Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny

27.06.13, 10:04
Witam,
chciałabym się dowiedzieć czy i ewentualnie w jakiej wysokości przysłgiwałby nam kredyt hipoteczny. Ja zarabiam 1560 netto w pln, mąż pracuje za granicą i nie ma stałej pensji natomiast wysyła mi co miesiąc na konto kolejne 1500 zł na opłaty i życie dla mnie i dla dziecka. Ja ze swojej wypłaty co miesiąc płacę dwie stałe sumy - za telefon i raty - łącznie mniej niż 300zł. Ostatnio dostałam przysłowiową "trzynastę" więc z ostatnich 6 m-cy wychodzi netto 1800zł. Wszystkie opłaty (prywatny żłobek, za mieszkanie, gaz, prąd itp) robię osobiście lub przez pocztę żeby nie obciążać konta, po prostu wybieram pieniądze w bankomacie i płacę. Wkład własny z naszej strony to od 20 do 30 tys zł (jeśli trzeba będzie więcej staniemy na głowie i zdobędziemy te pięniądze). Chcielibyśmy ubiegać się o kredyt na możliwie największą ilość lat kredytowania z możliwością wcześniejszej spłaty (wliczając np. comiesięczną nadpłatę raty kredytu jeśli coś takiego jest w ogóle możliwe)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: kredyt hipoteczny IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 11:17
      O takie sprawy pytasz na forum? Błąd.
      Idź do dwu doradców typu Open Finance, Expander, Profit, Xelion - to nic nie kosztuje - i potem sama porównaj oferty.
    • ablims Re: kredyt hipoteczny 27.06.13, 11:37
      Wszystko zależy od kwoty i w jakim banku spiszecie umowę. Trzeba pochodzić i popytać co ciekawego proponują. Jednak na chłodno i z dystansem.
    • Gość: Mariusz9999 Re: kredyt hipoteczny IP: *.toya.net.pl 12.07.13, 15:27
      Skonsultuj się z doradcą finansowym. Ja mogę Ci polecić Open Finance chociażby, też korzystałem i jestem zadowolony. A jak już się zdecydujesz to Ci pomogą przejść przez wszystkie kroki do zasięgnięcia kredytu. Także weź się spotkaj z nimi, bo na forum się za wiele nie dowiesz :)
      • Gość: hela65 Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 18:54
        Kredyt warto brać w stabilnym banku. Ja z mężem wziełam kredyt mieszkaniowy Własny Kąt w PKO. Kredyt wzielismy na zakup mieszkania bo niechcielismy juz wynajmowac. Czesc kredytu przeznaczylismy na wykonczenie mieszkania. Raty mamy malejace bo doradca w banku powiedzial ze szybciej sie splaci taki kredyt niz przy ratach równych.
      • Gość: swiezepranie Re: kredyt hipoteczny IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 18:10
        A tak z ciekawości, jaki bank Ci polecili w OF a propos kredytu hipotecznego?
    • ekspertmm Re: kredyt hipoteczny 18.07.13, 13:46
      Witam Panią, taki temat nie na forum. Trzeba się spotkać, porozmawiać i przyjąć najkorzystniejsze rozwiązanie. Jestem doradca niezależnym i chętnie pomogę. Na pewno w Państwa sytuacji trzeba będzie posiłkować się kilkoma bankami, ale żeby wiedzieć gdzie składać wnioski muszę porozmawiać wcześniej z klientem. Działam w kredytach od 14 lat i mam umowy z wszystkimi bankami. Tel. do mnie 608-626-773 Pozdrawiam Magda
    • Gość: Lechita Re: kredyt hipoteczny IP: *.31.214.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.13, 10:33
      "mąż pracuje za granicą i nie ma stałej pensji"

Czy ja dobrze widzę? Po co tam siedzi zamiast Cię "głaskać" w PL ... ludzie, co za czasy?!

• lechiagda45 Re: kredyt hipoteczny 02.08.13, 17:14
        Bo matole z Poznania dochodzą do tego weekendy i ma stawkę godzinową a nie stałą miesięczną - po to.
    • cietrzew-abs Re: kredyt hipoteczny 21.10.13, 15:38
      Najlepsza oferta kredytu hipotecznego jest w banku BPH :)
    • lechiagda45 Re: kredyt hipoteczny 21.10.13, 21:31
      dostaliśmy w każdym - wzięliśmy moich rodziców za poręczycieli :)
      • lechiagda45 Re: kredyt hipoteczny 21.10.13, 21:31
        a zdecydowaliśmy się na PKO BP!
        • Gość: Jacek Re: kredyt hipoteczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.13, 09:32
          Powiedz mi dlaczego PKO BP? Pytam, ponieważ nie mogę zrozumieć co w ich ofercie jest tak wyróżniającego, że wszyscy tam biorą hipoteki, a obsługa jest fatalna - nic to klientów nie zraża, dają jakieś bonusy? Pytam z ciekawości
          • lechiagda45 Re: kredyt hipoteczny 24.10.13, 20:02
            Dostaliśmy bardzo korzystną ofertę - chyba nikogo nie zdziwi jeśli dodam, że po znajomości :)
    • Gość: agnes456 Re: kredyt hipoteczny IP: 193.26.131.* 29.10.13, 02:19
      Na pewno nie ma najlepszego banku w kazdej sytuacji, ponieważ zdolność kredytowa kształtuje się nieco inaczej w niemal kazdym banku.

pozdrawiam

agnes
      www.hipoteczny-kredyt.info
    • Gość: ulina Re: kredyt hipoteczny IP: *.play-internet.pl 10.11.13, 21:28
      W PKO jest dobry kredyt mieszkaniowy Własny Kąt. W którym mamy raty równe , korzystamy tez z tzw wakacji kredytowych gdzie możemy zawiesić ratę kredytu. A z części kredytu wykończyliśmy mieszkanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka