jogaja 22.10.13, 10:51 Posiadam lokatę w SKOK-u Chmielewskiego,ostatnio oprocentowania znacznie zmalały,do tego nie ma Bankowego Funduszu Gwarancyjnego,czy wycofać pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Do znawców SKOK-ów IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 11:02 Jak zerwiesz lokatę, to stracisz, więc poczekaj, aż lokata się skończy. Skoki będą miały gwarancje BFG od końca listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
jogaja Re: Do znawców SKOK-ów 22.10.13, 11:20 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Jak zerwiesz lokatę, to stracisz, więc poczekaj, aż lokata się skończy. > Skoki będą miały gwarancje BFG od końca listopada. A jak do listopada zbankrutują,to wszystko przepadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Do znawców SKOK-ów IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 16:30 Twoje pieniądze, twoja ocena ryzyka. Do najgorszych skoków weszli już komisarze. Te, które kilka lat temu wpadły w tarapaty zostały przejęte przez inne skoki, więc bankructwo c h y b a jest mało prawdopodobne. Jak suma z odsetek nie jest duża, a ty miałabyś nie spać po nocach ze zdenerwowania, to oczywiście zerwij. Odpowiedz Link Zgłoś
k.krol.julian Kasa Wspólnota bankrutuje? 30.10.13, 17:32 Dołączam się do pytania. Mam konto w Kasa Wspólnota z dostępem do E-Skoku. Od sierpnia skok ma zarządcę komisarycznego. dzisiaj zaksiegowało się na moim koncie wynagrodzenie, ok godz 13 ok 17 próbowałem zapłacić kartą w Żabce i zobaczylem komunikat "za mało środków" na terminalu. Przyszedłem do domu zalogowałem się jeszcze raz. Środki są. Telefon do Skoku Wspolnota do działu kart - powiedzieli, że nie widzą tych środków na moim koncie... Telefon do oddziału Skoku - proszę przyjść osobiście złożyć reklamacje. Nie można wysłać reklamacji drogą mailową/telefoniczną/ przez E-skok. Jak myślicie to jakiś błąd systemu w Skoku czy poprostu mają roblemy finansowe? zastanawiam się, czy nie zrezygnować z konta u nich. nie mam ochoty iść teraz do oddziału, żeby złożyć reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
onufryzagloba2 Re: Kasa Wspólnota bankrutuje? 21.07.14, 15:00 Nie, nie musisz iść teraz do placówki Kasy. O wszelkich ruchach zarząd poinformuje z wyprzedzeniem - czas to 20 dni. Także bądź spokojny. Tu masz więcej informacji o trybie działania: www.kasawspolnota.pl/aktualnosci/komunikat-bfg2-29-tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kasa Wspólnota bankrutuje? IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.14, 17:29 k.krol.julian - tu masz bezpośredni link w sprawie skoku Wspólnota www.kasawspolnota.pl/aktualnosci/-/media/148344E34B7D40618CC935BEE1318D0A.ashx Odpowiedz Link Zgłoś
hlaski Re: Kasa Wspólnota bankrutuje? 20.11.14, 23:52 Można odzyskać wszystkie wpłacone pieniądze ! Znalazłem taki artykuł na portalu www.skarga.com: skarga.com/aktualnosci/mozna-jeszcze-odzyskac-pieniadze-z-skok-wspolnota-w-gdansku/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Do znawców SKOK-ów IP: *.dynamic.mm.pl 18.11.13, 15:43 Jestem klientem Skok Wołomin i nie zamierzam wycofywać pieniążków. Zadowolony jestem z oferty i dobrego oprocentowania lokat.Bezpieczeństwo od 27 listopada będzie takie samo, jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: Do znawców SKOK-ów IP: *.play-internet.pl 29.11.13, 22:31 Od dziś pieniądze w SKOK- ach objęte są taką samą ochroną jak w bankach . Czyli do 100 000 Euro gwarancja zwrotu w przypadku bankructwa SKOK. Tylko że aby do nich wejść to jakieś wkłady trzeba mieć i udziały , czy wpisowe ... Lokaty w bankach prosto się zakłada, a tu jakieś dziecinne podchody nie wiadomo po co . Może ktoś podać ile i co jaki okres należy wpłacać te składki " członkowskie " ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Do znawców SKOK-ów IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 09:28 Skoki mają BFG, ale nadal są spółdzielniami i żeby korzystać z jej usług trzeba być jej członkiem. To co wpłacasz (nie wiem czy w każdej kasie suma jest jednakowa) jako wkład do kasy ma być zwrócone gdy z tej kasy występujesz (na koniec roku chyba). Niedawno na innym forum były wyliczenia, kiedy skok się opłaca, czyli kiedy odsetki z pierwszej lokaty będą większe niż te początkowe opłaty. Dla skoku Wołomin wyszło, że dopiero powyżej 25 tys. zł (na 6 miesięcy) lokata robi się opłacalna. Założono, że początkowe opłaty (75 zł) to strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do znawców SKOK-ów IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.14, 19:12 Również jestem klientką Skoku Chmielewskiego, we wrześniu ulokowałam pieniądze na lokacie systematycznego oszczędzania z oprocentowaniem zmiennym, dzięki temu będę miała na wkład własny i opłaty typu notariusz. Odpowiedz Link Zgłoś