Dodaj do ulubionych

podawanie numeru karty

IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.13, 09:45
Witam, chciałam poznać Waszą opinię na temat zakupów internetowych z podawaniem numeru karty. Zrobiłam spore zakupy w newlook.com i zależy mi bardzo na czasie i wiem, że można płacić albo kartą albo przez paypal, ale weryfikacja takiego konta trwa długo i myślałam, żeby zapłacić podając numer konta i numer CSC.
Czy płaciliście już za zakupy w taki sposób? Jakie są wasze odczucia?
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: płatnick Re: podawanie numeru karty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 11:06
      Płaciłem kartą debetową przez internet. Super patent, bo nie używam kredytówki. Dla mnie - bomba!
    • wandotroll2 Re: podawanie numeru karty 21.07.13, 20:39
      Zawsze szukaj w google frazy nazwastrony fraud to się dowiesz czy kogoś oszukali. Lepiej, gdy sklep nie pyta bezpośrednio o dane karty na swojej stronie tylko jesteś przekierowywana do znanego centrum rozliczeniowego, które ma szyfrowane połączenie i znak Verified by Visa lub Mastercard. Tak jak u nas sklepy przekierowują do Polcard, Dotpay, Platnosci24 itp.
    • nekekpl Re: podawanie numeru karty 04.08.13, 20:46
      dodatkowo jeszcze proszą o numer cvv2.
      Niestety mimo Twoich obiekcji to teraz standard, że sklep przekierowuje do centrum autoryzacyjnego i tam podajesz dane.
    • Gość: Rozmodlony Wolak Re: podawanie numeru karty IP: *.181.223.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.13, 00:00
      Nigdy nie daj numeru karty, bo Cię wydymają ... dziewczyno, gdzie Ty żyjesz? To jest trzeci świat!

• Gość: Darek Re: podawanie numeru karty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.13, 10:33
        Wytłumacz mi to.
        Zawsze tak robiłem i nic się nie działo. Podaję nr karty i cvv2 po przekierowaniu do centrum płatności. Dodatkowo każda transakcja potwierdzona zostaje kodem z sms, który dostaję z banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka