Dodaj do ulubionych

bank - który???

IP: *.orange.pl 10.02.06, 18:45
Musze zalozyc konto studenckie w banku ale nie mam pojecia w jakim - prosze
doradzcie mi cos. Mam stale dochody w wysokosci 500 zl a oprocz tego jeszcze
stypendia, miesiecznie wykonuje od 5 do 8 roznych platnosci (przelewy),
chcialbym aby byl to bank z dostepem do konta przez internet oraz "okienko".
jakie sa wasze propozycje?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: bank - który??? 10.02.06, 19:51
      Kilka takich banków masz do wyboru. , w tym mBank, BPH i PKO BP SA ze swoim
      kontem osobistym (tradycyjno - internetowym) - SUPERKONTO z opcją internetową pn.
      PKO INTELIGO.
      m
    • nakredyt.pl Re: bank - który??? 10.02.06, 22:53
      Witaj,

Ze względu na dostęp do okienka odpada mBank -mKioski to jeszcze rzadkość.
      Optymalne może okazać się PKO BP + Inteligo.
      Ja osobiście w trakcie studiów korzystałem z oferty Kredyt Banku.
      Z tego co widzę nadal oferują pakiet specjalnie dla studentów - niższe opłaty
      (chyba 2,00/m-c), karta visa + ubezpieczenie NNW.
      Zobacz sobie:
      www.kredytbank.pl/klienci_indywidualni/kredyt_bank_dla_studentow/
      No i oczywiście nie zapomnij zapoznać się z regulaminem/taryfą opłat.

Powodzenia !

-----------------------
      www.nakredyt.pl
    • bwportal.pl Re: bank - który??? 11.02.06, 11:42
      Lukas Bank, MultiBank albo ING.
      • bwportal.pl Re: bank - który??? 11.02.06, 11:46
        Aha, jeszcze moze byc BZ WBK.
        • Gość: krzys Re: bank - który??? IP: *.orange.pl 13.02.06, 10:48
          witam!
          sprawdzilem banki, ktore mi doradziliscie, najbardziej konkretne informacje
          dostałem w PeKaO S.A., ING Banku Śląskim oraz Kredyt Banku. Nic się nie
          dowiedziałem w PKO BP (jak tylko Pani usłyszała ze chcę dowiedzieć się czegoś o
          koncie studenckim zaraz poszła po wniosek o otwarcie rachunku i chciała go
          wypełnić) oraz w Banku Milennium (...tu ma pan cennik, prosze sobie poczytać i
          dowidzenia...) o BZ WBK nie moge pisać ani dobrze ani żle powiedzieli ze jest
          konto darmowe i nie przekonywali mnie zbytnio do otwarcia rachunku jak np. w
          pekao. wybiore albo pekao albo ing bs albo kredyt bank....
          • bwportal.pl Re: bank - który??? 13.02.06, 22:32
            Nie wiem czy to rozsadne... wezme ten towar, ktory sprzedawca lepiej zachwala...
            Ale skoro tak, to moze i ja pozachwalam. Moze Ci dogodze, a sam zgarne prowizje za polecenie konta ;) Tylko gdzie ja mam najwyzsza prowizje... aha juz wiem :-D

Sluchaj chlopie, najlepsze jest konto Inteligo. Poniewaz chcesz "okienko" to to konto oferuje ich najwiecej. Domyslam sie, ze potrzebujesz ich do wplacania gotowki. Lepiej nie mogles trafic. Wplacac bez prowizji mozesz w 1248 placówkach i 2561 agencjach. Do wyplacania pieniedzy dostajesz karte bankomatowa Visa Electron. Jak wybierzez ta "z sercem", to przy okazji wspomozesz budowe polskiego sztucznego serca (www.polskieserce.pl). Karta ta mozesz wyplacac pieniadze bez prowizji z 1700 bankomatow PKO. Zaden inny bank nie ma tylu bankomatow. Ponadto karta ta mozesz placic w sieci! Mozesz nia np. zasilic PayPal i kupowac na calym swiecie (eBay)! Oczywiscie mozesz tez placic karta w sklepach w realu (fizycznych). Inteligo ma tez fajna ceche - mozesz tworzyc sobie subkonta, np. subkonto oszczedzam, subkonto wplaty, subkonto stypendium. Dzieki temu masz porzadek w swoich finansach. Inteligo zabezpiecza przelewy kodami jednorazowymi. System prosi cie o podanie kodu, ty wtedy zdrapujesz "zdrapke" odslaniajac kod i potwierdzasz nim transakcje (np. przelew). Inteligo jest oczywiscie bankiem internetowym, wiec dostep przez net jest oczywisty. Wszystko mozesz zrobic przez internet. Czegoz chcec wiecej? Zaloz konto Inteligo.

Przekonalem Cie? Jak nie, to zachwale Multibank. Tam tez mam spora prowizje ;)
            • Gość: krzys Re: bank - który??? IP: *.orange.pl 13.02.06, 22:56
              a mam roznice miedzy inteligo a pekao - w inteligo karta 0,99 + przelewy 0,99
              wiec jak zrobie ich kilka to wyjdzie podobna kwota jak w pekao gdzie chca 4 zł i
              przelewy przez internet sa darmowe i nie ma opłat za obsluge karty. Wybierajac
              bank nie chce sie kierowac do konca oplatami - wole zaplacic troche wiecej i
              miec rachunek w banku gdzie spotkam sie z kompetentnym pracownikiem!!!!
              PS. nie potrzebuje okienka do wplacania gotowki!!! raczej wole aby byla rezerwa
              na wypadek gdyby np. komp padl a musze pilnie cos w banku zalatwic
              • bwportal.pl Re: bank - który??? 14.02.06, 14:32
                PKO vs Inteligo
                Ale ja tak ladnie zachwalalem Inteligo ;) Z PKO nie mam zadnej prowizji :D

> nie chce sie kierowac do konca oplatami - wole zaplacic troche wiecej i
                > miec rachunek w banku gdzie spotkam sie z kompetentnym pracownikiem!!!!

W takim razie wybierz Raiffeisen Bank, Lukas Bank lub MultiBank - ocena obsługi.
                W Multibanku konto studenckie kosztuje 1zł i 1zł karta. Nie musisz deklarowac wpłat. Za te 2zł masz darmowe przelewy. Multibank oferuje 1010 bankomatów (Euronet i BZ WBK). Do tego Multibank oferuje bezprowizyjny zakup i sprzedaz jednostek uczestnictwa w funduszach inwestycyjnych. Swietny bank by rozpoczac swoja przygode z finansami. By robic cos wiecej niz tylko wyciagac pieniadze z bankomatu. Istnieje rowniez mozliwosc otwarcia rachunku walutowego ($, EUR). O ile mnie pamiec nie myli prowadzenie walutowego jest darmowe. Załóz konto studenckie Multikonto jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka