Gość: kik IP: 217.173.200.* 03.08.04, 14:57 Ja stawiam na GE Capital Bank S.A.- większych złodzieji nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bankowiec Re: Najgorszy bank IP: 202.78.69.* 03.08.04, 22:55 CityBank - niekompetencja,niefachowosc,balagan i brak "kontaktu z klientem". W sumie kupa dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koovy Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:14 BZ WBK - ten jest gorszy nawet od Citi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Najgorszy bank IP: *.warsnet.pl / 213.227.72.* 22.01.05, 16:08 Zgadzam sie - mialam kiedys konto w BZWBK, namowili mnie jak bylam jeszcze na studiach - beznadzieja, jeden bankomat w miescie liczacym ponad 200000 mieszkancow, poza tym fatalna i niemila obsluga, przelew Elixir szedl prawie 3 doby, mozna by jeszcze wymieniac i wymieniac... - same minusy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Najgorszy bank - CityBank W-wa Goleszowska 7 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.04, 16:29 Nie wypłacają należnych pieniędzy za wykonaną pracę. Sprawa trafiła do prokuratury. Do czasu wyjaśnienia większych "specjalistów" od naciągania i wyłudzania nie znam. Szczegóły wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Najgorszy bank 04.08.04, 10:15 Gość portalu: kik napisał(a): > Ja stawiam na GE Capital Bank S.A.- większych złodzieji nie spotkałem. Nazwa sama wskazuje za siebie - Dżeneral "Ilektrik". Kapital Benk Es. Ej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SV Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:58 PKO BP SA wraz z Inteligo Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Najgorszy bank 04.08.04, 11:56 GE Capital - ciężko to-to nazwać bankiem, raczej kasą pożyczkową (albo "łowcami jeleni"), City - jak mawia się w środowisku bankowym "lepiej zanieść telewizor do lombardu, niż zadłużyć się w Citi". Tzw. złodziejstwo (czyli kilka(naście) ukrytych prowizji + lichwairskie odsetki to normalny biznes. A bałagan i niekompetencja pracowników to chleb powszedni całej naszej bankowości - każdemu się wydaje, że "jego" bank jest wyjątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gigi Re: Najgorszy bank IP: *.localdomain / 212.69.68.* 08.10.04, 21:17 Cos wynika z ankiety ze Polacy czytaj bez zrozumienia. Wszystkie banki stosuje triki, badz inaczej mowiac zawualowana wlasciwa tresc. W ''milionach' linijek, ktore kaza nam przeczytac jest wszytko zawarte. I jak ktos mowi no GE Capital ze zdziercy, to przeciez o wszystkim wie wczesniej (tez bylem ich klientem i wiedzialem co mnie czeka, tylko musialem temu poswiecic troche czasu) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateoosh Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 13:16 ... widzisz GiGi ... i dlatego wybieramy sobie tu najgorszy bank... Bo nie chodzi o to, zeby "przylapac" bank na tym, ze w Paragrafie 546 ust 78 poz 3277 przeczytamy:"Dyrektor banku moze zgwalcic ci zone, zabrac samochod i mozesz go pocalowac w d..." Chodzi o to, zeby po prostu miec odrobine zaufania do banku (przy zachowaniu marginesu bezpieczenstwa oczywiscie) A ten post pokaze nam do ktorych bankow nie stosowac polityki "zaufania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:41 Inteligo, pewno nie najgorszy, ale mają TRAGICZNĄ obsługę telefoniczną. Wprowadzają człowieka w błąd w konkretnych problemach, ile razy sie dzwoni tyle razy inaczej mówią, po prostu dno! Siedza tam jakies dziewczynki zaprogramowane na głupią gadke, nic od siebie nie wiedząc poza standardowymi wierszykami itp. Jedyna rada (ja tak robię) za kazdym razem notowac z kim sie rozmawia i poźniej w razie wprowadzenia w błąd interweniowac wyzej. Skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbert Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:53 Obsługa telefoniczna w Inteligo to rzeczywiście masakra. Kiedys po zmianie nr telefonu potrzebowalem wylaczyc funkcje powiadamiania SMSem o operacjach na rachunku i udalo mi sie dodzwonic dopiero za mniej wiecej 20 razem, po 15 czy 20 minutach wiszenia na kablu. Napisalem do nich maila, w ktorych ich za to solidnie zjechalem, po jakichs 2 tygodniach uprzejmie odpisali przepraszajac i tlumaczac sie przejsciowymi problemami z call center spowodowanymi czynnikami technicznymi. W kazdym razie z powiadamiania przez SMSy juz nie korzystam. Poza ta jedna wpadka nie moge o tym banku nic zlego powiedziec, przelewy wychodza dosc szybko, przychodza rowniez, z ich serwisem e-bankowym nie mam najmniejszych problemow. Teraz az trudno mi uwierzyc, ze kiedys tak sie meczylem majac rachunek w jednym z wiekszych warszawskich oddzialow PKO BP, czekajac w kolejce nieraz nawet godzine, zeby wyslac przelew, nie mowiac juz o koniecznosci kazdorazowego meldowania sie w tym celu w macierzystym oddziale, bo scentralizowanego systemu informatycznego chyba do tej pory ten bank sie nie dorobil. Zalozenie konta w Inteligo oznaczalo wiec dla mnie ogromny postep, generalnie jestem z nich zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bibliotekarz Re: Najgorszy bank IP: 194.181.127.* 04.08.04, 13:18 Chyba Citi Bank i Millennium... Pamiętacie tę ofertę lokat "DO 6%!!!", a na tyle była oprocentowana NADWYŻKA powyżej bodajże 50 000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 16:38 Jak wynika z bieżącego rankingu, to nie ma w Polsce zadnego dobrego banku... Wszystkie są do niczego. A czy ktoś może coś powiedzieć o Eurobanku???? Nie korzystałem dotychczas z jego usług, ale ostatnio stalem sie przypadkiem właścicielem konta w tym banku i muszę powiedzieć że nie narzekam, a nawet w przeciwieństwie do 2 innych banków w których aktualnie mam również konta, widzę pewne przewagi... Oczywiście zdaję sobie sprawę, że dużym minusem Euro jest brak bankowosci internetowej. Ale mam nadzieję że potrwa to już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 04.08.04, 16:51 Gość portalu: Eko napisał(a): > Jak wynika z bieżącego rankingu, to nie ma w Polsce zadnego dobrego banku... > Wszystkie są do niczego. > A czy ktoś może coś powiedzieć o Eurobanku???? > Nie korzystałem dotychczas z jego usług, ale ostatnio stalem sie przypadkiem > właścicielem konta w tym banku i muszę powiedzieć że nie narzekam, a nawet w > przeciwieństwie do 2 innych banków w których aktualnie mam również konta, widzę > > pewne przewagi... > Oczywiście zdaję sobie sprawę, że dużym minusem Euro jest brak bankowosci > internetowej. Ale mam nadzieję że potrwa to już niedługo. I za mała sieć placowek. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:13 > I za mała sieć placowek. Prawda? Być może, ale ja jstem w tej korzystnej sytuacji, że w moim mieście są 2 placówki banku, tak że kłopotu z dostępem nie ma żadnego. Zresztą konto w Eurobanku służy mi jedynie do spłaty kredytu, który zdecydowałem sie zaciągnąć u nich ze względu na wybitnie uproszczona procedurę starania się. To co mi proponowalo dwóch "moich" głownych konkurentów Eurobanku tj BPH i ING w kwestii biurokracji przed złożeniem podania (ilość druków i rodzaj zawartych w nich pytań) wg mojej doradczyni podatkowej było po prostu (cytuję) "niemoralne" Kredyt w Eurobanku to niecałe 24 godziny od zlożenia 5 podstawowych dokumentów, dostępnych dla starającego sie praktycznie "od ręki" A że warunki nnieco gorsze? Cóż, niekiedy bardziej liczy się czas i prostota niż dodatkowe koszty. Tak więc Eurobank służy mi jedynie na miejscu. Gdy wyjeżdżam, nadal korzystam z kont BPH lub ING. Oni rzeczywiście maja lepszą infrastrukturę, no i bankowośc internetową.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mBankowiec Re: Najgorszy bank IP: *.polkomtel.com.pl 19.08.04, 15:10 eurobank - szybka obsluga, okropne warunki (opłaty, oprocentowanie itd) ze wszystkich znanych mi banków mBank mimo wszystko (wprowadzili opłatę 0,5zł za przelew zewn) wypada najlepiej co do kredytu hip- warto przejść się do Kredyt Banku - ja jestem b.zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan ale jak tylko będziesz miec kłopoty... IP: 217.11.142.* 25.08.04, 18:18 natychmiast będziesz mieć u stóp komornika. Oni są w dość kiepskiej sytuacji finansowej, więc jak tylko bedziesz opóźnienia w spłacie kredytu - natychmiast Cię zwindykują, bo musza się wykazywać wysoką ściągalnością i poprawiac wyniki przed udziałowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: ale jak tylko będziesz miec kłopoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:39 Gość portalu: corgan napisał(a): > natychmiast będziesz mieć u stóp komornika. Oni są w dość kiepskiej sytuacji > finansowej, więc jak tylko bedziesz opóźnienia w spłacie kredytu - natychmiast > Cię zwindykują, bo musza się wykazywać wysoką ściągalnością i poprawiac wyniki > przed udziałowcami. Mnie to praktycznie nie dotyczy, gdyż biorąc kredyt zależało mi przede wszystkim na czasie. Łączny czas załatwiania kredytu w Eurobanku to półtora dnia, bez zbędnych kwitów i zaświadczeń z ZUZ i US (wystarczyły tylko dowody ostatnich wpłat) i bez wypełniania głupich formularzy typu "ile wydajesz miesięcznie na utrzymanie samochodu". Ponieważ pieniądze musiałem mieć "na wczoraj", wzięcie tej pożyczki, nawet na nieco gorszych warunkach, bylo dla mnie prawdziwym wybawieniem. A co do spłaty.... Już mam ją spłaconą w 75 % i podejrzewam że uczynię to do końca października br. Po prostu dostałem pieniądze z kontraktu, tak że raczej zaden komornik mi nie zagraża. Gdybym był w innej sytuacji finansowej to być może zastanowiłbym się 10 x. ale tutaj chodziło po prostu o szybkość, gdy liczyły sie wręcz minuty. Dzieki temu załapałem się na bardzo korzystną transakcję a z powodu spłaty przed terminem, obciążenia odsetkowe też będą nieco niższe niż gdybym spłacał kredyt w założonym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
corregidor Re: Najgorszy bank 25.08.04, 16:16 Zalezy Kolem zamachowym eurobanku byl SP. Mariusz Lukasiewicz Nie wiadomo jak ten bank bedzie sie rozwijac po jego odejsciu z tego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fala Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:43 SKOK jest niezly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serb Re: Najgorszy bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:11 SKOK??? a na co skok? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 22.08.04, 09:50 Gość portalu: Bibliotekarz napisał(a): > > Chyba Citi Bank i Millennium... Pamiętacie tę ofertę lokat "DO 6%!!!", a na > tyle była oprocentowana NADWYŻKA powyżej bodajże 50 000 zł? > Oj, jak sie cieszę, że tylko SV wymienił bank polski w grupie najgorszyuch. SV nie korzysta chyba z usług innych banków, albo natrafił na słaby oddział. pzdr maroiusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Najgorszy bank IP: *.acn.pl 22.08.04, 01:26 Bezapelacyjnie Pekao SA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 27.08.04, 08:48 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > Bezapelacyjnie Pekao SA!!!!! Na moim terenie też. Potwierdzam. Dobry jest tu BPH, PKO BP i Milenium. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Najgorszy bank IP: 80.48.232.* 27.08.04, 11:20 haha, taaaaaaaaaaaak Pekao SA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: Najgorszy bank...to BZ WBK SA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.04, 11:00 zdecydowanie. Dlaczego? Brak aktualizacji w BIK-u sięgające roku,niekompetencja personelu,bałagan,nieprzestrzeganie przepisów,niedotrzymywanie zobowiązań,powolna obsługa,olewactwo,drożyzna itp... Kto ma więcej zarzutów niech się dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasterz Re: Najgorszy bank...to pekao s.a. IP: 212.160.172.* 08.09.04, 11:35 pare watkow wyzej albo nizej pisalem - REKLAMACJE - koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Najgorszy bank...to pekao s.a. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 20:37 PEKAO SA Bank tragedia! Nie mila obsluga, bezsensowna i droga oferta, wieczne kolejki. Dobrze ze pod koniec miesiaca zmieniam bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Najgorszy bank... IP: *.acn.waw.pl 12.10.04, 18:04 Witam! Nie wyobrażam sobie, żeby mógłbyć gorszy bank niż PKO BP. Raz lub dawa razy w miesiącu biorę pieniadze mojej mamie. Horror minimum 30 minut zdarzało się i 70. XIX wiek identyfikacja przez porównanie podpisu(na oko)! Co z tego, że największa sieć, zero organizacji, zero koncepcji! Za co prezes J.K.Bielecki bierze 120tys.(mówi ,że to mało)to tylko Bóg wie. PKO SA znam, mój(kiedyś) oddział zupełnie przyzwoity ale odszedłem bo po co chodzić do banku jak można to załatwić przez internet np. w mBanku gdzie należę. Pzdr. PS. PKO SA bezkonkurencyjny na giełdzie, sam nie wiem dlaczego?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Najgorszy bank... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.10.04, 18:57 Jak sie o czymś pisze to trzeba coś o tym wiedzić. Co ma Bielecki wspólnego z Bankiem PKO BP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wnuczek Re: Najgorszy bank... IP: *.spine.pl 10.11.04, 12:21 PKO S.A to przykład jak nie powinno być w banku. Chodzę tam po pieniąde dla Babci raz w miesiący i zawsze jest kolejka i jest duszno. Szmaciaże nie potrafią załątwić tak prostej sprawy jak dobór odpowiedniej ilości kasjerów ! Skandal ! Gdyby nie konto babci to nigdy bym tam nie chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
marriuu Bank Śląski 18.10.04, 11:51 Wiele banków jest złych ale ja stawiam na Bank Śląski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: Najgorszy bank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 12:19 Oferta Twojego Banku Cię nie satysfakcjonuje? Myślisz o atrakcyjnym kredycie? Doceniasz nowoczesność usług finansowych dostępnych przez Internet? Jesteś kreatywny i poszukujesz nowatorskich rozwiązań? A może masz ochotę na upragnione wakacje? To zaproszenie jest dla Ciebie! Wystarczy że wejdziesz na stronę www.bankier.pl/sp/pkot, zapoznasz się z bogatą ofertą i wypełnisz odpowiedni wniosek. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:27 citibank, wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Najgorszy bank 31.10.04, 14:09 INTEGRUM BGŻ. I tyyyylko ten! Nic nie dorówna mu w beznadziejności...Wrrr...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Najgorszy bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:54 szlag mnie trafia..... Skoro tak wiele osób narzeka na to cholerne PKO, CIti, Millenium,Sląski - to dlaczego oni mają tylu klientów. A mój bank z w miarę dobrą ofertą musi walczyć o tych klientów.... No dlaczego?? Z czego to wynika? Z lenistwa - ludziom nie chce się wybrać innego banku, z miłości do narzekania - w końcu jest o czym porozmawiać z rodziną...... Może ktoś mi to wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 10.11.04, 15:53 Pracujac w banku powinnaś znać powody. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:43 Właśnie. To jest najgorsze. Większość ludzi nie analizuje dostępnych informacji na temat banków(takich np.: jak opinii jak na tym forum). Stąd idą po linii najmniejszego oporu. A poza tym , widział kto Polaka, który kieruje się opinią swojego rodaka. Polak jest najmądrzejszy. W przypadku korzystania z kredytów część naszych współobywateli nie ma wiarygodnych, stałych źródeł dochodu i stąd skazani są na różnego rodzaju oferty o bardzo wysokim oprocentowaniu i dodatkowych kosztownych "kruczkach". Ja korzystałem już z oferty 4 banków, a w dwóch z nich mam konta ROR. Uważam, że negatywne opinie o PeKaO S.A i PKO BP są jak najbardziej słuszne. I nie chodzi tu o konkretne usługi bankowe, ale o całokształt. Oprocentowanie lokat, kredytów, terminy spłat kredytów (spłacisz za wcześnie to do ukarania), terminy i forma powiadomienia o zmianie stopy oprocentowania kredytów (np.: PKO BP 2 m-ce po fakcie) itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwew Re: Najgorszy bank IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 17:10 PKO SA - to totalna ignoracja klienta cały czas się dziwię skąd ten bank ma tak dobre notowania - w sumie jak tak dalej będzie to chyba juz niedługo to potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 10.11.04, 15:57 PKO SA - to jest PeKaO SA. Masz racje to slabszy choć drugi na liscie najwiekszych bank. Nie myl z PKO Bank Polski Sa ktory dziś na giełdzie uzyskal b.wysokie notowania. Ludzie giełdy znaja sie najlepiej co jest dobre. Juz teraz nikt nie ma prawa podważać wartości PKO Banku Polskiego SA. Banku do ktorego lgna klienci mimo kolejek . Kolejki nie będą dłużej niż (jeszcze) rok. Bank szykuje sie do skoku technologicznego i jest w trakcie wielkiej modernizacji.Pozdrawiam zwolennikow bankow polskich - emeryt bankowy mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
i.r Re: Najgorszy bank 24.11.04, 21:26 Wkurzyl mnie wlasnie lukas. Zakonczylam splate dwoch kredytow na sprzety agd i dostalam na koniec zestawienie swoich wplat i info, ze musze doplacic 48 zl za opoznienia w splacie (zdarzylo mi sie, nie przecze, ale jakies 10 dni po terminie max) i w tych 48zl 15zl jest za to powiadomienie. Przegiecie. Rozumiem, gdybym miala miesieczne opoznienia... ale 10dni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Pekao SA IP: *.chello.pl 25.11.04, 17:02 Bezapelacyjnie: Pekao SA Najbardziej ze wszystkich polskich banków utrudnia długoterminowe inwestycje. Lokaty oprocentowane niżej od rachunków bieżących w innych bankach, maksymalnie utrudnione i wydłużone procedury zakupu funduszy inwestycyjnych, kilkadziesiąt razy droższe niż gdzie indziej pożyczki na niskie kwoty (odnawialna pożyczka 1000 PLN to koszt ponad 100 PLN). Słowem: bank dla osób o niewygórowanych oczekiwaniach, bez nadwyżek finansowych, przyzwyczajonych do oszczędnego trybu życia od wypłaty do wypłaty, którzy chcą płacić bankowi kilka razy tyle, co gdzie indziej. Myślę, że to idealny bank dla bezrobotnych: jak nie mają co robić, to mogą swój czas poświęcić na użeranie się z obrażonymi na cały świat pracownicami banku (warunkiem przyjęcia do pracy w Pekao SA jest chyba zobowiązanie, że nie będą się uśmiechać do klienta). Miałem konto przez 8 lat. Zarobki netto 3400 PLN z etatu + ok. 1000 PLN ze zleceń. I nigdy żaden pracownik mojego oddziału (V oddział w Lublinie) z własnej inicjatywy nie zaproponował mi żadnego sposobu zainwestowania nadwyżek finansowych. A najbardziej bolesne: kiedy wnioskowałem o zamknięcie rachunku nikt nawet nie spytał dlaczego. Na dodatek zamknięcie rachunku trwało krócej niż np. ulokowanie kilku tysięcy złotych na długoterminową inwestycję. Bolesne nie dlatego, że poczułem się urażony. Bolesne, bo przez 8 lat utrzymywałem darmozjadów mających w głebokim poważaniu zysk własnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikath Re: Pekao SA IP: 195.136.14.* 26.11.04, 15:31 nie zgadzam się z Twoją opinią, większość spraw zalatwiam poprzez usługi internetowe bądz całodobowe call center, jedn. uczestnictwa przez tele pioniera a jakie konto Tobie zaproponowali moj doradca potrafi odpowiednio zainwestowac środki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdurki Re: Pekao SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 16:01 Pekao to porażka. Każdy kto ma konto to wie. A chcwalą tylko ogłupiali pracownicy. A i tak ich Bielecki zwolni, bo zabraknie klientów na ten szyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Pekao SA IP: *.chello.pl 26.11.04, 23:16 Przez internet i telefon to można co najwyżej przelewy zrobić, złożyć zlecenia i założyć lokatę - najlepiej oprocentowana ma niższy procent niż rachunek bieżący w wielu innych bankach. Zerwać lokaty już niestety się nie da. Podwyższenie limitu na karcie, każda pożyczka, kredyt, zmiana adresu do korespondencji (tego dla CKC oraz dla wyciągów) wymaga juz wizyty w banku. Kupno jednostek nowego funduszu - również. Podobnie uzyskanie nowej karty, karty dla pełnomocnika itd. To jakaś oparanoja, wychodzi, że zamiast zarabiać powinienem pół dnia spędzać w oddziale swojego banku. Dopóki Pekao SA nie nauczy się korzystać z takich zdobyczy cywilizacji, jak poczta to chyba ja się z nimi nie dogadam. O takich nowinkach technicznych jak e-mail już nie wspomnę (mój oddział koresponduje za pomocą e-maili z załącznikami w Wordzie). O czymś takim jak podpis cyfrowy niestety nie słyszeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssp BZWBK - HIT IP: 62.181.161.* 27.11.04, 22:32 Witam W moim przypadku zamknięcie konta w tym banku trwało 15 minut - ale musiałem\ im zostawić kase na 2 miesieczne prowadzenie konta - złodzeje. Opowiem Wam też ciekawą historię odnośnie BZWBK. Dla mnie to bank niczym z komedi Bareji. 1) W sumie dla tego banku byłem bardzo cierpliiwy - rozwiązałem konto dopiero po 7 reklamacji. Najlepsze było podejście Pani która pracowała w placówce w Gdańsku (przu UM) - na poinformowanie jej że to już 7-dma reklamacj - odpowiedziała: " ale o co Panu chodzi przecież wszystkie były pozytywnie rozpatrzone - prawda ..." 2) Jedna z ciekawszych reklamacji - konczyła mi się karta za 2 miesiące a ja wyjeżdzam za granice na pół roku za 7 dni- ide do banku zeby się zapytać co zrobić. Pracownik uprzejmie informuje mnie że jest taka możliwość wyrobienia karty w 5 dni expresowo i za 30pln (HURRA), dostalem karte za 3 dni (WOW !!), no ale tak się składa że do karty potrzebny jest PIN (niestety inny niż do poprzendiej karty), ide do tego samego Pana prosze o pin, PAn szuka szuka szuka i nie może znaleźć. Wiec dzwoni do centrali i już wie, prosta sprawa karta w trybie ekspresowym, a pin w ciągu 14 dni (ha ha ha). 3) Za tą karte skasowali mnie przy wydaniu, a jeszcze potrącili taką samą opłate za 2 miesiące (chyba byli oburzeni że muszą prowizje zwracać). 4) Moja historia z wbk rozpoczeła się od ich promocji studenckiej, kiedy to za prowadzenie konta dla takich szaraczków jak ja mieli nie pobierać oplat (1 piwo miesiecznie wiecej), no dobra ale jednak pobierali - dopiero jak się upomniełem to kaske zwrócili.\ 5) Fajna sprawa bzwbk miał kiedyś 2 opłaty za przelewy w placówce, jedna wyższa druga 2 razy niższa. Zeby zalapać się na tą niższą opłatę trzeba było wypełnić druk przelewu (zunifikowany miedzy bankowy), wiec ide grzecznie do okienka i prosze o taki druczek, w koncu student chce zaoszczędzić trochę. Proszę o ten druczek, a pani odpowiada mi że go po prostu nie ma: "może poszuka pan go w ksiegarni albo w papierniczym ...". 6) Kolejna rzecz to już po prostu niebywała: za przelew bank karze sobie płacić - co jest oczywiści zrozumiałe w końcu nie jest to instytucja charytatywna tylko biznesowa, ale zcieło mnie zupełnie gdy jak zarządałem potwierdzenia dokonania przelewu - kazali mi dopłacić extra - to utwierdziło mnie w przekoaniu że te bank należy omijać szerokim łukiem -> zakończyłem z nimi współpracę mając na koncie 7 reklamacji Epilog. Po 2 latach współpracy z innym bankiem(czyli zbliżony okres), zapomniałem o czymś takim jak reklamacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: BZWBK - HIT IP: *.chello.pl 27.11.04, 23:09 he... he... he... A ja mam bardzo miłe doświadczenia z Bankiem Zachodnim. Kiedyś dawali kartę Euro<26 Student połaczoną z Maestro - trzeba było założyć konto. Założyłem konto, karta straciła ważność, saldo konta 0,00 PLN. Jakież było moje zdziwenie, kiedy na kolejnych wyciągach dowiedziałem się, że z 0,00 zrobiło się najpierw 0,01, potem 0,03 itd :-) Przy siedmiu groszach odsetek od zerowego salda zrobiło mi się ich żal i zamknąłem rachunek :-) > Epilog. Po 2 latach współpracy z innym bankiem(czyli zbliżony okres), > zapomniałem o czymś takim jak reklamacja Na jaki bank zmieniłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssp Re: BZWBK - HIT IP: *.plwaw.energis.pl 03.12.04, 17:53 zmieniłem na mBank. Pozdrawiam Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość005 Re: Pekao SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:48 Witam Pozazdrościć doradcy z PEKAO. Ja musiałem sam dopominać się o lokatę terminową o podwyższonym oprocentowaniu (tzw. negocjowaną) bo doradca VIP nawet o tym nie wspomniał. Nie wspominał również o innych ofertach. A miało być tak pięknie. Wszystkiego dowiadywałem się z prasy lub Internetu. Pozostałe zastrzeżenia w innym wątku o tym banku. A jak oprocentowanie lokat i kredytów ? Zadowalające ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Pekao SA 06.12.04, 16:16 Potwierdzam. W "Błękitnym" na sali głównej obsługa bez kolejek, a w kąciku dla VIP kolejka i tylko jedna panienka obsługuje, choć stanowiska są dwa. A najciekawsze jest to, że VIPem zrobili mnie bez mojej zgody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetmar Re: Najgorszy bank IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.12.04, 16:20 W kolejności na podium wg mnie : Nr 1 - Bezapelacyjnie BZWBK - za całokształt i zlew na stałych klientów Nr 2 - Pekao SA - za bałagan i oszukiwanie klientów Nr 3 - Kredyt Bank - za jakość i czas obsługi w oddziałach Nr 4 - Inteligo - za celowe wprowadzanie w błąd i beznadziejną obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiC Re: Najgorszy bank IP: *.zcce.compaq.com 15.12.04, 19:08 Jakie kryterium? Dla mnie: 1. Raiffeisen za pobranie 475% odsetek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=383&w=18613702 2. mBank za próbę wyłudzenia 3000zł: www.mbank.com.pl/cafe/forum/read.html?f=1&i=672448&t=672448#reply_672448 3. PeKaO S.A. - stare czasy (ale łza się w oku nie kręci) - może się coś zmieniło.... BTW, nigdy nie zgodze sie z opinią, że CitiBank jest be. Przelewy - 0zł, prowadzenie konta - 0zł, wypukła karta kredytowa 0zł (promocja na rok - ale zawsze), oprocentowanie karty kred. 0zł (jeśli spłacisz w terminie oczywiście), 7 dni darmowego zadłużenia w koncie osob., 100% skuteczności w załatwianiu wszelkich roszczeń (najpierw zwracają pieniądze, a dopiero później sprawdzają), itd., itp. CitiBank całuje mnie w dupę w porównaniu z tym co mi się przydażyło w Raiffeisenie, mBanku i PeKaO S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Najgorszy bank Citibank IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.04, 14:44 A przyszło ci do glowy obrońco złodziejaszków i oszustów, że nie płacą wynagrodzenia z tytułu wykonanej dla nich pracy??? A co do tej laurki jaką im wystawiłeś to ciekawe dlaczego inni mają zupełnie odmienną od Twojej opinię??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Najgorszy bank --> mBank IP: *.gemenos.eur.gemplus.com / 195.25.133.* 21.12.04, 09:57 moj typ --> mBank --> calkowita ignorancja i zlewka klienta --> wirtualny kant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssp Re: Najgorszy bank --> mBank IP: *.plwaw.energis.pl 09.01.05, 13:11 Mozna precyzyjniej? Innymi slowami: ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Najgorszy bank IP: *.bphpbk.pl 21.12.04, 11:32 Moi Mili :-) A czy nie lepiej przenieśc się do Banku BPH, w którym zresztą pracuję i obsługiwać swoje konto przez internet? Opłata miesięczna za prowadzenie rachunku wynosi ok 9 zł, w ramach której bezpłatna jest usługa internetowa. Oczywiście zarzucicie mi brak obiektywizmu, ale jako klient tego banku jestem zadowolona. Nie wspomnę o kredycie hipotecznym, który jest do wzięcia na atrakcyjnych warunkach (oczywiście piszę tylko i wyłącznie za siebie) :-). Natomiast nie mam porówniania z innymi bankami co do różnych opłat min. za prowadzenie rachunku, za przelewy, itd. Nie wiem czy są wysokie , czy też nie. Oświećcie mnie prosze. Pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 21.12.04, 14:04 Przeczytanie listy potwierdza, że Bank Polski PKO (rzadko wymieniany) należy do lepszych banków. Teraz można z Superkonta wykonywać samemu przelewy i lokować środki - przy pomocy teefonu i internetu. Mamy wreszczie standard światowy. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maek Re: Najgorszy bank IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:26 Najgorszy PKO BP - przynajmniej u mnie, smiech na sali, mialem tam kiedys ror i jak sobie przypomne to nadal czuje ciarki na plecach brr. Teraz mam w BPH i jest super. Maja cacy online banking, wszysciutko za 9 (+karta bank) zl/mies. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 23.01.05, 13:35 Co było a nie jest nie pisze sie w rejestr. Tak być powinno . Ale u Ciebie jest jakiś uraz... czyż by do polskich bankow. Bank Polski PKO to nie jest ten sam bank z 1995 (np) roku. Masz tu teraz świetne konto osobiste SUPERKONTO, które jest kontem także "internetowo- telefonicznym". A wiec porównaj - ceny, sieć bankomatow, placowek, agencji PKO, produkty, fachowość, szybkośc obsługi, kompetencje kierowników placowek.To wszystko sie liczy, by pawać referencje dla internautów. Po jednej swojej , nieciekawej przygodzie - nie bądź wyrocznia dla innych. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dromad Re: Najgorszy bank IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 19:02 gratuluje dobrego samopoczucia i ciągłego lobbowania na rzecz PKO BP SA prawda jest taka że wiele banków jest niezłych i wcale nie jest tak że PKO BP SA jest wśród nich najleprzy w wszystkim... moim zdaniem są lepsze banki... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najgorszy bank 27.01.05, 12:15 Dromad - masz rację. Jest wiele bankow lepszych. Co nie oznacza, że PKO BP Sa jet bankiem złym, najgorszym. I tylko za tym stwierdzeniem lobbuję , plus za tym że nie mozna gloryfikować banki zagraniczne dzialające w Polsce, bo w większości działają one w interesie BANKU-MATKI, a w sumie tego państwa na terenie ktorego BANK-MATKA ma swoją siedzibe. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:16 Ja jestem teraz zadowolona, ze nie zlikwidowałam mojego starego konta w PKO BP, bo wreszcie mam dostęp do konta przez internet i o to chodziło! Opłaty jak w mBanku, a Bankomatów w bród na każdym rogu ulicy i w każdym małym miasteczku.. A mogę sobie wziąc kredyt 12krotność pensji, a to już jest coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniela Re: Najgorszy bank IP: 83.168.74.* 25.01.05, 12:38 DOM BANK - nowy bank ktory sie dorabia na ludziach ktorzy maja klopoty !! Odpowiedz Link Zgłoś
o_0 Re: Najgorszy bank 26.01.05, 09:57 jak dla mnie rekordy bije pko bp - niedouczeni, niedoinformowani praconicy, portekcjonalnie zwracajacy sie do klienta, nieumiejacy liczyc w pamieci (pracownica liczyla 3,5 tys. * 2 na kalkulatorze), odbieraja telefony prywatne i wdaja sie w rozmowe (!!!) prezy kliencie i kilkunastoosobowej kolejce, nie maja podstawowych informacji n/t swojego banku (na pytanie, czy sa zwiazani z bfg, na wypadek upadku banku, kobitka skarcila mnie - coz ja sobie qwyobrazam, ten bank NIGDY nie upadnie i zaden BFG nie jest mu potrzebny!). Nie umieja policzyc zarobku od lokaty, podczas gdy ja to sobie policzylam w glowie - kobitka wprowadzala mnie w blad (oczywiscie na korzysc banku). Alez sie zdziwila, gdy jej kalkulatorowe obliczenia okazaly sie bledne. Maja przestarzaly sys. bankowy, stad nie maja mozliwosci udzielania odpowiedzi na podstawowe pyrtania klienta, np. o koszt kredytu. Generalnie: kilka razy bylam w pko bp i rozwala mnie niewiedza pracownikow. T O T A L N A ignorancja. przepraszam, jesli kogos uradzilam. ale denerwuje mnioe fakt ustawicznego wprowadzania klientow, ktorzy sa niezorientowani w branzy, w blad. opryskliwe traktowanie osob zadajacyh pytania, na ktore nie znacie odpowiedzi. itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
rkpior Re: Najgorszy bank 27.01.05, 07:20 kompletnie zgadzam sie z o_0. W PKO BP jest taki syf, ze po ostatniej wizycie (bylem towarzyszac dziewczynie - ona zalatwiala jakies sprawy) mam dreszcze jak przechodze obok ich placowek: kolejki dluzsze niz za komuny po kielbase (przy czym jak kielbasy nie bylo to bylo wiadomo, tutaj czekasz w kolejce, a i tak nie wiesz, czy Cie obsluza), pani w INFORMACJI kompletnie niedouczona i patrzy na klientow 'z gory'. Dobrze, ze na kredytach byl jakis kumaty koles to w miare szybko zalatwilismy sprawe i w nogi. A kolejka do kasy to juz mnie zalamala. Ci ludzie nie maja kart do wyplat? A oplaty moga robic chocby w Agencji PKO, gdzie niegdy nie widzialem kolejek (akurat agencje PKO sobie chwale). W PeKaO SA mam konto i jest jakby troche lepiej, ale tylko 'oczko wyzej'. Nie polecam. Z konta dawno bym zrezygnowal, ale splacam tam kredyt studencki i moge zamknac jak splace. Normalne konto mam w mBanku i jestem BARDZO ZADOWOLONY. Nigdy jednak nie mialem sytuacji nieprzewidzianych (zagubiona karta, jakies problemy transakcyjne), wiec nie wiem co moze sie zdarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syrena Re: Najgorszy bank - dużo zależy od pracowników IP: *.chomiczowka.net.pl 27.01.05, 22:53 Pewnie i wielu z Was ma rację pisząc, że PKO BP pretenduje do miana najgorszego banku. Myślę, że dużo jednak zależy od danego Oddziału.. i osób tam pracujących. Pomijając skandalicznie niskie oprocentowanie, kolejki, psujący się notorycznie bankomat itd itp ja akurat chwalę sobie Oddział PKO BP u mnie na osiedlu. Od lat pracują tam w miarę te same Panie, zupełnie miłe i jakoś nie narzekam. Czasem miła obsługa może lekko ratować opinię o całej instytucji... i oczywiście na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Najgorszy bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:23 Rzeczywiście jakąś niedouczoną osobę ustrzeliłeś, bo ja dostałam wydruk ze wszystkim od ręki, jak pytałam o kredyt .. i bez żdnego oszukiwania - wszystkie koszty i prowizja były wyłuszczone pod listą symulacji rat. Ale niedouczeni są wszędzie... Po kontaktach - ostatnio częstych z bankiem Citi, Fortis i BPH (aż ciężko mi zdecydować, gdzie byli głupsi pracownicy)PKO BP wcale nie wydaje mi się wyjątkowo nieprzyjazne.. Jeden Pan w innym banku nie wiedział co to jest SWIFT CODE ( a był mi potrzebny; twierdził, że nie ma czegoś takiego, ale upierałam się... potem zadzwoniłam na infolinię i oczywiście mi podali. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Najgorszy bank 27.01.05, 23:53 najgorszy jest chyba bank Pekao SA - wysokie prowizje i w ogole, ale maja tez konkurencje, citibank, ktory ma dwie twarze i jedna chetna dlon po pieniadze klienta :) Odpowiedz Link Zgłoś