Dodaj do ulubionych

PYTANIE DO FRANZA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:29
Panie Franz..mam do Pana ogromną prośbę..
Czy może Pan doradzić mi w jaki sposób bezpiecznie ulokować kwotę w
złotówkach.
20 tys
50 tys
100 tys
Bardzo podobają mi sie Pana wypowiedzi...SA radykalne ale za to prawdziwe..
Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: PYTANIE DO FRANZA 14.04.05, 09:39
      > Czy może Pan doradzić mi w jaki sposób bezpiecznie ulokować kwotę w
      > złotówkach.

Jaki tam ze mnie "Pan" :)))

Kwota nie jest specjalnie ważna - nawet małe pieniądze można swietnie ulokowac. Jest to nawet z pewnego wzgledu łatwiejsze nic lokowanie duzej sumy.

Musisz dac sobie szczera odpowiedz na takie pytania:
      - horyzont czasowy (do konca tego roku? na dwa lata? na 5 lat?)

- oczekiwana stopa zwrotu (czy 10% od 100tys w ciagu roku to duzo czy malo?)

- akceptowane ryzyko (jesli w ogole - czy akceptuje fakt że ze 100 tys moze mi zostac 80 'bo cos nie wyjdzie' ale jednoczesnie stawka bylo np. 40% do przodu.

- czy moze zaisteniec sytacja w ktorej bede tych pieniedzy nagle potrzebowal - czyli na ile mozna je zablokowac.

Przyznaje ze stracilem ostatnio oglad polskich 'produktow inwestycyjnych' bo sam zajmuje sie czyms co przynosi 10-20% zysku miesiecznie.

100 tys to niby duzo ale i malo - np. raczej nie mozna oddac tej sumy w zarzadzanie typu 'asset management' bo goscie ktorzy zajmuja sie indywidualnymi portfelami zaczynaja rozmowe od ok 250 tys aktywow. Ale spokojnie mozna pomyslec o podzieleniu tej kasy i wlozeniu pieniedzy w bardzo profesjonalny fundusz ML - www.wgi.pl/fundusz_merrill_lynch oraz oddanie w zarzadzanie www.tms.pl/subpage.php?p=52

Mozna pomyslec o czyms mniej standardowym np. inwestycja w monety kolekcjonerskie albo tzw. art banking - moze spece z UBS'u za 100 tys kupią coś ładnego, choć znowu sie moze okazac ze to troche malo.

Znajomi mieli problem ze 130 tys - wspolnie uradzilismy jak probowac wyciagnac maksimum z tych pieniedzy: kupili male mieszkanie pod wynajem, pieniadze z wynajmu (no duzo to niestety nie jest) ida na bardzo ryzykowne poczynania w moim wykonaniu.
      A ja obstawiam ze zloto siegnie w tym roku przynajmniej $480 za uncje - jak na razie przebicie na kontrakicie jest mniej wiecej 5x - 3 tysiące złotych ktore są na razie z wynajmu mieszkania mogą się zamienic do wrzesinia w 15 tys zlotych extra. Na dodatek wolne od jakiegokolwiek podatku :)
      • Gość: Jacek Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:17
        Dzieki wielkie dzięki Franz..
        jesteś gość
        • Gość: Adam Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:16
          a może Franz ma pomysł dla człowieczka ,który ma drobne..3000zł
          co z tym zrobić?
          pozdrawiam..
          życze dużych zysków
          • franzmaurer Re: PYTANIE DO FRANZA 14.04.05, 19:29
            > a może Franz ma pomysł dla człowieczka ,który ma drobne..3000zł

1) zalozyc sobie darmowe konto w www.betonmarkets.com w jurysdykcji Malty.
            2) uzywajac ekarty mBanku lub VE Inteligo wplacic rownowartosc $530 liczmy wyjdzie jakies 1600 zlotych.
            3) nabyc nastepujacy kontrakt typu One Touch na 180 dni:

"I wish to win USD1000 if at some time before midnight (GMT) on 11-Oct-05, Gold/USD touches 450" co oznacza mniej wiecej tyle ze jesli do 11 października cena złota chociaż na moment będzie wynosiła $450 za uncje to zgarniesz rownowartosc $1000 - 88% czystego zysku.
            4) cierpliwie czekac i sprawdzac jak rosnie
            5) jak sie nie uda.... hm... za pozostale 1400 zlociszy isc sie upić :)
            6) jak sie uda wypalcic sobie kase albo grac dalej :)

88% czysty zysk osiągnięty z tego typu zakładu w jurysdykcji Malty jest legalny, wolny od jakiegolwiek podatku (dyrektywy UE). W sumie mozesz go wpisac do PIT'u bo Cie mafia moze capnac za czerpanie dochodu z "nieujawnionego zrodla" :))

Pomysl jest na serio - mam taki zaklad w swoim portfolio :)
            • Gość: ADAM Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:43
              Franz nic nie rozumiem..
              wytłumacz mi proszę na chłopski rozum..
              .........
              ok wpłacam 530 baksów,nabymam kontrakt "one touch" co to jest??
              jak to działa???
              skąd powiązanie z ceną złota???
              • franzmaurer Re: PYTANIE DO FRANZA 15.04.05, 01:16
                > Franz nic nie rozumiem..
                > wytłumacz mi proszę na chłopski rozum..

Sorry, juz prosciej nie potrafie :(
                To rodzaj zakladu - mozesz sobie ogladnac na obrazku tutaj:
                saturn.tradeodds.com//d//jys_viewcontractdescription.htm?type=ONETOUCH&w=CR&l=GB
                "WIN" oznacza ze wygrales :))
                To rynek ustala cene złota, moza taki zaklad rownie dobrze zrobic o to ze kurs eur/usd bedzie wynosil powiedzmy 1.35
                Tyle ze w przypadku cen zlota na swiecie takie przewidywanie jest z wielu wzgledow latwiejsze - wiekszosc danych swiadczy o tym cena zlota pod koniec roku moze dojsc nawet do $500 za uncje a w przyszlym roku dobije do $600.

Jak sie przypadkiem zdarzy jakis wiekszy zamach terrorystyczny albo zaostrzy sie gdzies indziej sytuacja - to zloto moze w ciagu paru dni poszybowac w gore i o 5-10 dolarow. Na dzis cena wynosi $423.77 a dalszy wzrost o $27 w ciagu pól roku jest bardzo prawdopodobny.

Zreszta mozna taki kontrakt obstawic ostrozniej - stawiajc np. na chwilowy wzrost do $431 w ciagu tych 6 miesiecy mozna zarobic 11% - polecam pod rozwage posiadaczom wszystkich tych "super lokat" o jednocyfrowym oprocentowaniu...

Wrzuc sobie do googla: betonmarkets site:pl to moze cos znajdziesz po polsku.
            • Gość: Adam Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:07
              Franz jest jeszcze jeden kłopot mój Angielski jest nie wystarczjący aby
              zrozumiec..może jest jakiś odpowiednik tego typu stron w języku Polskim???
              • Gość: tylda Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:12
                wiesz co adam, po prostu idz sie upic
                albo zainwestuj w kurs szybkiego czytania. ze zrozumieniem.
                • Gość: Adam Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:50
                  ..droga Tyldo nie piję!!!a co do pojmowania to w twojej uwadze nie było nic na
                  temat jaki poruszyłem z Franzem..widać sama nie rozumiesz tego że nie wszystcy
                  mają wiedzię związaną z finasami..((ludzi nie widzisz tylko swoją próżność))
                  innymi słowy ,chciałbym poznać twoje intektualne wypociny i wiedzę z zakresu
                  zysków..

p.s mam cichą nadzieje że Franz nie pozostawiłby na tobie suchej nitki..
                  • Gość: Aniela Re: PYTANIE DO FRANZA IP: 83.168.74.* 14.04.05, 22:39
                    Brawo Adam - Tyldo bardzo prosimy - zostaw w spokoju to forum , tak bedzie
                    najlepiej dla nas i mysle , ze dla Ciebie rowniez. Podziwiam Franza za jego
                    cierpliwosc. Pozdrawiam.
                    • Gość: ~ Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:07
                      Anielo a ilu was tam jest, że piszesz w liczbie mnogiej?
                      Franz proponuje kompletnemu laikowi (i w finansach i w języku niemal urzędowym
                      internetu) kombinacje alpejskie, które wymagają
                      a. rejestracji
                      b. pewnie przelewu zagranicznego
                      c. monitorowania
                      d. odbioru ewentualnej wygranej, więc jeszcze jeden przelew, ach!
                      e. i to wszystko osobie, która ma 3 a nie 200 k.

Adam oczywiście i tak nie zrozumiał, i można by mu to tłumaczyć do usmarkanej
                      śmierci. Proponuję mu proste posunięcie: wejść na banki.pl, porównać
                      oprocentowanie lokat, wpłacić i grzecznie czekać. Jeśli nie wie, kiedy kasy
                      będzie potrzeobwał - to na lokatę dynamiczną.
                      • Gość: ~ Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:16
                        Pomyłka: ma - sadząc z jego postu - ok. 100 tys.
                        No to rada brzmi tak samo: na lokatę (prostota), ale w 2 bankach. Jak któryś
                        padnie - przynajmniej c.a. wszystko odzyska.
                      • franzmaurer Re: PYTANIE DO FRANZA 15.04.05, 16:21
                        Gość portalu: ~ napisał(a):
                        > Franz proponuje kompletnemu laikowi (i w finansach i w języku niemal urzędowym
                        > internetu) kombinacje alpejskie,

Ze laik w finansach i w jezyku urzedowym inetu to wyszlo po chwili...
                        Ładnie spytał to Mu ładnie ;)) i łopatologicznie odpowiedziałem.

> które wymagają
                        > a. rejestracji
                        Rejestracja w Betonmarkets.com jest
                        prosta i bezkrwawa, trzeba tylko podac prawdziwe dane bo moga byc problemy z
                        wyciagnieciem zarobionych pieniedzy. Serwis oferuje pelny telefoniczny support
                        w kilku jezykach i jest zorganizowany lepiej niz niejeden bank.

> b. pewnie przelewu zagranicznego
                        Czytanie ze zrozumieniem - wplata zwykłą kartą VE Inteligo albo eKartą mBanku.
                        Na dodatek tak zorganizowana że jest to najbezpieczniejsza transakcja w sieci z
                        jaką się zetknąłem. Nie chodzi o to że szyfrona etc. - sam pomysł wart
                        kosztujący dosłownie kilkanaście centów daje 99.99% bezpieczenstwo. Mozna by
                        tylko zyczyc innym zeby się uczyli takiego dbania o użytkownika

> c. monitorowania
                        Nie musi ale moze sobie patrzeć jak ładnie rośnie :) Ja od poniedziałku
                        zarobiłem ponad 5% tylko na tym jednym kontrakcie.

> d. odbioru ewentualnej wygranej, więc jeszcze jeden przelew, ach!
                        A figę :)
                        Wystarczy wpisać numer karty którą się wpłaciło pieniążki - transfer z Malty
                        trwa 30 godzin i jest księgowany na rachunku podpiętym do karty jako 'wypłata z
                        POS' :)

> e. i to wszystko osobie, która ma 3 a nie 200 k.
                        Własnie dlatego że ma te 3k - własnie dlatego mowiłem tylko o zaryzykowaniu
                        połowy tej kwoty, co przy ryzyku straty rzędu 10-15% daje 88% zysk

"ciepłą lokatkę" w banku z której od tych 3k dostanie odsetek wystarczających
                        na butelczynę sredniomarkowego alkoholu to każdy głupi potrafi polecić.

Ja wychodzę z założenia że pieniądze są dla ludzi mądrych tzn takich którzy
                        potrafią uświadomić sobie to że pieniądz należy pomnażać lub wydawać tak często
                        jak to tylko możliwe...
                        • Gość: ~ Re: PYTANIE DO FRANZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:52
                          > Czytanie ze zrozumieniem

Czytanie po łebkach - mea culpa :) Ale ogólnie śmiem wątpić, czy Adam się
                          zdecyduję na wykorzystaie Twojej rady. Raczej weźmie pod rozwagę moją, mimo że
                          w beczce dziegciu podaną :))

A co do reszty: moja odpowiedź brzmi: za 100 patyków rozkręcić własny interes. I
                          ma człowiek frajdę i zajęcie, a i pomnożyć może wieloletnio :)) Takoż i ja
                          czynię, choć więcej wkładam, niż wyjmuję (ok. 5 kredytów, jeszcze rok spłacania,
                          kolejny muszę za jakiś tydzień zaciągnąć).
                          Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka