Dodaj do ulubionych

wrobieni w GETIN BANKU

• dotilla Lucro 14.02.14, 17:59
      Witam ja również zostałam wrobiona w LUCRO. Proszę o przesłanie pism reklamujących z gory dziękuję dorota7110@wp.pl

• Gość: Zuza Re: Lucro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 16:03
        Ja również proszę o wysłanie dokumentów. Zostałam wrobiona w Getin Banku Petro II zuza_sot@op.pl
      • balincity Re: Lucro 03.04.15, 17:24
        głosno medialnie ma być!!!!!!!! nie wstydzić się!!!! oni się nie wstydzili!!!!! oszukiwali was na prawo i na lewo ,nazwiska imiona uczestników oszukańczych procedur muszą być powtarzane !!!! na wszaczsy jeździli za premie z oszukańczych procederów niech skucza teraz!!!!Żaden oszust mianujacy się doradca klienta nie miał licencji brokerskiej podczas oszustwa które wam dał do podpisania i niemógł zawierac takich umów.Te umowy sa niewane nawet jak by sam płemieł podpisał!!!!!
    • Gość: ktoska Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 23:14
      Mnie oszukali na OBLIGACJE KORPORACYJNE, prosze o wzor reklamcji, polaca1980rok@hotmail.com, bede wdzieczny
    • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.02.14, 11:07
      Mam takie "produkty": Kwartalny profit i Kwartalny zysk. Pułapka przy nich polega na drakońskich prowizjach, które w ciągu pół roku pochłonęły 1/3 kapitału (nie ma tu systematycznego oszczędzania). Czy ktoś składał reklamacje odnośnie tych "produktów"?
      • Gość: dre123 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.lodz.mm.pl 25.02.14, 20:15
        Ja zostałem wrobiony w Gemini z Home Brokera. Czy komuś udało się odzyskać pieniądze ? Czy mogę prosić o wzory pism na e-mail dre123@op.pl ?
        • Gość: kamila Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.free.aero2.net.pl 27.02.14, 18:03
          Witam ja również mam ten produkt, czy udało ci się dostać jakies pisma, albo jakieś wskazówki co dalej robić żeby odzyskać pieniądze
          • Gość: Grudziądz Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 13:06
            Szukam ludzi oszukanych przez Getin Bank w Grudziadzu. Mozecie mnie znalezc na fb. Dzisiaj uazał sie w Gazecie Pomorskiej artykuł o oszukańczych praktykach grudziądzkiego oddziału Getin Banku. Na fb założyłam tez grupe oszuanych. Wpisujce się!!
      • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 20:22
        ja mam oba . JAK cos pisz na priv ilos@onet.pl
    • chondrites Re: wrobieni w GETIN BANKU w Zawierciu 27.02.14, 22:23
      Zostałam wrobiona w Pareto w Getinie w Zawierciu, poszukuję osób z Zawiercia które tak jak ja zostały oszukane przez ten bank i chciałyby podjąć kroki w celu odzyskania swoich pieniędzy.
      Mój e-mail: chondrites49@gmail.com
    • Gość: Grudziądz Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 13:12
      Oszukani przez Getin Bank z Grudziądza- strona na fb
      • Gość: Krzychu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.tylda.net 06.03.14, 18:17
        Witam, ja również zostałam wrobiony w kwartalne zyski. Uprzejmie proszę o wzory pism reklamacji i wskazówki. Mój mail: sitluk@wp.pl. Z góry dziękuje.
      • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.03.14, 16:29
        A może ktoś jest wrobiony z Jastrzębia Zdroju lub okolic? Tam już nawet telefonów nie odbierają.
        • Gość: endriu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.darnet.pl 12.03.14, 13:15
          ja jestem wrobiony w plan regularnego oszczedzania w rybniku walcze o odzyskanie pisząc reklamacje wysłałem juz do KNF UOKiK RU i GETIN BANK oraz OPEN LIFE jeszcze do RZECZNIKA GETIN BANKU jak narazie same odmowy jeszcze wszystkie pisma nie spłyneły do mnie czekam
          rozmawiałem z adwokatem podpowiedział mi ze mam zrobic doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestepstwa pracownika banku byłem w placówce i nastraszyłem ich to powiedział mi menadzer ze jak dosane psma to mam wpasc i napiszemy reklamacje reklamacji i napiszemy porozumienie trójstronne i odzyskam kase ale powiedział ze bez odsetek zgodziłem sie
          • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 12.03.14, 17:29
            Widzę, że ktoś z moich stron. Ja jestem z okolic Jastrzębia. Też mam ten produkt, co Ty - i jeszcze 4 inne. Dwa dni temu wysłałam pierwszą reklamację. Ale to ciekawe, co piszesz. Trójstronne porozumienie - to Ci się upiekło, o ile Ci oddają kasę. Bardzo Cię proszę, po sąsiedzku, napisz mi na maila, jak to się skończy. Może to jest dobry trop. (agnieszsz@gazeta.pl) A jakie zarzuty wytoczyłeś?
            • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 12.03.14, 18:38
              I jeszcze jedno - w tym trójstronnym porozumieniu dwie strony to Ty, bank, a trzecia - czy to Open Life? I jeszcze bardzo istotna informacja - czy wstrzymałeś opłacanie składek?
              • Gość: Grudziądz Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.14, 18:40
                Trzeba podobno przestac wpłacac, bo skoro sie zostalo oszukanym i dalej sie płaci to po co to reklamowac?
                • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 13.05.14, 00:03
                  W niektorych wypadkach jak np. w moim przestac placic to jedyna metoda zerwania umowy, bo okazalo sie ze nawet nie jestem strona w umowie, w ktorej jestem ubezpieczonym (pareto 2)
                  • Gość: mirek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pppoe.covernet.pl 28.05.14, 12:40
                    Cześć.Od stycznia przestałem płacić składkę na Pareto II , a ta banda przesyła SMSy o nie
                    zapłaconych składkach.Czy otrzymał Pan pismo o zerwaniu umowy ? Bo ja nie otrzymałem.
                    • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 109.241.117.* 28.05.14, 17:17
                      Nie ma to znaczenia czy przyślą coś czy nie, to jest jedyna metoda pozbycia się tego syfu, to czy przyślą nie zmieni niczego, nic innego im nie pozostaje jak wysyłać takie wiadomości, że bardzo niekorzystne jest wycofywanie się teraz i lepiej poczekać to będą jeszcze dodatkowe zyski...
                      • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.05.14, 18:49
                        pisałam z jakimś Panem i on odzyskał pieniądze przez prawnika polubownie więc jednak boją się sądu. chyba obecnie to jedyne wyjście tylko trzeba trafić na uczciwego prawnika, żeby też nie wyciągnął nie wiadomo ile pieniędzy. ja czekam na wypłate resztę pieniędzy i walcze przez prawnika więc trzymać kciuki a reklamacje w moim wypadku nic nie pomogły ;-(
                        • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 28.05.14, 19:07
                          Podobno, można zapomnieć w większości przypadków o odzyskaniu odsetek można liczyć na odzyskanie większości wpłaconych pieniędzy w zależności od sędziego.
                          • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.05.14, 19:10
                            polubownie jeśli jest załatwiona sprawa to nie ma sprawy sądowej. Wiec bank boi się spraw sądowych
                            • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 78.10.236.* 28.05.14, 22:32
                              Możecie podać gdzie znajdę wzór ulotek reklamujących "super produkty"getin bank ? Kiedyś gdzieś takie widziałam :)
                              • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 29.05.14, 11:13
                                bardzo proszę o wzór ulotek, zapraszam 6 czerwca o 9 przed bank w słupsku frytka2484@02.pl tel 789362650
          • zbicie1 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.03.15, 12:30
            Witaj endriu,
            też zostałem wrobiony w plan regularnego oszczędzania w Getin Banku. Proszę podpowiedz, jakie zarzuty wytaczałeś pisząc reklamacje. Czy wpłacasz nadal miesięczne raty czy lepiej przestać płacić od razu. Byłbym też bardzo wdzięczny za wzory pism, które wysyłałeś do tych instytucji. Mój mail - zbicie@wp.pl. Pozdrawiam Zbyszek
    • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 06.03.14, 15:12
      posze o konkretny ling bo nie mogę znaleźć na fb
      • chiunki24 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.03.14, 23:36
        Swoja drogą, nie tylko Getin stosuje takie praktyki i nie od dziś to się dzieje.
        Golenie owiec odbywa się nieprzerwanie od długiego czasu.
        Wiedzą o tym dobrze ci co maja wiedzieć i nic z tym nie robią.
        Chyba każdy wie dlaczego:)
        Jeśli Getin Was oszukał to wystąpcie z pozwem zbiorowym. Z reszta nie na wiele się to zda.
    • onepiotrek Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.03.14, 12:19
      ludzie - napiszcie mi, jak możecie być tak głupi, i podpisywać niekorzystne dla siebie umowy, i pewnie ich całych nie czytając przed podpisem - dla mnie jasne jest, ze jeśli coś jest pisane maczkiem, tak żeby było trudno przeczytać, to jest to jakiś szwindel - pytam, bo sam mam konto w Getinie, i co jakiś czas dzwonili do mnie, i namawiali na założenie "korzystnej lokaty" - ostatnio w grudniu - zawsze się jakoś wykręcałem... jakie wy macie szkoły pokończone (ja nie skończyłem średniej - jakby się kto pytał...)
      już dawno temu Bertold Brecht powiedział, ze największymi złodziejami są banki...
    • gosiaa81 Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.03.14, 19:25
      Szukam ludzi oszukanych w KIELCACH.prosze o kontakt gosia.pietraszek2@gmail.com
      • husia11 Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.03.14, 19:36
        Szukam osób poszkodowanych z RADOMSKA i okolic martalis3@wp.pl
        • Gość: JP Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 23:38
          Nie dajcie się nabić w butelkę Getinowi. Moi rodzice niemal stracili przez te pseudo lokaty oszczędności swojego życia. To jest niedopuszczalne żeby żaden organ władzy publicznej pobłażał na takie zachowanie. Po roku ciężkiej walki udało się odzyskać ich oszczędności. Getin NIGDY więcej!
          • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.03.14, 19:44
            cześć.
            mam prośbę do Cb mógłbyś odezwać się do mnie na e maila w jaki sposób odzysakliście pieniądze? Bo ja już 6 reklamację złożyłam. A na 5 oczywiście odmownie. Proszę o kontakt bo nie wiem co ma robić dalej. Mój e mail ilos87@onet.pl
        • Gość: JP Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 23:40
          jozef.polebski@o2.pl
    • Gość: michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 22.03.14, 00:14
      ENDRIU - dostałeś pisma za darmo od kogoś teraz wrzuciłeś do płatnego serwisu, żeby Tobie ludzie nabijali konto...
      • Gość: endriu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.darnet.pl 22.03.14, 07:48
        a gdzie ci mam wrzucic te wzory i jakie nabijanie człowieku niechcesz nie pobieraj
        • Gość: michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 22.03.14, 10:38
          Czy ich autor wie i czy zgodził się, żebyś je zamiescił?
          • Gość: zulus'czaka Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.free.aero2.net.pl 22.03.14, 21:36
            Czego się czepiacie . W nieskończonosć chcecie czytać : poproszę o wzór pisma , poproszę o wzór pisma ,poproszę o wzór pisma ,poproszę o wzór pisma ,poproszę o wzór pisma ........
            Nareszcie ktoś kumaty na ogólny serwer wrzucił i spoko. A zarobić na Chomiku nie zarobi , bzdury piszecie panie Michale . Brawo ENDRIU.
            • Gość: michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 23.03.14, 01:13
              Po pierwsze ktoś stworzył lub zapłacił za stworzenie tych pism.
              Po drugie zarabia na tym chomik, który powszechnie wiadomo, że udostępnia czyjąś własność czerpiąc z tego korzyści materialne w formie płatnych smsów, i innych płatności
              Rozwiązaniem jest wrzucenie tego typu plików na np. forum lub blog, ale w tym wypadku też powinno się chociaż poinformować o tym fakcie osobę od której otrzymaliśmy materiały.
              btw
              A zarobić na Chomiku ni
              > e zarobi , bzdury piszecie panie Michale
              - to nie prawda, zarobi punkty przyznawane za upload, które dalej wymienia na transfer download.
              • Gość: endriu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.darnet.pl 24.03.14, 18:59
                witam
                chciałem pomóc ludziom żeby ciągle nie pisali prosze o wzory pism i mail teraz usuwam z chomika wzory i deklaracje szukajcie sobie i załatwiajcie niemiałem zamiaru na nikim zarabiac
                małe pliki mozna pobrac bez logowania pa
              • Gość: joanna0406 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.sfr.lns.abo.bbox.fr 25.03.14, 11:09
                Ja dostalam od Endriu wzory pism mailem bezplatnie i b. dziekuje, bo pomoglo mi to przeredagowac moja reklamacje.
                Umieszczenie wzorow na Chomiku mialo udostepnic pisma wiekszej ilosci osob.
                Oby wiecej takich osob jak Endriu, ktorzy chca pomagac innym !!!
                • Gość: Andrzej Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 95.154.230.* 25.03.14, 16:29
                  Tutaj macie wzory pism jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html
    • Gość: mi Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.uwoj.wroc.pl 25.03.14, 07:27
      podaj swojego maila to wyśle Tobie co nieco
    • Gość: kolerpok Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.play-internet.pl 25.03.14, 10:02
      Witam,

proszę osoby którym wciśnięto niekorzystne ubezpieczenie z ufk zamiast lokaty w Getin Banku w GRYFINIE o kontakt.

kolerpok@wp.pl
      • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 10:27
        Co tu się dzieje na tym forum? Gdzie się podziały wpisy z 26,27 i 28 marca? Czy ktoś wie dlaczego serwis "wrobieni.org" został zablokowany? Tam organizowali się klienci z "produktami" Getin Banku.
        • Gość: Maciek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.14, 13:00
          agnieszsz napisała:
          > Gdzie się podziały wpisy z 26,27 i 28 marca?

Obejrzyj wątki "od najnowszego"
          agnieszsz 29.03.14, 10:27
          Gość: Alina 28.03.14, 20:49
          Gość: Alina 26.03.14, 22:37
          Gość: Alina 26.03.14, 22:26
          Gość: Alina 26.03.14, 22:22

O wrobieni.org trudno coś powiedzieć. Mi to wyglądało na komercyjną działalność jakiegoś prawnika, ale oczywiście mogę się mylić.
          Dziwi mnie też, że pokrzywdzeni nie umieją się zorganizować. Nikt za nich kasy nie wywalczy (jeśli to w ogóle jest możliwe), same wpisy na forum nie wystarczą. A wygląda na to, że od października 2010 roku
          forum.gazeta.pl/forum/w,383,117326220,117326220,Oszukani_przez_GETIN_BANK_na_lokacie_.html
          (prawie 2 tys. postów plus kilkaset w tym wątku) nikt nie poszedł do sądu.
          • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 29.03.14, 13:12
            Niekoniecznie trzeba iść do sądu, najczęściej wystarczy pismo takie jak np. tutaj jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html odpowiednio sformułowane pod konkretny przypadek getin, tueuropa znają skalę zjawiska, czytają przecież te same posty, które my czytamy i wiedzą, że nie ma sensu się sądzić jeśli najprawdopodobniej przegrają, z tego co wiem praktycznie wszystkie sprawy kończą się na korzyść klientów.
            • zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.15, 12:35
              Ugoda i odzyskanie części pieniędzy to jednak nie to samo co proces. Pieniądze odzyskane w ugodzie są opodatkowane i nie ma mowy o odsetkach ustawowych, tak więc nawet odzyskanie w ten sposób całości wpłaconych pieniędzy stanowi stratę na skutek inflacji. Poza tym ugoda nie daje żadnych korzyści innym poszkodowany gdyż brak procesu to brak wyroku. Więcej na zerro007.blox.pl/html .
        • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 20:18
          ja to mam wrażenie ze tu jakich koles z getinu siedzi i to wszystko monitoruje a fakty jakies nie korzystne usuwa!!!!
          • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 29.03.14, 21:03
            Myślę, że nie tylko getin ma kilka etatów przeznaczonych do tych zadań...
          • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 21:18
            Ja też mam takie wrażenie. Dziś wstawiłam link, który niedawno wstawił również zulus'czaka. Chciałam go przypomnieć, bo jest istotny, a nowi często nie wracają do poprzednich postów. I ten mój post chyba zniknął. Oto ten link:
            wyborcza.biz/biznes/1,100896,15634549,Polisolokaty__Klienci_banku__wprowadzili_nas_w_blad.html
            • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 21:26
              a jak w waszych sprawach ? bo moje reklamacje nic nie daja. rzecznik ubezpieczonych tez nic nie pomogla, uznala sprawe za zakonczona;(
              • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 29.03.14, 21:34
                Myśleć przy konstruowaniu pism i atakować kolejne urzędy to jedyna metoda.
        • Gość: Natalia razem możemy więcej! IP: 78.10.203.* 09.04.14, 17:39
          polub nas na facebook i napisz do nas jeżeli też zostałeś wrobiony!
          www.facebook.com/pages/Polisolokatyorg/605601096198718
    • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 19:34
      Warto przeczytać.
      forum.gazeta.pl/forum/w,383,150252792,150252792,pracownik_Getin_Banku_ujawnia.html
      • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 29.03.14, 21:29
        Czyli mają opinię publiczną gdzieś, wypuścili kolejne badziewia szmaragd i quatro a zwroty, odszkodowania i koszta sądowe już wcześniej wliczyli w swój zysk...
        • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.03.14, 21:37
          najlepsze bank odpisuje ze przeprowadzil postepowanie i nie doszukal sie nieprawidlowosci ze strony pracownika. Pisze im ze pracownika nie ma w placowce odpisuja ze sie pomylili i ze przepraszaja ze tak napisali a teraz powoluja sie znow na to samo pismo z sierpnia ze bylo postepowanie wyjasniajace, ktorego w rzeczywistosci nie bylo"!!!!i pisza ze podpisalam i nie widza jakichs nieprawidlowosci ze strony praciwnika!!!!!ludzie to sie kupy nie trzyma!!!!a rzecznik co juz sprawe zakonczyl!wyslal 3 pisama w moim imieniu i odpisal to samo co bank!!!! ze podpisalam umowe!!!!to sie w glowie nie miesci!!!!
          • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 29.03.14, 23:54
            Celowo różni ludzie się tym zajmują, żeby wprowadzić chaos, liczą na to, że się w tym pogubisz, korespondencja mailowa też jest celowo pozbawiona wątków w taki sposób, że każdy email jest wysyłany jako osobny wątek, a jeśli wrzucasz w dane zapytanie historię korespondencji to odpisują aby rozpoczynać nowe zgłoszenie zamiast posługiwać się starym. TO SĄ TECHNIKI SKIEROWANE NA DEZORIENTACJĘ I ZNIECHĘCENIE POKRZYWDZONYCH!
            przypominam o linku:
            jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html
            • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.03.14, 10:53
              Oto, co Prezes UOKiK odpowiada w Decyzji nr RKT-55/2013 (nakładającej 6,7 mln zł kary na Getin Noble Bank - za naruszanie zbiorowych interesów konsumentów -str.46) na to "podpisanie przez klienta odbioru dokumentów":
              Odnosząc się do podniesionej przez Bank sprawy, że każdy chcąc przystąpić do
              ubezpieczenia zobowiązany był podpisać deklarację przystąpienia do ubezpieczenia, a klient
              składał oświadczenie świadomości podstawowych cech produktu oraz m.in. o fakcie
              otrzymania Warunków Ubezpieczenia, Tabeli Opłat i Limitów oraz regulaminu
              Ubezpieczeniowego Funduszu Kapitałowego, Prezes stwierdził, co następuje: Zgodnie z
              orzecznictwem SOKiK, przedsiębiorca ma obowiązek poinformowania w sposób rzetelny i
              prawdziwy o cechach oferowanego towaru już w reklamie, a klient zwabiony jego ofertą nie
              ma obowiązku jej weryfikacji w miejscu sprzedaży.
              Można stąd wnioskować, że konsument
              na każdym etapie zawarcia umowy ma prawo odbierać kierowane do niego przekazy w
              sposób dosłowny zakładając, że przedsiębiorca, od którego pochodzą, przekazuje mu
              informacje w sposób dostatecznie jasny, jednoznaczny i niewprowadzający w błąd.
              • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.03.14, 11:37
                Dalej w takim razie pisac reklamacje?Ale ja mam wrazenie ze teraz juz nie zwracaja uwagi na to co sie pisze tylko szablonowo odpisuja. Ostatnio na reklamacje w 2 tyg odpowiedzieli. Ja tego nie rozumiem czemu nikt nie pomoze pokrzywdzonym w odzyskaniu pieniedzy skoro bank ewidentnie klamie i naciaga ludzi. Sa decyzje Uoikok o tym ze bank wprowadza w blad ale jak mi to pomoglo jak i tak bank pieniedzy nie chce oddac. A wszystkie instytucje do ktorych pisalam nic nie pomogly mi i sie wycofaly!I z cala sprawa jestesmy sami ;( Tak nasze panstwo dba o ludzi.
                • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 30.03.14, 12:54
                  Na tym to polega masz się zniechęcić, a próbowałaś do urzędu nadzoru finansowego? Tak to już w Polsce jest, że płacisz podatki a państwo nie zapewnia Tobie nawet bezpieczeństwa w takich sytuacjach. Znam jedną osobę, która jest już na etapie skarżenia kolejnego prokuratora i jedną z delegatur uokik...Niestety jesteśmy sami w tym wszystkim i jesli my się poddamy to nikt dla nas nie wywalczy naszych pieniędzy...
                  • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 30.03.14, 13:00
                    A tak btw na co do cholery idzie kasa z kar np. to ponad 6mln, które getin zapłacił zamiast przeznaczyć to na przyszłe zwroty dla oszukanych to pewnie łatają znów dziurę budżetową...
                    Żeby chociaż kilka etatów prawniczych powstało aby pomagać... co za bzdura złodziej otrzymuje nakaz zwrotu części ukradzionych pieniędzy, które nie trafiają do okradzionego...gdzie tu sens i logika???
                  • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.03.14, 13:40
                    heh wszystkie instytucje knf, rzecznik ubezpieczonych, rzecznik miejski, uokik, kancelaria prezesa rady ministrow i nic! Szczerze mowiac to mam wrazenie, ze te instytwardo sytucje guzik obchodzi czy my odzyskamy pieniadze czy nie. A bank twardo stoi przy swoim i jak go zmusic?Moge pisac i pisac ale czy wogole sie ugnie? Jak nie ma jakiejs nad nim kontroli zeby sie bal i oddal pieniadze ;(
                    • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.03.14, 16:12
                      Ta kara nałożona przez UOKiK nie jest zapłacona, bank się odwołał - gra na czas, a nuż uda się coś wykombinować i nie trzeba będzie płacić? A jeszcze odwołano Panią Prezes UOKiK, może za często nakładała kary?
                      wyborcza.pl/1,75248,15428734,Prezes_UOKiK_Malgorzata_Krasnodebska_Tomkiel_odwolana.html
                      www.wirtualnemedia.pl/artykul/getin-noble-bank-musi-zaplacic-6-7-mln-zl-kar-w-zwiazku-z-polisolokatami
                      • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 30.03.14, 17:03
                        Tak wygląda sprawiedliwość wg. PO
                        • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.03.14, 22:09
                          Mi nie dali w ogóle Warunków ubezpieczenia i reszty dokumentów do ParetoII i Kwartalnego Profitu. Skoro to wciskali jako lokaty skąd było wiedzieć, że są jakieś inne dokumenty. Z forów też wynika, że często , zwłaszcza do początku roku 2012, tych dokumentów nie dawano, podsuwając tylko do podpisu potwierdzenie odbioru napisane drobnym druczkiem. Sama tego doświadczyłam, jestem osobą niedowidzącą, więc zaufałam "opiekunowi"; okazuje się, że bank już nie jest instytucją zaufania publicznego. W swoim raporcie Rzecznik Ubezpieczonych mówi, że ze skarg klientów wynika, że często nie wiedzą, że takie warunki mieli dostać, wielu pisze, że nie otrzymało. Rz. U: "Jeżeli dana praktyka opisana przez jednego konsumenta, w podobny sposób przedstawiana jest przez kilku innych, można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, iż stanowi praktykę powszechnie stosowaną".
                          Prawnik mi powiedział, że Getin wie, że nie ma racji w tym sporze, a działanie w większej grupie jest skuteczne.
                          • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 31.03.14, 00:17
                            Taki sam scenariusz działania był u "doradców" Open Finance w związku ze sprzedażą pareto 2 w 2010r, wtedy nie tylko nie informowali o tym, że coś takiego warunki ubezpieczenia w ogóle istnieją ale tak samo o tabelach opłat nic nie mówili.
                            • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 31.03.14, 09:47
                              Michale, może nie zauważyłeś, ja właśnie pisałam, że nic nie otrzymałam do Pareto2, a także do Kwartalnego profitu. A Kwartalny profit i Kwartalne zyski, to już tak są przekombinowane, że to się w głowie nie mieści. W ciągu pierwszego półrocza zabierają jedną trzecią kapitału, a podsuwają do podpisu tabelkę, która sugeruje, że można bezszkodowo wycofać się po pół roku (na deklaracji). A te 30% owszem , jest, ale w Warunkach ubezpieczenia, których nie dostałam. Oszustwo w białych rękawiczkach!
                              blog.opiekuninwestora.pl/jak-ukryc-oplate-likwidacyjna/
                              • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 31.03.14, 10:47
                                W tym tygodniu zaczynam walkę, będę w miarę szczegółowo informował o kolejnych etapach tu i na jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html
                                • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 31.03.14, 11:47
                                  Chyba najskuteczniejsza metoda, to robienie fermentu wśród klientów w tej placówce, gdzie nam wciśnięto to dziadostwo. Ja coś takiego zrobiłam w Jastrzębiu Zdroju i pracownice brały mnie na litość:" My tu pracujemy po 12 godzin, proszę się zlitować". A klienci byli na prawdę zainteresowani. Ja złożyłam pierwsze reklamacje i dam im szansę. Ale mam 60 lat, mam dużo wolnego czasu i jestem zdesperowana, więc nie cofnę się przed niczym. Życzę powodzenia, będę śledzić Pana walkę.
                        • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.14, 20:01
                          Ja napisałam druga reklamacje i czekam na odpowiedz prawie miesiąc .Nawet zwrotka ze dostali nie doszła choć w tym samym czasie wysłałam listy do wielu instytucji i od nich chociaż doszło potwierdzenie odbioru Na pierwsza reklamacje odpisali ze przeprowadzili śledztwo ze zostało mi wszystko wyjaśnione i ze liczą na zrozumienie Sztampa wysyłana do wszystkich !!!
                          Czy ktoś wie od kiedy liczy się czas przedawnienie roszczenia? wiem ze przedawniają się po 3 latach Nie wiem czy bank i ubezpieczyciel nie gra na zwłokę bo od grudnia do nich pisze i coś opornie idzie ...
                          Nie wiem tez co można zrobić więcej ,zniechęcanie do korzystania z usług tego banku to za mało Państwo nie bardzo się tym zajmuje choć patrząc na skale oszustwa to drugi amber gold !!! Macie jakieś pomysły ??? Czekając na odpowiedz można coś działać !!! Może złożyć zawiadomienie do prokuratury ale większa ilość osób bo wiem ze pojedyncze osoby zgłaszały
                          Może to coś da !!! Myślę ze może powiadomić lokalne rozgłośnie radiowe , mogli by ostrzec kolejne osoby przed usługami super banku Musimy coś zrobić bo to aż niemożliwe ze tyle skarg, tyle oszukanych a bank działa nadal Pozdrawiam
                          • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 31.03.14, 20:19
                            Zeby to bylo takie proste. Zlozylam 6 reklamacji, oczywiscie wszystkie odmowne, instytucje, do ktorych Pani zapewne tez pisala nic nie pomogly w mojej sprawie. W moim przypadku chyba sad jedyne wyjscie,a skad Pani jest?
                            • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.14, 20:39
                              Z Wrocławia
                            • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.14, 20:46
                              Faktycznie wszystkie instytucje poza bankiem i ubezpieczycielem to milczą ale chyba skonstruuje jakiegoś maila i roześle po stacjach radiowych może ktoś się tym zajmie Wkurzające jest to ze kantują ludzi i nic z tym nie można zrobić
                          • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 31.03.14, 21:10
                            Pierwsze słyszę o 3 letnim okresie przedawnienia, mój adwokat nic o tym nie wspominał, a moja sprawa ma już prawie 5 letnią historię...
                            • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.04.14, 09:07
                              Też czytałam o tych 3 latach, ale myślę, że to dotyczy odwołania przy ubezpieczeniach, ale po zakończeniu, a nie rozpoczęciu umowy. A my przecież jesteśmy w trakcie. To są tylko moje przypuszczenia, trzeba to sprawdzić. A do Oli z Wrocławia mam świetny kontakt z Wrocławia. Proszę napisać do mnie, bo nie wiem, czy ta niesamowita kobieta zgodziłaby się na publiczne zamieszczenie maila.
                              agnieszsz@gazeta.pl
                              • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.04.14, 09:42
                                Dla rozwiania wątpliwości - za kancelarią LWB:
                                Przypominamy, że termin przedawnienia (termin, w którym można wnieść sprawę do sądu) w powyższych sprawach wynosi 10 lat, liczonych od momentu, gdy ubezpieczyciel bezprawnie zabrał Państwu pieniądze.
                • Gość: frytka24842o2.pl Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 09.04.14, 10:46
                  razem z mężem 18.05.2011 r. zostaliśmy wciągnięci w kwartalne zyski [tu Europa] pisaliśmy już 3 reklamacje w ostatniej nawet cytowaliśmy fragmenty decyzji UOKiK , oczywiście dostaliśmy odmowę jak zwykle twierdza ze wiedzieliśmy co podpisujemy , a na decyzje UOKiK napisali ,, w odpowiedzi do decyzji UOKiK chcemy podkreślić że zgodnie z obowiązującym prawem decyzja UOKiK jest nieprawomocna po wnikliwej analizie pisma otrzymanego z Urzędu ,bank nie zgodził sie w wielu punktach z otrzymaną decyzją i odwoła sie od niej w całości "

Proszę mi podpowiedzieć co mamy dalej robić ??? Czy w ogóle są jeszcze ludzie oszukani na tym samym produkcie co my ??? Mieszkamy na wsi miedzy Słupskiem ,A Bytowem nie znamy nikogo oszukanego przez ten bank . Proszę o jakąkolwiek pomoc

Z góry ślicznie dziękujemy
                  • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 09.04.14, 11:08
                    Kwartalne zyski przewijają się regularnie na forach, także prędzej czy później znajdą państwo osoby w podobnej sytuacji, z resztą te same praktycznie produkty występują pod różnymi nazwami w różnych bankach. Co do odwołania banku od decyzji uokik to tylko kwestia czasu żeby ta decyzja stała się prawomocna, toczy się również wiele procesów zarówno grupowych jak i indywidualnych przeciw tym bankom i ubezpieczycielom, z czasem coraz więcej będzie wyroków a co za tym idzie reszta pokrzywdzonych będzie miała lepsze podstawy do walki o swoje pieniądze. NIE WOLNO SIĘ PODDAWAĆ!
                    jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html
                    • plociara Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.04.14, 12:45
                      nawet nie umie wklejać linku

• Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 09.04.14, 14:19
                        @plociara
                        a Ty chociaż potrafisz to zrobić
                      • lemuria79 Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.12.14, 20:49
                        Witam,minelo juz troche czasu-czy komus udało sie przez ten czas cos uzyskac?Dostalam kase z Aegona oczywiscie mniej niz wplacilam nie liczac inflacji i zakladanego zysku,ale teraz widze ze tamto to byl maly pikus w porownaniu do tego Lucro-co robic?Czy reklamacje cos daja?
                  • Gość: frytka24842o2.pl Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 11.04.14, 11:55
                    czy jest na forum ktos z Bytowa, słupska lub okolic ????
    • kosmov Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.04.14, 16:23
      dołączajcie do Przywiązani do polisy - www.facebook.com/PrzywiazaniDoPolisy?fref=ts
      • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.04.14, 08:46
        Dla rozwiania wątpliwości - za kancelarią LWB:
        Przypominamy, że termin przedawnienia (termin, w którym można wnieść sprawę do sądu) w powyższych sprawach wynosi 10 lat, liczonych od momentu, gdy ubezpieczyciel bezprawnie zabrał Państwu pieniądze.

• Gość: Stratny Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 94.141.153.* 05.05.14, 12:22
          jestem w podobnej sytuacji i utopiłem pieniądze w PARETO II. Płacę od lutego 2010 roku 248 zł miesięcznie. Jeśli macie Państwo wzór reklamacji, która pomogłaby mi odzyskać wpłacone środki proszę o pomoc.
          mój adres mailowy to w.angowski@wp.pl
    • Gość: przem.nowak Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 09:09
      jestem w podobnej sytuacji i utopiłem pieniądze w tym wspaniałym rozwiązaniu o nazwie PARETO II.
      jeśli macie Państwo wzór reklamacji, która pomogłaby mi odzyskać wpłacone środki proszę o pomoc.
      mój adres mailowy to przem.nowak@o2.pl
      • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.05.14, 14:05
        niestety nie chce krakać ale te reklamacje chyba już nic nie dają ja złożyłam już 6 wszystkie instytucje które tu były polecane tez powiadomiłam i niestety bank wysyła to co wszystkim tylko dane zmienia i nazzwe produktu. A co najlepsze jak poszłam ostatnio do banku jakąs inną Panią na mawiała na ten świetny produkt tylko teraz 4 letni!!! Ale ją mam nadzieję uchroniłam bo powiedziałam jej jak mnie oszukali!!!1
        • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.05.14, 09:06
          Do dethleffs: Piszesz, że sprawy są wygrywane. Czy jest zwracany cały wpłacony kapitał, czy tylko opłaty likwidacyjne? Jest tu zasadnicza różnica, bo wartości rachunków, od których są naliczane opłaty likwidacyjne są tak zaniżone, że kwotowo ta opłata likwidacyjna jest niewysoka. Pisząc "nic to was nie kosztuje" masz na myśli fakt, że opłaty sądowe są pokryte przez przegranego, natomiast myślę, że zakładasz, że wynagrodzenie prawnika pokryją zasądzone odsetki ustawowe, które są bardzo wysokie - o ile się nie mylę - 13 % w skali roku. Czy dobrze myślę?
          • dethleffs Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.05.14, 11:05
            do agnieszsz;
            w przypadku Aegonu i Getinu kazda sprawa dotyczaca opłat likwidacyjnych zakończy się powodzeniem ponieważ banki te zostały ukarane za klauzule abuzywne.
            wynagrodzenie adwokata to ok 10% wygranej kwoty
            odsetki 13%
            • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 06.05.14, 13:30
              Do: dorexxx25: Jest Stowarzyszenie Polisolokaty, które organizuje spotkanie pokrzywdzonych w Poznaniu w maju. Zbiera też chętnych do wystąpienia w tej sprawie do Sejmu o zwołanie specjalnej komisji (nie tylko z Poznania). Podaję link do strony tego Stowarzyszenia, jest też na Facebooku.
              www.polisolokaty.org/index.php/forum
              • Gość: anka Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 06.05.14, 14:58
                fajnie , ale na dzień dobry trzeba wpłacić 1000 zł [jesli zainwestowało się chyba od 5000 do 20tys [ jeśli więcej to jeszcze więcej]a po wygranej sprawie o ile będzie wygrana 10 % albo i więcej zależny od odzyskanej kwoty im wyższa tym wyższe opłaty .Wiadomo ze nikt za darmo nie będzie sie z bankiem szarpał w sądzie , mnie i wiele innych oszukanych przeraża ta pierwsza wpłata na dzień dobry :( zeby to było 200-400 zł to ok ale nie tysiąc :(
                • Gość: kajdura Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.play-internet.pl 06.05.14, 15:05
                  Właśnie mnie też przeraża ta kwota, którą należy wpłacić na początku, ponieważ nikt nie daje gwarancji ile można odzyskać. Wiem, że nikt za darmo tego nie zrobi, ale jeśli chodzi o jakiś pozew zbiorowy to 1000 zł to dużo...
                  • Gość: anka Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 06.05.14, 15:13
                    ja tez sie zastanawiam co robic i chyba sie wstrzymam z przywiązanymi do polisy właśnie przez ten tysiąc zł na powitanie , rozumiem zeby po wygranej sprawie sie płaciło np te 2 tys ale nie na początku, tym bardziej że nie wiadomo kiedy założą sprawę mi mówiono coś o przeciągu 3 lat :( ja na dzień dzisiejszy trace ok 4 tys gdybym zrezygnowała z lokaty , to jest 2 tys różnicy [wiem ze duzo ale czekac 3 lata to kupa czasu ja juz chce zamknac ten rozdzial w życiu i nie myslec o getin banku
                    • Gość: kajdura Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.play-internet.pl 06.05.14, 15:15
                      anka czy mogę prosić o kontakt kajdura@wp.pl
                  • Gość: lojalny klient Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.14, 22:21
                    a ja ufam getinowi ostatnio założyłem córce getin up
                    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.06.14, 00:22
                      Szanowny lojalny kliencie,
                      skoro ufasz getinowi po jakiego grzyba wchodzisz na forum oszukanych przez getinbank????
                      • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 02.06.14, 08:31
                        On Ci nie odpowie, bo co ma napisać: że pracuje w Getin i kazali mu zrobić zamęt wśród pomagających sobie w walce o odzyskanie swoich pieniędzy? Mają nadzieję, że tym zniechęcą odwiedzających to forum. To jedna i ta sama osoba, widocznie też zdesperowana - ale ona boi się o swoją pracę.
                        • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.06.14, 12:22
                          Jak najbardziej, umówmy się w ten sposób, żeby tych niepasujących do tego forum zwyczajnie ignorować
                      • balincity Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.03.15, 15:44
                        Wygrałem z Getin bankiem oddali kase za 2 polisolokaty razem kwotę 76tysiecy złotych,dzisiaj 06.03.2015r dostałem aneks do ugody z dnia 30.04.2014r.złodziejski Getin bank pisze że wypłata moich pieniędzy była zyskiem dla mnie i Pit-8C opiewa na kwotę 45 856,36 zł.Przeciez złodzieje złotówni nie zapłacili a skaładalem o odsetki za 3 lata, a teraz mam przyjąć 45856zł za dochód i zapłcić od niego podatek????.... ktoś dostał juz jakieś Pit-8C...jak walczycie bo uznać niemogę ,dwa razy podatek od tej sumy mam płacic?,jak zarobiłem raz zapłacone jak oszukańczo zwrócili znowu mam płacić...masakra.... jak ktoś wie jak działać prosze o kontakt : kris.k2@wp.pl
                        • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.03.15, 16:11
                          Balincity, czy mógłbyś podać nr akt sprawy i uzasadnienie wyroku? Za miesiąc mam termin rozprawy przeciwko tym oszustom i to byłoby mi bardzo pomocne w jej wygraniu.
                          Z góry dziękuję.
                          Mój mail: zglowicki@wp.pl
                          • 1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.03.15, 17:05
                            Trzymam za was kciuki, nie poddawajcie się !.
                            • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.03.15, 21:47
                              Do balincity: Poświęcę się i opiszę o co tu chodzi, bo pewnie będzie zaraz więcej takich przypadków. Zwrot naszych pieniędzy traktuje się jako dochód z tytułu zawartej ugody pozasądowej (powołują się na ustawę o pod. doch.). Oprócz PIT-u lub PIT-ów na pewno otrzymałeś Aneks (Aneksy) do porozumienia. W każdym aneksie (jeśli masz ich kilka) bank informuje, że zwróci Ci koszty tego podatku podając kwotę. Do jednego PIT-u jest jeden aneks, a każdy PIT dotyczy jednego produktu. Wyjaśniałam tę sprawę pod nr tel. podanym w piśmie przewodnim - 32 604 3013. Aneks ten trzeba podpisać i podać tam konto, na które mają przelać te środki i złożyć w placówce banku w celu odesłania do Warszawy. Wszystko to jest napisane w piśmie przewodnim, ale rozumiem, że każdy wrobiony nie myśli logicznie, tylko emocjonalnie. Jeszcze zauważyłam, że kwota , którą nam zwrócą jest większa niż 18 procent , więc wyjaśniono mi, że w przyszłym roku tę zwróconą rekompensatę podatku znowu musimy wykazać w PIT (za 2015 rok) jako dochód i zapłacić podatek, więc kwota ta pokrywa już i ten przyszły rok. Ponieważ miałam 5 produktów, a dokumenty przyszły na dwa (u Ciebie też widzę, że przyszły nie na wszystkie produkty) , wyjaśniono mi, że dotyczy to tylko porozumień dwustronnych - i faktycznie, te pozostałe trzy były trójstronne (oprócz banku był też ubezpieczyciel). Mam nadzieję, że nie okaże się, że też należy od nich zapłacić podatek, ale bez rekompensaty. W każdym razie PIT-ów na nie nie ma. Może jakiś prawnik nam to naświetli.
                              Proponuję Ci odszukać te porozumienia, posprawdzać, które są dwustronne, które trójstronne i wg kwot dopasować do odpowiednich PIT-ów. I jak najszybciej do banku z tymi aneksami, żeby otrzymać pieniądze, bo trzeba do skarbówki wpłacić podatek. Ja myślę, że w banku sami o tym podatku przedtem nie wiedzieli i teraz szybko się uwijają z tymi aneksami. Najbardziej chyba się zdenerwują ci, którzy już rozliczyli podatek, teraz będzie trzeba robić korektę, a z mojego doświadczenia wiem, że skarbówka przetrzepuje tych z korektami.
                              • balincity Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.03.15, 11:40
                                Pani agnieszsz.Dziekuje ślicznie za podpowiedz,ma Pani rację 2 produkty i 2 aneksy oraz 2 pity, Niekorzystnym dla mnie jest fakt ze kwota 46. 8.....zł wprowadza mnie w 2 próg opodatkoawania z nadwyzki 85,528zł zapłacę 32% podatku a nie 18%, i to mnie stawia w kłopotliwej sytuacji ,bo tak naprawde pieniadze były i są moje nie dostałem ich od banku dlaczego mam mieś strate zwiazana z ich oszustwami???
                                • agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.03.15, 18:54
                                  A wie Pan, że ja pomyślałam o tych, co będą płacić z drugiego progu, ale już tak się rozpisałam, że to pominęłam. Jest to problem, bo jak Pan podpisze, to znaczy, że się zgadza z 18 procentami. A jak Pan korespondencyjnie upomni się o swoje, to wiadomo jak wygląda korespondencja z GNB. Ja bym spróbowała telefonicznie na ten numer z pisma - konsultantka, jak nie będzie wiedzieć o co chodzi, to dogada się z kimś odpowiednim. Tak było w moim przypadku, potem oddzwoniła. To wszystko jest okropne. Dobrze byłoby się dowiedzieć, czy ta rekompensata za podatek jest obowiązkowa, bo jeśli tak, to wydaje mi się, że powinni pokryć całość podatku.
                                  • 2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.03.15, 17:04
                                    Proszę o podpowiedź: miałam lucro, po wielu pismach dostałam z allianz zwrot 13tys z kwoty 23 tys. wpłacanych do getin, przeglądam teraz pismo z allianz i faktycznie widnieje na nim informacja "nie pobrano podatku", co to znaczy? Mam zapłacić podatek od swoich pieniędzy? Jeśli to prawda to byłoby to dno... Proszę mądrzejszych ode mnie o informację. Dziękuję
                                    • henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.03.15, 18:50
                                      Hej adminie dlaczego kasujesz moje wpisy
                                      • henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.03.15, 18:50
                                        Protestujcie , nie bójcie się policji ani panienek z okienka, wolność słowa >>> POLISOLOKATY TO KRADZIEŻ >>>14 osób może protestować bez zezwolenia >>
                                        Art. 54.
                                        Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
                                        Art. 57.
                                        Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa.
                                        >>
                                        www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/2.htm
                          • balincity Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.03.15, 13:55
                            Do zg0. Ja miałem 2 ugody na dwa tzw.Produkty. Ugody pozasadowe. Wygladało to tak: Reklamacja(odżucili), Odwołanie od reklamacji + wizyta w GK, poskutkowało Bank zaproponował ugodę. trwało to około 3miesięcy i 1 miesiąc na wypłatę(przelew na konto) sprawa zakończona około 15sierpnia 2014r. Po mnie walczą jeszcze 2 osoby co mi wiadomo z mojej okolicy, ale nie bardzo Bank chętny zwrócic pieniądze . Z tego miejsca Pragnę Goraco Podziekować Panu Edwardowi Tyburcy Za POMOC!
                    • Gość: gość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.14, 10:17
                      Ja również ostatnio założyłam w Getinie konto. Byłam długoletnią klientką innego banku, ale zaczęli mnie za wszystko kasować i zrezygnowałam z ich konta
                      • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.06.14, 12:20
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> Ja również ostatnio założyłam w Getinie konto. Byłam długoletnią klientką inneg
                        > o banku, ale zaczęli mnie za wszystko kasować i zrezygnowałam z ich konta
                        Gratuluję, tylko kogo to obchodzi na tym forum
                    • Gość: gość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.14, 17:52
                      Ja mam konto oszczędnościowe w getin banku. I jest na pierwszym miejscu w rankingach!
                      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 25.06.14, 18:54
                        Znów ten żałosny spam get in gangu...
                      • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.14, 22:21
                        Dobrze ze ktoś jest zadowolony z tego banku , dzięki temu jeszcze działa Za mało sie niestety mówi o manipulacjach i oszustwach tego banku Może to się zmieni ....
                    • beabea222 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.03.15, 13:02
                      Ufasz bo jeszcze Cię nie oszukali.Bądz czujny bo my też ufaliśmy ,że jesteśmy w banku i nic złego nam ani naszym oszczędnościom nie może się stać.
                • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.05.14, 13:23
                  Z tym pozem zbiorowym w LWB to kosmos trzeba dac sobie spokoj. Ja juz zlozylam 7reklamcji wiec sie wkurzylam poszlam do banku zlozyc dyspozycje o wykup babki oczywiscie jak zwykle wciskaly mi kit zebym nie wysplacala tylko zlozyla reklamacje i nie szla do sadu. Zlozylam reklamacje i dyspozycje o wykup a teraz poprosze znajomego prawnika o wezwanie do zaplay tych pienidzy co mi ukradli na oplaty plus odsetki. W inny sposob raczej sie nie odzyska pieniedzy i szkoda trzymac pieniadze bo oni dalej zarabiaja. Oczywiscie dalej wciskaja ludziom ciemnote produktem na 4 lata quatrro sie nazywa.
                  • Gość: kajdura Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.play-internet.pl 07.05.14, 13:37
                    Witam, ilona871 czy Twój znajomy prawnik zajmował się takimi sprawami? Ponieważ poszukuję osoby, która by mi pomogła również odzyskać pieniądze. Proszę o informację kajdura@wp.pl
                    • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.05.14, 13:43
                      Witam ilina871, również jestem zainteresowany namiarami na prawnika z doświadczeniem w tych kwestiach
                  • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 07.05.14, 14:21
                    a jaki ma pani produkt ? ja tez byłam w banku , z 11 tys dostane 7100 -nie wiem jak i co dalej zrobić zęby odzyskać to co mi zabiorą, nie znam żadnego prawnika a szukac w ciemno to nie takie proste
                    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.05.14, 15:27
                      Ja mam kwartalne zyski i kwartalny profit plus. Zlozylam dyspozycje o wyplate pieniedzy z tych produktow, oczywiscie stratna jestem na jedym ok4 tys na drugim 2 tys, zlozylam takze reklamacje, wyplacaja 14 dni roboczych od wyceny czyli 15 kazego miesiaca. Co do mojego znajomego prawnika coz pracuje juz troche w tym zawodzie jesli wygra dla mnie te pieniadze jak najbardziej moge polecic na jesli stan obecny tylko tyle zrobilam. Czekam ok 1msc o zwrot pieniedzy i odpowiedz na reklamacje. Znajac zycie nie uwzglednia bo to juz 8 wiec nie ma co sie ludzic prawnik wysle weznie o zaplate reszte utraconych pieniedzy z odsetkami..Jesli z nimi wygram opisze wszystko bo to banda zlodzieji. W razie pytan podaje e maila ilos87@onet.pl
                  • Gość: lila Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 14:36
                    Ja właśnie dostałam pismo z banku że uznali moją skargę i oddadzą pieniądze. Dwa lata walczyłam, pisałam pisma i skargi do różnych instytucji i bez żadnego efektu. Wreszcie straciłam najpierw nadzieję a później cierpliwość. Wynajęłam kancelarię adwokacką a i sama wzięłam się w garść i poszłam pod bank rozdawać ulotki. No i wreszcie sukces. Pieniędzy jeszcze nie mam ale jest pismo że dojdzie do porozumienia.
                    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.05.14, 15:31
                      Gratuluje ja juz rok walcze i moja cierpliwosc sie konczy. Dziwi mnie ze na tyle oszukanych ten bank funkcjonuje i dalej ludziom wciska te produkty!!!!
                      • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.14, 18:59
                        www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_bank.jsp
                        to jest strona Komisji Nadzoru Finansowego Można tu napisać skargę na bank Może jak byśmy wszyscy napisali to Państwo coś by zrobiło albo choć zainteresowanie byłoby większe !!! Co o tym myślicie? Nie rozumiem tego ze jeżeli opłaty pobierane są wbrew prawu to według mnie powinni nam oddać pieniądze ponieważ działają poza prawem i umowa powinna być nie ważna
                        • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.05.14, 19:18
                          powinna być ale mamy takie prawo a nie inne i każdy urzad wypial sie na porzywdzonych zamist pomoc odzyskac pieniadze pokrzywdzonym to nic nie robi a bank dalej oszukuje innych bezbronnych!!!!!!
                          • dethleffs Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.05.14, 20:59
                            piszcie skargi do UOKiK, K.N.F. i Rzecznika Ubezpieczonych te urzędy wywierają na nich presje choć nie zawsze skuteczną Bardzo skuteczne jest rozdawanie ulotek a jak nie to pozostaje sąd powszechny, trochę długo to trwa ale wygrywa się z odsetkami i one pokrywają dobrego prawnika.
                            • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.05.14, 21:42
                              Słyszałem ostatnio od doświadczonego w tej kwestii prawnika, że w sprawach polubownych wygrywa się włożony kapitał bez odsetek, a w wygranych sprawach sądowych uzyskuje się jedynie niecały kapitał
                          • dethleffs Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.05.14, 21:06
                            Urzędy żeby mogły cos robić w naszych sprawach to muszą wiedzieć o problemie, dlatego trzeba pisać, wzory są na facebooku "Przywiazani do polisy" Rzecznik Ubezpieczonych w Warszawie jest bardzo aktywny jeśli chodzi o te oszustwa na ich stronie jest dużo pomocnych materiałów które można wykorzystać w sądzie
                            • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.14, 21:35
                              To piszmy !! ja napisałam do wszystkich możliwych instytucji ale odpowiedz dostałam tylko od Rzecznika Ubezpieczonych w Warszawie Ten link który wysłałam jest do Komisji Nadzoru Finansowego i wystarczy napisać tylko maila Nic to nie kosztuje to zmobilizujmy się !!!!
                              • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 09.05.14, 10:00
                                mi odpisali wszyscy , ale to nic nie dało :( nawet jak zwrócili sie do banku o wyjaśnienia odp była taka sama wiedziałam co podpisuje ... :(
                                • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 09.05.14, 11:07
                                  Ty piszesz, że nie otrzymałaś OWU- ogolnych warunkow ubezpieczenia oraz tabeli oplat, a oni odpisuja, ze dostalas i zapoznalas sie i na tej podstawie stwierdzaja, ze nie masz racji, TO JEST OBŁĘD, wlasnie wysylam pismo w ktorym żądam przeslania kopii domumentow, ktore stwierdzaja, ze zapoznalem sie z OWU i tabela oplat, ja np. dopiero niedawno dowiedziałem się, że coś takiego istnieje... ONI SMIEJA SIE NAM W TWARZ ODPOWIADAJAC W TAKI SPOSOB NA NASZE REKLAMACJE!
                                  • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 09.05.14, 11:14
                                    dokładnie, a najgorsze w tym to ze nikt się za nich nie weźmie , co nam dają kary jakie na nich nakłada UOKiK kupa forsy dla nich a my sie nie liczymy , a oni nadal wciągają w to ludzi sama byłam świadkiem 2 maja jak namówił klientkę , podeszłam do niej i powiedziałam co i gdzie ma poczytać a ten koleś bezczelnie powiedział : nie słuchaj jej ona kłamie " jestem ciekawa kogo ta pani posłucha podejrzewam ,ze jego bo przecież oni tak ładnie to przedstawiają tylko podpisywać i czekac na zyski a raczej czarna rozpacz , płacz, nieprzespane noce i walkę o odzyskanie
                                    • Gość: Michal Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 09.05.14, 14:45
                                      Tak jak już to padło na tym forum w większości krajach cywilizowanej europy zostało to rozwiązane odgornie, podobne dzialania sa przez to u nich nielegalne i tyle. U nas niestety powiązania "biznesowo" - polityczne uniemozliwiaja zabranie sie za to. Moze oprotestowac wieksza liczba glowne siedziby Open Finance czy TU Europa, i poinformowac jeszcze o tym media, mysle, ze to daloby najwiecej...
                                      A tak poza tematem, w umowie z TuEuropa pareto2 gdy posrednikiem jest Open Finance, to tylko oni sa stronami w tej umowie, my jako ubezpieczeni nie mozemy nawet jej rozwiazac, jedyna metoda to przestac placic - CYRK!
                                      Ciekawa sprawa sa rowniez ubezpieczenia Concordii przy kredycie hipotecznym (getIn), rowniez niezgodne z prawem i rowniez mozna odzyskac pieniadze z nich...
                                      • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 09.05.14, 14:54
                                        ja również myslę ze takie nagłośnienie by nam pomogło , reklamacje i ulotki juz na nich nie działają nie tak jak na początku :( ja mam kwartalne zyski w tu europa od 18 maja 2011 r - w połowie zeszłego roku zaczęliśmy walczyć ,na 4 reklamacje 4 odmowy -nie pisaliśmy 5 bo nie wiemy z czym uderzyć co napić , chęci i sił juz tez brakuje . zastanawiamy sie czy nie brać tego co zostało i wtedy walczyć o resztę ,lepiej mieć 7 tys niz nic
                                        • Gość: Radek tu europa IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.14, 15:05
                                          Jestem w b.podobnej sytuacji. Trzy reklamacje , jedna rozmowa i też myślę o wypłacie tego co zostało (podobna suma)
                                          • dethleffs Re: tu europa 09.05.14, 18:00
                                            Prokuratura okręgowa w W-wie ul. Chocimska 28 00-791 Wszczeła śledztwo przeciw Getinowi i Open Finance w sprawie stosowania klauzul abuzywnych i dopuszczenia się licznych oszustw przez ich pracowników z art. 286KK. Pod sygnaturą akt VI Ds./100/14. Jak chcecie to lamentujcie ale powinniście powiadomić w/w prokuraturę o tym że również zostaliście oszukani.
                                            • Gość: ola Re: tu europa IP: 151.248.59.* 09.05.14, 20:29
                                              ja mieszkam na pomorzu, złożyłam doniesienie do prokuratury w słupsku oni przekierowali do bytowa [ bo rejonowa] -niestety umorzyli sprawę , czy ja mimo takiej odległości moge złożyć doniesienie do prokuratury w warszawie czy znowu przekierują sprawę do bytowa a oni nic nie zrobia
                                              • dethleffs Re: tu europa 10.05.14, 07:40
                                                Gość portalu: ola napisał(a):

> ja mieszkam na pomorzu, złożyłam doniesienie do prokuratury w słupsku oni przek
                                                > ierowali do bytowa [ bo rejonowa] -niestety umorzyli sprawę , czy ja mimo takie
                                                > j odległości moge złożyć doniesienie do prokuratury w warszawie czy znowu przek
                                                > ierują sprawę do bytowa a oni nic nie zrobia

Składaj bezpośrednio do W-wy w postaci skargi na to że w Bytowie umorzyli w( załączeniu umorzenie). Warszawa prowadzi śledztwo ogólnopolskie
                                            • Gość: Ola Re: tu europa IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.14, 16:00
                                              Powiadomienie prokuratury musi być na jakimiś określonym wzorze czy wystarczy wysłać zwykłe pismo ? Można wysłać listownie do Warszawy na ten adres co podałeś -Prokuratura okręgowa w W-wie ul. Chocimska 28 00-791
                                              • Gość: 802.11n Re: tu europa IP: *.multimo.pl 11.05.14, 14:04
                                                Nie ma wzoru. Składasz zawiadomienie i tyle. Powołuj się na art. 286 kk.
                                                • Gość: Michal Re: tu europa IP: 109.241.114.* 11.05.14, 15:20
                                                  Ciekawy wpis dotyczący informacji ze strony tueuropa.pl (pareto 2)
                                                  pareto
                                                  • Gość: Michal Re: tu europa IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 11.05.14, 17:40
                                                    W ciągu 2 tygodni zamierzam przeprowadzić akcję informacyjna przy użyciu ulotek pod siedzibami Open Finance w Gdańsku, tutaj można się dołączać AKCJA INFORMACYJNA W GDAŃSKU
                                              • dethleffs Re: tu europa 12.05.14, 17:31
                                                Gość portalu: Ola napisał(a):

> Powiadomienie prokuratury musi być na jakimiś określonym wzorze czy wystarczy
                                                > wysłać zwykłe pismo ? Można wysłać listownie do Warszawy na ten adres co podałe
                                                > ś -Prokuratura okręgowa w W-wie ul. Chocimska 28 00-791
                                                pisz bezpośrednio do W-wy opisz co się stało i proś o statut pokrzywdzonej mój email dethleffs@interia.pl
                                                • Gość: ola Re: tu europa IP: 151.248.59.* 12.05.14, 21:55
                                                  no fajnie , ja dzisiaj wysłałam dokumenty ale nie wiedziałam zeby prosić o status pokrzywdzonej , pewnie znowu nic z tego nie będzie :(
                                          • zg0 Re: tu europa 09.05.14, 19:06
                                            Szanowni forowicze, nie dajcie się omamiać tym złodziejom i walczcie do końca, dla zainteresowanych podaję adres, gdzie uzyskacie informację o pomocy prawnej. Adwokat z góry nic nie bierze, a jeśli zbierze się większa ilość klientów, to bierze 10% wygranej. Warto próbować i nie odpuszczać.
                                            Adres: renczak555@op.pl
                                            • dethleffs Re: tu europa 09.05.14, 20:24
                                              www.facebook.com/PrzywiazaniDoPolisy?fref=ts
                                  • dethleffs Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.05.14, 17:46
                                    Gość portalu: Michał napisał(a):

> Ty piszesz, że nie otrzymałaś OWU- ogolnych warunkow ubezpieczenia oraz tabeli
                                    > oplat, a oni odpisuja, ze dostalas i zapoznalas sie i na tej podstawie stwierd
                                    > zaja, ze nie masz racji, TO JEST OBŁĘD, wlasnie wysylam pismo w ktorym żądam pr
                                    > zeslania kopii domumentow, ktore stwierdzaja, ze zapoznalem sie z OWU i tabela
                                    > oplat, ja np. dopiero niedawno dowiedziałem się, że coś takiego istnieje... ONI
                                    > SMIEJA SIE NAM W TWARZ ODPOWIADAJAC W TAKI SPOSOB NA NASZE REKLAMACJE!

Moja sytuacja jest identyczna. Dopiero przed sprawą sądową jak przyszły papiery od tych bangsterów dowiedziałem się że mają mój podpis na załączniku mówiącym o kosztach wykupu, trzecia strona deklaracji. Wniosek jest prosty-podpisując papiery nie otrzymałeś celowo wszystkich dokumentów żebyś nie wiedział o co chodzi.Takie przypadki trzeba koniecznie opisywać i wysyłać wszędzie nawet do prokuratury ponieważ to jest oszustwo z art. 286KK. Postępowania w tych sprawach się toczą więc się przyłączajcie !!!
                  • Gość: mililili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.14, 22:23
                    ja założyłem konto getin up i jestem usatysfakcjonowany z tego banku
                • Gość: maciek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.14, 22:19
                  ta sprawa jest niezbyt ciekawa, jednak sami sobie jesteście winni ja w getin up mam konto i nikt mi z niego nie "zabiera"
              • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.05.14, 15:00
                Czy mógłbym otrzymać jakiś namiar na prawnika (najlepiej okolice Tarnowskich Gór - śląsk). Jestem już po pierwszych pismach; odmowa z Europy, gra na czas w banku, odwołanie do Europy, a teraz groźba, że jak nie zapłacę składki, to zrywają umowę i wypłacają w/g tabeli.
                • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 06.05.14, 15:04
                  te z mam kwartalne zyski w tu europa, byłam wczoraj w banku, z wpłaconych pieniędzy czyli 11 tys moge na dzień wczorajszy otrzymać 7,200. zastanawiam sie czy brac to co zostało i spac spokojnie czy dalej sie z nimi szarpać :(
                • dethleffs Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.05.14, 18:52
                  do "zgO" skontaktuj się z "kancelaria@kpgiu.pl" w Cz-wie i sprawę masz wygraną
              • Gość: zdeterminowawy Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.14, 22:32
                nie milo mi jak slysze o moim banku takie rzeczy sprawdzcie sobie getin up a po za tym czytajcie oferty , getin up to chyba jedno z lepszych kont osobistych
                • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 12:49
                  Proszę nie zmieniać tematu na tym forum, być może jest ten Wasz Getin up dobry, ale to nie ma nic wspólnego z równoległym oszukiwaniem klientów przez ten bank i to oszukiwaniem niezgodnym z polskim prawem.
            • Gość: dolarek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.14, 22:30
              nie moge uwierzyc w te opinie ja mam getin up sprawuje się swietnie
              • Gość: Agniecha22 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.14, 22:34
                Tak to prawda. Konto Getin Up to jedno z najlepszych bezpłatnych konto bankowych dostępnych na rynku. Bezpłatne otwarcie konta, a dla aktywnych użytkowników także bezpłatne prowadzenie.
                • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 12:51
                  Czyżby pojawili się użytkownicy forum, którym ten bank coś obiecał?
              • Gość: Zytka71 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.14, 22:36
                Dla mnie konto Getin Up to przede wszystkim wygoda, niezawodność i co najważniejsze bezpieczeństwo.
                • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 31.05.14, 22:53
                  Ostatnie 15 postów to prostacki marketing szeptany raz z komórki raz internetu stacjonarnego by GETIN BANK - jedna osoba z GETINa siedzi i wbija reklamy ZIELONEJ BUDKI, zaatakowane imperium kontratakuje... Tylko trochę źle wybrała forum, tutaj szukają pomocy i pomagają ludzie pokrzywdzeni przez m.in. przez ten bank.
                  • Gość: husia11 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.radomsko.hypnet.pl 31.05.14, 22:55
                    zgadzam się w 100 % !!! ta fałszywa osoba mi też działa na nerwy !
                    • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.kalisz.mm.pl 01.06.14, 00:03
                      Na początku zawsze są mili i uprzejmi. Zanim wrobili mnie w Plan regularnego oszczędzania "Zabezpiecz Przyszłość" też byłam zadowolona. Dzwonili, informowali o nowych produktach, zawsze uprzejmi i uczynni. Tak zdobyli moje zaufanie i uśpili moją czujność. Człowiek się przyzwyczaja, myśli że jest bezpieczny bo przecież bank to instytucja zaufania publicznego. I już nas mają. Ktoś kto tego nie doświadczył nigdy nie zrozumie, że można tak dać się wrobić. Ja też tak kiedyś myślałam, aż mnie dopadli. A że wrabiają klientów świadczy o tym całe grono ludzi którzy czują się oszukani oraz kary jakie są nakładane na banki. Ale można z nimi wygrać, tylko nie wolno się poddawać. Ja walczyłam 2 lata i zwyciężyłam. Wszystkim życzę wytrwałości w walce i zwycięstwa. Powodzenia.
                      • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 01.06.14, 00:11
                        jak Pani się to udało
                        • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.kalisz.mm.pl 01.06.14, 00:49
                          Pisałam mnóstwo reklamacji i skarg do różnych instytucji ale to i tak nic nie dawało. Czułam się poniżana, zniechęcona i zupełnie bezsilna. Postanowiłam że choćbym miała stracić wszystkie pieniądze nie daruję, że traktowali mnie jak kretynkę i bezczelnie śmiali mi się w nos. Tak mnie zirytowali, że wynajęłam adwokata i wraz z rodziną roznosiłam ulotki pod bankiem. I udało się. Jeśli chodzi o adwokatów to wysłali wezwanie do zwrotu środków i do ugody.
                          • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 01.06.14, 01:01
                            No właśnie podobno ulotki są najskuteczniejsze
                          • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 10:16
                            Ja mam podobnie. Zlozylam 9 reklamacji, wszystkie instytucje tez prosilam o pomoc. Nawet programy telewizyjne prosilam pomoc ale zadne nawet spadaj nie odpisalo. Teraz zlozylam dyspozycje wyplaty pieniedzy i walcze o reszte przez prawnika. A powiedz mi z odsetkami odzyskalas?Czy tylko prawnik wezwal ich do zaplaty i odzyskalas pieniadze bez odsetek ustawowych?Ciesze sie ze Ci sie udalo. Reszte poszkodowanym tez proponuje taka walke bo te reklamacje i prosby o pomoc instytucji niestety nic nie daja.
                            • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.kalisz.mm.pl 01.06.14, 11:55
                              Jeszcze sprawa nie jest zakończona, ale z pisma jakie otrzymałam wnioskuję że bez odsetek. Co miesiąc wpłacałam pieniądze bo zależało mi na unieważnieniu umowy, chciałam żeby się przyznali że pracownik celowo wcisnął mi ten produkt do lokaty. Żeby odzyskać odsetki musiałabym iść do sądu a to jest już ostateczność. Wiemy jakie mamy prawo, a co będzie jak sąd wyda wyrok nie po mojej myśli? Nie chciałam ryzykować, chciałam odzyskać wpłacone pieniądze i raz na zawsze o tym zapomnieć. Nic na nich tak nie działa jak roznoszenie ulotek, nie chcą rozgłosu bo jak klienci się od nich odwrócą to pójdą z torbami.
                              • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 01.06.14, 12:05
                                Radziłaś się prawnika, czy taka akcja ulotkowa jest legalna?
                                • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 13:09
                                  Michał jak najbardziej jest legalna. Policja nic Ci nie może zrobić bo wyrażasz swoja opinie na temat banku. Oczywiście bank będzie Cie straszył, że wezwie policje i w ogóle jak się z stamtąd nie zabierzesz ale nic policja nie może Ci zrobić.
                      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 01.06.14, 00:14
                        Dokładnie, i nie mają racji Ci, którzy mówią, że trzeba było czytać umowę, w umowie np. pareto II nie ma nic o kosmicznych opłatach likwidacyjnych, to wykorzystują agenci, którzy mała ilość informacji w umowie zapełniają swoimi kłamstwami.
                      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 01.06.14, 00:15
                        Na co powoływał się Pani adwokat?
                      • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 12:59
                        Proszę podać coś bliżej na ten temat, chętnie skorzystałbym z Pani doświadczenia w tej sprawie
                        • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.kalisz.mm.pl 01.06.14, 15:10
                          Proszę podać email a odpiszę. Co do ulotek to radziłam się prawnika. Policja nic nie może zrobić jeżeli nasze zachowanie jest spokojne i poza bankiem. Oczywiście bank próbował mnie zastraszyć ale moja determinacja doprowadziła do tego że zaproponowali ugodę.
                          • Gość: ratajos58@02.pl Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.kalisz.mm.pl 01.06.14, 16:22
                            do Lili jestem takze z kalisza czy moglabys podac adwokata ktory zna ta tematyke oszustw GB.Ja takze wlcze z nimi od obad roku.Pisalam takze do roznych instytucji lecz z zadnym skutkiem. No i chyba sie nie obejdzie bez pomocy adwokata.prosze o namiary .
                          • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 01.06.14, 19:47
                            A w jaki sposób bank dowiedział się, że Ty z imienia i nazwiska to robisz?
                          • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 01.06.14, 19:50
                            ile dni stała Pani z tymi ulotkami ?
                          • wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 22:46
                            Gość portalu: Lili napisał(a):

> Proszę podać email a odpiszę. Co do ulotek to radziłam się prawnika. Policja ni
                            > c nie może zrobić jeżeli nasze zachowanie jest spokojne i poza bankiem. Oczywiś
                            > cie bank próbował mnie zastraszyć ale moja determinacja doprowadziła do tego że
                            > zaproponowali ugodę.
                            Do Lili proszę o pomoc jak mam z nimi walczyć juz nie mam siły z reklamacjami.Mój e-mail ewachaber@interia.pl dziękuje z góry
                            • Gość: magma83 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.promax.media.pl 02.06.14, 12:08
                              Witam,

słuchajcie jest szansa na to, że getin noble odda kase - z nami zawiera ugodę - nawet pieniądze na podatek w razie czego chcą oddać - ponad rok walki Pana Edwarda Tyburcego z Ostrowa spowodowało, że nas szarych klientów zaczyna się słuchać!!! albo czują że tak będą musieli oddać wiec lepiej wczesniej niz poźniej - pozdrawiam i życzę wytrwałości
                              • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.06.14, 12:27
                                Gość portalu: magma83 napisał(a):

> Witam,
                                >
                                > słuchajcie jest szansa na to, że getin noble odda kase - z nami zawiera ugodę -
                                > nawet pieniądze na podatek w razie czego chcą oddać - ponad rok walki Pana Edw
                                > arda Tyburcego z Ostrowa spowodowało, że nas szarych klientów zaczyna się słuch
                                > ać!!! albo czują że tak będą musieli oddać wiec lepiej wczesniej niz poźniej -
                                > pozdrawiam i życzę wytrwałości

Podaj szczegóły, jeśli nie chcesz na forum, to podaję maila: zglowicki@wp.pl
                                • Gość: magma83 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.promax.media.pl 02.06.14, 12:54
                                  reklamowałam produkty (bo mama miała dwa LUCRO i KWartalny Profit PLUS) - w końcu sami zadzwonili ze chcą isc na ugodę - jestem po rozmowie z rzecznikiem klienta Getin bank - przygotowują już dokumenty - ale wszystko dzięki pomocy Pana Edwarda Tyburcego
                                  • wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.06.14, 20:04
                                    Gość portalu: magma83 napisał(a):

> reklamowałam produkty (bo mama miała dwa LUCRO i KWartalny Profit PLUS) - w koń
                                    > cu sami zadzwonili ze chcą isc na ugodę - jestem po rozmowie z rzecznikiem klie
                                    > nta Getin bank - przygotowują już dokumenty - ale wszystko dzięki pomocy Pana
                                    > Edwarda Tyburcego
                                    Witam proszę mi pomóc jak ja mam odzyzkać moje pieniądze.Reklamacje nic nie dają.Mój e-mail
                                    ewachaber@interia.pl
                                    • Gość: rex Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.14, 22:58
                                      Do Roberta
                                      W jakim mieście będziecie rozdawać ulotki
                                      • Gość: robert Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 03.06.14, 21:46
                                        a skąd Pan/i jest szczerze to nie wiem komu na tym forum wierzyć odkąd pojawił się ten ktos z getin banku i miesza reklamując tych złodziei proszę o wiadomość na pocztę frytka2484@o2.pl
                              • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 78.8.105.* 03.06.14, 21:25
                                do magma83 Proszę podaj szczegóły jak udało Ci się odzyskać pieniądze Mój adres to aleksandra204@op.pl Dziekuję
                          • Gość: ratajos Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.kalisz.mm.pl 03.06.14, 22:59
                            bardzo prosze o kntakt moj adres ratajos58@o2.pl.walcze z oszustami od ponad roku z zadnym skutkiem.
                            • dethleffs Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.06.14, 08:40
                              Poszkodowani !!! Wchodźcie na Facebook i szukajcie "przywiązani do polisy lub rzecznik ubezpieczonych" znajdziecie tam mnóstwo wskazówek wraz z wzorami pism, plus aktualne informacje
                  • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 12:57
                    No właśnie, poszkodowani nie przejmujcie się tymi naprawdę prymitywnymi próbami "zniechęcenia" i róbcie swoje.
                • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 12:53
                  Poczytajcie sobie treść wyroków przeciwko Getin, wtedy będziecie pisać na temat
                • Gość: grenior Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 23:08
                  W getin banku fajna jest promocja dla kierowców ale maja tez inne promocje dla każdego cos sie ciekawego znajdzie.
                  • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.06.14, 23:37
                    Grenior znajdź sobie inne forum, tutaj tych oszustów nie zareklamujesz!

Gość portalu: grenior napisał(a):

> W getin banku fajna jest promocja dla kierowców ale maja tez inne promocje dla
                    > każdego cos sie ciekawego znajdzie.
                  • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.06.14, 23:37
                    ta mają fajne promocje jak biednych ludzi zrobić na szaro!!!!haahha co siedzi jakiś pracownik i się wypowiada z pod innych logiow jaki to super bank jest? zal poprostu zal. juz sie bardziej nie osmieszajcie. bo tu o waszym zlodziejskim banku nikt dobrego zdania nie ma!!! a te durne wypowiedzi i tak wam w niczym nie pomoga!!!
                  • Gość: darek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 31.42.14.* 09.07.14, 19:54
                    UWAGA ZŁODZIEJE GETIN PACHOŁKI LESZKA CZARNECKIEGO !!!!!!! www.dziennikzachodni.pl/artykul/3500553,pikieta-w-katowicach-pikieta-klientow-getin-banku-i-open-finance-zdjecia,id,t.html
                    • Gość: wojtek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 31.42.14.* 23.07.14, 20:08
                      www.youtube.com/watch?v=GlXu7TaMmK4
                    • Gość: lolo Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 31.42.14.* 26.07.14, 11:13
                      Doradcy finansowi numer jeden znani z telewizji z reklam przenieśli się przed protestującymi do firmy należącej do Getin Holding - Home Broker , protest podzielił się na dwie grupy (pod Home Broker) , pod koniec pracy powrócili ze względu protestu pod Home Broker ::::ciąg dalszy wydarzeń w pon. www.facebook.com/groups/270832716322206/ www.youtube.com/watch?v=C8My3x82pic&list=UUsLBrNM9bJxiAz8qHFJxyiQ
              • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 31.05.14, 22:45
                Posłuchaj ty od getin up widać Twoje IP, nic nie daje to, że zmieniasz nicki, przestań się ośmieszać, naprawdę tylko na takich stać getin bank? masakra
              • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.06.14, 12:46
                Proponuję, żeby ci wszyscy zadowoleni (lub podstawieni do wygłaszania takich opinii) z usług Getin Noble Bank swoją "reklamę" gdzie indziej uskuteczniali, to jest forum dla niezadowolonych
          • Gość: misiu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.14, 22:01
            sami sobie jestescie winni , ja mam swietne konto getin up , jednak czytalem wszystkie umowy itp
        • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 06.05.14, 15:25
          ostatnio tez ostrzegłam panią która założy ła lokate , mam nadzieje ze mi uwierzyła a nie temu lalusiowi z banku który mówił aż ja kłamie i ze nie ma mnie słuchać -oni dalej robią to co robili i nikt na to nie zwraca uwagi
          • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 06.05.14, 16:12
            Warto, nie warto wydać, jak masz stracić 2000 a wydać 1000 i czekać 3 lata to wiadomo, że nie warto, ale większość z nas straciła powyżej 20000, wtedy gra jest warta świeczki... Ja sprawę kieruję do sądu nie z pozwu zbiorowego.
            • warszawianka99 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.06.14, 16:41
              Czy zna Pan kogoś z poszkodowanych z Warszawy lub niedrogiego prawnika?
              • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.06.14, 16:47
                napisze Pani do mnie e maila wszystko opowiem co i jak. a prawnik w sumie nie jest jakiś krwiopijca jak kancelaria LWB w Wawie i ich ceny za pozwy zbiorowe które jescze przeciwko getinowi nie ruszyły. e mail:ilos98@onet.pl
              • jolamar2 Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.07.14, 11:56
                Szukam osób poszkodowanych z Warszawy.
        • Gość: skrus Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.14, 22:00
          nikt nikogo nie oszukuje... bank jest dobry , trzeba tylko czytac polecam getin up jest wporządku i fajne zasady
      • Gość: bankier Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.14, 21:56
        nie uważam , żeby było tu cokolwiek do reklamacji... Natomiast polecam dużo lepsze konto getin up (sam jestem bankierem innego banku..)
    • 2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.05.14, 08:59
      dostałam wczoraj list z getin, w którym informują, że potrzebują więcej czasu aby rozpatrzeć moją skargę, czy ktoś otrzymał podobny list i ile trwało to rozpatrywanie skargi w Waszym przypadku (ma to być odpowiedź na moją drugą reklamację polisy lucro).
      • Gość: ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 19.05.14, 10:47
        ja dostałam i z tego co wiem jest nas sporo , po następnym miesiącu przyszła standardowa odmowa, oni specjalnie to robią żeby tylko przedłożyć czas
      • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.05.14, 11:45
        Jestem po pierwszej reklamacji, po kilku tygodniach przysłali jedno zdanie odpowiedzi, że muszą sprawę skonsultować z KNF, ale mijają już dwa miesiące i nic.
        • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 19.05.14, 12:27
          Stowarzyszenie Polisolokaty.org przygotowuje wniosek do Sejmu o zwołanie specjalnej Komisji w sprawie polisolokat. Można tam się zgłosić, nawet Pan Tyburcy się zgłosił (mam nadzieję, że to jest ten Pan Tyburcy). Ostatecznie skoro nikt tym się nie chce zająć - Sejm to najwyższa władza. Podaję link
          www.polisolokaty.org/index.php/forum
          • Gość: ren Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.centertel.pl 19.05.14, 17:29
            Czy ktoś byl na zebraniu stowarzyszenia polisolokat 9 maja w Poznaniu, ja nie jestem z Poznania, ale może mówili coś ciekawego
      • Gość: re Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.centertel.pl 19.05.14, 17:21
        Tak długo rozpatrywali i bardzo wnikliwie ale odpowiedzieli negatywnie
        • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.05.14, 12:36
          Ponawiam prośbę o informacje na temat sygnatur pozytywnych wyroków dla wrobionych przez Getin, chodzi o konkretne wyroki z pozwu tych osób, żeby następne osoby skarżące miały żelazne dowody oszustw Getin banku i jego pochodnych.
          zglowicki@wp.pl
          • zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.15, 12:46
            Tu znajdziesz wszystko, pozew,wyrok i uzasadnienie: zerro007.blox.pl/html
      • Gość: anka Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 15.07.14, 13:15
        za miesiąc przyjdzie ze nie uznali reklamacji tez tak miałam
    • Gość: skrupulatniej Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.14, 21:54
      umowy trzeba czytac ja przeczytalem umowe i getin up smiga u mnie swietnie
      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 31.05.14, 22:42
        A jak w umowie nie ma tego co najważniejsze to co wtedy???
    • Gość: robert Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 02.06.14, 09:13
      my w tym tygodniu rozdajemy ulotki pod bankiem, myślę ze ci oszusci celowo robią ten zamęt żeby nowi klienci zgłupieli ale ja nie jestem tak głupia i na ulotkach dopisze co trzeba i podam linki na fb i kilka innych
      • wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.06.14, 09:43
        Gość portalu: robert napisał(a):

> my w tym tygodniu rozdajemy ulotki pod bankiem, myślę ze ci oszusci celowo robi
        > ą ten zamęt żeby nowi klienci zgłupieli ale ja nie jestem tak głupia i na ulotk
        > ach dopisze co trzeba i podam linki na fb i kilka innych
        Do roberta - proszę o wzór ulotek też chcę zrobić akcję pod bankiem tez zostałam oszukana.ewachaber@interia.pl dziękuję
      • Gość: Ola Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 78.8.105.* 03.06.14, 21:27
        Możesz mi przesłać wzór ulotek? Mój adres to aleksandra204@op.pl Dziekuję
    • warszawianka99 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.06.14, 19:07
      Mój adres email to mwerczak@interia.pl
    • Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 09.06.14, 08:57
      do Warszawianki: Michał ma rację, co do wypowiadania umowy. Jak się przestaje płacić, to oni ( po uprzednich sms-ach i pismach przypominających) i tak wypłacą wartość wykupu. A jest możliwe, że jeśli Pani akcje w banku i zagrożenie sądem (rozmowa z dyrektorem - menedżerem placówki, gdzie to zostało nabyte) i jednoczesne wezwanie do ugody będzie skuteczne - to może tak być, że ugoda nastąpi i wartość wykupu nie będzie wypłacana - tylko całość. Może warto by wziąć z sądu druki pozwu i pokazać w banku, że Pani się już przygotowuje.
      • zg0 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 09.06.14, 12:32
        Czy ktoś na tym forum wysłał zapytanie do Zbigniewa Zakowskiego, który oferował się jako źródło informacji po wygranej sprawie?
        • Gość: Grzegorz Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 02:00
          Poszukuję poszkodowanych przez Getin Bank z Warszawy. Pozostawiam emaila do kontaktu: orchig@interia.pl
        • 2konin Re: wrobieni w NOBLE BANKU 11.06.14, 09:28
          do zg0 (dziękuję za email) ja tez pisałam do pana żakowskiego dość obszernie, od 2 tygodni nie mam odpowiedzi, radzę innym - nie piszcie do niego

II kwestia - ignorujmy wpisy super hiper zadowolonych klientów, chcą rozmydlić temat, w końcu jesteśmy frajerami, którzy "podpisali nie czytając"!!
          III - dostałam negatywną odpowiedź na 2 pismo do getin (2 zdania, bez odniesienia do podnoszonych przeze mnie zarzutów o nieuczciwem działanie "opiekuna klienta"

IV - porada praktyczna - jeśli rozwiązujecie umowę i robicie to w getin uwaga!!!! - dają formularz do podpisania, wszystko jest ok ale wykreślajcie paragraf, ze godzicie się na wykup na owu (ja na takim formularzu zmieniałam numer konta i dostałam zrugana przez mojego adwokata za niewykreślenia tego paragrafu)

• Gość: ola Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 151.248.59.* 11.06.14, 09:38
            a co to jest to owu ???
            • Gość: 2konin Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 10:46
              do Oli - owu to ogólne warunki umowy, kilkustronicowy załącznik do deklaracji, wielu z nas jej nie dostało, dostało z opóźnieniem, a na pewno żeby go przeczytać i zrozumieć potrzeba kilku godzin i często wiedzy prawniczej, to on zawiera wszystkie niekorzystne dla nas uregulowania m.in te o mówiące o nieograniczonych ryzykach tego produktu.
              • Gość: 2konin Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 10:52
                do Oli - owu to ogólne warunki ubezpieczenia (wkradł się błąd)
                • Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 11.06.14, 11:32
                  Moim zdaniem wypowiadanie umowy nie ma sensu, tylko naraża klienta na następne kruczki. Jak się przestaje płacić, to na to samo wychodzi. Czy jak się wykreśli paragraf o zgodzie na wypłatę wartości wykupu, to nie wypłacą? Myślę, że tak samo wypłacą, jak przy zaprzestaniu wpłat. A sama wypłata wartości wykupu nie przeszkadza w walce o całość.
                  • ilona871 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 03.07.14, 09:35
                    Nowy gosciu.
                    Wypowiadanie umowy jak najbardziej ma sens :-). I nie wprowadza to zadnych kruczkow. Mi po wypowiedzeniu umowy i ostrym zamieszaniu plus reklamacji wyslali pismo o ugodzie. Bylam na ugodzie oni napisali swoja wersje, ja powiedzialam ze w takiej formie nie podpisze. Wyszlam Pani po tygodniu zadzwonila umowic sie znow na ugode i swoja propozycje ugody napisac. Wiec wyplacac wszystko ZRYWAC UMOWY, ROBIC OSTRY SZUM I SIE NIE DAWAC!!!!!!!!
                    • Gość: ali Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.31.67.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.07.14, 10:44
                      Ilona podasz do siebie maila?
              • Gość: Michał Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 11.06.14, 11:50
                Dokładnie tak jak pisze 2konin, nie dość, że klientom nie są udostępniane OWU ani tabela opłat, nie są oni informowani o jakiejkolwiek dokumentacji dotyczącej polisolokaty poza deklaracją przystąpienia, co gorsza zamiast tych dokumentów agenci np. Open Finance w rozmowie z klientem dodają cechy, który dany produkt nie posiada, np. nazywając go systemem regularnego oszczędzania, albo "ma Pani gwarancje, że wszystko co Pani wpłaci odzyska Pani na koniec" - są to w 100% kłamstwa w celu zmanipulowania klienta i nie mają racji Ci którzy mówią "trzeba było czytać uważnie", skoro większość nie ujrzała tych dokumentów na oczy a w deklaracji nie ma wzmianek o nich...
                • zg0 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 21.07.14, 16:12
                  Mam pytanie do tych, którzy wygrali z tymi oszustami poprzez pozew indywidualny; czy pozew kierować do banku, czy do Towarzystwa Ubezp., czy też do obydwóch
                  • 2konin Re: wrobieni w NOBLE BANKU 21.07.14, 19:53
                    Do zg0 - zależy na jaką przyczynę Pan się powołuje, jeśli na wprowadzenie w błąd przez pracownika banku to przeciwko getin, ale ten produkt był właśnie tak pokrętnie skonstuowany, żeby potem było trudno odzyskać pieniądze, tak sądzę... ale może inni pokrzywdzeni mogą podzielić się swoją wiedzą... każdy przypadek jest indywidualny...

ja mam inne natomiast pytanie: po napisaniu do KNF dostałam list od getin, o dziwo aż na 3 strony, w którym piszą, że oprócz deklaracji podpisałam też jakieś oświadczenie, w którym "zaakceptowałam istotne cechy produktu", jest to dla mnie informacja nowa, gdyż w swoich dokumentach nie mam takiego oświadczenia, zastanawiam się, czy faktycznie coś takiego podsunięto mi do podpisu (a był to grudzień 2010 roku), czy też jest to gra na czas. Wiem, że od bodajże 2012 roku banki faktycznie żądają podpisania takiego oświadczenia. Czy ktoś ma w tym temacie jakieś sugestie?
                    • Gość: Ola Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 78.10.89.* 21.07.14, 22:26
                      ja też dostałam taka odpowiedz i w moim przypadku myślę że chodzi im o podpis w deklaracji przystąpienia do ubezpieczenia Tam drobnym drukiem (jak cała deklaracja) jest oświadczenie ubezpieczonego Mnie wciągnęli w Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość w 11.2011 r.
                    • Gość: Radios Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.14, 12:09
                      Również nie przypominam sobie,żebym podpisywał jakieś odrębne oświadczenie. Też sądzę,że były one podsuwane kilentom już po styczniu 2012...
                  • Gość: ert Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 78.10.83.* 22.07.14, 08:54
                    Najlepiej pójść do Mecenasa. Samemu nie ma co, a Mecenas będzie wiedział do kogo skierować. Widzę, że tu same takie Zosie Samosie i głupie pytania. Ja poszedłem do dobrego Mecenasa i wygraliśmy. Ja wydałem na Mecenasa 1/4 przedmiotu wartości sporu, ale mam 3/4, a gdyby nie Mecenas miałbym 5%, więc 75% lepsze. Jestem szczęśliwy.
                    • zg0 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 22.07.14, 09:42
                      Do ert: nie ma głupich pytań, jedynie głupie odpowiedzi, a jeżeli ktoś jeszcze znajduje mecenasa, który kasuje go na 25%, no to już sam sobie odpowiedz na to pytanie. Po drugie czytaj dokładnie pytanie, a jak masz odpowiadać właśnie głupimi komentarzami, to lepiej wcale nie zabieraj głosu.
                    • Gość: Michal Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 5.172.252.* 22.07.14, 10:34
                      No to sfrajerzyles sie bo powinien wziac 10%, chyba ze wartosc sporu niska, wtedy tez jestes frajerem, ze sam nie sprobowales a oddales tyle prawnikowi, dzieki tym zosiom samosiom jest latwiej wszystkim odzyskiwac pieniadze, ponieważ zosie robią szum wokol sprawy, wiele ze sposobow odzyskania pieniedzy wymyslaja zosie potem prawnicy korzystaja z nich, szkoda ze nie podales nazwy kancelarii, ktora tak nieudacznie reklamujesz, byloby wiadomo kto tak zrzyna z klientów.
                      • joanna0406 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 22.07.14, 12:08
                        Ponawiam prosbe, czy ktosc moze polecic mi sprawdzonego adwokata z okolic Sca lub Katowic.
                        Jesli nie uda mi sie samej oddzyskac pienedzy, zwroce sie do adwokata.
                        Czy ktosc slyszal o pozwie zbiorowym na Slasku ?
                  • zerro007 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 24.11.15, 12:57
                    Ja procesuję się z Open Finanse jako że tam mnie wrobili i sąd w wyroku się zgodził, ale to zleży od podstawy pozwu. Szczegóły wraz z wyrokiem i uzasadnieniem na zerro007.blox.pl/html
          • Gość: ola Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 151.248.59.* 12.06.14, 16:26
            za co dostała Pani od adwokata za to ze zmieniła nr konta czy ze zgodziła podpisała mimo ze tam było ze zgadza sie na wykup owu, bardzo prosze o odpowiedz bo mój mąż tez to podpisał i teraz nie wiem czy dobrze czy zle
            • 2konin Re: wrobieni w NOBLE BANKU 13.06.14, 10:08
              do Oli: moja sytuacja była taka, że wysłałam pismo do Allianz o wstrzymaniu wpłacania pieniędzy na lucro, bo jestem w sporze z getin (wysłałam do nich oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej pod wpływem błędu), Allianz przez 2 miesiące ignorował moje pismo i z uporem maniaka wysyłane były do mnie wezwania do zapłaty, poszłam więc do banku, aby tam wypełnić formularz o rezygnacji z płacenia składek, i tutaj jest ten haczyk - podpisując formularz trzeba wykreślic jeden z jego podpunktów mówiący, że godzę się na wykup przez allianz na owu, bank nie może odmówić przyjęcia takiej deklaracji.
              • warszawianka99 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 14.06.14, 20:32
                Co tzn.na owu ?
    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.06.14, 23:33
      W większości banków masz darmowe internetowe konto więc już nie zachwalaj oszustów i nie rób z siebie pajaca na tym forum.!!!Bo żal mi Twojej durnej wypowiedzi na forum pokrzywdzonych przez tych oszustów!!!!!
      • zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.06.14, 23:44
        Do ilona871:
        nie ma się co tymi oszołomami przejmować, wiadomo, że to podstawione pionki, tylko sami nie wiedzą, jak szybko stamtąd wylecą

ilona871 napisał(a):

> W większości banków masz darmowe internetowe konto więc już nie zachwalaj oszus
        > tów i nie rób z siebie pajaca na tym forum.!!!Bo żal mi Twojej durnej wypowiedz
        > i na forum pokrzywdzonych przez tych oszustów!!!!!
      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 11.06.14, 00:01
        Klikajcie kosz przy tych manipulacyjnych wiadomościach.
        • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 08:49
          To że niektóre oferty i konta są OK nie oznacza że wszystkie ich produkty są OK i wszyscy pracownicy tego banku są OK. Ładnych kilka lat korzystałam z ofert tego banku i było OK, do momentu kiedy pracownik połasił się na premie jakie oferowali za sprzedanie produktu inwestycyjnego nie przynoszącego zysku wraz z lokatą i wtedy już nie było OK. Jak tych zachwalających ktoś oszuka to szybko zmienią zdanie. Nie słuchajcie ich i walczcie o swoje, bo macie prawo do swobodnego dysponowania swoimi pieniędzmi. Nie poddawajcie się, powodzenia
          • Gość: ratajos58 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.mm.pl 12.06.14, 23:05
            do lili mam prosbe o namiary do adwokat ktory pani pomogl.ja takze jestem z kalisza .walcze z oszustami od zeszlego roku od marca.pisalam do roznych instutucji ale bez skutku.Nie mam pojecia do ktorego z adwokatowsie udac dlatego prosze o pomoc .podaje adres ratajos58@o2.pl
    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.06.14, 23:35
      i kogo to interesuje?człowieku proszę Cię nie ośmieszaj się z tym Twoim konfortem u bandy oszustów!!
      • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 03.07.14, 08:19
        Czy zauważyliście, że na tym forum posty w "drzewku" układają się chaotycznie, zwłaszcza, gdy ktoś odpowiada konkretnej osobie na konkretny post? Ja teraz spróbuję umieścić ten post jako odpowiedź ostatniego postu w "drzewku" i zobaczę, czy się tam umieści. Nie wiem , jak wy, ale ja za każdym razem muszę ustawiać forum , żeby nie było "drzewka". Na innych forach gazety ostatnie posty umieszczają się na końcu.
        • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 03.07.14, 08:22
          A więc post umieścił się na "drzewku" dobrze. Proponuję niezależnie od sprawy umieszczać tutaj odpowiedzi, a ewentualnie wpisać do kogo się zwracamy. Co Wy na to?
          • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 03.07.14, 10:50
            Pani Ilono, ja myślę, że to nie wypowiadanie umowy poskutkowało, tylko właśnie ten szum. Tak było w moim przypadku (ja nie wypowiadałam umowy). A co do tych kruczków prawnych, to podobno w tym piśmie o wypowiedzeniu zawarty jest punkt o zgodzie na wypłatę wartości wykupu i jeśli ktoś tego nie wykreśli, to następne kłopoty. Jeśli Pani wypłacą z odsetkami, proszę mi dać znać na maila, zna go Pani. Będzie Pani chyba pierwsza, bo jeszcze nie słyszałam o takim przypadku.
            • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.07.14, 11:23
              WCZORAJ NIE PODPISALAM UGODY TYLKO NAPISALAM OSWIADCZENIE ZE MOGE JA PODPISAC NA SWOICH WARUNKACH A NIE NA BANKU. JESLI ODDADZA MI ODSTEKI JAKIE BYLY W TYCH LATACH MOGE JA PODPISAC A JAK NIE NIE MA MOWY!!!JUZ ZA DUZO MNIE TO ZDROWIA KOSZTUJE ZEBY DORABIALI SIE NA MOICH PIENIADZACH!!
              A CO DO WYPLATY PIENIEDZY NIE WIEM KTO JAKIES PIERDOLY NA WYPISYWAL TU NA TYM FORUM??? JAKIES WYKRESLANIE CZEGOS????JA NIC NIE WYKRESLALAM I WYPLACILI MI WARTOSC WYKUPU CZY COS WYKRESLILA!!
              WIEC WYPLACAC TE PIENIADZE NIECH ZLODZIEJE NA NICH NIE ZERUJA I WALCZYC O SWOJE!!!
              • jolamar2 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.07.14, 13:33
                Ja mam Plan regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość. Napisałam reklamacje i odwołanie do reklamacji. Bank chce mi wypłacić z ponad 8000 tys. WARTOŚĆ WYKUPU w kwocie 549zł jest to kpina. Pisałam do wszystkich instytucji. Rzecznik Ubezpieczonych nakazała im zwrot wszystkich moich pieniędzy, ale oni odpisali że byłam świadoma tego co podpisuję i że nie napisałam Rezygnacji tylko Reklamacje w której wezwałam ich do oddania wszystkich moich wpłaconych pieniędzy. Dodam też że przy podpisywaniu umowy OWU nie dostałam a tylko po upływie miesiąca CERTYFIKAT o przystąpieniu do ubezpieczenia ( a miała to być lokata)
                Szukam osób z Warszawy do walki z tym oszukańczym Bankiem. jolamar@gmail.com
    • Gość: piotr Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.14, 11:14
      czytam i oczy przecieram za zdumienia. bezczelność i chamstwo tych naciągaczy poraża po prostu! myślałem że tylko mbank kradnie... Takie rzeczy tylko w Polsce. Jeśli szukacie kompetentnej pomocy sprawdźcie portal wygrywamyzbankami.pl, mają tam zakładkę polisy czy coś w tym rodzaju, mi bardzo pomogli wprawdzie w sprawie kredytu walutowego ale wiem że polisami itp. też się zajmują (nie biorą kasy, polecają prawników jak ktoś potrzebuje). Tylko trudno się do nich dodzwonić, to są goście co sami wzięli kredyty we frankach i od jakiegoś czasu pomagają też innym, z moich kontaktów z nimi wynika że są mocno obcykani z tematami tego typu.
      • Gość: Maisner Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 78.10.86.* 04.07.14, 11:49
        Panie Piotrze,
        proszę o kontakt na scudi@spoko.pl
        • Gość: Andrzej Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 01:18
          Jesteś wrobiony? Ja byłem. Napisz, podam wskazówki jak działać.
          • Gość: Andzrej Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 01:19
            Email: andrzej722@gazeta.pl
            • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 09.07.14, 10:26
              Wyrok w sprawie polisolokat (Gerling) , o którym była mowa na tym forum.
              wgospodarce.pl/informacje/14634-sokik-wydal-wyrok-ws-umowy-polisolokat-hdi-gerling-6-klauzul-jest-niedozwolonych
              KNF moim zdaniem wpływa na wyrok sądu, czy to jest dopuszczalne? Mało, że jest nieudolna, to jeszcze przestrzega, że wyrok może wstrząsnąć systemem ubezpieczeń w Polsce. A gdzie była KNF, kiedy to naciąganie prawa się szerzyło, i to w takiej skali? Myślę, że czas na zmiany, i to począwszy od samej góry.
              • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 09.07.14, 10:58
                Nie mogło być inaczej z tym wyrokiem, zbyt dużo pokrzywdzonych odzyskałoby pieniądze, a tak pozostaje walka na starych zasadach.
                • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 11.07.14, 11:01
                  Dlaczego nie można otworzyć tego artykułu ze zdjęciami?
                  s24h.pl/uncategorized/pikieta-w-katowicach-pikieta-klientow-getin-banku-i-open-finance-zdjecia/
                  • Gość: endriu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.darnet.pl 11.07.14, 15:51
                    hejka
                    jest ktoś z forum co napisał by tutaj treść ulotki żeby sobie skopiować i wydrukować proszę
                    • Gość: EWIK Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pai.net.pl 11.07.14, 16:58
                      SZANOWNY KLIENCIE GETIN NOBLE BANK (GNB)

Zanim podpiszesz jakąkolwiek umowę na lokatę z GNB zapoznaj się z opiniami WROBIONYCH klientów, którzy już takie umowy podpisali przed Tobą. Pracownicy GNB nie informują rzetelnie klientów o wszystkich aspektach oferowanych lokat i kontach oszczędnościowych.
                      Ta ulotka jest po to, aby uratować TWOJE PIENIĄDZE.
                      Wpisz w wyszukiwarce Google „afery getin banku” a przekonasz się jak wiele osób straciło pieniądze przez ten bank…
                      Więcej informacji uzyskasz na stronie internetowej:
                      www.wrobieni.org lub www.wrobieniwgetin.org
                      Endriu, dostałam ją od p.Lili, cudownej kobitki pomagającej. Ona z tą ulotka stała i rozdawała prze bankiiem. Ja szykuje sie na wrzesień jak wszyscy zjadą z urlopów. jestem sama z Łodzi. Rozmiawialiśmy przez tel. Dziękuję za pomoc E.W

• Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 11.07.14, 19:55
                        Te serwisy , które podajesz prawdopodobnie nie działają, można się domyślać dlaczego. Na ulotce chyba trzeba by to zmienić, podać adres np tego forum, ewentualnie forum :oszukani na "lokacie". Czy Wam wrobieni.org działa?
                        • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 13.07.14, 23:47
                          Działające to np.

wrobieni.cosik.pl/
                          • Gość: endriu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.darnet.pl 14.07.14, 17:01
                            www.wygrywamyzbankami.pl/likwidacyjne.htm
                    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 11.07.14, 19:19
                      podaj e maila to CI wysle ;) moj e mail: ilos87@wp.pl
                      • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 19:31
                        WYGRAŁEM Z GETIN BANKIEM!!! Za każdym razem jak umieszczę tą informację to z nieznanych powodów jest wykasowywana przez mafię z getinu. Będę informował o nieuczciwych praktykach rynkowych grupy getin do skutku. Pozostawiam emaila i pomogę w razie czego: jerzy.krakowski@onet.pl
                        • Gość: Maciek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 19:50
                          Gość portalu: Jurek napisał(a):
                          > WYGRAŁEM Z GETIN BANKIEM!!!

Podaj sygnaturę sprawy
                          • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 23:22
                            Nie podam, bo nie było sprawy. Adwokat, który wygrał mi sprawę doprowadził do podpisania porozumienia i zwrotu 100% wpłaconych środków.
                        • Gość: EWIK Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pai.net.pl 13.07.14, 06:12
                          cieszymy się razem z Tobą. Podaj, jesli możesz w przybliżeniu koszty sprawy i adwokata. Ewik
                          • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.07.14, 11:52
                            eWA NIE pchaj się w jakieś dziwne sprawy co pisze Jurek. jakby taki dobry adwokat byl to by doprowadzil do tego ze bank wyplacilby pieniadze z odsetkami. a nie ugode podpisal o zwrot wplaconych srodkow!!!!!! ja tez jestem po prawie i walcze o odsetki1!!!!! a ugode juz 2 raz im odmowilam podpisania!!!!
                            • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.14, 15:08
                              Gratulacje dla Pana który wygrał z bankiem. Myślę że nie można być zachłannym i cieszyć się z tego że udało się odzyskać wpłacone pieniądze. Teraz czas na radość i ukojenie zszarpanych nerwów. Jeszcze raz gratulacje. Do Ewy , proszę walczyć o swoje i nie poddawać się. Do Pani należy decyzja czy zatrudnić adwokata czy nie. Opinie o kimś kogo się nie zna są nic nie warte. Lili
                              • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 01:06
                                Dziękuje Lili za wsparcie. Jestem już nieco za stary żeby użerać się z nimi. Nie jestem prawnikiem i się nie znam na tym jak takie sprawy prowadzić. Od tego są specjaliści. Jak psuje mi się zamek w drzwiach to nie wale w nie bezmyślnie i czymkolwiek aż wypadną z futryny tylko dzwonię po ślusarza. On się na tym zna i z pewnością nie poniosę kosztów związanych z wymianą na nowe i wstawieniem drzwi więc mi wyjdzie taniej. Tutaj jest tak samo. Adwokat był już sprawdzony, z polecenia od ludzi, którzy odzyskali 100% oszczędności więc i ja spróbowałem. Dziś wiem, ze było warto, bo już nie szarpie sobie nerwów jak Ilona. Mam święty spokój.
                                • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 15.07.14, 09:39
                                  Dziękuje Lili za wsparcie. Jestem już nieco za stary żeby użerać się z nimi. Nie jestem prawnikiem i się nie znam na tym jak takie sprawy prowadzić. Od tego są specjaliści. Jak psuje mi się zamek w drzwiach to nie wale w nie bezmyślnie i czymkolwiek aż wypadną z futryny tylko dzwonię po ślusarza. On się na tym zna i z pewnością nie poniosę kosztów związanych z wymianą na nowe i wstawieniem drzwi więc mi wyjdzie taniej. Tutaj jest tak samo. Adwokat był już sprawdzony, z polecenia od ludzi, którzy odzyskali 100% oszczędności więc i ja spróbowałem. Dziś wiem, ze było warto, bo już nie szarpie sobie nerwów jak Ilona. Mam święty spokój.

W wielu sytuacjach nie potrzeba wzywać ślusarza czytaj prawnika, wystarczy trochę doedukować się oraz duuuużo chęci i można wywalczyć, ale nie każdy się czuje, nie każdy ma czas, nie każdy jest z miasta, w którym jest pod czym pikietować, wtedy pozostaje prawnik, który za około 10% spornej kwoty zrobi albo nie zrobi co do niego należy, bo obecnie mnoży się od "prawników" od wszystkiego, albo świeżo po studiach od takich radzę trzymać się z dala, tylko z pewnego polecenia i tylko z doświadczeniem...
                                  • joanna0406 Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.07.14, 12:35
                                    Czy ktos zna dobrego adwokata z okolic Sosnowca lub Katowic, ktory pomoglby mi w odzyskaniu pieniedzy z Pareto II
                                    Z gory dziekuje
                                    • Gość: Dobry_Prawnik_666 Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 78.10.83.* 15.07.14, 12:37
                                      Co to znaczy dobrego? Ja mam kontakt do prawie 700 kancelarii z terenu całej Polski
                                      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 15.07.14, 14:25
                                        Co to znaczy dobrego? Ja mam kontakt do prawie 700 kancelarii z terenu całej Polski
                                        Gratuluje ale co z tego, co oznacza słowo dobry podpowie Ci słownik oraz Pan Google. Uwaga nie mylić z "dobrą polisą" albo "dobrym bankiem".
                                    • Gość: anka Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 15.07.14, 12:38
                                      piszcie do prokuratury w Warszawie oni zajęli się sprawą
                                      • Gość: drender Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 78.10.83.* 15.07.14, 12:39
                                        A jakie są koszty w tej prokuraturze? Ile ci prawnicy chcą za przedstawienie tematu? A to prokuratura w Warszawie to dobra kancelaria?
                                        • Gość: Maciek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 13:19
                                          drender - zgłoszenie w prokuraturze nic nie kosztuje
                                          O kosztach w kancelariach adwokackich poczytaj w tym wątku przypiętym na samej górze forum
                                          • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 13:53
                                            Prokuratura jak nie masz niezbitych dowodów sprawę umorzy. Napisałam 80 pism łącznie z prokuraturą i innymi instytucjami. TO NIC NIE DAJE! Wynajęłam prawnika i poszłam osobiście pod bank który mnie oszukał rozdawać ulotki, dopiero wówczas mnie zauważyli i zaproponowali ugodę. WYGRAŁAM odzyskałam wpłacone środki. I Wam też tego życzę, nie poddawajcie się. A jeśli chodzi o prawników to przecież normalne, że nie będą pracować za darmo. Sami musicie podjąć decyzję co dla Was jest lepsze.
                                        • Gość: anka Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 151.248.59.* 15.07.14, 23:46
                                          kosztów nie ma, to prokuratura a nie kancelaria , oni nasza sprawę dołączyli do innych i się za to wzięli dzisiaj byłam na policji złożyć zeznania tzn opowiedzieć jak to było , mimo ze to mąż podpisał papiery on by ł przesłuchany wcześniej , a ja jako świadek
                                    • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 15.07.14, 13:09
                                      Ja znam ale z Wawy.
                                    • gosc.1010 Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.10.14, 20:34
                                      zapraszam do kontaktu 784 094 460
                                      Chętnie pomogę.
                            • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 00:59
                              Ilona,
                              nie bądź taka zapalczywa. Spokojnie Wszyscy mieliśmy ten sam kłopot. Jeżeli jesteś taka oblatana to podaj podstawę prawną do tego żeby Bank zwrócił Ci odsetki. Czekam.
    • ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.07.14, 11:50
      czym tu się Jurek chwalisz?
      co to za adwokat który podpisał ugodę o zwrot środków? proszę Cię reklamę robisz jakiemuś naciągaczowi? ja bez adwokata doprowadziłam do ugody ale na takich warunkach jak oni proponują jej nie podpisze ;) więc co to za osiągnięcie tego adwokata?? I PO CO LUDZI WPROWADZASZ W NIE ZBĘDNE DALEJ KOSZTY!!!!!
      • Gość: allli Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.31.67.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.07.14, 11:51
        Pani Ilono proszę o podanie kontaktu mailowego- jestem w podobnej sytuacji chcę odzyskać środki z odsetkami.
      • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 19:07
        Skoro jesteś taka hej do przodu to podaj tą podstawę do naliczenia odsetek, śmiało:-) Pokaż, że wiesz lepiej:P Oczywiście, że zawsze go polecę, bo był wobec mnie uczciwy i na siłę nie proponował. Decyzję z Żoną podjęliśmy sami i mam prawo robić mu tyle reklamy i rekomendacji ile zechcę. Ja wygrałem, a ty nie! To fakt. Czytaj proszę uważnie, co ludzie piszą, bo poziom emocji jaki ci towarzyszy jest conajmniej niezdrowy. Ja mam święty spokój, a adwokat uczciwie zarobione pieniądze. To jest świadomy i wolny wybór, a ty nie próbuj na siłę przekonywać do jedynej i tylko słusznej opcji. Szanuj mój wybór, a rzucanie oskarżeń w sieci nie jest bezkarne więc radzę ci uważać, bo kktoś kiedyś może przestać tolerować takie zachowanie. Radzę z dobroci serca.
        • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 15.07.14, 20:13
          Z tego co wiem to Ilona otrzymała od banku propozycję zwrotu wszystkich wpłaconych środków, czyli dla większości osób jest to wygrana, chce zwrotu odsetek i super, niech jej się uda. Co do oskarżeń to może nie wszystkie Wasze posty przeczytałem ale żadnych za które groziłaby jakakolwiek odpowiedzialność karna nie zauważyłem, a jeśli grozisz Jurku słowami "uważaj" reagując na coś co nie jest wbrew prawu to sam łamiesz to prawo, rzucanie oskarżeń w sieci może być bezkarne skąd wiesz, że Ilona nie stosuje żadnej z technik maskowania.
          Reasumując niewielu jest dobrych wyspecjalizowanych prawników, i niewiele jest szczerych poleceń w sieci, za dobrego prawnika warto zapłacić tutaj zgoda szczególnie jeśli sporna kwota jest wysoka. Sam wygrałem z deweloperem i jego prawnikiem, natomiast do walki z OF potrzebowałem już konsultacji prawniczej. Większość prawników to miernoty np. Ci, którzy odpisują na reklamacje i wielu wielu innych, dlatego uważajcie komu płacicie!!!
          • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 23:38
            Rzecz w tym znieważa adwokata, który pomógł mojej rodzinie odzyskać oszczędności życia, nie znając w ogóle realiów, stanu faktycznego, przebiegu sprawy ani też kosztów jakie poniosłem i bezczelnie śmie nazywać go naciągaczem! Ilona jesteś ignorantką, bo nie wiedząć nic o sprawie ferujesz opinie bez pokrycia.

Pisałaś, że jesteś po prawie. I co z tego? No widać jak się znasz na tym prawie skoro dobrowolnie podpisałaś tak niekorzystną umowę, a podstawy do żądania odsetek nawet nie jesteś w stanie podać.

I nie ma tutaj znaczenia to co mówił doradca w banku-ty masz ustawowy obowiązek czytać zanim podpiszesz. Takie są fakty.
            • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 00:51
              Ok masz obowiązek czytać co podpisujesz, ale, jeśli np. podpisujesz , że zapoznałeś się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia, to skąd masz wiedzieć, jak wygląda taki dokument i , że to w ogóle jest jakiś osobny dokument, dodatkowo często OWU były dostarczane po podpisaniu umowy, dla mnie wtedy nieświadomego ogólne warunki ubezpieczenia brzmiały tak samo jak np. ogólny opis produktu, a to ufałem, że przedstawił mi "doradca" sęk w tym, że doradcy nie są doradcami a polisy nie są polisami, gwarancje w nich nie są gwarancjami, zarobki nie są zarobkami ale stratami. Sęk w tym, że surrealistyczne jest wymagać od obywateli jednocześnie tolerować naciągaczy, to nie jest państwo prawa, w którym obywatel pospisuje wadliwą pod względem prawnym umowę do podpisania której nakłonił go doradca, który jest naciągaczem wprowadzającym w błąd, a o tym doradcy dowiedział się z reklamy zapewniającej, że "wybierzemy dla Ciebie najlepszą ofertę" - co jest zwykłym kłamstwem, umowa stworzona jest przez prawników w tak perfidny sposób, że tracisz prawie wszystko jak już się zorientujesz, niedawny wyrok w sprawie polisolokat to nic innego jak obawa przed krachem jaki spowodowałaby masowa wypłata polisolokat, instytucje powołane do naszej ochrony nic nie robią, chyba, że żeby zarobić ponad 6mld z kary od GetIna ale one też idą do dziury budżetowej - pytam dlaczego państwo dostało te pieniądze, skoro niczego nie straciło, za to ludzie stracili!!!. W takiej rzeczywistości oskarża się biednego Kowalskiego, że nie doczytał a miał taki obowiązek, czy tylko ja widzę dysproporcję sił???
              Moi drodzy sprawy we własne ręce z pomocą prawnika lub bez oraz z ulotką w ręku, najlepsza metoda!
              • Gość: Jurek Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.14, 01:24
                Dysproporcja jest, byłą i będzie. To naturalne, bo trudno równać Bank z pojedyńczą osobą. Umowy trzeba czytać, a z deklaracji wynika jednak cały sens umowy. Jak się tak przyjrzeć temu obiektywnie to uważna lektura już samej deklaracji przystąpienia do umowy budzi na tyle wątpliwości, że większość rozsądnych i uważnych konsumentów rezygnuje. Nie potrzeba tutaj żadnych OWU, Regulaminów czy Tabel. Zwykła naiwność, zachłanności i lenistwo w postaci niechęci do zapoznawania się ze szczegółowymi warunkami umów powoduje takie konsekwencje, a kancelarie zarabiają na tym, że ludzie zwyczajnie są wygodni i nie czytają umów tylko pytają gdzie podpisać? No trudno żeby tutaj nie było kłopotów. Większość klientów bezmyślnie podpisała umowy bez czytania i to "na wiarę", a później jest tylu "poszkodowanych". Trzeba stanąć w prawdzie i przyznać się do nieczytania umów.
                System prawny jest jaki jest i niewiele się zmieni w tej materii. Nie ma instytucji powołanej do realnej ochrony praw konsumenta, bo raczej o KNF czy RU trudno powiedzieć, ze coś chronią-one nic nie mogą.

Jeśli idzie o tą karę to było 6,7 mln zł., nie mld.

A w kwestii OWU, to że podpisujesz potwierdzenie doręczenia tego dokumentu jest proste. To z zasady największy dokument, który ma w nagłówku nazwę: "Ogólne warunki ubezpieczenia".
                • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 08:13
                  Moim zdaniem bank nie może zasłaniać się tym że klienci nie czytają umów. Często jest to kilka stron pisanych maczkiem. Doradca klienta ma OBOWIĄZEK rzetelnie przedstawić produkt nie ukrywając ważnych dla umowy aspektów. A tego nie robią, mówią co innego niż pisze w dokumentach. Klientem banku byłam kilka lat, byli mili, uprzejmi, chętni do pomocy i tak uśpili moją czujność. Słyszałam że pracownicy tego banku byli specjalnie szkoleni jak rozmawiać z klientami aby podpisywali niekorzystne umowy. Trzeba czytać umowy aby nie dać się więcej razy nikomu naciągnąć. Ja wygrałam i Wam też tego życzę. Powodzenia
                  • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 16.07.14, 09:00
                    Sprawa polisolokat wiele nas nauczyła. Zwłaszcza ludzie starsi, a nawet ekonomiści byli nauczeni, że bank jest instytucją zaufania publicznego. Ja miałam kilka produktów i rozszyfrowanie regulaminów i warunków zajęło mi parę tygodni. Są tam takie pułapki, że przeciętny klient nie jest w stanie ich rozszyfrować. Np kto z Was wie, że przy produktach z wysoką pierwszą wpłatą i miesięcznymi składkami pierwsza wycena jednostki funduszu jest zawyżana, żeby za pierwszą wpłatę dać mało tych jednostek , a na następnym notowaniu wartość jednostki spadała o 30 procent (pareto, PRO Zab. Przyszł), co skutkowało ogromnym spadkiem wartości rachunku. O tym fakcie nie można było się dowiedzieć z żadnych OWU, bo to się dzieje już w zaciszu działania ubezpieczyciela, kiedy już dorwie nasze pieniądze. Ja zażądałam wykazu operacji na moich produktach, i tu dopiero mnie oświeciło. Kto na podstawie Tabeli opłat jest w stanie obliczyć, że 2,8 procent opłaty rocznej z kwoty zainwestowanej to jest 26 procent miesięcznych składek? Polisolokaty w samym zamyśle są stworzone, żeby oszukać klienta. A jak to zrobić, to bardzo się nad tym napracowali i udało się im. Nie można mieć za złe tysiącom ludzi, że nie są specjalistami od prawa bankowego i ubezpieczeniowego. Jak wyżej dowiodłam, samo czytanie warunków nie uświadomi nam przyszłych strat.
                    • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 09:43
                      @nowygość
                      Zgoda w 100% ja z samego wykresu, a przecież nie każdy potrafi czytać wykresy, zobaczyłem, że wartość rachunku utrzymywała wartość początkową 15000PLN ale tylko przez okres, w którym miałem czas na rezygnację z tej polisy, nagle bodajże około 10 dnia po dacie podpisania umowy wykres leciał w dół i to znacznie więcej niż 30%.
                      • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 16.07.14, 10:35
                        Michale, jeszcze sprostowanie. Piszesz, że kara z Getinu wpłynęła do dziury budżetowej. Z tego co wiem (chyba, że nie wiem), to Getin się odwołał i będzie to pewnie trwało sporo czasu. Jak ta sprawa się zakończy ma ogromne znaczenie, bo gdyby Getin został zmuszony do zapłacenia (co oznaczałoby wejście decyzji UOKiK w życie), to miałoby konsekwencje daleko idące, bo tu chodzi o zbiorowe naruszenie interesów konsumenta, a wtedy indywidualnie tego nie trzeba udowadniać. Założę się, że w obecnej sytuacji politycznej, gdyby tym faktem zainteresować opozycję, np pana Zbigniewa Ziobrę - mógłby to być przełom. Co o tym myślicie?
                        • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 10:46
                          Pieniądze tak czy tak wpłyną do budżetu, kara dla getin to kara tylko dla getin, pokrzywdzeni przez inne instytucje, mogą ewentualnie powoływać się na ten wyrok, ale żadnego automatyzmu to nie spowoduje w odzyskiwaniu pieniędzy przez nich.
                        • Gość: gość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 89.25.250.* 16.07.14, 11:49
                          Zlitujcie się, dajcie "spokój" temu Ziobrze, przecież ten facet tylko czeka na takie okazje, a jest niczym. Aktualnie ponownie liże d..ę Kaczyńskiemu, żeby dozwolił mu się dorwać do koryta, obrzydliwe!!! W ogóle nie ma sensu mieszać w to polityków, jak ktoś już wcześniej zauważył, oni dbają wyłącznie o swoje partykularne interesy
                          • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 12:00
                            Jeśli Ziobro jest taki zły to jaki jest Tusk i cała PO, nie jestem za nikim, bo polityka to szmatławe zajęcie, ale jeśli już się ocenia powinno się określić miejsce danej osoby na tle reszty, a w tym zestawieniu naszej śmietanki politycznej Ziobro wcale nie wypada najgorzej. Co mnie jeszcze zniesmacza to stronniczość tvn i wieczne wrzuty i oskarżenia Kaczyńskiego, ten człowiek nie rządzi już od wielu lat ale ciągle jest nagonka na niego w tvn, natomiast o Tusku mówi się jak najlepiej, chociaż to on jest autorem naszej obecnej rzeczywistości i rozczarowań.
                            • Gość: gość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: 89.25.250.* 16.07.14, 12:28
                              Jestem za tym, żeby PIS doszedł do władzy, potem porozmawiamy, a na temat tego drugiego szkoda sobie strzępić "pióro", to karierowicz itp.
                  • joanna0406 Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.07.14, 19:08
                    Zgadzam sie z tym. Umowe dano mi do przeczytania 5 min w banku, obecujac , ze warunki umowy dostane do domu poczta, bo chwilowo braklo. Przedstawiono mi Pareto jako dlugoterminowa lokate z min. okresem oszczedzania 36 miesiecy. Nawet nie wiedzialam, ze jest to polisa na zycie. Bylam klientem tego banku od poczatku jego powstania; mialam konto internetowe i tak w trakcie jednej z wizyt, kiedy chcialam zalozyc zwykla lokate, wcisnieto mi super produkt na ktorym stracilam 8 tys.zl.
                    Gdyby pani mogla mi przekazac tesc ulotek , bo mam ochote isc tez do mojego banku i zrobic akcje ulotkowa.
                    • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 11:44

Poniżej wzór ulotki z którą chodziłam do banku, ale myślę że najistotniejsze jest samo pójście i rozdawanie ulotek bo to odstrasza klientów a bank nie może sobie na to pozwolić.
                      Zanim podpiszesz jakąkolwiek umowę na lokatę z GNB zapoznaj się z opiniami WROBIONYCH klientów, którzy już takie umowy podpisali przed Tobą. Pracownicy GNB nie informują rzetelnie klientów o wszystkich aspektach oferowanych lokat i kontach oszczędnościowych.
                      Ta ulotka jest po to, aby uratować TWOJE PIENIĄDZE.
                      Wpisz w wyszukiwarce Google „afery getin banku” a przekonasz się jak wiele osób straciło pieniądze przez ten bank…
                      Więcej informacji uzyskasz na stronie internetowej: www.wrobieni.org lub www.wrobieniwgetin.org
                • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 09:36
                  Ok to inaczej, gdyby tak jak powinno być po drugiej stronie mówili prawdę, wszystko byłoby ok. Nie robią tego, banki, doradcy, reklamy, prawnicy w umowach stosują nazewnictwo, które celowo wprowadza w błąd. Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie to nie jest normalny stan rzeczy w którym musisz mieć oczy dookoła głowy bo każdy chce Ciebie wy...mać. Państwo powinno zablokować takie umowy, knf kłamliwe reklamy, ru pieniądze z kar przeznaczyć np. na pomoc prawną klientom - to jest normalność ! a tymczasem wszyscy kłamią i oszukują i ten wygrywa kto lepiej to robi ! w moim przypadku dopiero w owu i tabelach opłat których nie otrzymałem były wpisy, które mogły zaniepokoić, ale tylko mogły i to po zgłębieniu ich. Płacisz podatki, żeby państwo ochraniało Ciebie m.in. utrzymując praworządność, jeśli państwo tego nie robi to po co istnieje, a my dlaczego płacimy 1/3 dochodów na nie? Jeszcze raz powtarzam to nie jest normalność, cytując klasyka to niebieskie nad nami to nie jest niebo, to jest niebieskie wiadro (Kingsize). W życiu podróżowałem wiele, w tym pracowałem w wielu krajach, i za każdym razem musiałem przyzwyczajać się, że jak wracam do kraju to każdy będzie próbował nie orżnąć, na zachodzie jest inaczej, czyli da się, niestety nasze społeczeństwo z wypranymi głowami przez korporacyjne agresywne szkolenia bankierami i innym managementem stało się dzikie, o moralności już wszyscy zapomnieli, jest tylko jeden bożek pieniądz i władza.
    • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 10:37
      Z przykrością ale zgadzam się z Michałem, robią nas w konia nie tylko banki. W innych krajach to jest nie do pomyślenia. Ktoś by za to odpowiedział i jeszcze w ramach przeprosin nie tylko odsetki by oddali. A u nas? Tak formułowali odpowiedzi na reklamacje, że człowiek czuł się jak ostatni debil i tego nie mogłam im darować.
      • Gość: Lili Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 10:42
        Jeśli chodzi o polityków bez względu czy opozycja czy nie to interesują się społeczeństwem tylko przed wyborami kiedy potrzebne są im nasze głosy, a później to już myślą tylko o sobie i swoich bliskich jak im zabezpieczyć dobry byt. Wszystkie partie już rządziły i żadna nie ukróciła takiego złodziejstwa.
        • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 10:52
          > Jeśli chodzi o polityków bez względu czy opozycja czy nie to interesują się spo
          > łeczeństwem tylko przed wyborami kiedy potrzebne są im nasze głosy, a później
          > to już myślą tylko o sobie i swoich bliskich jak im zabezpieczyć dobry byt. Wsz
          > ystkie partie już rządziły i żadna nie ukróciła takiego złodziejstwa.

Zainteresują się, jeśli poczują w tym swój interes, czytaj rozgłos, pozytywny rozgłos.
      • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 16.07.14, 10:49
        @Lili
        > Z przykrością ale zgadzam się z Michałem, robią nas w konia nie tylko banki. W
        > innych krajach to jest nie do pomyślenia. Ktoś by za to odpowiedział i jeszcze
        > w ramach przeprosin nie tylko odsetki by oddali. A u nas? Tak formułowali odpow
        > iedzi na reklamacje, że człowiek czuł się jak ostatni debil i tego nie mogłam i
        > m darować.

Czułaś się tak, bo po drugiej stronie siedzi studencik pracujący za psie pieniądze i robi kopiuj wklej, często im się zdarza pomylić nawet nazwy produktów o które toczy się spór, wszystko od początku przemyślane i celowe...
    • Gość: Tadeusz Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.14, 22:36
      Witam. Czy zna ktoś sygnatura sprawy albo treść wyroku tej rozprawy z 8 lipca w SOKiK ?
      • Gość: Bolo Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.centertel.pl 16.07.14, 22:38
        Jest ktoś może z Siemianowic Śląskich?
        • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 17.07.14, 12:58
          dyziak
          pół godziny temu
          Oceniono 25 razy11
          Skala przedsięwzięcia jest ogromna. Ale też wielka jest skala ludzkich tragedii, straconych majątków, złamanych żyć. Jestem pracownikiem Open Finance w strukturach Getin Banku każdego miesiąca muszę sprzedać tyle a tyle kont, tyle kart kredytowych, tyle ubezpieczeń Polisolokat - UFK. Jeśli nie wyrobię normy, nie dostanę premii. A moja pensja to minimalna płaca. Nie wyżyję. Jest mi przykro, kiedy oszukuje ludzi, ale mam na utrzymaniu siebie i dziecko. A do tego kredyt. Jak w ciągu trzech miesięcy nie zrealizuję zadania, to mnie zwolnią. Chodzę do spowiedzi, płaczę nocami, ale sprzedaję. To nie jest wina pracowników a wina kadry menadżerskiej która wprowadziła patologie w bankach skandaliczny system wynagrodzeń. Kadra menadżerska szkoli nas jak oszukiwać ludzi.

Read more: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16336287,Klienci_doradcow_finansowych_pikietowali_pod_siedziba.html#ixzz37iq7KJZK
          • Gość: nowygość Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.laguna.net.pl 17.07.14, 13:26
            Czy może znacie jakąś twarz?
            wyborcza.biz/biznes/1,100896,16240600,100_najbogatszych_Polakow__Wprost___RANKING_.html
          • Gość: Michał Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 17.07.14, 13:32
            Skala przedsięwzięcia jest ogromna. Ale też wielka jest skala ludzkich tragedii
            > , straconych majątków, złamanych żyć. Jestem pracownikiem Open Finance w strukt
            > urach Getin Banku każdego miesiąca muszę sprzedać tyle a tyle kont, tyle kart k
            > redytowych, tyle ubezpieczeń Polisolokat - UFK. Jeśli nie wyrobię normy, nie do
            > stanę premii. A moja pensja to minimalna płaca. Nie wyżyję. Jest mi przykro, ki
            > edy oszukuje ludzi, ale mam na utrzymaniu siebie i dziecko. A do tego kredyt. J
            > ak w ciągu trzech miesięcy nie zrealizuję zadania, to mnie zwolnią. Chodzę do s
            > powiedzi, płaczę nocami, ale sprzedaję. To nie jest wina pracowników a wina kad
            > ry menadżerskiej która wprowadziła patologie w bankach skandaliczny system wyna
            > grodzeń. Kadra menadżerska szkoli nas jak oszukiwać ludzi.

Oczywiście, największą patologią są osoby na kierowniczych stanowiskach w instytucjach finansowych z wypranymi umysłami przez szkolenia korporacyjne, niestety najwięcej z Polaka wyciśnie drugi Polak, taka smutna prawda, w momencie gdy zamiast Polaka na kierowniczym stanowisku pojawia się obcokrajowiec sytuacja natychmiast się zmienia, niestety wszystko zaczyna się od kilku żałosnych karierowiczów, którzy pokażą, że da się wprowadzić w błąd przez to wcisnąć produkt określonej ilości klientów, później firma żąda tylko aby było tego więcej, podnosi progi sprzedaży i stąd biorą się takie historie jak poniżej...Nauczmy się pracować jak np. Skandynawowie czy Niemcy, mówić nie i szanować siebie i innych, a nie zapier...ać, oszukiwać, kłamać, działać bez jakiejkolwiek moralności, z jedynym limitem jakim jest strach w razie poważniej wpadki.
          • Gość: endriu Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.darnet.pl 17.07.14, 13:37
            ciekaw jestem czy byłbyś to w stanie powiedzieć przed sądem żeby było jako dowodem oszukiwań banku wobec klientów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka