Gość: kamara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:33 co myslicie o koncie studenckim w millenium?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: millenium?? 16.09.05, 16:49 Cóż... - oprocentowanie 0% - prowadzenie 2zl/m-c - przelew poza ING 0,5zl - oplata za karte 0,5zl/m-c (przy braku operacji karta na 100zl) - liczba bankomatow: ~600 Nie wiem czego potrzebujesz. Ja bym sie na to nie zdecydowal. Szczegolnie nie lubie ukrytych oplat wymuszajacych na mnie dokonywanie karta operacji bezgotowkowych. No i bankomatow nie maja zbyt wielu. Ja np. mam konto w mBanku. Przelewy tez mnie kosztuja 0,5zl ale konto mam za darmo, nic nie place za karte (bezwarunkowo), oprocentowanie mam wyzsze, a bankomatow ~1036. Ale ja nie potrzebuje oddzialow i chce miec wszystko przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: millenium?? do bwp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:47 koles robisz się nudny z tą swoją reklamą - stroną czytaj uważnie pytanie było o millennium a nie o ing.... wg mnie napędzasz sobie klientów z których masz prowizję wiec jesteś n i e o b i e k t y w n y a co do konta studenckiego w millennium polecam tylko opłaty za przelew na obcy bank 0,5 pln a można też połączyć vise elektron z euro>26 w jedno co jest praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: millenium?? do bwp 16.09.05, 20:15 > stroną czytaj uważnie pytanie było o millennium a nie o ing.... O f...akt. Mea culpa. > wg mnie napędzasz sobie klientów z których masz > prowizję wiec jesteś n i e o b i e k t y w n y Kazdy ma prawo do swej opinii. Ty uwazasz, ze jestem nieobiektywny, a ja lubie moj mBank ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamara Re: millenium?? do bwp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:45 prowadzenia konta jest za darmo...jednak wole posiadac konto w tradycyjnym banku i wydaje mi sie chyba, ze millenium jest korzystniejszy od pko..na bankomatach mi nie zalezy a miesiecznie taniej mi wyjdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: millenium?? do bwp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:05 za darmo jest ale wyciagi odbierasz w formie elektronicznej poprzez milenet - nie wysyłają pocztą polska. Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: millenium?? do bwp 16.09.05, 21:23 >jednak wole posiadac konto w tradycyjnym banku Czemu? Bo jesli chcesz jakies operacje wykonywac w oddziale, to ostrzegam, ze za wszystko pobieraja banki wysokie oplaty. Tutaj np. za przelew 4zl. > i wydaje mi sie chyba, ze millenium jest korzystniejszy od pko.. Moge porownac z Inteligo. Millennium wychodzi troche taniej ale ma mniej oddzialow i bankomatow. No ale na nich Ci nie zalezy. Inteligo: 12zl za karte; 0,99zl za przelew Millennium: 15zl za karte; 0,5zl za przelew > na bankomatach mi nie zalezy Oooo, takiego podejscia sie nie spodziewalem. A jakie operacje chcesz wykonywac na swoim koncie? Czego potrzebujesz? Wysokiego oprocentowania? Tanich przelewow? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: millenium?? do bwp 16.09.05, 22:32 > koles robisz się nudny z tą swoją reklamą Robie to co inni, polecam to co znam i uwazam za dobre. > wiec jesteś n i e o b i e k t y w n y Mylisz sie. Staram sie byc jak najbardziej obiektywny. Polecam nie tylko jedno konto, ktore akurat mam, tylko uzywam swojej wiedzy o ofertach roznych bankow i wybieram najodpowiedniejsze do danego przypadku. Polecam rozne produkty, takze takie z ktorych nie mam zadnej prowizji, np. VW Bank, GetInBank, Lukas Bank, BZ WBK... Sa tez takie produkty, ktorych nigdy nie polecilem, pomimo tego, ze mialbym z tego prowizje (jesli oczywiscie ktos zlozy wniosek poprzez moja strone ze stopki), np. MultiBank, Raiffeisen, CitiBank... Na przyklad teraz mialbym najwyzsza prowizje z Inteligo. Dlaczego wiec nie wciskam wszem i wobec tego konta? Twoja teoria tutaj sie zalamuje. A moje wytlumaczenie - mowiace, ze wybieram najlepszy moim zdaniem produkt - dobrze tlumaczy to co robie na tym forum. Ponadto odpowiadam rowniez na takie banalne pytania: sprawdz. Co ja z tego mam? Czemu nie udzielam sie tylko w watkach, gdzie moge "zlowic klienta"? Jak widzisz ja tu jestem zeby doradzic, podzielic sie swoja wiedza i oczywiscie nauczyc sie czegos od innych, bo wszystkiego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: millenium?? 16.09.05, 21:13 Sorry za pomylke. Teraz bedzie o Millennium Student, a nie ING: - oprocentowanie 0% - darmowe prowadzenie gdy sie zrezygnuje z papierowego wyciagu - przelew poza Millennium 0,5zl - sprawdzenie (wydruk) salda w bankomacie 0,5zl - sprawdzenie (wswietlenie) salda w bankomacie 0zl - bankomaty ~400 - wydanie i uzytkowanie karty VE 15zl/rok lub VE Euro<26 50zl/rok (!) Samo konto jest dosyc tanie. Natomiast pobieraja oplate za karte. Na stronie pisza, ze maja ponad 900 bankomatow ale to jest liczba z Euronetem, z ktorego wyplacanie gotowki jest platne 1zl. Poniewaz Euronet ma 450-500 bankomatow, wiec darmowych bankomatow maja ok. 400 moze 450. Troche malo. Zaleta jest mozliwosc wplacania gotowki w ich oddzialach jesli ktos oczywiscie potrzebuje takie cos. Tak jak pisalem w poprzednim poscie, nie wiem co chesz z takim kontem robic. To jest lepsze niz ING ktory poprzednio omylkowo opisalem. Ale tez nie powala. Mysle, ze najslabsza strona jest ilosc bankomatow i oplata za karte. Najsilniejsza obecnosc oddzialow do wplat gotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamara Re: millenium?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:53 nie wiem dlaczego cene euro 26 zaznaczyles wykrzyknikiem..fakt kosztuje 50 zl, ale w jest w to wliczona cena ubezpieczenia..na uczelni placilam w ubieglym roku 40 zl(!) tutaj dodatkowo mam setki znizek wiec ta karta nie jest taka droga, a ubezpieczenie jest lepsze niz to uczelniane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: millenium?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:39 niech zgadne pewnie ten wykrzynik to przejaw obiektywizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: millenium?? 18.09.05, 00:14 Niech zgadne, wg ciebie ten wykrzyknik jest przejawem braku obiektywizmu. A potrafisz to jakos uzasadnic? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: millenium?? 18.09.05, 00:08 Wykrzyknik jest by zwrocic uwage. Ja na uczelni nie wykupywalem ubezpieczenia, bo uwazam to za zlodziejstwo. (Na argument pani, ze nic nie dostane jak zlamie reke odpowiedzialem, ze przez tyle lat jeszcze nic sobie nie zlamalem a juz wyroslem z chodzenia po drzewach). Mialem konto studenckie w Pekao SA (4zl/m-c) gdzie do karty bylo jakies ubezpieczenie. Nigdy z niego nie skorzystalem. Mialem tez kiedys przez rok karte Euro<26 i ze znizki skorzystalem zaledwie raz czy dwa w Empiku. Jesli zamierzasz intensywnie korzystac z tej karty (znizki) a do tego wyjezdzasz za granice, to moze to byc dla Ciebie atrakcyjna oferta. Ja jedynie chcialem zwrocic uwage na koszt tej karty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: millenium?? 18.09.05, 12:34 Jeżeli się wie, że się ma "jakieś" ubezpieczenie, to trudno z niego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz Re: millenium?? IP: *.u.wavenet.pl 17.09.05, 17:31 dobrze, ze przeczytalam watek do konca, bo po pierwszym Twoim poscie bylam gotowa zapytac skad wytrzasnales niektore oplaty... no ale sprostowales i w koncu podales prawidlowa "definicje" kona studenckiego pozdr PS. liczba oddzialow i bankomatow az tak bardzo nie boli, gdy czlowiek wykorzystuje karte rowniez do transakcji bezgotowkowych - te tez sa bez prowizji jak w wiekszosci bankow. Odpowiedz Link Zgłoś