Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny w millenium w chf

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:03
Czy ktos brał kredyt w millenium we franku szwajcarskim?? Jak długo trwało
rozpatrywanie wniosku?? Czy umowa skonstruowana jest jasno?? Czy moze Ktos z
was wie na co trzeba zwracac uwagę?? Czy są w umowie jakieś kruczki i
niekorzystne zapisy??
Obserwuj wątek
    • Gość: odpowiedz Re: kredyt hipoteczny w millenium w chf IP: *.u.wavenet.pl 29.09.05, 09:34
      Jesli skladajac wniosek zlozysz wszystkie niezbedne dokumenty wowczas powinni
      wyrobic sie z decyzja w 7 dni (roboczych). Jednak z autopsji wiem, ze trzeba
      uzbroic sie w cierpliwosc i liczyc dwa tygodnie. I jeszcze bardzo wazna sprawa -
      aby pilnowac swojej sprawy i czasami sie "przypomniec" pracownikowi banku.
      Jesli juz wiesz, ze to bedzie ten bank, to nie polecam zalatwiania sprawy przez
      posrednikow (developer, firmy doradztwa kredytowego - trwa to dluzej i czesto sa
      niedomowienia miedzy firma a bankiem, a klient niepotrzebnie czeka).
      Umoa jest skonstruowana jasno i przejrzyscie. Dokladnie wszystko jest zapisane w
      umowie i nie ma zadnych kruczkow, ani "ukrytych" wpisow tudziez oplat.
      Pracownik Banku, ktory podpisuje z Toba umowe ma obowiazek przeczytac od deski
      do deski cala umowe i zalaczniki do umowy (np. pelnomocnictwo). W umowie masz
      dokladnie napisane co i kiedy nalezy doniesc na poszczegolnych etapach kredytu
      (kiedy akt notarialny, odpis KW etc).
      Masz prawo wniesc protest to zapisu, ktory nie jest jasny, badz z nim sie nie
      zgadzasz. Wowczas analityk musi wyjasnic istote zapisu, ewentualnie zmienic takowy.
      Wszystkie oplaty jakie poniesiesz w zwiazku z kredytem powinnas tez miec w
      umowie zapisane.

Pozdrawiam
      • Gość: Anita Re: kredyt hipoteczny w millenium w chf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:14
        Dziekuje za odpowiedz, ja poki co czekam od tygodnia na decyzje, mam nadzieje
        ze wkrotce ja otrzymam.
        • Gość: odpowiedz Re: kredyt hipoteczny w millenium w chf IP: *.u.wavenet.pl 30.09.05, 07:24
          ale odwiedz Bank i zapytaj jak sie ma Twoj wniosek, nie zaszkodzi, a moze pomoze
          pracownik zajrzy do systemu i bedzie wiedzial na jakim etapie jest wniosek i czy
          przypadkiem nie brakuje czeegos, a zapomnial/nie mial czasu zadzwonic

pamietaj, ze jesli Ty nie interesujesz sie swoimi sprawami, nie bedzie tego
          robic nikt inny
          choc zdarzaja sie pracownicy przezywajacy kredyt klienta jak swoj...
    • doradcapuk Re: kredyt hipoteczny w millenium w chf 06.10.05, 11:11
      Proponuję kontakt z doradcą, który pomoże w wyborze najlepszej oferty
      kredytowej, wskaże wszelkie kruczki w umowie, pomoże w załatwieniu wszystkich
      foramlności związanych z
      kredytem.Po zapoznaniu sie z Pana oczekiwaniami jak również " parametrami
      kredytu" przedstawi najkorzystniejsze oferty dostosowane do potrzeb.( np.ofertę
      Millennium) Spotkanie z doradcą jest bezpłatne. Serdecznie zapraszam
      doradca@puk.com.pl lub proszę wypełnić formularz zgłoszeniowy www.puk.com.pl
    • Gość: Millenium Re: kredyt hipoteczny w millenium w chf IP: 194.114.62.* 16.12.05, 23:41
      Witam! Zastanawia mnie przy umowie z Millenium Bankowy Tytuł Egzekucyjny (BTE)-
      zezwolenie dla banku na wytoczenie powództwa przeciwko osobie go podpisującej
      (Kredytobiorcy) na wszczęcie postępowania egzekucyjnego w razie "roszczeń
      Banku".
      Dlaczego jest on ustanowiony na wysokość dwukrotnie wyższą aniżeli kwota
      kredytu? Mimo że biorę kredyt na sfinansowanie ok. 80% wartości nieruchomości i
      mimo że zabezpieczeniem jest równiez hipoteka w wysokości 170% tego kredytu ???
      Rozumiem że Bank musi się zabezpieczyć ale w przypadku jakichś trudności ze
      spłatą to nawet wartość rynkowa nieruchomości nie pozwoli na "zaspokojenie
      roszczeń banku". Jestem ciekaw czy można kwotę tego zabezpieczenia (BTE)jakoś z
      millenium wynegocjować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka