Dodaj do ulubionych

Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1

IP: *.chello.pl 08.03.05, 19:25
Rozpoczynam nowy cykl - absurd tygodnia w Pekao SA. Co tydzień będę opisywał
jeden z absurdów w tym banku. Sądząc po ich liczbie cykl bedzie przypominał
wenezuelską telenowelę.

Wykonuję przelew internetowy z Pekao 24. Na potwierdzeniu przelewu - nie
wiadomo po co - Pekao SA umieszcza napis, iż "Wydruk nie ma charakteru
wyciągu". Inne banki piszą, iż jest to dokument zg. z art. 7 Prawa bankowego.
Ale to akurat nie dziwi - jak wiadomo: celem innych banków jest ułatwienie
życia klientowi, a celem Pekao SA przecież utrudnienie życia.

Skąd można więc wziąć potwierdzenie przelewu "oficjalne"???

Wyłącznie w placówce banku. Bank Pekao SA nie potrafi przysłać mi
potwierdzenia przelewu pocztą. Nawet za dodatkową opłatą! Oferuje mi je _za
darmo_ w placówce banku. Ale nawet _za opłatą_ pocztą już nie wyśle.

Szanowni Klienci! Przelewy robimy przez internet, po potwierdzenia udajemy się
do placówki! Brawo!
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 08.03.05, 20:21
      to ja cos dopisze, majac rachunek biezacy nie moge go obslugiwac przez internet
      chyba ze przeksztalce go w eurokonto co wiaze sie z regularna comiesieczna
      wplata, a ze nie mam regularnych wplywow na konto nie moge dostac karty
      bankomatowej i nie moge korzystac z banku w wresji internetowej. BZDURA NA MAXA.
      • Gość: rafi Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.03.05, 19:55
        Twoj rachunek biezacy kosztuje 3 zeta, i w ramach tego uwazasz ze otrzymasz
        darmowy dostep do serwera, Maestrzaka, nic nie ma za darmo...
    • Gość: faja Zatytułuj to inaczej. IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:11
      "Przygody masochistów."

Inaczej nie można określić frajerów, którzy makaroniarzom płacą ciężkie
      pieniądze i gó.. z tego mają. Co ciekawe te prowizje płacą i umartwiają się
      dobrowolnie na własne życzenie.

• czuk1 Re: Zatytułuj to inaczej. 31.03.05, 09:17

• Gość: rafi Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.03.05, 19:58
      zastanów sę o czym świadczy ten napis?wydrukujesz potwierdzonko z sieci i co?Ja
      takie tez bym potrafił zrobic,nic trudnego w mBanku jest inny napis ale i tak
      nie jest akceptowane takie potwierdzenie przez moich kontrahentow...
      ale fakt mogli by przesylac pocztą
      • Gość: zibi_72 Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 IP: 213.120.245.* 19.03.05, 14:59
        Faja ma racje! Kto Wam kazal isc do tego cholernego molocha, jakim jest Pekao
        SA????? W zyciu moja noga tam nie postala i nie postanie! A co do potwierdzenia
        z mBanku. Wydrukowalem takowe przy przelewach do Urzedu dotyczacych wymiany
        prawa jazdy. I jakos bez problemów sie obylo... Cos ci kontrahenci lekko nie z
        tej ziemi... Co oni by chcieli? Znaku wodnego i paska zabezpieczajacego na
        potwierdzeniu? A najlepiej stempelka... Zrób sobie pieczatke z jakas nazwa
        oddzialu + datownik i z glowy! :)
      • Gość: Filip Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 IP: 217.153.131.* 30.03.05, 17:50
        Dziwnych masz kontrahentów... Takie potwierdzenie jest ważne, a Ty byś nie
        potrafił takiego zrobić chociażby ze względu na unikalny numer referencyjny
        transakcji widoczny na takim potiwerdzeniu.

Pozdrawawiam,
        Filip
        • Gość: antalis Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:37
          ciekawi mnie jedna rzecz. dlaczego cale masy ludzi wciaz maja konta w
          beznadziejnych bankach, chociaz powszechnie wiadomo, ze to bagniska? pracuje w
          urzedzie skarbowym i codziennie przerzucam setki danych o kontach i wiecie co?
          90% to konta w pekao i ing... zadziwiajace.
          jeszcze jedna uwaga.... co za frajer pozwolil sobie wmowic, ze wydrukowane
          potwierdzenie z internetowej transakcji nie jest wiazace? jest prawnie
          dopuszczonym dowodem przelewu i nikt ci laski nie robi... u fiskusa przyjmuja,
          a w takich kwestiach nikt od niego bardziej upierdliwy nie jest, prawda?
          • Gość: arytmia Re: Pekao SA - absurd tygodnia - odc. 1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 22:32
            Bardziej upierdliwy był pan w wydziale komunikacji. Miał być oryginał
            potwierdzenia, gdyż nają tam taki burdel, że nie wiedzą od kogo dostają
            pieniądze na konto. Dlatego lepiej jest kazać udowodnić wpłatę 70 zł petentowi,
            systemowo zmuszonemu do wymiany dokumentu. Oczywiście on ubrał to w ładniejsze
            słowa: "mamy tyle wpłat, etc."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka