Dodaj do ulubionych

przelew z zagranicy

20.11.02, 09:42
Witam.
Chcialbym w jakis sposob przeslac pewna kwote Euro (np. 1000) z Włoch do
Polski. Jakie mam mozliwości i ile to kosztuje. Wydaje mi sie ze mozna w
jakis sposob przelac z konta wloskiego na polskie, ale jak i jaka cena?
Prosze o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: stasta Re: przelew z zagranicy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 14:07
      niestety większość banków ma własne taryfikacje i prowizje. ale często jest
      tak, ze prowizja jest pobierana tylko przez bank nadający przelew - w tym
      przypadku przez bank we włoszech.

same przelewy międzynarodowe obsługuje większość banków w Polsce i na świecie.
      potrzebny będzie Ci tylko identyfikator banku w systemie międzynarodowym SWIFT,
      ewentualnie nazwa banku pod jaką w systemie SWIFT występuje (i oczywiście pełny
      numer konta).

jeśli przesyłasz pieniądze na konto złotówkowe to największym kosztem będzie
      najprawdopodobniej przeliczenie waluty na złotówki - tym samym bardziej może
      opłacać się otwarcie konta walutowego jeśli chcesz trzymać pieniądze w walucie
      EURO (nie będzie żadnych przeliczeń a jedynie prowizja za przelew).

polecam zadzwonić/wysłać maila albo udać się po szczegóły do banku (np. LG
      Petro Bank, który ma stosunkowo rozbudowane usługi międzynarodowych transakcji,
      a jeśli interesuje Cię konto złotwókowe to choćby inteligo).

pozdrawiam
      • porkone Re: przelew z zagranicy 21.11.02, 13:30
        OK, dzieki za odpowiedz. Zrobilem dokladnie to co poradziles, tyle ze troszke
        wczesniej ;) Juz wiem w jaki sposob moge to zrobic z bankiem BPH (w nim mam
        konto). Jezeli kogos interesuje, to niech do mnie napisze (porkone@interia.pl).
        Nara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka