Dodaj do ulubionych

Czy w banku Millenium pracują oszuści?

IP: 195.205.148.* 24.08.05, 17:01
Witam,

Moje pytanie jest najzupełniej poważne. Wczoraj miałem taką oto rozmowę z
banku Millenium:
Pani Prokurent w jednym z oddziałów banku Millenium, kiedy zobaczyła
zaświadczenie wystawione mi przez bank Pekso S.A., na firmowym papierze,
podpisane przez główną księgową oddziału, z numerami i datą, informujące o
moim aktualnym zadłużeniu powiedziała:

- Takie zaświadczenie ja sama mogę spreparować w ciągu 15 minut.

Kiedy spytałem ją jak to zrobi, przecież nie ma papieru firmowego,
powiedziała:

- Nic prostszego. Papier firmowy ściągam ze strony internetowej banku Pekso
S.A.

Jeżeli pracownicy banku Millenium zajmują się ściąganiem cudzych papierów
firmowych z Internetu i „preparowaniem” dokumentów to jasne jest, że traktują
wszystkich swoich klientów jak oszustów.

Pozdrawiam, klient.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? IP: 82.160.121.* 24.08.05, 17:38
      W banku millenium wszystko tak jest załatwiane przez internet brak kontaktu z
      bankiem przez telefon tylko infolinja traktowanie klijenta jest jak potencjalny
      intruz a załatwić kredyt katastrofa .Pozdrawjam
    • gatta13 Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? 24.08.05, 21:28
      Hehe, szkoda, ze tego nie nagrałeś... A jeśli pani owa miała jakieś wątpliwości, wystarczyło potwierdzić autentyczność zaświadczenia w Pekao SA, chociażby telefonicznie.
      Źle się dzieje, jeśli tacy ludzie pracują w bankowości. Gdziekolwiek!
    • imlardis2 Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? 25.08.05, 09:44
      To prawda, że Bank Millennium nie zawsze postępuje uczciwie. Kilka razy
      składałam u nich reklamacje o jakieś dziwne opłaty karne, jakie mi ściągali z
      konta, ale za każdym razem zwracali "skonfiskowaną" kwotę.
      Natomiast co do pracowników banku nie mam żadnych zastrzeżeń. Najczęściej
      korzystam z Millenetu ale jednak zdarza mi się wpadać do oddziału i obsługa
      jest bardzo miła, chętnie wszystko tłumaczą i pomagają (widziałam jak przy
      biurku obok pani załatwiała coś z kartą płatniczą, nie wiedziała chyba jak sie
      ją wkłada do bankomatu, czy coś, a pan natychmiast zaproponował pomoc i poszedł
      z tą panią do bankomatu).
      Jest to oddział Millennium w Konstancinie.
      • Gość: monika Ja jestem bardzo zadowolona IP: *.idea.pl 26.08.05, 23:13
        Bardzo lubię oddział na Afrykańskiej/wa-wa/ +jest gdzie zaparkować!
        Obecnie jestem po drugim kr.hip. szybko,sprawnie i ok.A nie mamy stałych pensji
        tylko wolny zawód i duże wpływy co jakiś czas i dla nich to wystarczajaca a my
        uczciwi i spłacamy wszystko w terminie.
      • sadelko_pimpka Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? 27.08.05, 19:36
        Ja tylko raz mialam stycznosc z Millenium-na ich oficjalnej stronie
        internetowej byla reklama jakiejs lokaty-jak na lokate miala dobre
        oprocentowanie-okolo6-7%.nastepnego dnia wiec udalam sie do ich oddzialu,aby ja
        zalozyc.I co? Okazalo sie,ze tej lokaty juz nie ma.:(
        • ant777 dziwne prowizje: zrzutka na pensję prezesa 29.08.05, 14:52
          sadelko_pimpka napisała:

> Ja tylko raz mialam stycznosc z Millenium-na ich oficjalnej stronie
          > internetowej byla reklama jakiejs lokaty-jak na lokate miala dobre
          > oprocentowanie-okolo6-7%.nastepnego dnia wiec udalam sie do ich oddzialu,aby
          ja
          >
          > zalozyc.I co? Okazalo sie,ze tej lokaty juz nie ma.:(

To się ciesz, bo ja miałem tą lokatę. Po zabraniu pieniędzy z banku, dostałem
          listem szczegóły jak mnie bank skroił. Zrobili przelew z konta na inne konto,
          osobno zrobili przelew na kwotę podstawową, a osobno odsetki od lokaty. Za to
          policzyli sobie za kazdy przelew 6 zł. Dodatkowo doliczyli 3zł za wypłatę
          gotówki w siedzibie banku. Brak słów na złodziejstwo...
          • zycie_po_zyciu bzdury 31.08.05, 21:59
            ant777 napisał:

> To się ciesz, bo ja miałem tą lokatę. Po zabraniu pieniędzy z banku, dostałem
            > listem szczegóły jak mnie bank skroił. Zrobili przelew z konta na inne konto,
            > osobno zrobili przelew na kwotę podstawową, a osobno odsetki od lokaty. Za to
            > policzyli sobie za kazdy przelew 6 zł. Dodatkowo doliczyli 3zł za wypłatę
            > gotówki w siedzibie banku. Brak słów na złodziejstwo...

bzdury opowiadasz,
            6 zł to kosztują przelwy robione w placówce millennium na konto do innego banku
            i to przy koncie firmowym, tylko wtedy

przy lokacie takie rzeczy nie mają miejsca, bo żeby mieć lokatę musisz mieć
            konto w millennium - z lokaty na konto w millennium forsa spływa bez opłat(nie
            ma znaczenia czy odsetki są osobno przelewane)

co do "klienta banku", w millennium nie pracują oszuści, zapewniam cię ;)
            • giselda Millenium-szkoda słów 01.09.05, 09:13
              Inwestując w fundusz lub lokatę w Millenium licz się z tym, że Bank Cię
              sprawdzi jak potencjalnego złodzieja. W żadnym innym banku, przy zakładaniu w/w
              nikt nie żąda zaświadczenia o zarobkach, oprócz tego wszystkie operacje trwają
              nieskończenie długo, że o burdelu w Domu Maklerskim nie wspomnę.
              • Gość: odpowiedz Re: Millenium-szkoda słów IP: *.u.wavenet.pl 01.09.05, 09:26
                coooooooooo???????????????
                od kiedy zeby zalozyc lokate w Millennium, czy tez nabyc ju w funduszu wymagane
                jest zaswiadczenie o zarobkach?! to kolejna bzdura! sypiecie nimi jak z rekawa!

nie uprawiam tutaj "lubu_dubu lubu_dubu niech zyje nam prezes naszego klubu",
                ale bez przesady. szczerze - to co opisujecie stanowi nie lada rozrywke podczas
                pracy w tzw miedzyczasie.
                ubaw po pachy :D
              • zycie_po_zyciu kolejne bzdury 01.09.05, 18:44
                giselda napisała:

> Inwestując w fundusz lub lokatę w Millenium licz się z tym, że Bank Cię
                > sprawdzi jak potencjalnego złodzieja. W żadnym innym banku, przy zakładaniu w/w
                > nikt nie żąda zaświadczenia o zarobkach

w millennium też :)
                nie pisz bzdur,
                nikt od ciebie przy zakładaniu lokaty czy kupowaniu funduszy nie zażąda
                zaświadczenia o zarobkach
            • ant777 kto tu bzdury pisze? 04.09.05, 01:09
              zycie_po_zyciu napisał:
              > bzdury opowiadasz,
              > 6 zł to kosztują przelwy robione w placówce millennium na konto do innego
              banku
              > i to przy koncie firmowym, tylko wtedy
              >
              > przy lokacie takie rzeczy nie mają miejsca, bo żeby mieć lokatę musisz mieć
              > konto w millennium - z lokaty na konto w millennium forsa spływa bez opłat(nie
              > ma znaczenia czy odsetki są osobno przelewane)
              >
              > co do "klienta banku", w millennium nie pracują oszuści, zapewniam cię ;)

Proponuję zasięgnąć informacji w banku a nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
              Pisząc takie rzeczy poprostu się ośmieszasz.
              Millennium co miesiąc przysyła wyciągi do domu z ichną gazetką. Likwidując
              lokatę nie dostałem szczegółowego rozliczenia, które to po miesiącu przyszło do
              domu. Moje zdziwienie wzbudziły prowizje za przelew pięniędzy na ror, który mi
              bank założył, "bo inaczej nie da rady". Dwa razy po 6 zł - osobno pieniądze z
              lokaty i osobno odsetki. Dodatkowo jak wspomniałem bank wyłudził ode mnie trzy
              złote za wypłate gotówki w siedzibie banku. Po jakimś czasie poszedłem do banku
              w celu wyjaśnienia tej żenującej sytuacji. Sympatyczny pracownik wyjaśnił mi że
              wszystko jest ok dodając że są gorsze banki od nich. Dodatkowo pan bardzo
              ubolewał że wprowadzono mnie w błąd na temat bezpłatnego ror-u. Skończyło sie
              tak, że zlikwidowałem ten ror oraz zostawiłem im pismo na temat wykorzystywania
              moich danych do celów marketingowych.
              Niedowiarkom co myślą że lokaty w millennium są bez ukrytych opłat moge wysłać
              zeskanowane wyciągi.
              A bank mogę polecić naiwniakom. Zrzućcie się kochani na pensyjkę prezesa.
              • Gość: ja Re: kto tu bzdury pisze? IP: *.petrus.com.pl 04.09.05, 11:01
                mi też millennium wcisnęło kit o "bezpłatnym" ROR, które ma służyć do spłaty
                karty kredytowej.
              • zycie_po_zyciu na pewno nie ja 04.09.05, 12:13
                ant777 napisał:

> Proponuję zasięgnąć informacji w banku a nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
                > Pisząc takie rzeczy poprostu się ośmieszasz.
                > Millennium co miesiąc przysyła wyciągi do domu z ichną gazetką. Likwidując
                > lokatę nie dostałem szczegółowego rozliczenia, które to po miesiącu przyszło
                > do
                > domu. Moje zdziwienie wzbudziły prowizje za przelew pięniędzy na ror, który mi
                > bank założył, "bo inaczej nie da rady". Dwa razy po 6 zł - osobno pieniądze z
                > lokaty i osobno odsetki. Dodatkowo jak wspomniałem bank wyłudził ode mnie trzy
                > złote za wypłate gotówki w siedzibie banku. Po jakimś czasie poszedłem do
                > banku w celu wyjaśnienia tej żenującej sytuacji. Sympatyczny pracownik
                > wyjaśnił mi że wszystko jest ok dodając że są gorsze banki od nich.

głupoty jakich mało,
                te dwa razy po 6 zł to nie była opłata za dwa przelewy kasy z lokaty i odsetek,
                ale mój drogi, opłata za prowadzenie roru (każdy miesiąc po 6 zł)
                więc chyba nie potrafisz czytać dokładnie wyciągu :)

następnym razem może weź cennik usług zanim zostawisz pieniądze w jakimkolwiek
                banku, bo potem znowu będziesz kręcić

> Dodatkowo pan bardzo
                > ubolewał że wprowadzono mnie w błąd na temat bezpłatnego ror-u. Skończyło sie
                > tak, że zlikwidowałem ten ror oraz zostawiłem im pismo na temat
                > wykorzystywania moich danych do celów marketingowych.

gdy masz na lokatach więcej niż 20000, to ror jest bezpłatny
                jest tak też np. gdy wykorzystujesz limi na kk na kwotę większą niż 500 zł i
                jeszcze w kilku innych przypadkach

a żeby było śmieszniej to do lokat możesz założyć konto lokacyjne, darmowe bez
                względu na wysykość lokat - to nie zwyczajny ror, ale konto tylko do "obsługi"
                lokat, kart czy dostępu przez net do tego konta nie dostaniesz

pewnie gdybyś doczytał warunki czy cennnik usług, to byś złożył reklamację, że
                np. nie poinformowano cię o bezpłatnym koncie i byłoby po sprawie
                a tak obwiniasz bank za swoją niumiejętność czytania ze zrozuminiem tego co
                podpisujesz

> Niedowiarkom co myślą że lokaty w millennium są bez ukrytych opłat moge wysłać
                > zeskanowane wyciągi.

poproszę :)
                maila znasz :)
                • Gość: odpowiedz Re: na pewno nie ja IP: *.u.wavenet.pl 04.09.05, 13:31
                  Potwierdzam co mowi zycie_po_zyciu jesli chodzi o oplate 6 zeta za ror, a nie za
                  przelew kapitalu i odsetek od lokaty.
                  Poza tym, aby miec w Millennium lokate (tylko lokate) nie musisz miec roru. Jest
                  tzw konto lokacyjne i ono jest zakladane jako rachunek techniczny, na ktory
                  wplacasz kaske i przelewasz na lokate. Sprawdz umowe zawarta z bankiem o
                  prowadzeniu rachunku.
                  Karta kredytowa nie musi byc powiazana z rachunkiem, jednak jesli juz ktos Cie
                  namowil, abys mial karte podpieta pod ror, wowczas jesli wykonujesz transakcje
                  karta na kwote 500pln/mies masz ror bezplatnie prowadzony.
                  Czyli jak pisal zycie_po_zyciu.

Czasem jak czytam o Waszych "problemach" z bankami-oszustami mam wrazenie, ze
                  nie czytacie wogole umow jakie zawieracie z bankami, nie czytacie cennikow.
                  A i moge powiedziec, ze starsi klienci banku sa bardziej zorientowani w uslugach
                  banku i czytaniu wyciagow niz wy.

Z powazaniem
                • ant777 Re: na pewno nie ja 05.09.05, 07:45
                  W Banku też tak pouczasz swoich klientów? Miałem lokaty w różnych bankach i
                  żaden zakładając ror przy okazji lokaty nie żebrał o pare dodatkowych złotych.
                  Cieszę się że nie założyłem u nich lokaty półrocznej. W sumie jest mi obojętne
                  za co mnie skroili i jak to nazwali. Nie będę sobie ciśnienia podnosił tymi
                  pieniędzmi.
                  Ty oczywiście czytasz skrupulatnie wszystkie regulaminy łącznie z tymi w
                  tramawajach.
                  Co do cennika usług. POdobno go dostałem co wynika z umowy. Tak dostałem cennik
                  usług ale nie obejmujący prowizje a obejmujący lokaty. Sympatyczny pan w banku
                  proponował ominięcie mi tych prowizji mówiąc o lokatach inwestycyjnych. Nawet
                  się z tego uśmiałem. Pewnie, mogłem złożyć reklamację i wymieniać się pismami
                  przez pół roku.
                  Próbuję się merytorycznie odnieść do tego co piszesz odrzucając te twoje
                  chorobliwe pouczanie. Gdzie się tego nabawiłeś, na szkoleniach, czy już jesteś
                  z natury taki upierdliwy?
                  • zycie_po_zyciu Re: na pewno nie ja 05.09.05, 19:45
                    :)
                    jak miło...
                    bardzo ważne jest za co była ta opłata, i coś mi się zdaje tylko, że ty nawet o
                    tym wiesz, ale wolisz sobie na mnie poużywać niż przyznać się do błędu
                    ale nic, może chociaż nie będziesz dalej wypisywać bzdur o przelewach za 6 zł z
                    lokaty na ror...

a, merytorycznych argumentów w twoim poście nie zauważyłem :)

pozdrawiam,
                  • Gość: odpowiedz Re: na pewno nie ja IP: *.u.wavenet.pl 05.09.05, 20:36
                    nie pouczam klientow, nie takie sa moje intencje.
                    po prostu prosze, aby czytali umowy, ktore zawieraja z bankiem. zeby pozniej nie
                    zarzucili mi, ze ukrylam przed nimi "prowizje za przelew z lokaty na ror i to
                    dwukrotnie".
                    gdybys czytal umowe wiedzialbys, ze integralna czescia umowy jest cennik i regulamin

pzdr

• ant777 Re: na pewno nie ja 06.09.05, 12:33
                      oczywiście macie racje. chciałem was bardzo przeprosić za to że się ośmieliłem
                      założyć lokatę w milenium (daruję sobie te dwa L i dwa N w nazwie). przepraszam
                      że nie robi mi różnicy za co mnie bank skroił i jak to nazwał. Jako pracownikom
                      banku nie muszę wam wysyłać tych skanów ponieważ doskonale znacie te druki.
                      Ze łzami w oczach wyznaję że nie przeczytałem regulaminu, a cennik z tego co
                      sobie przypominam musiałem sam wziąć. W dodatku zaufałem pracownikowi banku
                      milenium, który wprowadził mnie w błąd. Głupi myślałem, że w milenium jest tak
                      jak w innych porządnych bankach.
                      Serdecznie pozdrawiam.
    • hk2004 Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? 14.09.05, 14:16
      bank Millenium proponuję omijać szerokim lukiem
      • Gość: milleniak Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? IP: *.starnettelecom.pl 14.09.05, 15:00
        Osobiście uważam, że Bank Millennium jest jednym z najlepszych banków.
        To co może teraz zdziwić naszego "problemowicza" - to jest także jednym z
        tańszych banków. Pracowałem w kilku bankach - a moja praca polega na tym by
        sprawdzać różne oferty.
        Potwierdzam, że nie ma żadnych opłat za przelewy z lokat na ror.
        Jest tam naprawdę miła obsługa.
        Korzystam z ich usług prawie 3 lata (mam konto jeszcze w m-banku, Lukasie,
        EuroBanku i Integrum) i uważam, że Millennium jest najtańsze.
        Swoją drogą - też nie zawsze czytam regulaminy - ale cennik tak.
        Chcę wiedzieć za co płacę.
        • Gość: Jeszcze klient Tak - pracuja oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:49
          Dzisiaj bylam w oddziale banku w Lublinie bo jakas mądry pracownik w ich
          oddziale w Katowicach zmienił mi haslo do Millenetu.
          Dlaczego mnie nie powiadomiono od razu - jeżeli to był przypadek???
          Dlaczego zmuszono mnie do wzięcia malutkiego dziecka i taksówki, żeby wyjaśniać
          tą sprawę w oddziale??
          Złożyłam reklamację i czekam co dalej.
          Ale po takim numerze to chyba się pożegnamy :)
          Oczywiście poinformuję na Forum co mi odpisali.
          K
          MILLENNIUM - NIE POLECAM !!!!
        • Gość: gośćka Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:22
          Gość portalu: milleniak napisał(a):

> Osobiście uważam, że Bank Millennium jest jednym z najlepszych banków.
          > To co może teraz zdziwić naszego "problemowicza" - to jest także jednym z
          > tańszych banków. Pracowałem w kilku bankach - a moja praca polega na tym by
          > sprawdzać różne oferty.
          > Potwierdzam, że nie ma żadnych opłat za przelewy z lokat na ror.
          > Jest tam naprawdę miła obsługa.
          > Korzystam z ich usług prawie 3 lata (mam konto jeszcze w m-banku, Lukasie,
          > EuroBanku i Integrum) i uważam, że Millennium jest najtańsze.
          > Swoją drogą - też nie zawsze czytam regulaminy - ale cennik tak.
          > Chcę wiedzieć za co płacę.

Taaa, świeetny bank. Taniutkie prowadzenie konta, najtańsze przelewy i podobne
          zalety. A w praniu okazuje się, że zrobienie w ciągu miesiąca 63 niewielkich
          (po ok. 10-14 zł) przelewów spowodowało iż to konto okazało się najdroższe ze
          wszystkich mi znanych. Poleciałam na lep szybkości przelewów i to się zemściło.
          Kolejny miesiąc i takie same operacje w Inteligo - podobnie.
          Ostatecznie - 0 opłat za przelewy internetowe w Citibanku, więc tam wyszło
          najtaniej.
          A z Millenium się pożegnałam.
    • Gość: wojtas888 Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 20.04.06, 10:48
      Witam

czy jak zaciagam kredyt hipoteczny w Milenium to czy pracownicy banku
      potwierdzaja w jakis sposob przyniesiony dokument od pracodawcy - zaswiadczenie
      o zarobkach oraz zatrudnieniu?
      • Gość: wojtas888 Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 20.04.06, 10:55
        Dodam ze kredyt hipoteczny juz mam od pol roku, teraz jedynie zwiekszam kwote
        kredytu celem remontu nieruchomosci.
      • jk Re: Czy w banku Millenium pracują oszuści? 20.04.06, 17:54
        Gość portalu: wojtas888 napisał(a):

> czy jak zaciagam kredyt hipoteczny w Milenium to czy pracownicy banku
        > potwierdzaja w jakis sposob przyniesiony dokument od pracodawcy - zaswiadczenie
        >
        > o zarobkach oraz zatrudnieniu?

Oczywiście, tak jak w każdym banku.
        • bglanda prawie dobry bank , prawie ... 23.04.06, 09:42
          Ten bank nie szanuje klientów , pamietam ze kiedys jako jedyny bank pobierał
          prowizej od wypłat ze swoich bankomatow , nie wiem jak jest teraz bo omijam ten
          bank szerokom łukiem.
          • Gość: a Re: prawie dobry bank , prawie ... IP: *.nn / 87.207.147.* 23.04.06, 14:52
            jako jedyny również pobierał opłatę od innych banków, które zwracaly się po
            informacje (wszystkie banki robią to bezpłatnie)
            baaaardzo szerokim łukiem trzeba omijać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka