odsetek a w tym przypadku 100% wkładu to całość przelanych środków z pierwszej czyli kapitał z odsetkami. Przykład? wpłaciłeś 100 zł na 3 miesiące po zakończeniu masz np. 103 zł i u lokata z automatu skacze na kolejną czyli kolejna lokata to 103 zł i od tej kwoty tyle że na innym oprocenowaniu lokta pracuje. Jak ją zerwiesz - załóżmy że jest 6-m-czna - po 2 miesiącach to nie tracisz nic! oddają ci twoje 103 bo nie dotrwałeś do końca nowej lokaty, jakbyś dotrwał to zarobiłbyś np. 105...całkiem przykładowe kwoty ale tak żeby w miarę wyjaśnić :)
          • Gość: Uwaga Re: uwaga na Idea Bank IP: *.serv-net.pl 05.02.13, 16:47
            A u mnie odwrotnie.
            Sześć razy odsyłali mi pieniądze, bo widzieli błędy których nie było.
            Po sześciu razach minęła ważność wniosku i zostałem na lodzie.
            Oczywiście załapałem się na wyższe oprocentowanie. Niestety problemy się zaczęły, kiedy obniżyli oprocentowanie o 0,5%.
            Chamstwo w czystej postaci.
            Zero pomocy!
        • Gość: bankster Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.mm.pl 05.01.14, 14:29
          hahaha... zerwać i zabrać kasę i stracić odsetki za jeden dzień których by i tak nie było gdyby się nie odnowiła, generalnie problem dla fraglesów (takie istoty o poziomie rozwoju dzieci ze świata bajek) którzy nie mają innych problemów :)
    • wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 07:51
      Mnie już całkiem wkur.wili. Mam ich wszystkie numery na czarnej liście i nawet nie wiem, że dzwonią. Więc wczoraj wchodzę na email i patrzę, a tam 17 SIEDEMNAŚCIE maili od Idea, że próbowali dzwonić i chcą mi udzielić odpowiedzi na zadane pytania i że to ja mam do nich dzwonić. O nic tych dziadów nie pytałem, a żadnej polisy od której należy samemu odprowadzić podatek dochodowy nie chcę. Oni są nienormalni, a tym sposobem ucieknie im nieco grosza, bo wszystkim znajomym odradzam klony czarneckiego, a jak widać w necie, nie jestem sam. Ciekawe ile czasu będzie trwało przetwarzanie przez nich mojego protestu wobec przetwarzania moich danych osobowych, jak już ucieknę od nich całkiem.
      • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 08:07
        Nie strasz.
    • Gość: gośćmość Re: uwaga na Idea Bank IP: 212.180.235.* 20.11.12, 14:14
      To ciekawe, mnie nic takiego nigdy nie spotkało zawsze sms zatwierdza zmianę, a robię ich sporo.
      • wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 14:24
        Bo masz farta. Ale i na Ciebie w końcu trafi. Tu nie chodzi o to, że odnawialność się nie zmienia, chodzi o to, że zmieniasz i jest tak jak chciałeś, a tu nagle w dniu końca lokaty samo znowu się zmienia na odnawialne i masz lokatę na 2%.
        • Gość: beata Re: uwaga na Idea Bank IP: *.182.74.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.12, 19:16
          może masz nadgorliwego opiekuna w Idea , który pomaga ci pozostać wiernym bankowi :)
          Ja zmieniałam odnawialność na nieodnawialność co najmniej kilkadziesiąt razy i zawsze środki wracały na rachunek jaki chciałam. No ale może faktycznie jestem farciarą :)
          • wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 21:00
            Więc ja zmieniałem o wiele, wiele więcej. Siedzę w tym bagnie ze względu na % od początku i cieszy mnie, że wreszcie się wyniosę. Ostatnio taka tajemnicza zmiana miała miejsce jak w getinie placówkowym wdrażali system z klonów. Wszystkie lokaty zrobiły się odnawialne.
        • Gość: olala! Re: uwaga na Idea Bank IP: *.30.54.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.12, 14:45
          Wandotroll2, to raczej Ty masz pecha (albo nadgorliwego opiekuna).

Mi, podobnie jak innym forumowiczom, też się nigdy nic takiego nie zdarzyło. A poza tym to nie jest wielka tragedia: Jeśli zauważysz, że Ci przedłużyli, to od razu zrywasz i po sprawie. Tracisz na tym najwyżej odsetki za jeden dzień.
        • Gość: ringo-dingo Re: uwaga na Idea Bank IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 21:53
          pierdoły! na 2%....weź, lokata jeśli nie podasz numeru ror do zwrotu przechodzi na kolejną lokatę na innych warunkach czyli około 4% a nie 2!!!
    • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 16:48
      A co sądzicie o tej lokacie, zbyt wielu szczegółów nie podają:

promocje.ideabank.pl/lpp/bramka/1210-ndp-pink/index.html
      ???
      • wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 18:42
        Jedna lokata, na jeden miesiąc i tylko dla nowych klientów, a potem naciąganie na inne produkty.
      • koziorozka Re: uwaga na Idea Bank 20.11.12, 18:48
        Tu masz trochę więcej - max 10 tys. zł
        www.ideabank.pl/klienci-indywidualni-lokata-na-dobry-poczatek
        Jak nie miałeś nigdy nic u nich, to niezły wybór, ale tylko na miesiąc, to samo chyba ma Raifi, ale na dłużej
        Jak pójdziesz do oddziału, to ci struktury/ubezpieczenia będą wciskać, więc nie warto
        Jakorzystam z porównywarek lokat
        www.oprocentowanielokat.pl/
        www.comperia.pl/lokaty_bankowe
        • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 21.11.12, 20:04
          Dzięki, nowym klientem niestety nie jestem, chyba wyniosę się z tego banku ostatecznie.
          • Gość: Ekspert_z_dupy Re: uwaga na Idea Bank IP: *.146.181.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.12, 09:27
            To straszne ... co robić?
            • gazeta_mi_placi Re: uwaga na Idea Bank 30.11.12, 18:22
              Łowić nowych jeleni.
        • Gość: Odradzają Re: uwaga na Idea Bank IP: *.xdsl.centertel.pl 17.05.13, 09:05
          Lokata na dobry poczatek to muchołapka na nowych jeleni. Potem bedziecie nękani przez ich pseudodoradców niedouczonych bałwanów o założenie polisolokat. Dałam sie tak złapać i niestety narazie generuję same straty. Masakra ostrzegam przed tym bankiem. Obliczyłam sobioe ze zwykła lokata w jakims banku z tradycjami bedącym od lat na naszym rynku dałaby mi przynajmniej 1,5 % więcej. Odradzam zadawanie sie z tym bankiem. No chyba że macie taką faneberię i chcecie stracićź pieniądze zeby Panu Właścicielowi Idea Bank-u zafundowac rajskie życie, Pozdrawiam rozsądnych - Jelenica
      • Gość: ringo-dingo Re: uwaga na Idea Bank IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 21:50
        Jest taka na 1 miesiąc, to lokata dla nowych klientów. Jeśli do tej pory nie brałeś kredytu w IB, nie masz tam konta ani lokaty to mozesz skorzystać, jeśli masz któyś z ich produktów to już nie
    • Gość: harry_housens Re: uwaga na Idea Bank IP: *.centertel.pl 19.12.12, 14:23
      Niestety ja również nic dobrego nie mogę napisać o tym banku. Jestem ich zakładnikiem dzięki doskonałej wręcz konstrukcji prawnej powiązań między "klonami czarneckiego". Otóż podpisując umowę na limit w koncie firmowym jako zabezpieczenie biorą cesję z produktu iwestycyjnego (TU Europa). Pierwszą składkę ok 5 tys na tu europa "biorą" z twojego limitu i tak zaczyna się sieć powiązań. Z tu europa się nie wycofasz gdyż w pierwszych 3 latach opłata likwidacyjna wynosi 80% wartości. No i musisz w to brnąć. Dodatkowo oczywiście agresywnie proponują swoje usługi podatkowo-księgowe (tax care) itp. Trzeba być bardzo asertywnym a i tak dopinają swego no i kasa od klientów leci.... Obsługa na infolinii jest bardzo nerwowa i g wie (3 dni dzwoniłem żeby dostać instrukcje jak wykonać zwykły przelew a wierzcie mi że to niełatwe...), chyba ostro dostają w kość od klientów bo mnóstwo niezadowolonych jak mniemam
    • kiliusz Re: uwaga na Idea Bank 19.12.12, 19:25
      Czy przeczytałaś umowę dokładnie? Jeśli to nie jest zwykła lokata, to będzie problem. Polisa oszczędnościowo-ubezpieczeniowa, to niezły młyn. Najgorsze w tym jest to, że nie jest objęte bankowym funduszem gwarancyjnym
      • Gość: ollala! Re: uwaga na Idea Bank IP: *.30.51.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.12, 14:46
        kiliusz napisał(a):

> Czy przeczytałaś umowę dokładnie? Jeśli to nie jest zwykła lokata, to będzie pr
        > oblem. Polisa oszczędnościowo-ubezpieczeniowa, to niezły młyn. Najgorsze w tym
        > jest to, że nie jest objęte bankowym funduszem gwarancyjnym

Zgadza się!
    • Gość: inny3 nie mam z nimi problemu IP: *.protonet.pl 26.12.12, 09:18
      Mankamentem jest ze przy zakladaniu lokaty przez internet jedyną opcją jest lokata odnawialna, dopiero po jej zalozeniu możną ją zmienic samemu na nieodnawialną.Przy zakładaniu lokaty telefonicznie (konsultant) mozna od razu sobie zażyczyc aby była nieodnawialna.
      Nie zdarzyło mi się aby bez mojej wiedzy i zgody przedłuzono lokatę na następny okres.
      Owszem często konsultanci dzwonią do mnie w sprawie kończących się lokat ale decyzję podejmuję ja.
      • Gość: Ekspert_z_dupy To jest blondynka! IP: *.181.65.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.12, 11:36
        Należy z przymrużeniem oka traktować to co pisze - jej polisolokata z definicji jest NIEODNAWIALNA, a odsetki są zwracane po okresie umowy przez towarzystwo Europa automatycznie.
    • Gość: Ekspert_z_dupy Re: uwaga na Idea Bank IP: *.158.216.198.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.12.12, 21:36
      Zayebiste są te problemy Wolaków - czy Wam już te rozumki wyżarło od słuchania mini-prezesa? Co z tego, że lokata jest odnawialna? Zrywasz ją następnego dnia po zapadalności i po sprawie!

Wygląda na to, że masz polisolokaty z Idea w połączeniu z Europa, ale Ty nawet tego nie rozumiesz - żałosne jest to, że k-mac podnosisz tutaj larum, będąc blondynką i jeszcze bardziej kołujesz ludkami, którzy wielokrotnie nawet nie rozumieją gdzie żyją :)

Bankowość internetowa w każdym z banków z grupy Czarneckiego jest najprawdopodobniej najlepsza w tym groteskowym kraju - zakładanie lokat z wyprzedzeniem 14-dniowym to rewela. Tzw. "doradcy" szczególnie z Open Fajans mogą się komuś nie podobać, gdyż to zwykli naganiacze na tzw. "produkty" jednak ich software jest pierwsza klasa (bo niepolski, hehe) ... Alior ma również bardzo dobrze zrobioną stronę, podobnie Meritum. To samo moge powiedzieć o FM ... ja zazwyczaj wykonuję swoje operacje pomiędzy: Idea, Open, Getin, Alior, Meritum i FM - wszystko będąc za granicą i nigdy nie miałem żadnego "dymu". Przelewy pomiędzy tymi bankami raz na zawsze ustawiłem jako ZDEFINIOWANE będąc chwilowo w kraju "świętego" i jestem w porzo. Wiele banków zachodnich jest GORSZE niż te, które wcześniej wymieniłem, ale Wolak musi zawsze k-mać na coś narzekać, hehe ... lepszego Nowego Roku!

PS. Blondynka, nigdy-przenigdy nie daj się namówić na IKE, gdyż to porażka!
      • wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 29.12.12, 22:14
        Gość portalu: Ekspert_z_dupy napisał(a):

> Zayebiste są te problemy Wolaków - czy Wam już te rozumki wyżarło od słuchania
        > mini-prezesa? Co z tego, że lokata jest odnawialna? Zrywasz ją następnego
        > ] dnia po zapadalności i po sprawie!

Jeśli trzymasz w takim banku 20 zł na lokacie to możesz tak robić, ale jak ktoś założył np. 200 lokat antypodatkowych po 1-3 tys. każda to sobie policz ile straci:
        a) czasu (albo na klikanie zerwij, albo na zmienianie na nieodnawialne, albo na dzwonienie by zrobili to sami, a potem sprawdzać czy zrobili to rzeczywiście dla wszystkich),
        b) pieniędzy (jeden dzień na zrywanie i kolejny na przelew, bo lubią puścić następnego dnia ostatnią sesją, zwłaszcza jak jest dużo zerwań).

Więc co dla jednego jest po sprawie to dla innego może jednak być kłopotliwe, a było na początku tak, że można było od razu wybrać formę lokaty i gdzie ma wrócić, więc po co to utrudnienie wszyscy wiemy - czarnecki stale poluje na jeleni co nie zauważą i pociągną lokaty dalej.
        • Gość: Ekspert_z_dupy Re: uwaga na Idea Bank IP: *.181.180.166.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.12.12, 23:48
          1. Dyskusja była o polisolokatach - wkład jest trzymany jako lokata w Idea na 0,1% i jest ona NIEODNAWIALNA z definicji. Europa przesyła odsetki gdy nastąpi zapadalność (mają terminy 3, 6, 9 i 12 miesięczne). Odsetki na wkład są dobrane na 0,1% żeby uniknąć Belki, a wkład musi być w widełkach (jeśli dobrze pamiętam 20-30K) ... mam ich sporo i wiem co mówię. Jeszcze we wrześniu oferowali 8,5%, a moja ostatnia była na 7,1% (obecnie jest niżej, bodajże 6,2%).

2. Poprzednio miałem ponad 200 lokat założonych tuż przed wprowadzeniem Belki - wszystkie odnawialne. Wystarczył jeden telefon na infolinię i WSZYSTKIE zmieniono mi hurtem na nieodnawialne - 5 minut czasu!

Ta blondynka naprawdę nie rozumie o czym pisze - to się im zdarza :)
          • wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 30.12.12, 15:29
            1. Bzdura. Lokata ta odnawia się z automatu, jako lokata standartowa. Wystarczy przeczytać kartę produktu.

2. Jest to jakieś rozwiązanie, ale czasem dodzwonienie się do nich to dobre kilkadziesiąt minut słuchania muzyczki.
            • Gość: Ekspert_z_dupy Re: uwaga na Idea Bank IP: *.146.179.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.12, 15:50
              1. Mam dokładnie 11 polisolokat w Idea i każda jest nieodnawialna. Nie może być, gdyż co zrobić z odsetkami z Europa?

2. Bzdura, "doradca" jest błyskawicznie. Jeśli Ty akurat masz takiego gigantycznego pecha to wyślij wiadomość z formy na swoim koncie i oddzwonią ... k-mać, jak ja się cieszę, że wyjechałem :)

Nie rozumiem skąd u Was Wolacy tyle jadu i chęci do narzekania ... wystarczy wyjechać z tego burdelu na kilka lat i człowiek zaczyna być NORMALNY.

Dosiego Roku!

• wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 30.12.12, 16:24
                1. Wystarczy wbić w google: karta produktu lokata idealna plus pdf. To naprawdę jest proste. A co i kiedy zrobi się z odsetkami jest napisane w regulaminie. Nie czytałeś?

2. Widocznie masz lepszy telefon, skoro inni mają z tym problem...

I pamiętaj, że każdy wariat uważa się za normalnego, gdyż to co on robi i uważa, jest dla niego normalne. Przy schizofrenii paranoidalnej często też poniża całe grupy etniczne i narody. Ale oczywiście my się z Tobą zgadzamy, o jedyny nasz wybawco...
                • Gość: Ekspert_z_dupy Re: uwaga na Idea Bank IP: *.158.217.95.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.12, 16:43
                  Spadaj koleś - nie po to przyjechałem do Polski na święta, żeby się z kretynami na forum spierać. Po prostu wczoraj z nudów zajrzałem na forum i był watek tej blondynki.
                  Powtarzam: mam w Idea/Europa 11 polisolokat ... dzisiaj złożyłem podanie o nową w Meritum/Europa i od jutra po pierwszej sesji Elixir zacznie zbierać procenty (13-miesięczna 6,3% rocznie).

Jak Ci się nie podoba Idea to po chvj tam trzymasz kasę? Jeśli jesteś niezadowolony, że masz odnawialane i nie możesz się do nich nawet dodzwonić, to czas na inny bank :)

Dosiego Roku i życz mi miłej podróży, bo już się k-mać nie mogę doczekać, żeby opuścić ten dom wariatów :)

• wandotroll2 Re: uwaga na Idea Bank 30.12.12, 18:26
                    Spadaj to możesz mówić sobie do znajomych, bo dla mnie to za mały trochę jesteś :)

To, że posiadasz 11 polisolokat, pomijając to, że ta lokata bankowa nie jest polisolokatą, a dużo bardziej skomplikowanym produktem w którym masz zwykłą lokatę bankową, a polisę to ma bank wykupioną u samego siebie (ten sam właściciel), a ty jedynie masz wypłacane z niej świadczenie ubezpieczeniowe, nie uprawnia cię do opowiadania bredni, że ta lokata się nie przedłuży, skoro bank w regulaminie i karcie produktu twierdzi, że się przedłuży.

To co jest w Meritum to zupełnie inny produkt i tu rzeczywiście masz polisę ubezpieczeniową. Ale jaki to ma związek z tematem?

A co ciebie tak interesuje co i gdzie ja mam? Mam konta w większości banków w Polsce i tylko informuję takich tłumoków jak ty, jak wygląda sprawa nie tylko z perspektywy twojej, ale ogólnie, bo mam na ten temat, sądząc po twoich wypowiedziach, zdecydowanie więcej wiedzy niż ty.

Cieszy mnie, iż twoim zdaniem tylko ty mieszkasz i piszesz spoza Polski... Ale tak myśli każdy wieśniak, który sprząta kible pod Londynem.
                • drogadowlasnegom Re: uwaga na Idea Bank 01.07.13, 09:40
                  Odnośnie lokaty idealnej plus to bardzo dokładne omówienie jej zasady działania znajdziecie u mnie na blogu:
                  www.drogadowlasnegom.pl/2012/10/idea-bank-lokata-idealna-plus-75-na-12.html
                  Jest trochę kombinacji, ale US nie powinien się tutaj przyczepić.
      • Gość: wkurzony Re: uwaga na Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 09:19
        to jest zlodziejski bank i sadzac po wpisach taka jest i byla jego loncepcja
        Pieniadze znikaja z lokat o odnajduja sie po wielu tygodniach i grozbie pozwu.
        Zdecydowanie odradzam. To sa standardy jak w Rosji
        • Gość: Pytanie Re: uwaga na Idea Bank IP: *.181.162.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 09:51
          W Rosji pieniądze znikają z kont bankowych?
      • Gość: Zonk Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 09:02
        ŁoŁ! Bik byznesmen z niePolska. Szacun ziom... Obracasz taką kasą z roboty na zmywaku, że te pseudolokaty w parabankach robią wrażenie, nie ziom? :D
        A może ty z działu PR myster Czarneckiego? Daj se siana i leć na mopie w GB czy gdzie tam sprzątasz te ulice...
    • jakubzol Re: uwaga na Idea Bank 27.01.13, 00:37
      Dzięki serdeczne za ostrzeżenie, bo miałem przez chwilę ochotę założyć u nich lokatę, ale chyba z nich dożywotnio zrezygnuję - raz - dzięki Twojemu ostrzeżeniu, a dwa - przez to, że nie dosyć, iż maksymalną kwotę możliwej lokaty mają na niezadowalająco niskim dla mnie poziomie to jeszcze, co gorsza (choć nie jest to tylko i wyłącznie praktyka jednego banku) można u nich założyć tylko określoną ilość lokat (zdaje się jedną, bądź góra dwie po 10k zł każda - jeśli dobrze pamiętam). Ostatecznie więc dam sobie z nimi spokój chyba, bo te warunki są śmiechu warte !.
    • Gość: koloko Re: uwaga na Idea Bank IP: *.info 05.02.13, 20:35
      to prawda, klepią regułki, na najprostsze pytanie nie potrafią odpowiedziec...rozłączają sie w trakcie rozmowy nagle...masakra
    • kaski100 Re: uwaga na Idea Bank 12.02.13, 00:20
      Witam. Na pocztę elektroniczną otrzymałem reklamę z propozycją założenia lokaty. Wysłałem odpowiedż i czekałem na kontakt telefoniczny (24h). Następnego dnia telefon zadzwonił, ale tylko raz. Jeden sygnał i połączenie zakończono.
      Sprawdzam pocztę i widzę wiadomość "IDEA BANK". Otwieram i:
      Witam serdecznie,

Próbowałam się z Panem skontaktować w związku ze zgłoszeniem, w którym wyraził Pan zainteresowanie naszą ofertą na lokatę z tabletem. Niestety nie udało nam się porozmawiać. Jeśli jest Pan zainteresowany szybkim kontaktem, proszę o telefon pod numer 22 101 10 99, ja ze swojej strony będę kontaktować się ponownie w najbliższych dniach.

Pozdrawiam,
      Natalia Dzieran
      Opiekun klienta.

Oczywiście zrezygnowałem z oddzwonienia. Jeżeli "Opiekun klienta" robi mnie w balona z połączeniem telefonicznym, to co będzie robił z moją kasą na koncie? Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: olga Re: uwaga na Idea Bank IP: *.info 12.02.13, 16:40
        ja niestety jestem z nimi związana umową o inny produkt i jest znacznie gorzej niż to o czym piszesz, ale poznałam równiez i takie zachowania.

chamskie aroganckie i głupie zachowania
        kłamanie
        bez ogłady, wykształcenia i błędy na każdym kroku

a o tym, ze okradają klientów mozna poczytać wszędzie juz chyba w internecie
    • Gość: "Wyrolowana" Re: uwaga na Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 16:10
      Witam,
      Ostrzegam przed Idea Bankiem !
      Oszustwo i brak profesjonalizmu ! Doradca zamiast informować i doradzać-dezinformuje i kłamie. Po 10-ciu miesiącach lokaty na tzw. "Światowych Bogactwach" z 5000,- zł otrzymałam niecałe 3000,- zł.
      Trzeba domagać się kompletu dokumentów, zabrać do domu, dokładnie przeczytać i dopiero podpisać, ponieważ nie można ufać Pracownikom tego Banku, którzy są niekompetentni i zrobią wszystko, żeby zarobić "premię" przez "złapanie naiwnego klienta".
      Pozdrawiam i szczerze odradzam, gdyż sama nie mam za dużo pieniędzy (jestem na bezrobociu- przed emeryturą), żeby ktoś bezczelnie mnie okradał z oszczędności mojego życia.
      • Gość: Markus Re: uwaga na Idea Bank IP: *.mmpnet207.tnp.pl 23.05.13, 16:57
        Światowe Bogactwa to nie lokata, a ubezpieczenie. Proszę poczytać forum "oszukani w Getin Bank na lokacie". I nie dać się zrobić na "wyrolowaną", tylko pisać reklamację. Mnie się udało.
        Powodzenia.
        • jakubzol Re: uwaga na Idea Bank 25.05.13, 00:15
          Ubezpieczenie - w życiu ! Sam znam osobę, która kilka(naście) lat temu, namówiona przez bliskiego członka rodziny na inwerstycję w ubezpieczenia umoczyła i straciła na tym, rzekomo tak dobrym sposobie ! Dalij mi jazda od ubezpieczeń ! Ręce precz takich pożal się Boże doradcom, którzy mi proponują inwestowanie w ubezpieczenie, a już kilku takich do mnie przyłaziło (nie dosłownie), wydzwaniało, mailowało etc. etc. Takich pożal się Boże "doradców" wyrzucam i wyrzucał będę na kopach !
        • Gość: Wyrolowana Re: uwaga na Idea Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 18:13
          Szanowny Panie,
          Kontaktowałam się z Prezesem Idea Banku w Warszawie (napisałam reklamację) i zostałam zignorowana- bez odpowiedzi !. Rzecz w tym , że oszust "Doradca" w Idea Banku w Bydgoszczy zapewniał mnie, że to nie jest ubezpieczenie tylko lokata i to na pół roku !!!
          Napisałam pismo do Urzędu Kontroli Finansowej, ale jeszcze nie wysłałam. Rzecz w tym, że bezczelnie kłamią "pseudodoradcy" a człowiek całe życie nauczony uczciwości wierzy tym oszustom. Jeszcze raz ostrzegam przed takimi bankami. Pozdrawiam i dziękuję za życzenia
          • Gość: rownież wyrolowana Re: uwaga na Idea Bank IP: 193.34.220.* 15.07.13, 21:14
            Mnie się podobna sytuacja wydarzyła,a jak już przyszła odpowiedź z Idea Bank to prawie po 3mscach zupełnie nie na temat.Oddałam sprawę do mecenasa i na jego pisma już ponad 2 msce nie ma odpowiedzi,wobec tego oddaje sprawę do Sądu.
            • Gość: bankster Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.mm.pl 05.01.14, 14:45
              fraglesy :) kiszona kapusta ma więcej rozumu a wszędzie ta polska mentalność, jak dobrze płacą to się wszędzie znajdzie taki co chce kogoś wykiwać bo rodzice mówili że trzeba kombinować i tyle, osobiście nie jestem z bankiem związany ale z finansami owszem i zapewniam tych którzy są tylko klientami że wszystkie instytucje w tym kraju mają przynajmniej przyzwoite jak na komercyjne kierujące się chęcią zysku instytucje a jedynie tacy "ludzie-polacy" niszczą wszelkie standardy
          • Gość: bankster Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.mm.pl 05.01.14, 14:47
            je...... ch..... prezes miał ci na reklamacje odpisać? :) buhahahaaaaaa
        • Gość: bankster Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.mm.pl 05.01.14, 14:50
          no tak jest to przykład wyjątkowo złego pomysłu na inwestycje (nie będę tego rozwijał bo chodzi o aktywa bazowe po prostu) a nie żadne oszustwo. Niestety inwestycja ma to do siebie z definicji że jej wynik jest z góry nie znany. Ochrona kapitału zaś wymaga spełnienia warunku dotrzymania do końca (co i tak byłoby niewystarczające przy tak długim horyzoncie). Słaby program a nie oszustwo drodzy fraglesi :)
          • Gość: bankster Re: uwaga na Idea Bank IP: *.dynamic.mm.pl 05.01.14, 14:52
            na myśli miałem "Światowe Bogactwa" ... a taki fajny producent :) Z inwestycją można nie trafić... np polskie obligacje korporacyjne, polskie megaspółki, złoto, lokaty instytucji bez licencji, surowce kopalne itp :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka