24.04.16, 14:06
To mój pierwszy post na tym portalum,witam wszystkich serdecznie mam do was pytanie odnośnie pitu-11 a dokładniej mówiąc składki na ubezpieczenie zdrowotne,w moim picie mam wpisaną kwote ubezpieczenia 6,13zł
mój przychód wynosi 705.34zł koszty użyskania dochodu 222,50zł dochód po odliczeniu 482,84zł i tutaj rodzi się moje pytanie,czy składka na ubezpieczenie zdrowotne w tym wypadku powina wynosić jedynie 6,13zł czy to błąd?

Mam dwa pity 11 na jednym składka wynosi 456,06zł a na tym drugim właśnie 6,13zł i nie wiem czy to sumować czy nie?

Jeszcze mam ostatnie pytanie,oba pity złożyłam osobno bo nie wiedziałam,że trzeba sumować,dostałam zwrot z pierwszego 255zł. po obliczeniu dwóch pitów zwrot wyszedł mniejszy 192zł,będe musiała zwrócić tą róznice prawda?
Obserwuj wątek
    • mrobert15 Re: PIT 11 27.04.16, 18:51
      Przy rozliczeniu rocznym należy zsumować wszystkie dochody, zaliczki na podatek, składki, itp. w jednej deklaracji. Łączne rozliczenie powinno "wyjść" dobrze. Wygląda więc na to, że jeśli złożyłaś dwie deklaracje roczne to należy złożyć korektę w Urzędzie Skarbowym i najlepiej osobiście wyjaśnić tę sprawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka