Dodaj do ulubionych

Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie!

02.03.05, 19:44
A gdzie wersja dla Linux'a?
Ja tylko grzecznie pytam
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: 80.72.40.* 02.03.05, 20:34
      Wersja "mniej multimedialna" działa pod Wine, przy starszych wersjach emulatora
      trzeba "podstawić" czcionki i emulować Windows 98, ale działa.
      • Gość: <HaQ> Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.torun.mm.pl 03.03.05, 08:04
        Bardzo dobry programik, tylko że zubożeją biura rachunkowe a może i to dobrze
        ciekawe czy na 2005 rok będzie także coś takiego, pozdrawiam
    • Gość: Brazilian Giraffe Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:11
      Kilkam na link do XP i nic ! Czy ktos mi moze poradzic, jak mozna
      zrobic "download" tego programu i skad ? Jesli tak, to "Muito obrigado".
      • Gość: gslowik Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 03.03.05, 08:29
        Sprobuj prawym klawiszem i zapisz element docelowy jako

albo kliknij na link ponizej.

ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/2/2580/m2580442.exe
        pozdr
        • miriam11 Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 03.03.05, 08:33
          Jeszcze nie ściągnełam, bo się najpierw chcę spytać: czy ten program poradzi
          sobie z osobą, ktora pracując na etacie ma bodajże 75% przychodów objętych
          stawką 50% kosztów uzyskania, a tylko pozostałą część pensji "normalną"?
          • mediasoft Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 04.03.05, 16:24
            Witam
            W imieniu producenta programu, postaramy się odpowiedzieć na poruszone problemy.
            Prosimy o formułowanie pytań w tematach postów.

Dochody kapitałowe jako jedyne źródło dochodu:
            W przypadku, gdy jedynym źródłem dochodu są dochody kapitałowe (akcje na
            giełdzie), program nie uwzględnia kwoty wolnej od podatku. Jest to poprawne,
            gdyż w tym wypadku nie przysługuje kwota wolna od podatku.

Pełne FAQ programu znajduje się na stronie
            www.mediasoftpolska.pl/pity.html.
            • Gość: ola Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: 213.199.214.* 05.03.05, 12:49
              wyskakuje mi że suma składek na ubezpieczenie zdrowotne przekracza kwotę
              podatku co mam zrobić?
              • Gość: Uzytkownik:) Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:20
                Mnie tez wyskoczyl ten sam blad: tj. suma zaliczek na ubezpieczenie spoleczne
                przekracza dochod-> program wisi!!!!. Klikam ze zgadzam sie na redukcje do
                wysokosci dochodu tj do zera ale to nic nie pomaga!!!
                p.s.
                A swoja droga musze korzystac z windowsa (ktory jest tylko do rozliczen ZUS) bo
                wersji pod Linuksem brak Wstyd!!!
              • Gość: tyt Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.p.lodz.pl 19.04.07, 14:31
                fyfg
              • tymian22 Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 27.04.08, 23:18
                mam ten sam problem pomocy
            • Gość: kaspy Problem z wizualizacją PITa IP: 80.48.242.* 06.03.05, 15:38
              Program ma problemy z wizualizacją PITa na moim komputerze, napisy są
              przesunięte względem rubryk. Prawdopodobnie jest to spowotowane ustawieniem
              "Large Font".
            • Gość: Budyń Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 18:46
              Włączam PIT, udzielam jednej informacji i nagle program wyłącza się. Co się
              dzieje (wersja dla win XP i 2000)
              • annkier Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 13.03.05, 12:57
                ja mam ten sam problem, właczam program zaznaczam ze chcę się rozliczać z meżem
                i program zawiesza mi cały system po kliknięciu enter wraca system, ponownie
                klikam na program otwieram i sytuacja sie powtarza, co robic???
                • annkier Występuje błąd po wypełnieniu 1str pita! 13.03.05, 14:26
                  Włączam program (ściągnęłam tą zaktalizowaną wersję do millenium).
                  Zaznaczam na 1 str spsób rozliczenia ( z małzonkiem).
                  Zawiesza się cały system i wyskakuje komunikat:
                  Wystąpił błąd
                  VWIN32 (05)+ 000012DO
                  Błąd: OE:0028:CO2A44A8
                  Proszę o pomoc
            • Gość: Darek Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:20
              komunikat suma składek na ubezpieczenie zdrowotne przekracza kwotę
              podatku to blad programu prosze poprawic
              dla zaczynajacych prace pod koniec roku taka sytuacja moze miec miejsce
              i trzeba to odliczyc od kwoty podatku do zera
              dodatkowo jak sa dwie wartosci podatku to wypadaloby je zsmuowac do druku blankietu oplaty
              ogolnie swietne dzielo gratuluje i pozdrawiam
              czekam na poprawiona wersje oczywiscie
              dzieki
            • Gość: SirTedi BRAK Urzędu skarbowego!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 10:42
              w jaki sposób wpisać w rubrykę US którego nie ma w spisie programu chodzi o

Urząd Skarbowy Warszawa-Mokotów 02-677 Warszawa, ul. Wynalazek 3

i nie mowcei mi ze nie ma takiego urzędu (rozliczam sie tam od lat)oto link:
              www.yellowpages.pl/YP/931101-0-1107403-----/Służby-skarbowe-podatkowe-emisyjne-Instytucje-skarbowe-podatkowe-emisyjne-Instytucje-podatkowe-Urząd-
              Skarbowy-Warszawa-Mokotów-Warszawa.html

oraz ze strony izby skarbowej warszawa:Urząd Skarbowy Warszawa-Mokotów
              ul.Kujawska1 00-793Warszawa,ul.Wynalazek3 02-677Warszawa,ul.Wiśniowa37
              02-545Warszawa
              • Gość: Cichy aka DJ NANO Re: BRAK Urzędu skarbowego!!!! IP: *.2a.pl 13.11.07, 20:54
                Problem z funkcjonowaniem skarbówki w naszym kraju jest za bardzo złożony żeby
                omówić go w ciągu miesiąca. ;-))
                Sprawa Urzędu Skarbowego Warszawa-Mokotów jest dość prosta, gdyż ten
                "najpopularniejszy" znajduje się pod adresem:
                "00-793 Warszawa, ul. Kujawska 1", jest przeznaczony dla osób prowadzących
                działalność gospodarczą.
                Natomiast drugi Urząd Skarbowy Warszawa-Mokotów położony w 02-677 Warszawa, ul.
                Wynalazek 3 jest dla wszystkich osób fizycznych zamieszkałych na naszym
                wspaniałym mokotowie. ;-))
                ps.US Warszawa-Ursynów też mieści się na ul. Wynalazek 3, tylko na innym piętrze.

Pozdrawiam
                Mr.Odolansky
            • Gość: Anna Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: 148.81.190.* 08.03.05, 14:11
              Nie moge od kilku dni ściągnąc programu do wypełnienia PIT-u. Kiedy będzie
              można go ściągnąć.
            • Gość: perezzoo Re: Ściągnij program, a win me windows milenium? IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.03.05, 21:12
              a co jak mam windows milenium
            • Gość: Pawel Emerytury -renty zagraniczne. IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.03.05, 12:37
              Rozliczenie wspolne malzonkow. Oboje na emeryturze. Dodatkowo zbyli akcje w
              minionym roku(P38) i chcieli odliczyc fundusz remontowy oraz wymiane okna/drzwi
              balkonowych(D) ... i z tym nie byloby problemow, ale jest jeszcze dodatkowy
              dochód w postaci:

Emerytury -renty zagraniczne - w PIT 11 otrzymanym od PKO Bank Polski SA
              wypelnione rubryki 43, 44, 45 oraz 76 (przyznane za przymusowa prace w okresie
              okupacji poza terenem kraju - Austria)

Pytanie me chyba w tym momecie oczywiste - gdzie to uwzglednic???. (do urzedu
              skarbowego nawet dodzwonic sie nie da, a jak juz sie dodzwonic to mowia ze to
              nie ta informacja tylko na inna informacje trzeba dzwonic i podaja kolejny
              numer telefonu gdzie nikt nie odbiera - moze do kotlowni :))) )

Dziekuje za pomoc
              Pawel
            • Gość: aldonnnka Ściąga tylko kilkadziesiąt procent! IP: 81.210.75.* 10.03.05, 17:38
              co zrobic???
            • Gość: przemo Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.03.05, 17:16
              To może przedstawiciel producenta odpowie mi, dlaczego program usiłuje bez pytania podmienić stronę startową IE na gazeta.pl? O ile mi wiadomo, takie działania są nieetyczne, a nawet nie wiem, czy nie nielegalne (grzebanie w rejestrze obcego komputera bez zezwolenia). Oj, wstyd, panowie, wstyd.
              • Gość: Uwaga Re: A wystarczyło uważnie przeczytać IP: 212.122.214.* 15.03.05, 16:57
                Podczas instalacji każdego programu są warunki umowy. Wyraźnie było napisane,
                że instalując program, zgadzasz się na zmianę strony startowej. W codziennym
                życiu radzę czytać zanim się pod czymś podpisujemy, bo możemy popaść w większe
                tarapaty. A kto sprytniejszy ten sobie poradzi ze stroną startową ;)Jestem
                zwykłym użytkownikiem programu, ale ja przeczytałem warunki umowy licencyjnej
                przed dalszą instalacją i nie mam do nikogo pretensji. Pozdrawiam
                • wilnowir Re: A wystarczyło uważnie przeczytać 15.03.05, 18:56
                  Żadne uważne przeczytanie niczego nie załatwi, jeżeli w programie jest błąd.A
                  jest.Program nie przewiduje, że można nie prowadzić działalności gospodarczej,
                  być, np., emerytem, a mieć domek z 2 lokatorami i ponieść w roku 2003
                  stratę.Taki emeryt nie może rozliczyć tej straty w roku 2004 zgodnie z
                  przepisami podatkowymi, bo autorzy programu tego nie przewidzieli. Straty na
                  wynajmie może rozliczyć tylko ktoś, kto oprócz wynajmu prowadzi działalność
                  gospodarczą.
                  • Gość: Uwaga Re: Też radzę uważnie czytać!!! IP: 212.122.214.* 15.03.05, 19:09
                    Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Moja uwaga była przeznaczona od osoby, która
                    napisała, że bezprawnie i bez zapytania program umieścił stronę startową w IE.
                    A Ty piszesz na inny temat :)
            • Gość: Sylwek Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.polkomtel.com.pl 14.03.05, 19:33
              Witam,

wypełniam zeznanie PIT-38 i wpisuje koszty uzyskania przychodu z PIT z zakładu
              pracy. Ponieważ koszty dojazdów są wyższe niż limit kosztów wypełniam też pole
              kosztów dojazdów. Problem w tym, że program później sumuje te koszty, zamiast
              wybrać wyższą wartość. Jeżeli wpisze w miejsce kosztów z pit 0 a wypełnię
              dojazdy to pojawiają mi się jeszcze dziwniejsze wyniki..

Proszę o weryfikację

Pozdrawiam
              S.
            • Gość: płocczanin Błędny adres US w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 00:28
              W programie jest adres: ul. 1 Maja 7A, a powinien być ul. 1 Maja 10 !!!
            • Gość: Sylwek Problem z drukiem przelewu do US IP: *.polkomtel.com.pl 15.03.05, 20:59
              Po wypełnieniu i wyliczeniu należnedo do zwrotu podatku program wypełnił mi
              przelew na kwotę z wieloma miejscami po przecinku.
              W PIT jest to kwota np. 10.20 a w przelewie 10,19999999999 zł

Wygląda na powtarzajacy się juz problem z zaokrągleniami.

Czy został już poprawiony zgłoszony problem z sumowaniem kosztów dojazdów z
              kosztami uzyskania przychodu z pit?

Program z poprzedniego roku był jednak dużo szybszy i bardzoej bezbłedny.

Pozdrawiam
              Sylwek
            • forrest 1 % dla organizacji pp 16.03.05, 22:09
              Witam. Mam pytanie dotyczące ograniczenia zmniejszenia podatku do kwoty 76,5
              zł, w przypadku, gdy jest to dużo mniejsza kwota niż 1% wyliczonego podatku.
              Skąd się bierze ta kwota? Nie znalazłem jej w przepisach (aczkolwiek szukałem
              pobieżnie).
              Czy może mieć na to wpływ fakt, że rozliczam się z żoną?

Pozdrawiam
              • forrest Re: 1 % dla organizacji pp 18.03.05, 19:06
                Już nieważne - program działa OK, tylko ja spojrzałem nie tam gdzie trzeba.

Pozdrawiam
            • Gość: Maciej niezgodności w podsumowaniu IP: 81.15.192.* 21.03.05, 11:36
              Po wypełnieniu PIT37 na formularzu w poz. 114 (do zapłaty)i 115 (nadpłata) jest
              0zł, natomiast w podsumowaniu program (ver. 1.0.2.1) pokazuje że jest do
              zapłaty 4,54zł i drukuje przelew do zakładu.
              to w końcu jest czy nie ma "do zapłaty"?????????????????????????????????
            • Gość: mstar@vp.pl NIE MOGE ŚCIĄGNĄĆ POKAZUJE MI SIE BŁAD STRONY IP: 213.17.133.* 30.03.05, 11:28
              NIE MOGE ŚCIĄGNĄĆ DZIŚ PROGRAMU I NIE WIEM CZY TO MOJE PROBLEMY TECHNICZNE CZY
              WASZE
            • Gość: Andrzej Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 10.04.05, 19:10
              Pobralem 10.04.2005 program dla Windows 98 i program ie daje sie zainstalowac.
              Przy probie onstalacji natychiast pokazuje blad
            • Gość: Darek Błędny numer konta!!! IP: 5.5R6D* / *.delphi.com 14.04.05, 09:12
              Uwaga na błędny numer konta przy wpłacie na rzecz organizacji pożytku
              publicznego "Caritas Archidiecezji Krakowskiej". Podany w programie numer konta
              to: 58858900060000001111970001 a powinien być: 97 85890006 0000 0011 1197 0075.
              Ciekawe kto zwróci mi koszty złego przelewu i zmarnowanego czasu!!!
            • cekir Brak formularza NIP-B 19.04.05, 10:06
              Po utworzeniu formularza NIP-1 zorientowalem sie w ostatniej chwili - tuz przed
              wyslaniem, ze w formularzu tym jest zaznaczony dodatek NIP-B. Tego dodatku
              jednak nie ma w programie - nie drukuje sie ani nie pojawia na przegladzie
              formularzy.
              Zle, ze musze terazs poszukac jakos tego formularza i sam go wypelnic, gorzej,
              ze nie otrzymalem zadnej informacji z programu, ze musze jeszcze cos dolaczyc,
              czego program nie robi.
              Czy jest jeszcze wiecej takich niespodzianek?
              Na co mam jeszcze zwrocic uwage?
            • teoemdwae błąd przy sciąganiu wersji dla w98 19.04.05, 13:17
              od 2 tygodni bezskutecznie proboje sciagnac program w wersji dla windows98. za
              kazdym razem sciaganie zawiesza sie przy 27%.
              ze sciaganiem czegokolwiek innego nie mam problemow, wiec nie jest to wina
              mojego komputera ani polaczenia.
              milo by bylo, gdyby ktos sie tym zajal...
            • novi Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 28.04.05, 12:45
              słaby ten program, mam ulgę remontową i najem opłacałem ryczałtem i już nie
              mogę PIT28 wydrukować, bo go nie ma,
            • Gość: witek Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.04.05, 13:04
              mam problem ze sciagnieciem progamu. co mam zrobic?
            • Gość: pablo program usiluje zmienic strone startowa w IE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 02:33
              to troche dziwne ze ten program probuje zmienic strone startowa przegladarki IE na www.gazeta.pl. "tworczy" marketing?
            • Gość: pawel Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.acn.waw.pl 30.04.05, 21:56
              witam, czy program jest dostepny na mac os X?
              pozd
            • Gość: ozzy Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: 195.117.153.* 22.02.06, 15:04
              TYLKO GDZIE ONE SĄ
            • Gość: ehehehehehee Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.sdl.vectranet.pl 30.01.07, 12:07
              nie można ściągnąc tego programu
          • mediasoft Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 04.03.05, 16:31
            W imieniu producenta programu postaramy się odpowiedzieć na poruszone
            problemy.Prosimy o formułowanie pytań w tematach postów.

Koszty uzyskania przychodu w wysokości 50%
            W programie przewidziano osobne okienko do wpisania wyższych kosztów uzyskania
            przychodu. Jeżeli masz prawo do wyższych kosztów niż ustawowe limity, możesz
            wypełnić pole "koszty związane z prawami autorskimi". Pole to nie zawiera
            limitów.

Przykład:

1) Jako przychody nauczyciela podano sumę pól 34 i 38. Koszty uzyskania
            przychodów wyniosły 1227 (pozycja 34 PIT 11/8B) oraz 4000 zł (pozycja 39 PIT
            11/8B) , w sumie 5227 zł. Pierwszą kwotę należy wpisać w polu kosztów uzyskania
            przychodu (program limituje je do wysokości 1227 zł), pozostałą część wysokości
            4000 zł należy wpisać w oknie "kosztów związanych z prawami autorskimi".

alternatywnie:

2) W polu kosztów pozostawić zero, a w polu "kosztów związanych z prawami
            autorskimi" wpisać kwotę 5227. Ponieważ na formularzu zostaje wpisana suma tych
            kosztów, obydwie metody są poprawne.

• mikizak Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 13.01.06, 17:35
        Gość portalu: Brazilian Giraffe napisał(a):

> Kilkam na link do XP i nic ! Czy ktos mi moze poradzic, jak mozna
        > zrobic "download" tego programu i skad ? Jesli tak, to "Muito obrigado".
    • Gość: cebuu Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.proxy.astra-net.com 03.03.05, 08:15
      A gdzie na Mac OS'a?
      Też grzecznie...
    • Gość: kuszellas Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.e-net.pl 03.03.05, 08:33
      Doskonała rzecz! Po raz pierwszy PIT-olimy bez nerwów!Wypada serdecznie
      pogratulować pomysłu i podziękować autorowi!
    • Gość: bbb Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.esripolska.com.pl 03.03.05, 08:39
      a czemu na liście urzędów skarbowych w Warszawie nie ma podanego US Warszawa-
      Mokotów na Wynalazek 3? Jest tylko Kujawska 1 a na Wynalazek jest tylko US
      Warszawa-Ursynów.
    • Gość: algada Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: 80.51.234.* 03.03.05, 08:43
      Z CHĘCIA SKORZYSTAŁBYM Z ZAMIESZCZONEGO TUTAJ PROGRAMU-GDYBY DZIAŁAŁ. NIE DA
      SIE GO OTWORZYĆ, A PRZY PRÓBIE ZAPISU POJAWIA SIĘ BŁĄD ("SESJA ZAKOŃCZONA").
      TYLKO JA MAM TAKIE PROBLEMY, CZY TO JAKIEŚ ŻARTY. NA KOMPUTERZE MAM
      ZAINSTALOWANY WINDOWS 2000 PROFESSIONAL:(
    • Gość: mekki Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.lot.pl 03.03.05, 08:49
      a do innych wersji windowsa nie dziala link :(
    • Gość: Rybinka Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 09:04
      Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie działa.. Totalna wiocha...
      • Gość: greg Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.aster.pl 03.03.05, 09:08
        ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/2/2580/m2580442.exe działa troche osobliwie. trzeba
        najechać prawym klawiszem na link który napisałem i sie ściaga,metoda
        sprawdzona.
        • Gość: ostrów Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.promax.media.pl 03.03.05, 09:17
          Guzik sprawdzona, u mnie nie dziala...... nie moge sie polaczyc cholera
          • Gość: anna Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:23
            macie racje , mam XP i tez ne mogę ściągnąc. pozdrowienia
            • Gość: tkt Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.03.05, 09:34
              a mnie ten fajny programik zmienil strone startowa w IE na gazeta.pl. JAKIM
              PRAWEM??????? nie bardzo moge teraz zmienic na inna bo po kazdym restarcie
              wraca gazeta.pl

a co do programu to nie moge sobie poradzic z odliczeniem wydatkow na
              szkolnictwo
              • Gość: kira Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:34
                usun pliki cookies
              • Gość: gaz Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:22
                zanim klikniesz OK przeczytaj warunki umowy. tam jest napisane jakim prawem...a
                takim ze zgodziles sie ze twoja strona zostanie zmieniona ..i tyle
            • Gość: Damon Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.beck.pl 08.03.05, 11:21
              Witam,

To samo, zaden z linkow nie dziala! Moze ktos to poprawi z laski swojej?
        • Gość: liba Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:53
          buuu! nie działą, ani tak ani śmak
      • Gość: Leszek Mam dokladnie ten sam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:37
        • Gość: GREG Re: Mam dokladnie ten sam problem IP: *.aster.pl 03.03.05, 10:12
          ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/2/2580/m2580442.exe MUSISZ WJECHAC NA TEN ADRES KTÓRY
          NAPISAŁEM NIE NA STRONIE TYLKO W POSCIE I PRAWYM KLAWISZEM MYSZY I ZAPISZ.NIE
          ZE STRONY GAZETY TYLKO Z POSTA, TRZEBA KILKA RAZY . NIE WIEM NA CZYM TO POLEGA
          ALE DZIAŁA!!!!!!!!
          • Gość: dream Re: Mam dokladnie ten sam problem IP: *.brzeskodsl.ptc.pl 08.03.05, 15:46
            a moze ktos ten plik umiescic na swoim serwerze i dac linka ?? :| bo za cholere
            nie chce sie sciagnac :/
      • Gość: manix Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:11
        nie dziala jeden, nie działa drugi i nie dziala program z plyty!!!Total G.....
      • Gość: Mef78 Re: Po cholerę pieprzyć o prgramie skoro link nie IP: 84.205.182.* 04.03.05, 15:06
        a mnie dziala i zasysa 30kilo/s :D
        mam firefoxa i przez wbudowany "downloader" sciaga sie calkiem rozsadnie
    • Gość: qw 1% podatku - wesprzyj WIOSNE IP: *.transmission.com.pl 03.03.05, 09:45
      szczególy
      www.wiosna.krakow.pl/1procent/
    • Gość: perzot29 Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.b-m.pl 03.03.05, 09:47
      No sadzac z opisu program jest niezly. Szkoda ze nie mozna go sciagnac bo linki
      nie dzialaja;-(( Nie popisala sie wybiorcza.
    • Gość: siwa_baba Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.chello.pl 03.03.05, 09:59
      Taaaa... Wszystko bylo by oki gdyby program dal sie sciagnac :((( Niestety nie
      ma takiej mozliwosci. ADMINI DO BOJU!!! zrobcie cos z tym niedzialajacym
      linkiem do Windowsa XP bo nieststy klapa - nie dziala - strona jest caly czas
      niedostepna.
    • Gość: żwir Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:14
      bardzo dobry program . uwinołem się z nim szybko. poręczny. jestem na plus
    • Gość: podatnik Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:56
      qrwica mnie trafia bo ni jak nie idzie ściągnąć. Ani Flashgetem, ani wg. porad
      z postów, ani menadżerem pobierania z Firefoxa. To chyba taka sama ściema jak z
      płytą zmuzyką klasyczną z któregoś z sobotnich wydań. Oprócz nieudolnej
      przemowy sponsora ( prezes BGŻ) nie było tam nic. W dziale promocji odesłali
      mnie do filharmonii w Bydgoszczy bo GW była tylko pośrednikiem. Coś GAzeta
      Koszerna pokazała swoje prawdziwe oblicze - zarabiać,zarabiać,zarabiać a
      klientów mieć w dupie.
    • Gość: quilambo Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:57
      Serwer ftp nie działa. Mam nadzieję, że jeszcze zostanie uruchomiony...
    • Gość: Elzbieta Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:23
      GRATULACJE!!!!! Świetna zabawa. Nie ma nic lepszego niz zabawianie sie kosztem
      kilkuset tysięcy ludzi. BUBEL. Sprawdziłam pięć płyt z tym niby super
      programem, i ŻADEN nie wylicza kwoty podatku.
      • mediasoft Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie 04.03.05, 16:46
        W imieniu producenta programu postaramy się odpowiedzieć na poruszone problemy.Prosimy o formułowanie pytań w tematach postów.

Problem z Windows innym niż PL (złe obliczenia)
        Odnotowano problemy z działaniem programu na niektórych wersjach Windows (obcojęzycznych, w których nie ustawiono regionu "Polska"). Używają one znaku kropki zamiast przecinka, czego efektem może być niepoprawne rozliczenie podatku. Bieżąca wersja rozwiązuje te problemy.

Aby ściągnąć update :
        mediasoftpolska.pl/test_ver.php?current=1.0.1.1
    • Gość: ALFRED Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.biol.uni.lodz.pl 03.03.05, 12:09
      Mam jedno pytanie. Są wynagrodzenia za prace np. wykładowców na uczelniach,
      których część (np. 20% lub więcej) korzysta z przywilejów dla prac autorskich i
      koszty uzyskania przychodów dla tej części wynoszą 50%. Jest to wykazane w
      odpowiednie pozycji PIT, jaki wydaje pracownikowi pracodawca. Koszty więc to
      koszty zrycałtowane + koszty dla tej części, która pochodzi z praw autorskich.
      Dlaczego więc program w pozycji kosztów uzyskania przychodów z tytułu
      wynagrodzenia za pracę automatycznie obcina koszty powyżej ryczałtu? Jak
      prawidlowo wprowadzić te dane do programu?
      • Gość: mediasoft Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: 80.72.34.* 04.03.05, 16:41
        W imieniu producenta programu postaramy się odpowiedzieć na poruszone problemy.Prosimy o formułowanie pytań w tematach postów.

Koszty uzyskania przychodu w wysokości 50%
        W programie przewidziano osobne okienko do wpisania wyższych kosztów uzyskania przychodu. Jeżeli masz prawo do wyższych kosztów niż ustawowe limity, możesz wypełnić pole "koszty związane z prawami autorskimi". Pole to nie zawiera limitów.

Przykład:

1) Jako przychody nauczyciela podano sumę pól 34 i 38. Koszty uzyskania przychodów wyniosły 1227 (pozycja 34 PIT 11/8B) oraz 4000 zł (pozycja 39 PIT 11/8B) , w sumie 5227 zł. Pierwszą kwotę należy wpisać w polu kosztów uzyskania przychodu (program limituje je do wysokości 1227 zł), pozostałą część wysokości 4000 zł należy wpisać w oknie "kosztów związanych z prawami autorskimi".

alternatywnie:

2) W polu kosztów pozostawić zero, a w polu "kosztów związanych z prawami autorskimi" wpisać kwotę 5227. Ponieważ na formularzu zostaje wpisana suma tych kosztów, obydwie metody są poprawne.

• Gość: Taurus Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.chello.pl 03.03.05, 12:25
      Dzien dobry,
      program do obliczania zobowiazan podatkowych na CD jest swietny.
      Ale mam maly problem:
      otoz moje jedyne dochody to dochody kapitalowe (akcje na gieldzie),
      a program ten nie uwzglednia kwoty wolnej od podatku.
      Czyli przykladowo wpisuje kwote przychodow: 12 790,0 PLN,
      kwote uzyskania przychodow: 10 000,0 PLN.
      i ukazuje sie kwota do zaplacenia w US: 530,1 PLN.
      A przeciez po odjeciu kwoty wolnej od podatku, czyli 2 790,0 PLN,
      powinienem zaplacic 0,0 PLN.
      O co tu chodzi ?

• Gość: misio Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:26
        w tej sytuacji nie ma kwoty wolnej. skala cie nie obowiazuje.
    • Gość: pitoman Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:06
      U mnie wszystko dziala poprawnie.
      Wole jednak tradycyjnie, widzac formularz, polecam strone pit.dobry.pl/,
      korzystam 4 rok dzial bez problemu a i cel szczytny.
      • Gość: manix Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 20:39
        404, error,itd, plik nie istnieje, po co go podajesz?
        • Gość: Debil zapodanie IP: 213.25.172.* 08.03.05, 15:42
          Bo w link wkradl sie przecinek na koncu.
          Usun go i stronka dziala.

Patrz podpis :-P
    • Gość: koko Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.crowley.pl 03.03.05, 15:16
      A gdzie trzecia wersja się zapodziała?
    • Gość: Mediasoft Wyjaśnienia producenta programu IP: 80.72.34.* 04.03.05, 00:03
      W związku z problemami z downloadem, proszę spróbować z naszego serwera:

mediasoftpolska.pl/master/setup2kxp.exe
      mediasoftpolska.pl/master/setup98.exe
      Dziękuję za pozytywne uwagi. W razie problemów, proszę o kontakt
      pomoc@mediasoftpolska.pl

W kolejnych postach postaram się odpowiedzieć na pytania wynikające z postów.
      Pełne FAQ znajduje się na stronie www.mediasoftpolska.pl/pity.html

Paweł Słowiakowski

*Wersja dla Win 98 jest odchudzona o animacje, które pożerają zbyt dużo zasobów
      na Winfows 98. W XP i Win 2000 nie odnotowano problemów.
      • Gość: manix Re: Wyjaśnienia producenta programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 08:36
        nowa wersja stary problem, ściągnąłem wg przepisu, zainstalowałem i to co
        poprzednio: Aplication error. Program diagnostyczny mówi że wszystko ok a
        program nie chodzi.(win 98)
    • Gość: mediasoft Od producenta programu IP: 80.72.34.* 04.03.05, 00:13
      W związku z problemami z downloadem, proszę spróbować z naszego serwera:

mediasoftpolska.pl/master/setup2kxp.exe
      mediasoftpolska.pl/master/setup98.exe
      Dziękuję za pozytywne opinie. W razie problemów, proszę o kontakt:
      pomoc@mediasoftpolska.pl

W kolejnych postach postaram się odpowiedzieć na poruszone problemy.

Paweł Słowiakowski
      Mediasoft Polska Sp. z o.o.
      • Gość: Jak Do producenta programu IP: 62.87.153.* 05.03.05, 13:48
        Wykryłem błąd w załączniku PIT/D:
        zaznaczyłem kwadraty :
        1. remont i modernizacja lokalu mieszkaniowego
        2. remont i modernizacja budynku mieszkaniowego ...
        Limit odliczeń na lata 2003-2005 wynosi więc - 5670,00 zł
        Kwota wydatków poniesionych w 2003r - 3303,33 zł
        Kwota odliczeń z tytułu wydatków poniesionych w 2003r - 627,61 zł
        Kwota wydatków poniesionych w 2004r - 2556,15 zł
        Po wprowadzeniu tych danych program wylicza:
        Kwota przysługującego odliczenia w 2004r - 485,67 zł
        Wg mnie jest to błąd gdyż 5670,00*19%= 1077,30 zł
        a jeśli dodamy 627,61+485,67 to wyjdzie nam - 1113,28zł
        Wg mnie przekraczamy maksymalną kwotę odliczeń i powinno być:
        Kwota przysługującego odliczenia w 2004r - 449,69 zł

pozdrawiam
        JAK
      • Gość: Agnieszka_1984 Re: Od producenta programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:15
        Żaden link nie działa...
        Byłabym wdzięczna o uaktualnienie programu...
        albo wysłanie na @ jeśli jest taka możliwość
    • Gość: Taurus Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.chello.pl 04.03.05, 12:11
      Niezly programik, faktycznie sprawnie liczy :-)
    • rafjel a gdzie pytanie o składki na rzecz organizacji... 05.03.05, 11:49
      A gdzie pytanie o składki na rzecz organizacji, do których przynależność
      podatnika jest obowiązkowa? (dodam, że nie zostały wliczone do kosztów
      uzyskania przychodu - zawsze wpisywałem to w PIT/0 )
    • Gość: podatnik Re: Ściągnij program, który wypełni PIT za Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:57
      Program ściaga sie ze strony Mediasoft. Wszystko niby OK, ale twórcy programu
      najwyraźniej zapomnieli,że adres zamieszknia, to nie jest zawsze to samo, co
      adres zameldowania. Na początku PIT wpisujemy ADRES ZAMIESZKANIA!!!!Problem
      pojawia sie w NIP-3, bo tam w adres zameldowania program wpisuje adres
      zamieszkania z PIT. Co za głupota, przez to nie moge jednocześnie wypełnić
      prawidłowo PIT i NIP-3 i muszę kombinować ze zmienianiem danych przed drukiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka