Dodaj do ulubionych

BPH - opłaty miesięczne

07.04.05, 10:14
Właśnie zauważyłem, że uzytkowanie karty płatniczej kosztuje mnie 4,5 zl
miesięcznie... Razem z 5.5 za prowadzenie rachunku wychodzi teraz dycha...
Troche za dużo wydaje mi się jak na podstawowy pakiet, w którym nic
specjalnego nie ma (karta Maestro, konto Sezam).
Nie za bardzo moge zbić opłatę za kartę do 2 zł m-cznie, bo musiałbym wtedy 4-
krotnie zapłacić bezgotówkowo. Nie płacę kartą BPH, bo nie mogę na bieżąco
kontrolowac księgowanych operacji. Dostęp do sieci jest dodatkowo płatny 8 zł
lub musiałbym zrobic "upgrade" konta do srebrnego za 5 zł m-cznie dodatkowo.
Poza tym sposób dostępu do sieci jest tragiczny - po zainstalowaniu klucza do
pełnego dostępu wystarcza tylko 1 hasło użytkownika, czyli odpadają kafejki.
(Już lepsze rozwiązanie daje-sam się dziwię, że to piszę-nędzny PKOBP, gdzie
za 2 zł mam funkcjonalność Inteligo)
Ech, gdyby nie kredyt studencki, to chyba bym zrezygnował już z ich usług.
Obserwuj wątek
    • Gość: dryg Re: BPH - opłaty miesięczne IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:44
      Powiem Ci, że kiedyś miałem konto w PBK. Ale pewnego dnia połączył się z BPH.
      Było gorzej i drożej. Trochę było to związane z przeniesieniem oddziału, w
      mojej okolicy zostawili tylko 2-stanowiskowy punkt. Nie bardzo mi się to
      podobało i chciałem zamknąć konto. Ale miałem tam linię kredytową i było mi
      trochę szkoda. W końcu po 4 miesiącach zdecydowałem się na zamknięcie rachunku.
      Pani wpisała mnie do takiego zeszytu formatu A4, na wypadek gdyby na stare
      konto przyszły jakieś pieniądze. Mój wpis zapełnił jedną linię, podobnie jak
      wpisy innych rezygnujących. Ale ten zeszyt był gruby (rzędu 160 kartek) i był
      zapisany w połowie. Zapytałem panią, czy to są wszystkie osoby, które
      zrezygnowały z konta. Pani smutno pokiwała głową i powiedziała, że po
      połączeniu z BPH, po pierwszym miesiącu, ludzie zamykali konta na wyścigi.

Tak, BPH jest drogi, mogę powiedzieć, że jest bardzo drogi. A jak porównam to z
      ich ofertą, możliwościami, opóźnieniem informacji dokonywanych transakcji,
      generalnie, co dają w zamian, to można śmiało dodać, że jest super drogi.
      • qqlio Re: BPH - opłaty miesięczne 07.04.05, 12:03
        Jest parę rzeczy w BPH fajnych. Np. mozliwośc druku operacji w terminalach...
        Kiedyś wydawało mi się to oczywiste, ale jak otworzyłem konto w PKO BP okazało
        się, że tak wcale nie jest ;-( No, ale jak już pisałem w PKOBP jest obsługa
        internetowa za 2 zł (w obsłudze coś podobnego do mBanku)
        No i na południu Polski wszędzie pełno bankomatów BPH(ja mieszkam w Krakowie).
        No ale te ceny. I dodatkowe opłaty brane niekiedy "z Księżyca" - często nie ma
        ich nawet w taryfach. Ileż to już dyskusji mam za sobą...
        No ale te alternatywy. PKO tez tragedia... Mbank - internetowy (z wszystkimi
        tego plusami i minusami)...
    • czuk1 Re: BPH - opłaty miesięczne 07.04.05, 15:00

• qqlio Re: BPH - opłaty miesięczne 07.04.05, 15:38

1) Nie jestem studentem. Kredyt studencki spłacam a nie pobieram
        2) Kredyt studencki mam w BPH a nie w PKO
        3) PKO BP jest ostatnim w pełni PRL-owskim bankiem w Polsce. Praktycznie nic
        się nie da załatwić z obsługą ROR-u bez wizyty w banku, i to oddziale, w którym
        znajduje się rachunek!!! W XXI wieku! Ostatnio miałem problemy z wpłaceniem
        pieniedzy na konto, którego jestem współwłaścicielem, bo miałem "tylko" prawo
        jazdy a nie dowód osobisty (sic!). WPŁACENIEM! Dopiero od kilku miesięcy można
        w bankomatach sprawdzac stan konta! I tak mógłbym jeszcze pisać...
        W PKO BP posiadam kredyt hipoteczny - raz już sie zdarzyło, ze bank ZAPOMNIAŁ
        wpłacić transzę kredytu! Ostatnio pomyłkowo pobrano z ROR-u 6 zł nie wiadomo za
        co (zwrócili na szczęście, ale dopiero po miesiącu).
        Ale OK -warunki kredytu są konkurencyjne- dlatego na nich się zdecydowałem.
        Nie zmienia to jednak faktu, że jest to bank nędzny, bardzo nieprzyjazny dla
        użytkownika. Dopiero po włączeniu dostępu internetowego jako tako da się z nim
        współpracować Siła PKO BP została zbudowana na pozycji monopolisty w minionych
        czasach.
        Jest to bank po prostu z innej epoki.
        4) To nie był temat tego wątku. Jeśli nadal chcesz poruszać sprawy PKO - załóż
        wątek "Dlaczego PKO BP najlepszy jest". Ja pisałem o wysokich opłatach w BPH.
        5) Brak dużych liter... Cóż, jest na to lekarstwo - klawisz 'Shift'
        • czuk1 Re: BPH - opłaty miesięczne 09.04.05, 09:13

Zostańmy przywoich zdaniach. m
        • czuk1 Re: BPH - opłaty miesięczne 10.04.05, 16:05

• czuk1 Re: BPH - opłaty miesięczne 10.04.05, 16:05
      • Gość: Maciej Re: BPH - opłaty miesięczne IP: *.net.flashnet.pl 10.04.05, 11:34
        Nie wiem czuk czy jesteś rzecznikiem prasowym PKO BP, ale ten bank żyje chyba
        jeszcze w czasach monopolu państwowego; znajomy chciał otrzymać prosty wydruk
        dotyczący wysokości rat, to pani kazała mu napisać podanie, więc poprosił o
        kartkę i coś do pisania; pani spojrzała z wyrzutem i powiedziała: "kartkę i
        długopis trzeba nosić ze sobą"; w nomalnych bankach nie trzeba wnioskować o tak
        proste rzeczy
        • czuk1 Re: BPH - opłaty miesięczne 10.04.05, 12:34

• Gość: d Re: BPH - opłaty miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:48
            wg mnie nie mabanku idealnego, a wszystko zależy w gruncie od ludzi a w tym jak
            w każdym banku takze w pkobp jest naprawdę różnie..., moim zdaniem zanim w
            pkobp nie zmienią struktury na bardziej płaską to znaczy nie znikną dyrektorzy
            (i wszytko co jest z tym związane) poszczególnych oddziałow to nadal bedzie
            obsługa przez pracowników przyjetych do pracy nie według kompetencji...,
            przecież wiele banków ma strukturę taką małe oddziały 5-6 osób i centrala gdzie
            jest całe zaplecze
            • czuk1 Re: BPH - opłaty miesięczne 11.04.05, 07:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka