Gość: tatjana IP: *.e-wro.net.pl 27.05.06, 21:00 czy przelewy bankowe są rejestrowabne przz urząd skarbowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tatjana Re: przelew a us IP: *.e-wro.net.pl 27.05.06, 21:04 czy biorąc kredyt na dość dużą sumę i przelewając go na konto zanim zostanie zakupiona nieruchomość mogę się obawiać kontroli us w związku z przelewem? tak mi powiedzieli znajomi a wierzyc mi się nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: przelew a us 27.05.06, 21:15 Glupot ci nagadali, nie wierz. I zmień znajomych - bo Bóg wie co jeszcze ci naopowiadają :) Żaden US nie rejestruje przelewów. Transakcje powyżej 15k euro są _rejestrowane_ przez np. banki i _przekazywane_ do GIIFu. Dziennie tysiące przelewów/wpłat/wypłat jest tak przekazywana - to standardowa procedura. Do zdobycia tych danych przez US jest bardzo daleka i dłuuuga droga. A swoją drogą, przy kredycie na zakup nieruchomości, najczęściej jest tak, że bank kredytodawca przelewa pieniądze od razu na konto zbywcy (zgodnie z twoją dyspozycją). Nie "leżą" one u ciebie na koncie ileś tam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatjana Re: przelew a us IP: *.e-wro.net.pl 27.05.06, 21:32 jeśli kupujesz na rynku wtórnym to mogą leżeć na Twoim koncie i transakcje możesz robić Ty po akcie notarialnym lub bank, tak powiedziała pani pośredniczka z biura nieruchomości! dzieki za informacje, jestem w trakcie załatwiania formalności !pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś