26.10.05, 22:11
bardzo prosze o pomoc panie michale macierzynski w koncie inteligo.otóz
pytanie brzmi próbuje zlozyc wniosek o debet i mi system wyswietla ze nie
moge zlozyc takiego wniosku bo tu cytat.
Przepraszamy, z weryfikacji Twoich danych wynika, że nie możesz ubiegać się o
debet ponieważ: Nie posiadasz zdolności kredytowej wymaganej do przyznania
lub zwiększenia produktu kredytowego.bardzo prosze o pomoc co mam zrobic zeby
zlozyc taki wniosek pozdrawiam damid.bardzo prosze o pomoc panie michale
macierzynski.

Obserwuj wątek
    • michal.macierzynski Re: inteligo 28.10.05, 00:49
      Witam!
      Temat był już tutaj poruszany. Sama procedura przyznawania debetu jest
      automatyczna i Inteligo nie chce tutaj zdradzić szczegółów. Z własnych
      obserwacji i zdobytych od innych klientów informacji wynika, że liczą się
      przede wszystkim:
      - czas posiadania konta,
      - stałe, miesięczne wpływy na rachunek w wysokości ok. 500 zł (lub
      wyższe),
      - wiek, wykształcenie, miejsce zamieszkania, zawód,
      - wysokość środków dostępnych w chwili ubiegania się o debet (im wyższe
      tym lepiej – może nawet być na jeden dzień),
      - aktywność – rozumiana przez wykonywanie przelewów i płatności
      bezgotówkowych kartą.

Część z tych kryteriów ma dla systemu większe znaczenie, część mniejsze (bo
      teoretycznie debet można dostać już po pierwszej wpłacie na konto). Z drugiej
      strony istnieje możliwość odmowy – nawet po spełnieniu tych warunków. Jest to
      rzadka sytuacja, ale się zdarza – przyczyną może być na przykład negatywny wpis
      w BIK. Nie ma niestety możliwości dowiedzenia się – dlaczego uzyskało się
      odmowę i co konkretnie trzeba zrobić, żeby ten debet dostać. Niestety – takie
      uroki „bezdusznego” systemu. Z jednej strony debet otrzymuje się w ciągu
      minuty, z drugiej jeśli są problemy – nie ma kto odpowiedzieć...

Pozdrawiam serdecznie
      MM
      • damid12 Re: inteligo 29.10.05, 11:19
        no wlasnie czesc ma wieksze czesc mniejsze ale przeciez to system weryfikuje te
        dane i z tych danych wynika ze moze nie posiadam acz takiej zdolnosci zebym
        mogl sobie z takiego debetu korzysztac moze zwieksze te wplywy na konto i
        zobaczymy czy zloze taki wniosek.a o kredyt inteligo zeby zlozyc taki wniosek
        trzeba posiadasz zdolnosc kredytowa czyli 1000zł moze jak takie wplywy bym
        wplacal co miesiac to by sie zwiwekszyla zdolnosc kredytowa.moze sa jeszcze
        jakies czynniki co pan napisal moze czegos nie spelnilem ja nie mam aktywnosci
        czyli czasami wykonuje przelewy i czasami place karta w sklepie a co to znaczy
        ze bezgotowkowe czyli w sklepie a w bankomacie wyplaty tez sie zalicza do
        bezgotowkowych.zwodzilem juz do inteligo chyba duzo razy i nic.jedna mowi ze
        wystarcza takie wplywy 500 druga muwi ze pokazdym wplywie sprawdzac no to
        sprawdzam i ta blokada woogle nie schodzi trzecia ze wplywy ktore wplacam na
        konto sa zbyt male zeby mi taki kredyt przyznac czwarta ze nie posiadam na tyle
        zdolnosci zebym mogl sobie z takiego debetu korzysztac jesli ta zdolnosc
        zostanie zwiekszona to bede mogl taki wniosek zlozyc.jestem zagubiony w
        sytuacji nie wiem komu wierzyc bo chyba tak naprawde to nikt nie wie to system
        weryfikuje dane i system wie moze kiedys zloze taki wniosek.czytalem tu na
        forum i tesz maja problem z tymi debetami ten pan co nie korzysztal aktywnie ze
        swojego konta to zamalo posiadal konto i dlatego pozdrawiam panie michale
        ciezko taki debet otrzymac jezeli to system pryznaje a nie na zywo pozdrawiam
        pana i dziekuje za pomoc i czekam na odpowiedz 2 pozdrawiam dominik.
        • michal.macierzynski Re: inteligo 30.10.05, 01:33
          Witam!
          Niestety nic więcej nie mogę pomóc poza tym, co wcześniej napisałem. Proces
          weryfikacji jest automatyczny i nie mają na niego wpływu konsultanci. Nie
          wiedzą oni też dlaczego odrzucono dany wniosek. Dlatego proszę spróbować:
          wpłacić co najmniej 1000 zł, zrobić kilka razy zakupy w sklepie (czyli nie
          wypłatę z bankomatu), przelać pieniądze na konto zewnętrzne. Jeśli przez dwa
          miesiące nic się dalej nie stanie i nie ma Pan gdzie indziej kredytów
          (zwłaszcza niespłaconych), raczej warto zainteresować się kartą kredytową
          jakiegoś banku. Będzie możliwe że taniej taniej, a na pewno wygodniej.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia.
          MM
          • czuk1 Re: inteligo 15.11.05, 21:42
            HARTY KREDYTOWE SA BEZPLATNE(promocje) A WYDATKI PRZEZ 50 I WIECEJ DNI SA
            NIEOPROCENTOWANE.
            m
            • gonzor Re: inteligo 16.11.05, 23:13
              bzdury
              www.inteligo.pl/infosite/oferta_dla_ciebie_karta_kredytowa.htm
              • czuk1 Re: inteligo 17.11.05, 21:44
                Przepraszam. Pomyliły mi się karty w Inteligo i w oddziałach PKO BP. Tam jest
                promocja.
                m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka