Dodaj do ulubionych

CitiGold - warto?

05.09.06, 19:49
Witam,
Od pewnego czasu Citibank stręczy mnie listownie, mail'owo i telefonicznie
proponując mi założenie konta Citigold. Czy ktoś mógłby mi poradzić czy warto
sięw to pchać, jakie są z tego korzyści itepe? Uzbierało mi się sporo
pieniędzy na koncie i pewnie stąd to ich zainteresowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: scechos Re: CitiGold - warto? IP: *.chello.pl 05.09.06, 23:33
      WitaJ!!
      Jeśli interesują WAS pytania z zakresu kart kredytowych, to piszcie na adres
      mailowy : scechos@o2.pl. Lub podajcie swój nr telefonu. Postaram sie
      odpowiedzieć na każde Pytanie. Pozdrawiam
      • pan_szczepan Re: CitiGold - warto? 06.09.06, 12:38
        Dzięki, kartę Citibanku już mam, chciałbym się natomiast dowiedzieć czy warto
        się ładować w Citigold.
        • Gość: ziutek Re: CitiGold - warto? IP: *.aster.pl 06.09.06, 17:41
          hmmmm, mi w serwisie mercedesa dołożyli ostatnio prospekt citigold, ale o ile
          pamiętam tam było coś że trzeba mieć pół miliona USD ?!

każdy private banking jest drogi w obsłudze, ale za to mają myśleć za Ciebie.
          Tyle teorii, w praktyce bywa różnie. sięgnij do wyszukiwarki. pzdr.
    • Gość: mich Re: CitiGold - warto? IP: 217.153.161.* 06.09.06, 17:58
      Witam, pracowałem w citibanku a dokladnie w citiphonie, wiec dziale zajmujacym
      sie kartami. Osobiscie odradzam tej karty. Nie daje ona nic konkretnego, moze
      jedynie zwiekszone oplaty roczne i przeswiadczenie klienta ze jest gold. Dla
      klientow, którzy sa juz dłuzej w citibanku sam limit na tej karcie nie ma
      znaczenia, poniewaz citibank sam automatycznie zwieksza limit na normalnych
      kartach, wiec posiadacz srebrnej karty z wieloletnim stazem moze miec wiekszy
      limit niz karta gold. Tak wiec odradzam.
      • Gość: doradcabankowy Re: CitiGold - warto? IP: *.tczew.net.pl 06.09.06, 20:38
        Panie_Szczepanie
        CitiGold to pion w banku Private Banking. Oferty Private Banking kierowane są do
        osób majętnych tzn. takich które posiadają na koncie odpowiednią wysokość
        aktywów lub takie, które mają odpowiednio wysokie wpłaywy. Co Pan ma z
        zaproszenia private Banking - najczęsciej osobistego doradcę, najczęściej
        obsługę bez kolejki, najczęsciej też dostęp do produktów niedostępnch dla
        klientów detalicznych.Często za takie konto płaci się drożej ale nie zawsze.
        Ja również opiekuję się klientami Private Banking - nie w Citi ale w innym
        banku. Gdyby chciał Pan porównać ofertę Citi i mojego banku to proszę o e-mail
        na moją skrzynkę doradcabankowy@gazeta.pl U nas nie tego"najczęsciej" tylko
        "zawsze" i konto jest bezpłatne jeśli klient posiada przynajmniej 100 tys.
        Co można zyskać oprócz tego - wysokie oprocentowanie lokat, niskie kredytów,
        specjalnie wyodrębniona część w banku, w której są obsługiwani klienci
        prestiżowi, zapeniające dyskrecję i bezpieczeństwo przeprowadzanych operacji.

Zap0roszenie do GOLD,AURUM,PRESTIGE czy VIP czy jakkolwiek to w bankach nazywają
        jest wyróżnieniem dla klienta a nie jakąś nagonką.

Polecam pomimo wszystko porównać ofertę Citi z moją, będzie Pan przynajmniej
        wiedział co dzieje się u konkurencji i będzie Pan mógł wynegocjować u siebie
        lepsze warunki...bo na negocjacjach częst Private polega.
        Pozdrawiam
        Marzena - doradcabankowy@gazeta.pl

• Gość: mini Re: CitiGold - warto? IP: *.aster.pl 06.09.06, 23:53
          no to panie doradcobankowy, jak jesteś taki kozak, to wymień pięć (lub więcej)
          wymiernych korzyści z bycia pod twoją opieką.
          Np. jak ktoś ma 100,000 zł na rachunku w mBanku i jest umówiony z doradcą w np.
          Expanderze.
          • Gość: doradcabankowy Re: CitiGold - warto? IP: 193.201.167.* 07.09.06, 08:19
            Drogi Mini
            Tylko pięć? jest ich o wiele więcej, Proszę kup sobie wrześniowego Forbesa.
            Tylko 8,50zł. Jest tam wkładka na temat Private Bankingu. Są opisane wszystkie
            banki, które taki pion posiadają. Sa wskazane zalety i różnice pomiędzy
            poszczególnymi bankami.
            A jak przeczytasz ... domyśl się który ja reprezentuję. Znajdziesz mnie nawet
            na zdjęciu...
            Pozdrawiam
            doradcabankowy
            • Gość: mini Re: CitiGold - warto? IP: *.aster.pl 07.09.06, 22:33
              Widzę, że "tylko" pięć jest dla ciebie problemem. Co do Forbsa to chyba
              żartujesz? Myślisz, że zamierzam wydać 8,50 po to żeby przeczytać artykuł
              sponsorowany? Nie wydałbym nawet 1,50. Twoje zdjęcie też mnie bynajmniej nie
              interesuje.

Szczerze mówiąc to wyglądasz mi po prostu na drugorzędnego akwizytora
              szukającego darmowej reklamy. Twój nick: doradcabankowy jest nieporozumieniem,
              chociażby dlatego, że nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie, które ci
              zadałem.
        • pan_szczepan Re: CitiGold - warto? 07.09.06, 10:19
          Dzięki ale takie ogólniki jakie przedstawiłaś to ja mogę sobie sam przeczytać
          na stronach Citibanku. Mnie chodzi o konkrety.
      • bbastek13 Re: CitiGold - warto? 08.09.06, 09:06
        odróżniasz kartę kredytową gold od konta citigold, o ktore tu chodzi ? chyba
        baaaardzo dawno temu tam pracowales, i nie dziwie sie ze juz nie pracujesz.....
    • Gość: mini Re: CitiGold - warto? IP: *.aster.pl 06.09.06, 23:50
      hahaha, Szczepan jakoś nic się nie dowiedziałeś biedaku. Albo nie zrozumieli
      dość prostego pytania, albo się sprzedawcy z PKO odezwali.
      I ja Ci też nie powiem, bo nie wiem.
      Może tylko pytanie: a na czym ten Citigold (nie chodzi mi o kartę kredytową
      hahaha) polega? Jakie są z tego wymierne korzyści (podejrzewam, że niewielkie)?
      Na jasno postawione pytania powinni być w stanie konkretnie odpowiedzieć (no
      chyba, że trafisz na byłego doradcę citiphone, lol).
      Pozdrawiam
    • Gość: Smakosz Re: CitiGold - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:46
      Mnie tez namawiali. Jak uslyszalem oplaty ktore sie z tym wiaza to ich wysmialem.
      Moim zdaniem taki Private Banking w dzisiejszych czasach internetu sluzy jedynie
      zaspokajaniu proznosci wlasciciela. Nie widze zadnych, absolutnie zadnych
      korzysci. W oddziale banku nie bylem chyba od roku wiec kolejki czy ich brak
      mnie nie interesuja.
      • Gość: z Re: CitiGold - warto? IP: *.aster.pl 07.09.06, 22:27
        Prawdziwy private banking nie służy zaspokajaniu próżności właściciela tylko
        zarabianiu dlań dużych pieniędzy. Na taki private banking stać jednak niewielu
        (co najmniej kilkaset tysięcy zł na koncie)

Są to za to rozpowszechnione podróby private banking dla klasy średniej typu
        aquarius, których wartość jest dyskusyjna.
        • madziarka24 Warto nie warto!! 07.09.06, 23:29
          uwazam ze to pytanie z prosba o przedstawienie oferty nalezy zadac ludkom z
          Citiphone i juz!!

żenada!
        • Gość: Smakosz Re: CitiGold - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:57
          > Prawdziwy private banking nie służy zaspokajaniu próżności właściciela tylko
          > zarabianiu dlań dużych pieniędzy. Na taki private banking stać jednak niewielu
          > (co najmniej kilkaset tysięcy zł na koncie)

Zarabianiu duzych pieniedzy?
          Rozmawialem z kilkoma doradcami zajmujacymi sie asset management (tak sie to
          chyba nazywa). Chcieli lokowac moje oszczednosci na gieldzie w Warszawie. Na
          pytanie o inwestowanie w surowce, akcje azjatyckie itd rozlozyli ramiona.

To juz lepiej bede to robil sam albo zlece bankowi zagranicznemu gdzie ludzie
          maja wieloletnie doswiadczenie na gieldach swiatowych.
          • Gość: majkelek Re: CitiGold - warto? IP: 82.160.69.* 08.09.06, 16:58
            Osoby zainteresowane inewstowaniem na całym świecie np: rynek azjatycki ,czy
            chiny zapraszam do oddziałów citigold. W banku jest szeroka oferta inwestycyjna.
            pozdrawiam
          • Gość: doradcabankowy Re: CitiGold - warto? IP: *.tczew.net.pl 08.09.06, 20:09
            Drogi smakoszu - to znowu ty. Jakiś ty obyty w świecie indeksów,surowców i czego
            tam jeszcze. Dziwne, bo niedawno czytałam twoje pytanie o fundusze inwestycyjne.
            Było bardzo podstawowe. Rozwijasz się...
            Teraz poważnie:
            Mam oczywiście w propozycji obligacje strukturalne oparte o surowce, indeksy,czy
            rynek azjatycki.
            Commoddity Basket -koszyk surowców(ropa, miedź,cynk,nikiel), jeśli od początku
            inwestycji do końca inwestycji średnia wartość koszyka wzrośnie, choćby
            minimalnie to klient zarabia 40%, jeśli wzrost będzie większy niż 40% - to
            oczywiście klient otrzymuje zysk niegraniczony.
            Commodity Booster - podobna jak wyżej tylko inwestycja w USD.
            Asian Basket - obligacja oparta o waluty rynku azjatyckiego( CHINY,INDIE,
            INDONEZJA,TAJLANDIA I INNE) kontra dolar amerykański. Jeśli na koniec inwestycji
            średnia wartość koszyka z walutami będzie wyższa niż śr. kurs USD to zysk w wys.
            12%.
            Global BioFuel - obligacja oparta o indeks UBS Diapason Global Biofuel, czyli o
            komponenty używane do produkcji biopaliw. Indeks światowy..
            I wiele innych....
            Akcje azjatyckie? - giełda czy fundusze?
            Ale śledząc tę wymianę złośliwości zastanawiam się czy warto w niej uczestniczyć

pozdrawiam
            doradcabankowy
            • business3 CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... 09.09.06, 14:28
              CitiGold - częściej przyciąga złodzieji...
              Namierzanie kart typu gold, i próby ich kradzieży, oszustw z nimi związanymi - są zdecydowanie większe niż tych "nie-gold".
              Bierzcie to pod uwagę jak myślicie.
              • Gość: majkelek Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... IP: 82.160.69.* 09.09.06, 20:26
                Mając konto citigold nie trzeba mieć złotej karty, niema problrmu, aby karta
                była blue.
                mam pytanie do założyciela wątku
                Co by miało mieć konto aby było to właściwe? Czego klient oczekuje od konta,
                czego niema citigold?
                pozdr
                • business3 Ale większość klientów CitiGold ma złote... 10.09.06, 09:30
                  Ale większość klientów CitiGold ma złote...

Gość portalu: majkelek napisał(a): 7

> Mając konto citigold nie trzeba mieć złotej karty, niema problrmu, aby karta
                  > była blue.
                  > mam pytanie do założyciela wątku
                  > Co by miało mieć konto aby było to właściwe? Czego klient oczekuje od konta,
                  > czego niema citigold?
                  > pozdr
                • pan_szczepan Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... 10.09.06, 19:49
                  Nie mam pojęcia, słabo znam się na inwestowaniu. Trzymam kasę w funduszach
                  mbanku (kupiłem jednostki f.a. i zapomniałem - dobrze mi to 'zapomnienie'
                  wychodzi bo zyski znaczne - o co nietrudno było w ostatnich trzech latach na
                  giełdzie) i właśnie na zwykłym koncie w citi. Jakiś czas temu dałem sobie
                  wcisnąć platynową kartę kredytową, która poza wysoką roczną opłatą nic nie daje
                  stąd ta moja ostrożność teraz - nie chcę zostać wydojony więc bardzo będę
                  wdzięczny za jakieś konkrety, najlepiej od użytkownika citigold.
                  • Gość: majkelek Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... IP: 82.160.69.* 10.09.06, 20:10
                    Panie Szczepanie....
                    konkretów jest naprawdę wiele, myśle że ważne jest to, że citigold daje
                    bezpłatną kartę kredytową.Dzieki takiemu statusowi konta nie jest Pan "dojony"
                    opłatami za kartę. Przelewy bezpłatne (w walucie i zagraniczne). Wypłata gotówki
                    na całum śWiecie bez opłat. Dostęp do funduszy inwesycyjnych w usd i euro,
                    fundusze luksemburskie od których niema podatku belki.
                    Damnie te atuty były najważniejsze, gdy zmieniałem ststus konta na "gold"
                    pozdrawiam
                    • Gość: Smakosz Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:32
                      Moze zmienie zdanie. Umiesz mi powiedziec czy fundusze inwestycyjne ktore
                      kupilem w Citi licza sie do tego salda dajacego zwolnienie z oplat?
                      Kiedys probowalem zainwestowac w fundusze zagraniczne w Citi ale proponowali mi
                      absurdalna prowizje w wysokosci 5%. Za granica place 0 lub 2.5%. Czy ta prowizje
                      da sie negocjowac?
                    • pan_szczepan Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... 12.09.06, 12:17
                      Jesteś pewien z tą kartą za darmo? Na stronie Citigold wyczytałem, że darmowe
                      są tylko dodatkowe karty.
                  • bbastek13 Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... 10.09.06, 20:53
                    >Jakiś czas temu dałem sobie
                    > wcisnąć platynową kartę kredytową, która poza wysoką roczną opłatą nic nie
                    >daje
                    >
                    > stąd ta moja ostrożność teraz - nie chcę zostać wydojony więc bardzo będę
                    > wdzięczny za jakieś konkrety, najlepiej od użytkownika citigold.

przy utrzymywaniu określonego salda (200 tys pln) na koncie(lokaty i inwestycje
                    w fundusze tez są oczywiście brane pod uwage) konto citigold jest prowadzone
                    całkowicie bezpłatnie, jesli nie ma wymaganego salda miesieczna oplata wynosi
                    95pln, wszystkie oplaty (a w zasadzie to,co mozna dosac bez oplat) jest tutaj :
                    www.online.citibank.pl/home/documents/k_o_g_toip.pdf
                    • Gość: mikimol Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... IP: *.aster.pl 11.09.06, 22:35
                      Witam..

Citi ma szeroką ofertę inwestycyjną. Dla klientów gold specjalna ofertę
                      umożliwiającą osiąganie sensownych zysków...
                      Gold=prestiż..
                      potrzeba kreuje nasze wybory;-)
                      pozdrawiam,
                      MM
                      • pan_szczepan Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... 12.09.06, 12:18
                        Ale bełkot. Szeroka oferta? Sensowne zyski? Prestiż? Specjalna oferta? Potrzeba
                        kreuje bla,bla,bla?

Konkrety, konkrety!
                        • Gość: majkelek Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... IP: 82.160.69.* 12.09.06, 19:56
                          panie Szczepanie, tak jak pytania które Pan zadaje są bełkotem, bo są to pytania
                          ogólne, to i odpowiedzi są mało konkretne.
                          Dla każdego użytkownika konta liczą się inne rzeczy.
                          Co by Pan chciał, aby konto citigold miało? Co jest dla Pana najważniejsze??

pozdrawiam
                        • Gość: majkelek Re: CitiGold - częściej przyciąga złodzieji... IP: 82.160.69.* 12.09.06, 19:56
                          panie Szczepanie, tak jak pytania które Pan zadaje są bełkotem, bo są to pytania
                          ogólne, to i odpowiedzi są mało konkretne.
                          Dla każdego użytkownika konta liczą się inne rzeczy.
                          Co by Pan chciał, aby konto citigold miało? Co jest dla Pana najważniejsze??

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka