Dodaj do ulubionych

Cetelem Bank a BIK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:07
Dziś brałem raport kredytowy z biku okazuje się że bank CETELEM przekazuje
historie kredytową spłat tego kredytu z miesiąca na miesiąc !

Jest to mała kwota 2000 PLN na karcie kredytowej ale jest w biku historia
tej karty spłat

WIEC JESLI MACIE KREDYT W TYM BANKU TO UWAZAJCIE SPLACAJCIE TERMINOWO BO
INACZEJ NIGDZIE NIE DOSTANIECIE KREDYTU ! ! !

Obserwuj wątek
    • Gość: maga Re: Cetelem Bank a BIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:02
      oj,prawda-ostrożnie z tym bankiem,.Załatwić mozna wszystko przez telefon,potem
      pilnować rat chocby się waliło i paliło.
    • Gość: komar !!!!!!!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.07.06, 00:03
      kazdy Bank przekazyuje raporty comiesieczne. to takie dziwne????
      BIK nie jest instytucja złą tylko dobrą - pokazuje że klient spłaca raty w
      innym banku, lub spłacał terminowo. O to chodzi. Ja zrobie wszystko żeby
      wtrafic do BIKu z pozytywna historia bo jak tego nie będe miał to nieraz mi
      Bank nie udzieli kredytu - bo mnie poprostu nie zna!!!!!
      ps prowadze dzialnosc gospodarcza i bank mi nie udzieli kredytu gotowkowego
      jako osobie fizycznej jak innym którzy maja stosunek pracy (zaswiadczenia o
      dochodach)
      • Gość: mada Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:16
        Komarze a prowadz ty sobie tą działalnośc i chwal sobie ten BIK jak on dla
        ciebie taki dobry,czy ty znasz zycie co to jest, jak nie slusznie wpisują ludzi
        chociaż są czysci,spłacaja raty regularnie i honorowo a jednak jakoś tam się
        znajdują.Oby ci sie noga nie powinęła kiedyś.Owszem musi być monitorowany
        kredytobiorca,ale z pewną dawką sprawiedliwości-powodzenia chwalebco BIKU
        • Gość: Maa Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.06, 00:02
          >jak nie slusznie wpisują ludzi
          >chociaż są czysci,spłacaja raty regularnie i honorowo a jednak jakoś tam się
          >znajdują.

o matko, ręce opadają. Ile razy można tłumaczyć to samo???
          KAŻDY jest w BIK, kto kiedykolwiek wziął jakikolwiek kredyt, karte kredytową
          czy miał linię odnawialną
          • Gość: mada Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:45
            O Matko-znam ludzi którzy w życiu nie brali kredytów a JEDNAK znależli się w
            BIK-u,dzisiaj mają kłopoty,nie każdy z zawodu jest bankowcem i nie ma zielonego
            pojęcia jak to się załatwia,niektorzy nie wiedzą jak się wkłada kartę do
            bankomatu-czy to tak ciężko zrozumieć,byc może dopieru zaczynają mieć do
            czynienia z bankami.I co nie pomożesz takiemu człowiekowi NIE WIERZĘ ABYŚ NIE
            POMÓGŁ.Pozdrawiam
            • Gość: tom Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.ctlm.pl / 213.76.146.* 18.07.06, 19:59
              To prawda, że różne są przypadki i ktoś może trafić do BIK niesłusznie, ale
              zdarza się to rzadko i nie można z tego powodu negować tej instytucji. W
              Stanach żeby dostać wielki kredyt hipoteczny albo inny wcale nie trzeba się
              legitymować Bóg wie czym jak ma to miejsce u nas tylko bank sprawdza historię
              klienta w czymś podobnym do BIK i jeżeli jego historia jest poprawna to klient
              dostaje kredyt. Może kiedyś i u nas będzie podobnie
              • Gość: mada Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:36
                Drogi Tomie dzieki serdeczne za pięknie napisany post,niech on podtrzyma na
                duchu FINANSOWYM wszystkich,ale zanim u nas tak będzie jak w innych krajach
                jeszcze potrwa to wieki.Jak sam widzisz na tym forum są ludzie co potrzebują
                wsparcia już teraz,dobrze że ktoś taki potrafi grzecznie to opisac.Nerwy mi
                puszczają jak czytam przemądrzałych i wulgarnych forumowiczów.Pozdrawiam
                • Gość: olka Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:22
                  mam kredyt w cetelem i jestem bardzo zadowolona , staram sie pilnowac rat i płacic zawsze w terminie, nie lubie instytucji bik ale rozumiem ze cos takiego musi byc , poza tym dodam ze to tylko od banków zalezy jak oni zinterpretują to co jest w BIK , dodam ze mam windykacje w PKO na kwote 28 zł, spłacone ale nie wykreslone w bik i bez problemu dostałam kredyt w cetelem oczywiscie wszystko wyjasniłam co do tej windukacji , czyli naprawde wszystko zalezy od banku
    • Gość: dana.t Re: Cetelem Bank a BIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:30
      --------------------------------------------------------------------------------
      spóżniłam się 17 dni bo byłam na urlopie,a teraz jestem w BIK (normalnie
      wpisują po 30 dniach)nie zauważyli mojej wpłaty!!!!!!!!teraz każdy bank mnie
      olewa pomimo tego a hipotecznym
      kredycie nie wspomnę.... ,....Co z tego, że mnie przeproszono i wysłano
      sprostowanie
      do bik po takim incydencie i tak wisi 1 rok....(mój kolega bankier boleśnie
      mnie uswiadomił)PS.pzyjrzyjcie się dziwnym ubezpiecz. i opłatom...
      UWAŻAJCIE!!!!!!
      PO TYM INCYDENCIE OBIECAŁAM "UPRZEJMEJ" PANI ,ZE OPISZĘ ICH NA FORACH
      INTERNETOWYCH I SŁOWA DOTRZYMAM...NIECH TO BĘDZIE BIK-NA TEMAT BANKÓW.
      WIDZĘ ,ZE NIE JESTEM JEDYNA Z PRZYGODAMI pt; CETELEM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka