Dodaj do ulubionych

VISA-Card nie do uzytku w Niemczech !

IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.01, 15:47
Niestety tak mocno rklamowana w Polsce Visa-Karta zupelnie nie zdaje egzaminu
w Niemczech !!!!!!! Tam jest tylko mile widziana w kazdym sklepie EC-Card. Z
karta VISA jestes mile widziany w co 10 sklepie !!! Dlaczego w Polsce Banki
reklamuja cos co jest za granica nieuzyteczne ????
EZA
Obserwuj wątek
    • Gość: Blau Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! IP: 212.160.130.* 28.06.01, 18:26
      Gość portalu: EZA napisał(a):

> Niestety tak mocno rklamowana w Polsce Visa-Karta zupelnie nie zdaje egzaminu
      > w Niemczech !!!!!!! Tam jest tylko mile widziana w kazdym sklepie EC-Card. Z
      > karta VISA jestes mile widziany w co 10 sklepie !!! Dlaczego w Polsce Banki
      > reklamuja cos co jest za granica nieuzyteczne ????

Nie jest nieużyteczne ZA GRANICĄ, tylko W NIEMCZECH. Niemcy są wyjątkiem, diabli
      wiedzą dlaczego. Wiem jaki to ból, bo przeżyłem parę razy. W jednym z berlińskich
      sklepów nie brali nawet EC/MC. Lekiem na to zło jest wyrobienie sobie karty
      Maestro. Kochają ją, też nie wiadomo - dlaczego. Tak mają i już!
      W innych krajach jest OK z Visą.

• axe Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! 06.07.01, 11:47
        > Nie jest nieużyteczne ZA GRANICĄ, tylko W NIEMCZECH.
        Niemcy są wyjątkiem, diabl
        > i
        > wiedzą dlaczego. Wiem jaki to ból, bo przeżyłem parę
        razy. W jednym z berliński
        > ch
        > sklepów nie brali nawet EC/MC. Lekiem na to zło jest
        wyrobienie sobie karty
        > Maestro. Kochają ją, też nie wiadomo - dlaczego. Tak
        mają i już!
        > W innych krajach jest OK z Visą.
        >

W Holandii jest jeszcze gorzej - na POSach nie dziala
        zadna EC czy Visa Classic. A o Maestro mozna zapomniec -
        owszem wszyscy tu ja maja ale jesli nie jest to karta
        Holenderska to nie dziala (np angielska nie dziala).

Ale sa za to plusy - czasem holenderska Maestro zadziala
        w Polsce ale nie bedzie to mialo wplywu na saldo w
        Holandii :-) (na czym niektorzy "zaoszczedzaja" po
        kilkaset zlociszy w miesiacu)

pzdr,
        axe
    • Gość: Szybki Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! IP: *.proxy.aol.com 03.07.01, 08:01
      Nie mam pojecia dlaczego Niemcy nie lubia Visa. Jest to po American Express
      najwiecej uzywana karta na swiecie.....
      • Gość: jude Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 15:23
        Gość portalu: Szybki napisał(a):

> Nie mam pojecia dlaczego Niemcy nie lubia Visa. Jest to po American Express
        > najwiecej uzywana karta na swiecie.....

Dlatego tez mam gdzies szkopow /hitlerowcow/
    • Gość: MISSKITY Visa Electron O.K. IP: *.pro-futuro.com 12.07.01, 14:17
      Mam oprócz VISY CLASSIC takze Electron (Millenium), która bez żadnych trudności
      płaciłam nie tylko w Berlinie, Stuttgarcie czy Bonn, ale także na niemieckiej
      wsi w niewielkim sklepiku! Wiem jedynie NA PEWNO, że na KUBIE nie zapłacicie
      AMERICAN EXPRESS - macie to jak w banku!!!! :-) Co do VISY CLASSIC to nie
      miałam okazji przetestować jej w Niemczech!
      • Gość: Robi Re: Visa Electron O.K. IP: 157.25.69.* 02.08.01, 09:51
        Gość portalu: MISSKITY napisał(a):

> Mam oprócz VISY CLASSIC takze Electron (Millenium), która bez żadnych trudności
        >
        > płaciłam nie tylko w Berlinie, Stuttgarcie czy Bonn, ale także na niemieckiej
        > wsi w niewielkim sklepiku! Wiem jedynie NA PEWNO, że na KUBIE nie zapłacicie
        > AMERICAN EXPRESS - macie to jak w banku!!!! :-) Co do VISY CLASSIC to nie
        > miałam okazji przetestować jej w Niemczech!

Nie ufajcie za bardzo American Express. Nawet w Stanach nie akceptują jej w wielu
        miejscach (np. na wiekszości stacji benzowych). Do tej pory nigdzie nie miałem
        problemów z EC/MC.
        Zdrówko

• Gość: Sven Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! IP: 212.191.129.* 12.07.01, 17:13
      Ciekawe jest to, ze ci sami Niemcy bulwersuja sie nielekko, gdy za granica bankomat wypluwa ich VISE.
      "Was ist loss?" i "was ist loss?"
    • Gość: alex Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! IP: 193.120.89.* 17.07.01, 14:09
      W Irlandii Visa jest akceptowana wszedzie (doslownie, spokojnie mozna zaplacici
      za gazety sztuk 1)
    • Gość: belami Re: VISA-Card nie do uzytku w Niemczech ! IP: 10.1.11.* / 193.41.231.* 25.07.01, 13:57
      Korzystalem w Niemczech z karty Visa Classic Kredyt Banku S.A. i karty Visa
      Concerto Pekao S.A. i nie mialem zadnych problemow. Byly honorowane nawet tam
      gdzie nie bylo nalepek ze znakiem VISA. Podobnie bankomaty, ktore mialy znaki
      Maestro i Eurocard/Mastercard przyjmowaly moje Visy. Dla scislosci bylo to w
      Bawarii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka