Dodaj do ulubionych

Bank Przemysłowo Handlowy

IP: 195.187.84.* 25.06.02, 11:53
Co sądzicie o BPH? Kilka osób z mojej pracy ma tam konta i nie narzekają.
Szefowa pieje z zachwytu. A ja jakoś nie mogę się zdecydować. Potrzebuję
czyjejś obiektywnej opinii. Poradźcie, czy warto tam zakładać konto, czy nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuman Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: 62.233.161.* 10.07.02, 15:09
      Ja mam od 3 lat konto w BPH.
      Od 2 lat internetowy Sez@m i nie narzekam.
      Zdarzają im się czasem drobne wpadki ale komu się nie zdarzają ?
      Ostatnio mam wrażenie, że poziom obsługi znacznie się poprawił.
      Bez większego problemu załatwiłem sobie powiększenie debetu, kredytu w karcie
      kredytowej, ostatnio pożyczkę gotówkową na całkiem dobrych warunkach.
      Mogę polecić.
      W Krakowie mają nawet oddział czynny do 20.00 co na pewno jest ewenementem wśród
      banków w naszym śmiesznym kraju ;-)

Pozdrawiam
    • Gość: Joe Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: *.icm.edu.pl 20.08.02, 21:30
    • Gość: JerzyR Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.03, 02:37
      Gość portalu: zet napisał(a):

> Co sądzicie o BPH? Kilka osób z mojej pracy ma tam konta i nie narzekają.
      > Szefowa pieje z zachwytu. A ja jakoś nie mogę się zdecydować. Potrzebuję
      > czyjejś obiektywnej opinii. Poradźcie, czy warto tam zakładać konto, czy nie.

bank jest OK, tylko maja oplate 0,1% od kwoty przyznanego salda debetowego (na
      miesiac) - bez wzgledu czy w danym miesiacu uzywasz salda czy nie

JerzyR
    • Gość: Oozie Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: *.sth.shb.se 18.04.03, 12:55
      BePeH nie potrafi realizować standardowych w innych bankach operacji - jak
      przelew PLN z innego banku na rachunek walutowy (np. w USD).
      Osyłają pieniądze zamiast przewalutowac i zarobić...
      • Gość: Anja Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.03, 11:02
        Ja z BPH jestem b. zadowolona, mam rachunek 5 lat. Najczęściej korzystam z bph
        sezam, do banku muszę chodzić tylko raz w miesiącu, by wpłacić swoją pensję
        (pracodawca nie robi przelewów). Kiedyś w oddziale płaciłam z 7 rachunków na
        ok. 800 zł, kasjer pomylił się i jeden rachunek policzył podwójnie- nie
        zorientowałam się. Wieczorem zadzwonili do domu z przeprosinami, wszystko się
        wyjaśniło.
        Ostatnio płaciłam kartą przez internet (sklep zagraniczny), zadzwonili do mnie
        z prośbą o potwierdzenie, b. mi się to spodobało!
        Miałam też u nich kredyt hipoteczny, chcąc spłacić przed terminem całość
        poprosiłam o podanie kwoty do zapłaty - jak się potem okazało, była to kwota
        bez odsetek. Zrobiłam awanturę, SAMI zaproponowali mi zwiększenie limitu bym
        mogła zapłacić te odestki. Generalnie b. chwalę, szkoda, że nie pracują w
        soboty, czasem to potrzebne - np. wtedy gdy mądra Ania nie sprawdziła daty
        ważności karty (do 30.05) i 01.06 w sobotę poszła na zakupy, po garnitur dla
        męża. Gdyby oddział był czynny, wypłaciłabym gotówkę w kasie, a tak musiałam
        czekać do poniedziałku.
        • Gość: Pedro Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: waprx* / 192.168.14.* 23.04.03, 16:22
          A co powiesz na fakt że nie chcieli dać mi kredytu hipotecznego ponieważ tylko
          10% wkładu własnego byłem w stanie dostarczyć im na konto a następnych prawie
          30% znajdowało się u nich w postaci lokaty długoterminowej, której termin
          kończył się za nieco więcej niż miesiąc? Niestety nie mogłem czekać te półtora
          miesiąca a tylko to mi zaproponowali. Mimo że pieniądze fizycznie u nich już
          były stwierdzili że "proces im takiej sytuacji nie przewiduje" i nie są w
          stanie mi tego kredytu udzielić. Banda idiotów jak dla mnie. Zarobił kto inny
          bo koniec końców kredyt wziąłem w PKO BP, na 90% wartości inwestycji a po
          likwidacji lokaty użyłem tej kasy do spłacenia części kredytu. Tyle że się
          musiałem nachodzić do dwóch różnych banków.
          • Gość: fifi Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 11:32
            Gość portalu: Pedro napisał(a):

> A co powiesz na fakt że nie chcieli dać mi kredytu hipotecznego ponieważ
            tylko
            > 10% wkładu własnego byłem w stanie dostarczyć im na konto a następnych prawie
            > 30% znajdowało się u nich w postaci lokaty długoterminowej, której termin
            > kończył się za nieco więcej niż miesiąc? Niestety nie mogłem czekać te
            półtora
            > miesiąca a tylko to mi zaproponowali. Mimo że pieniądze fizycznie u nich już
            > były stwierdzili że "proces im takiej sytuacji nie przewiduje" i nie są w
            > stanie mi tego kredytu udzielić. Banda idiotów jak dla mnie.

Musiales trafic na zlego czlowieka
            Ja mialem taka sama sytuacje tylko dodatkowa kase mialem na ksiazeczce
            mieszkaniowej (wyplata za 2 miesiace). I nie bylo problemu

• pedro44 Re: Bank Przemysłowo Handlowy 12.05.03, 01:17
              >
              > Musiales trafic na zlego czlowieka
              > Ja mialem taka sama sytuacje tylko dodatkowa kase mialem na ksiazeczce
              > mieszkaniowej (wyplata za 2 miesiace). I nie bylo problemu

No nie wiem... Ze 4 osoby mnie w tej sprawie "załatwiały", ostatnia z nich była
              jakimś naczelnikiem oddziału czy kimś takim. Więc to nie sprawa złego
              człowieka. Książeczka mieszkaniowa to trochę co innego - prawie wszystkie banki
              uznają wkład na KM jako wkład własny więc twoja sytuacja była
              zapewnie "przewidziana". A tego że ktoś ma u nich lokaty których nie chce
              zawczasu zlikwidować (bo je robił po to by zarobić a nie po to by tracić) to
              już nie przewidzieli.

Flexibiliy równe zero.

Pedro
              • Gość: Lechu Re: Bank Przemysłowo Handlowy IP: *.acn.waw.pl 12.05.03, 08:34
                pedro44 napisał:

> >
                > > Musiales trafic na zlego czlowieka
                > > Ja mialem taka sama sytuacje tylko dodatkowa kase mialem na ksiazeczce
                > > mieszkaniowej (wyplata za 2 miesiace). I nie bylo problemu
                >
                > No nie wiem... Ze 4 osoby mnie w tej sprawie "załatwiały", ostatnia z nich
                była
                >
                > jakimś naczelnikiem oddziału czy kimś takim. Więc to nie sprawa złego
                > człowieka. Książeczka mieszkaniowa to trochę co innego - prawie wszystkie
                banki
                >
                > uznają wkład na KM jako wkład własny więc twoja sytuacja była
                > zapewnie "przewidziana". A tego że ktoś ma u nich lokaty których nie chce
                > zawczasu zlikwidować (bo je robił po to by zarobić a nie po to by tracić) to
                > już nie przewidzieli.
                >
                > Flexibiliy równe zero.
                >
                > Pedro

Przewidzieli, chcą, żeby te lokaty zlikwidować i wziąć kredyt. Wtedy zarobią
                jeszcze więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka