Dodaj do ulubionych

karty kredytowe Citibanku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:53
Chciałabym zapytać o Kartę Kredytową Citibanku. W pracy u męża była Pani,
która zapoznawała z tą kartą. Przez cały 2005 rok za tą kartę nie pobierana
jest prowizja. Ciekawa jestem, czy po zakończeniu tego roku będę mogła bez
problemu zrezygnować z tej karty nie ponosząc dodatkowych opłat, czy jeżeli
będę korzystała z tej karty nie będzie trzeba płacić dodatkowych odsetek.Nie
mogę uwierzyć, że jedyną opłatą jest te 30 zł w ciągu roku.
pozdrawiam, Joanna
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: karty kredytowe Citibanku IP: 83.168.74.* 21.01.05, 22:55
      Prowizja moze byc pobrana raz w roku ale odsetki? Jeszcze nie slyszalam ,zeby
      jakis bank dal kredyt bez odsetek . UWAZAJ bo karty zwykle maja wysokie
      odsetki , jezeli nie sp;acisz zaciagnietego kredytu w ciagu 52 lub 54 dni.
    • Gość: nn Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 10:07
      Oplata roczna 30 (standardowo) za drugi rok 75 (karta jest na dwa lata) plus
      tzw pakiet bezpieczenstwa 6,5 zl miesiecznie ale tylko w te miesiacxe kiedy
      karty uzywasz. 54 dni bez procentow ale tylko na transakcje bezgotowkowe, jesli
      z bankomatu, procenty leca od razu.
      • mijka Re: karty kredytowe Citibanku 22.01.05, 11:34
        to co nn napisał jest prawdą poza jednym: po roku można negocjować opłatę
        roczną (pobieraną z góry) za kartę i może potem ona zostać na tym samym
        poziomie.

Nie ma też przeszkód by zrezygnować potem z karty. Musisz najpierw jednak
        spłacić zadłużenie jeśli bedzie, a jak bedziesz miała nadpłatę poinformują Cie
        o tym na kolejnym wyciągu i wypłata w kasie w banku na postawie dowodu.
    • Gość: corgan uciekaj od tego gówna jak najdalej... IP: *.zigzag.pl 24.01.05, 21:00
      nawet nie tylko od karty kredytowej w ogóle, ale od karty Citibanku
      szczególnie. Najlepiej w ogóle się nie zadłużać.

aha! Wiesz, ze jak nie zapłacisz pełnej kwoty uzupełniającej dziure to odsetki
      rzędu 50% (ale co to jest???) licza Ci nie od niewplaconej różnicy ale całości
      kwoty? hehe ew. jak nie spłacisz zadnej kwoty w miesiąca dostaniesz karę w
      wysokości 50 zł?

no ale tego Ci nie powiedzą bo po co? liczy się ilość sprzedanych kart
      • valeo75 Re: uciekaj od tego gówna jak najdalej... 28.01.05, 08:29
        Spokojnie, ja mam kartę citi ponad 2 lata, miałem też bph i jakość usługi w
        citi jest o niebo lepsza; ale oczywiście to fakt, że ta karta jest najdroższa
        na rynku, jeżeli nie spłacasz zadłużenia w terminie; ale jeżeli uzywasz karty
        po to, żeby sobie skredytować zakupy w ramach terminu płatności (max 54 dni) to
        jest ok, tylko ubezpieczenie 6,5 ale to szczegół; a każdy bank pobiera opłaty
        za niespłaconą w terminie kwotę minimalną (5% zadłużenia), wielkie zdziwienie,
        też coś.... a bph do tej pory przysyła mi zerowe wyciągi z karty, chociaż
        zrezygnowałem z niej ponad pół roku temu (??????)
        są pewnie inne dobre karty, ja nie znam, ale warto poszukać jak się chce
        zadłużać na dłużej niż te 54 dni
        • valeo75 Re: uciekaj od tego gówna jak najdalej... 28.01.05, 08:33
          jeszcze jendo - swego czasu skradziono mi portfel; citi załatwił sprawę w ciągu
          minuty, a kartę nową dostałem po 4 dniach pocztą - 2 telefony i żadnych opłat!
          w bph nachodziłem się do oddziału, straciłem na ubezpieczeniu (oczywiście kartą
          citi nie zrobił złodziej żadnych zakupów bo wtedy miałem na niej zdjęcie - na
          bph wtedy chyba nie mogło jeszcze być), a za nową kartę musiałem zapłacić 75 zł
          jak za przedłużenie na kolejny rok (wtedy karta miała dwa miesiące);
    • Gość: ... Wejs sobie karte Raiffeisen bank IP: *.rtk.net.pl 24.01.05, 23:36
      jest o niebo lepsza od citi ja sobie wymienialem oplata roczna tylko 25 zł. a
      oprocentowanie 19% na dodatego przejeli mi jeszcze moje zadluzenie z citi takze
      odsetki o 50 % mniejsze
      • Gość: miś Re: Wejs sobie karte Raiffeisen bank IP: *.kutno.mediaclub.pl 25.01.05, 20:51
        a sprawdzałes jakie po roku masz oprocentowanie na tej karcie?? Ktoś też już
        pisał na ich temat i odsetek.
        • Gość: ... oprocentowanie 19 % w raiffeisen jest stalym IP: *.rtk.net.pl 26.01.05, 13:08
          oprocentowaniem byla promocja jak ja bralem ich karte ze bylo 9 % do konca
          lutego chybaale ja bylem o tym poinformowany i tylko dlatego bralem ta karte
          gdyz od pazdziernika juz sobie splacilem to zlodziejskie oprocentowanie z citi
          tak to bym sie tam dalej kopal teraz mam karte na czysto i od lutego tylko na
          19 %
          • Gość: EB Re: oprocentowanie 19 % w raiffeisen jest stalym IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 15:45
            Karta Reiffaisena jest beznadziejna!! Właśnie z niej rezygnuję. Przy kupnie
            biletów prze internet blokuja podwójną ilość środków niż powinni i odblokowują
            łaskawie dopiero po tygodniu! W odpowiedzi na reklamacje napisali mi że nie
            zależy to od nich tylko od sprzedawcy co jest kompletną bzdura bo te same bilety
            kupuje przy pomocy karty z Lukasa i z mBanku i podwójna blokada ani raz nie
            zdażyła się.
    • aqrat Re: karty kredytowe Citibanku 28.01.05, 11:27
      Mam kartę Citi już ponad 6 lat, w międziczasie miałem kilka innych kart, ale
      tylko Citi został wkońcu u mnie w portfelu.Dlaczego: Po pierwsze jest to chyba
      najbardziej rozpoznawana karta kredytowa za granicą, po drugi przez te kilka
      lat podnosili mi limit kilkakrotnie bez formalności, po trzecie gdy zgubiłem
      kartę to jedyne co musiałem zrobić to wykonać jeden telefon i polczekać kilka
      dnia na kartę, jeżeli mieszkasz w miejscowości gdzie mają oddział to możesz
      spłacać kartę w bankowacie-niezależnie od godzin otwarcia oddziałów. Na co
      uważaj: faktycznie jeżeli nie bedziesz oddawała całości kasy w terminie musisz
      się liczyć z dużymi opłatami...Natomiast jeżeli będziesz rozliczać się zgodnie
      z terminami to wszystko powinno być OK.
      pozdrawiam
      aqrat
    • Gość: ... Do EB ja mialem ten sam problem IP: *.rtk.net.pl 29.01.05, 18:32
      ze zablokowali mi podwujna kwote pieniedzy, ale to nie jest wina Raiffeisena
      tylko polcardu bo to oni wysylaja taka informacje i bank o tym nie wiem oni ci
      pobieraja za dolary i przeliczenie dolarow na zlotowki i wychodzi podwujna
      kwota ja tez do nic dzwonilem i mi to wytlumaczyli na drugi dzien mialem juz
      wszystko.
      • Gość: blanka Re: Do EB ja mialem ten sam problem IP: 213.17.233.* 01.02.05, 18:28
        Jeśli chodzi o karty CITIBANKU, to szczerze odradzam. Nie jest to tylko moje
        zdanie. A jeśli chodzi o pozostałe produkty to jescze bardziej. Jestem ich
        klientką i wiem co mówię. Piorą mózg nie tylko klientom ale pracownikom również.
        • Gość: Iwona Re: Do EB ja mialem ten sam problem IP: 193.111.166.* 10.02.05, 15:38
          O Citi są różne opinie, mam ich karty jeszcze z czasów kiedy tam pracowałam ale
          pomimo zmiany pracy nie zrezygnowałam z kart bo uważam, że są dobre.
          Rozglądałam się w innych bankach za kartami i Citi zwyciężyło.
        • bbastek13 Re: Do EB ja mialem ten sam problem 26.04.05, 14:17
          Gość portalu: blanka napisał(a):

> Jeśli chodzi o karty CITIBANKU, to szczerze odradzam. Nie jest to tylko moje
          > zdanie. A jeśli chodzi o pozostałe produkty to jescze bardziej. Jestem ich
          > klientką i wiem co mówię. Piorą mózg nie tylko klientom ale pracownikom
          >również

to coś z Tobą nie tak, jeśli jakiś bank mi nie odpowiada, to zmieniam na inny,
          a nie męczę się na siłę.
    • Gość: Katarzyna Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 15.02.05, 11:21
      Miałam ich kartę 5 lat. Obsługa jest dobra, nie powiem. Do momentu dopóki nie
      chcesz zrezygnować, jakoś wtedy nie rozumieją co sie do nich mówi.

Jeśli bedziesz bardzo, podkreślam: bardzo zdyscyplinowana i będziesz absolutnie
      zawsze spłacać całość zadłużenia to bedzie cacy. Ale tylko wtedy.

Bo jak pozostawisz sobie kwoty niespłacone to liczą (moje ostatnie informacje o
      relanym oprocentowaniu) 52% od kwoty pierwotnej zadłużenia. To może być bardzo
      dużo, jeśli od dużej kwoty.

Jelśi nie jest dla Ciebie szczególnie istotne posiadanie tzw. "prestiżowej"
      karty kredytowej, no bo inne polskie banki nie są jednak znane za granicą, to
      raczej wybierz sobie inną, tańszą.
      Zresztą te tańsze też lepiej spłacać w całości, choć mniej kosztują to wcale
      nie są tanie.

Jestem bardzo szczęśliwa ze pozbyłam sie karty Citola, teraz pozbede się tez
      karty BPH, postanowiłam żyć tylko za to co zarobiłam, nie na kredyt.

P.S. Limit na karcie kredytowej zawsze zmniejsza Twoją zdolność kredytową
      podczas ubiegania się np: o kredyt hipoteczny czy inny na większą kasę i
      dłuższy termin. Też warto pamiętac :)
      • Gość: inka Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.crowley.pl 17.02.05, 20:30
        Ja odradzam karty kredytowe wszystkim,których na nie nie stać. Podejrzewam,ze
        wiekszość osób,które tak negatywnie wypowiadają się tu na temat Citibanku,to
        osoby,które skusiły się na łatwo dostępny kredyt,wybrały kaskę,a teraz mają
        kłopot ze spłaceniem! Ludzie! Karta kredytowa nie na tym polega, jak
        potrzebujecie kasy,to bierzcie kredyty i zwracajcie uwagę na oprocentowanie. A
        jeśli macie kasę i trochę oleju w głowie,to bierzcie karty i zyjcie na koszt
        banku przez 50 dni-to naprawdę możliwe!
        • Gość: iwona Re: karty kredytowe Citibanku IP: 193.111.166.* 18.02.05, 10:07
          zgadzam się, właśnie tak robię
        • Gość: Milioner Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:32
          A ja mam więcej oleju od Ciebie dziecko i mam lokatę w skoku na 8 % rocznie,
          bony skarbowe i obligacje. A używam zwykłych debetówek i mam gdzieś jakieś
          spłaty, terminy i inne bzdety. KK daje zysk bankom nie klientom. teoretycznie
          można na tym zarobić, ale jakoś tak się zawsze składa, że nie uda Wam się raz
          spłacić w terminie, albo podniosą Wam opłaty, albo dodadzą ubezpieczenie. Banki
          dobrze kalkulują i na pewno nie dopłacają.
          Radzę dać sobie spokój z KK w Polsce. W USA to inna bajka, bo są zupełnie inne
          warunki...
          • Gość: Ola Re: karty kredytowe Citibanku IP: 195.85.249.* 18.04.05, 19:33
            polecam karty kredytowe Raiffeisen Bank, niski koszt utrzymania tylko 25 PLN,
            niewysokie odsetki 18,1% realnie w ciągu roku. Jeśli posiadacie karty Citi-
            zadłużone to proponuję je wymienić. Raiff spłaca zadłużenie i odsetki są wtedy
            niższe o 20% od tych z Citi
            • Gość: www Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:58
              w millennium jest jeszcze taniej
          • franzmaurer Re: karty kredytowe Citibanku 18.04.05, 21:41
            Gość portalu: Milioner napisał(a):

> A ja mam więcej oleju od Ciebie dziecko i mam lokatę w skoku na 8 % rocznie,
            > bony skarbowe i obligacje. A używam zwykłych debetówek i mam gdzieś jakieś
            > spłaty, terminy i inne bzdety.

Popieram przedmówcę :)
            Naprawdę zastanawia mnie czemu ludziska ktorzy całkiem dobrze sobie radzą
            finansowo stawiają sobie za cel posiadanie kolorowych karteluszków ze
            śmiesznymi limitami. Jakby nie mogli przez kilka miesiący zacisnąć pasa i potem
            jechać dalej mając świadomość że mają np. 2 pensje "rezerwy" zamiast jakiejs
            goofnianej karty...

> Banki dobrze kalkulują i na pewno nie dopłacają.

Ten interes utrzymują ci ktorych na te karty nie stać.
            Bo bogaty albo ma na tyle forsy zeby w żadne zadłużenie nie popaść, albo jak
            popadnie to mu zwisa haracz jaki ściągnie od niego bank, bo stać go na płacenie
            haraczu...
            W przypadku kart kredytowych bogaty klient to dla banku zaden interes, no więc
            trzeba golić 'szaraków' w przypadku kiedy spoźnią o kwadrans ze spłatą
            zadłużenia :)
            • Gość: BD Re: karty kredytowe Citibanku IP: 195.164.48.* 20.04.05, 15:21
              Witam,

franzmaurer napisał:

> Naprawdę zastanawia mnie czemu ludziska ktorzy całkiem dobrze sobie radzą
              > finansowo stawiają sobie za cel posiadanie kolorowych karteluszków ze
              > śmiesznymi limitami.

Nie tylko o kredyt chodzi. Spóbuj za granicą wynająć samochód czy zarezerwować
              hotel bez karty kredytowej - będzie trudno :)

pozdrawiam,
              BD
          • Gość: artur Re: a ja mam wiecej oleju w glowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:53
            Ha,HAHA!!!
            Ale sie ubawilem-lokujesz kase w skoku na 8% i uwazasz ze masz olej w glowie?
            8-podatek Belki-inflacja=ok.4% na rok.
            Poczytaj toche o Warrenie Buffecie "milionerze":))
    • Gość: mont Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:23
      to jest najdrozsza karta w polsce

mam ja od par lat i na oplaty sklada se

ubezpieczenie creditshield (lepiej miec): to jest procent od transakcji
      ew. odsetki- bandyckie, ale mozna negocjowac. Ja powiedzilem ze dziekuje za
      karte i natychmiast citi obnizylo mi oprocentowanie z 37,7 % do 19% za rok
      oraz przestali obciazac za roczne utrzymanie

Moja obserwacja jest taka, ze jezeli nie wpadniesz w zadluzenie i bedziesz
      kaske splacac w erminie- to koszt karty jet niski

citi zyje z odsetek

• Gość: joke Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:10
      Pomóżcie MI WŁAŚNIE MAM SOBIE WYROBIĆ KARTĘ I CHYBA PÓJDĘ DO PKO BP I WYROBIĘ
      MASTERCARD....napiszcie jak to sie ma do innych i czy warto ........i jakie tam
      jest oprocentowanie i jakie dziwne chwyty bankowe...Jack
      • Gość: ja Re: karty kredytowe Citibanku IP: *.petrus.com.pl 30.04.05, 17:00
        nie wiem czy warto, ale millennium ma teraz promocję: za kartę 0zł i 9,9% przez
        pół roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka