Gość: Magiel Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.carcade.com.pl 10.09.02, 15:19 I dobrze. Moze nareszcie kwadratowe barany z BMW posiedza za kratkami za te swoje auta. A wogole to jak dla mnie powinni takich wieszac bez pytania. 20 letni koles jadacy BMW za 2 mld. nie kupil go napewno za zarobione ciezko pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 16:19 Fajne teksty. Ciekawe, co redakcja z nimi robi, a może to taka terapia grupowa, czyli wentyl do zbiorowego ujścia złości. Jedna mafia zazdrości drugiej, do której nie może się dobrać. Jednym słowem nie ma się czym podniecać. Jedni kradli, inni kradną a jeszcze inni będą kraść. Ten biedny kraj tak ma. Gloryfikacja cwaniactwa i nieporadności. Dziury, którą się wyrwało i Salomon nie załata, a urwać chciałoby się jeszcze. Dlaczego nie? Wszyscy rwą. Co byście nie napisali i tak nic się nie zmieni. Oprócz cwaniaczków pozostał Konrad, który rozdziera szaty i cierpi za miliony. Ten biedny naród tak ma. Co komu przyszło z gadania, najwyżej się zapluł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 16:28 Przepraszam, ale ja czegoś nie rozumiem. Chciałam tylko przypomnieć naszym szanownym panom z taczkami (i jednej pani), że coś takiego już było przerabiane: w "cudownych" latach PRL - u. Widać osobom rządzącym pozostało komunistyczne zacięcie. Nie wiem czy w tym kraju za 200 lat będzie normalnie, wątpie. Ja w każdym razie, podobnie jak większość moich przyjaciół, poważnie myśle o emigracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Obejrzałem i zgłupiałem ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 19:57 Co decyduje o wartości samochodu ? Jego cena zakupu, czy aktualna rynkowa ? Dom odziedziczyłem 10 lat temu i jaką mam wpisać jego wartość ? Czy oszczędności to też ROR a mając 3 akcje trzeba je wpisać ? To się nie trzyma kupy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dar Zła droga IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.09.02, 00:07 Walkę z szarą strefą należy zacząć obniżając podatki!Truizm powie ktoś, ale ani pan L.Miller(tkwi ciągle intelektem w łódzkich fabrykach)ani p.Kołodko(chodzący dowód, iż błyskotliwych i skutecznych ekonomistów mało jest)nie potrafią sobie jakoś tej recepty przyswoić. Ludzie nie decydują się przecież na przestępstwo(ukrywanie źródła oraz wysokości dochodów)dla własnej niezrozumiałej przyjemności. Gdzie mordercze podatki tam gest Kozakiewicza w stronę fiskusa prezentowany przez mieszkańców wsi, miasteczek i ogromnych aglomeracji miejskich(a swoją drogą to jest swoiste porozumienie ponad podziałami, czyż nie?). Sama abolicja bez zmiany w systemie podatkowym to pomysł dorównujący poziomem(oj nisko jesteśmy w tej chwili)wprowadzeniu winiet mających niewdzięcznych kierowców wyprowadzić na drogi proste i szerokie, znaczy Polostrady. Uciekający przed absurdalnie wysokimi świadczeniami na rzecz państwa nadal nie będą chcieli płacić wysokich podatków, czyli co zalegalizują to zalegalizują a przyszłe dochody myk w odcienie szarości. Jaka jest więc idea tkwiąca u podstaw pomysłu abolicji podatkowej made by Grzegorz Kołodko-zastrzyk finansowy, który się państwu nie należy i możliwość inwigilowania w jeszcze większym stopniu poczynań obywateli. Brawo. Tylko czy aby na pewno to jest droga prowadząca do szybkiego i trwałego rozwoju rozwoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voi Re: Zła droga IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 12.09.02, 20:32 Całkowicie popieram Dara. Dotychczas płaciłem podatki - oczywiscie korzystając zewszelkich mozliwych - ale zgodnych z obowiazującym prawem - ulg; teraz jednak właśnie dlatego nie wypełnię tych obłędnych kwitów; dość już pomysłów niezrównoważonego psychicznie mitomana (mozna śmiało rozpoznać liczne patologiczne zaburzenia osobowości - czyli charakteropatię; niestety, jest to nieuleczalne), którego będę nazywał w skrócie JWK (Josif Wissarionowicz Kołodko). JWK jest osobnikiem niebezpiecznym dla otoczenia i powinien byc izolowany; właśnie a propos izolacji - przecież JWK wybudował sobie skromny, ponad 400 m2 domek na terenie rezerwatu (afera Dyrekcji Lasów Państwowych "Eko-Sekocin"); co stało sie z tym obiektem (miał byc rozebrany?); czy JWK rozliczył sie z ulgi budowlanej, z której niewątpliwie skorzystał, a którą powinien - wraz z odsetkami zwrócić. Powinniśmy podjąć wszyscy AKCJĘ OBYWATELSKIEGO NIEPOSŁUSZEŃSTWA - I NIC NIE WYPEŁNIAĆ! Dość bezczelnego okradania podatników - jutro JWK i reszta bandy wprowadzi podatek obrotowy, winiety dla pieszych za korzystanie z chodników, podatek od karmienia piersią czy posiadania długopisów - przecież wszyscy ci grabieżcy pojutrze znajdą się na cieplutkich posadkach daleko od tego głupiego polskiego ciemnogrodu - chyba że referendum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.09.02, 21:54 To jest znowu temat zastępczy. Komuna czyli SLD i czyści buty Unia Pracy nie mają zadnych sukcesów to muszą zapchać dziury abolicją podatkową. Jeżeli już jest tak dobrze to po co to wszystko panie Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek samo zlo Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.zeelandnet.nl 11.09.02, 23:10 NA SZAFOT Z NIMI! jak na to wszystko patrze to jestem za........Lepperem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanclerz Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 12:10 1.Mam problem jestem z ekipy rządzącej i mam lęk wysokości 2.Nigdy nie chciałem kapitalizmu i udało mi się! Stworzyłem polską wersję ustroju czyli kryptofeudalizm. Przypadkiem należę do tej wąskiej grupy obarczonej dziedzictwem komunizmu (udziały w kilku sprywatyzowanych przeze mnie spółkach SP, niewielkie mająteczki w Warszawce i na Mazurach , kilka kont zagranicznych), ale to wszystko zdobyte pod koniec lat 80-tych. 3.Gdzie mam wpisać w deklaracji darowizny od wdzięcznych biznesmenów pruszkowskich, trochę się tego nazbierało a jeszcze mi obiecują że jak podpiszę się pod tą ustawą to nie zabraknie mi niczego. Kochane chłopaki, jak oni mnie lubią. 4.Za szczególne zasługi dla kolegów po linii na pewno mnie wybiorą do parlamentu europej. Do tego czasu muszę się nauczyć przynajmniej liczyć po angielsku, bo tam podobno strasznie trudno kogoś oskubać, ale czego się nie robi dla chęci służenia innym...W końcu w szulerowaniu nie ma ode mnie nikogo lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaś Re: Deklaracje majątkowa i abolicyjna - obejrzyj IP: *.blizanow.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 18:47 Deklaracje majątkowe, to kolejny sposób na udręczneie zwykłych ludzi. Ci, którzy mają ogromny majątek, którego pochodzenia nie mogą udokumentować dochodami, z pewnością znajdą sposób i kwotę by skorumpować urzędników skarbowych. Przecież fiskus nie będzie wnikliwie sprawdzał wszystkich, wybierze niektórych. W tym głowa owych niektórzych, żeby na nich nie padło. Zaczyna się raj dla pracowników skarbówki. A jeszcze jedna sprawa. Lewą kasę Polacy zaczną deponowac w szwajcarskich bankach, a nasze będą miały z tego guzik. Kołodko nie dostanie wglągu w szwajkcarskie konta.(karaś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: abolicja moze sie przysluzyc IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 08:48 czesci podatnikow prosta sprawa to pzrypadek z mojej dzialki i autentyczny jeden z podatnikow ma problem podatkowy, mianowicie nie wykazal do vatu dochodow uzyskiwanych z wynajmu teraz sie ujawni z tym i nie bedzie mial stresu iz losowa kontrol go nakryje oczywiscie kwota 7,5% jest an tyle atrakcyjna iz sie mu to oplaca zrobic Odpowiedz Link Zgłoś