Dodaj do ulubionych

Jak płacić bez pinu, żeby nie stać się ofiarą k...

IP: 167.127.218.* 25.02.13, 11:00
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • babcia.klozetova Re: Jak płacić bez pinu, żeby nie stać się ofiarą 25.02.13, 11:46
      Trzeba prześwietlić kartę silnym źródłem światła i przewiercić ten cholerny układ scalony wiertełkiem 0.3 mm. Nikt nie zauważy dziurki, karta przestanie działać zbliżeniowo.
      • Gość: tasior Re: Jak płacić bez pinu, żeby nie stać się ofiarą IP: 194.204.153.* 27.02.13, 09:37
        Tylko przewiercamy nie uklad scalony tylko drucik zatopiony (antenka). Jak chipa przewiercimy to karta bez chipowych operacji zostaje tylko magnetyczny, ktory nie jest znowu taki bezpieczny..
    • Gość: zug5 Jak płacić bez pinu, żeby nie stać się ofiarą k... IP: *.static.sitel.net.pl 25.02.13, 12:04
      W mBanku w piątek (22,02,13) wyłączyłem funkcje paypass na karcie MasterCard.
      Nie można jej włączyć z powrotem, po otrzymaniu nowej karty ponownie należy złożyć dyspozycje wyłączenia usługi.
      Nie można określić limitu wiec nie chce być oskubany przez przez cwaniaka i mBank mu w tym pomoże.
      Z początku konsultantka nie dopuszczała takiej możliwości, po konsultacji okazało się ze jest taka możliwość.
      Nie bądź frajerem nie daj się okraść.
      • public_enemy Re: Jak płacić bez pinu, żeby nie stać się ofiarą 25.02.13, 12:36
        wyłączyłeś płatności offline całkowicie a nie tylko paypass, tzn. jeśli będziesz płacił w terminalu z pinem i nie będzie połączenia to nie uda ci się zrobić transakcji. Wszystkie twoje płatności będą wymagały połączenia terminala z bankiem.
    • Gość: lerro Jak płacić bez pinu, żeby nie stać się ofiarą k... IP: 213.17.138.* 25.02.13, 14:04
      "- Powinien pan zastrzec jak najszybciej kartę. Zwrotu pieniędzy może pan dochodzić od sprzedawcy, u którego wykorzystano kartę, ponieważ jego obowiązkiem jest zweryfikowanie właściciela karty."

Ta, sprzedawcy mają za wszystko ponosić odpowiedzialność, a te buraki pierdzące w stołek nic już nie muszą robić i nic ich nie obchodzi.

Czekam z niecierpliwością na załamanie systemów monetarnych.
    • Gość: zonkii zablokować całkowicie płatności kartą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 16:08
      ja z mBanku dostałam kartę debetową zbliżeniową, choć nie chciałam, nie ma możliwości otrzymania karty nie zbliżeniowej, zablokowałam całkowicie płatności kartą, używam tylko jako karty bankomatowej, myślę, że jak większość ludzi by tak zrobiła to bardzo szybko przywrócono by zwykłe karty
      • Gość: tasior Re: zablokować całkowicie płatności kartą IP: 194.204.153.* 27.02.13, 09:40
        Ja jakis czas temu miale mten sam problem w mBank. Po kilku telefonach okazlo sie ze sa karty bez funkcji zblizeniowych ale wydawane do eMax a nie do eKonta i sa platne 30 PLN rocznie. Taka wiec karte zamowilem.
    • Gość: tasior Lepsze karty zblizeniowe IP: 194.204.153.* 27.02.13, 09:48
      Skoro robia juz karty z wyswietlaczami podajacymi stan konta co co stoi na przeszkodzie by zrobc karte z wbudowana klawiaturka i przed transakcja trzeba by wpisac pin na karte. Po takim wpisaniu karta byla by aktywna zblizeniowo powiedzmy przez 5 min. Potem trzeba by znowu wpisac pin. To by zabezpieczalo calkowicie zarowno od kradziezy karty jak i od zeskanowania z niej danych droga radiowa jak karty nei uzywamy. A pin na karte mozna wpisac stojac w kolejce albo podchodzac do kasy i czasu sie nie traci. Moznaby robic transakcje offline online i bylo by szybko. Tylko ludzie by musieli przywyknac. Zamiast wpisywania pin mozna by inny mechanizm jakis moze latwiekszy dla uzytkownika zrobic wlaczajacy karte.
    • ambro113 to 08.03.13, 10:54
      to płać gotówką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka