jk Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 29.11.06, 20:17 Na co kredyt? jakie ltv? waluta? okres? zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
l.mama Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 29.11.06, 20:40 na spłate innego hipotecznego w dziadowskim bph- 70 tys plus ile sie da na remoncik, zarobek 2 tys netto, lat 30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.aster.pl 30.11.06, 17:57 W Millenium czekam od 3 tygodni na ich decyzje czy przyznają go,po złożeniu wszystkich wymaganych dokumentów. Podobno mają dobre warunki kredytowe , jednak czas oczekiwania na decyzje koszmarnie długi . Nerwy można sobie popsuć.Odradzam niecierpliwym . Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 01.12.06, 13:12 dla mnei najkorzystniejsza oferte mial GE Money. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.aster.pl 04.12.06, 23:48 Inaczej wyliczają w placówce millenium zdolność kredytową, inaczej analityk mimo że wartość mieszkania rzeczoznawca wyliczył taką samą . Zostałam na lodzie Podobno znajomi mają kłopoty z Millenium bo oferta różni się od tego co im mówili , dopatrzyli się w podpisanej umowie(różnica jaką muszą miesięcznie zapłacić wynosi 400 zł ). Próbowali wyjaśnić sprawe jednak żadnej odpowiedzi od 2-tygodni ze strony banku nie otrzymali. U mnie pracownik banku wymaga dodatkowej osoby do kredytu , więcej niż w innych bankach i nie dał gwarancji że dostanę kredyt !!! . Naprawde nerwy człowiek traci , Nie polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
masstah Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 05.12.06, 00:03 Żaden z nich, najkorzystniejsze kredyty refinansowe ma w tej chwili GE Money. Z tych trzech (choć oferty Lukasa nie znam) to chyba Millenium, bo na pewno nie PKO które ma chyba najwyższe oprocentowanie na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
l.mama Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 05.12.06, 22:44 w symulacji z millenium dostalam oprocentowanie 4,3 a w pko bp 4,1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 03:15 A ja miesiąc temu w GE dostałem 3.4... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.aster.pl 09.12.06, 11:47 Zostałam okłamana przez pracownika banku Millenium . Przeciągał sprawe z kredytem ,czas mnie gonił , symulacja nie sprawdziła się ( po co robią symulacje ? ) i kazał szukać 4-tą osobę do kredytu,mówiąc teraz że nie daje gwarancji otrzymania kredytu.To czemu mówił 3 tygodnie wcześniej że z symulacji dostane bez problemu . Próbuje mi wcisnąć kredyt złotówkowy czyli wiecie że oprocentowanie jest 2 razy wyższe , 6% lub 7%.Myślał że się załamałam i wezmę wszystko co mi podsuną. Takie praktyki są perfidne.Odradzam zbliżanie się do tego banku !!! Niedawno moja siostra opłacała rachunek w millenium i słyszała że mężczyzna awanturował się z nimi że ociągają sie z przyznaniem kredytu. Natomiast znajoma gdy usłyszała w jakim banku próbowałam wziąść kredyt , złapała głęboki oddech , przez chwilie ją zamurowało a potem w rozmowie nazwała ich m.in."naciągaczami i oszustami". Radze skorzystać z doradcy finansowego np. Expander, Open finance. Próbujcie dostać kredyt w kilku bankach i wybierzcie najlepszy z otrzymanych do podpisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.aster.pl 09.12.06, 12:32 O Expanderze i Open Finance źle się wypowiadają na forum Gazety . Chyba wszyscy myślą o własnym zysku i o tym w jaki sposób z człowieka zrobić idiote w tych instytucjach finansowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 01:54 Ja bardzo dobrze oceniam współpracę z Expanderem. Z Open Finance - wręcz przeciwnie. Ale to na pewno zalezy na kogo się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukpiecz Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 10:37 a przede wszystkim dlaczego narzekasz na BPH?? Jak chodzi o % to idź negocjuj. Jak masz CHF'y to dostaniesz marżę 1,5 (co da % ok. 3,5-3,6%) jak w PLN to marża pewnie 1% lub mniej (co da % łączne ok. 5,3%) Musisz mieć kartę kredytową konto minimum Srebrny Sezam i zapłacić 500 zł za Aneks do umowy. A na remont no to powiem Ci szczerze, że lepiej będzie jak weźmiesz nowy kredyt a nie podwyższał stary (będzie na pewno dużo szybciej) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.tomczyk Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 10.12.06, 14:11 Gość portalu: lukpiecz napisał(a): > a przede wszystkim dlaczego narzekasz na BPH?? > Jak chodzi o % to idź negocjuj. Jak masz CHF'y to dostaniesz marżę 1,5 (co da % > ok. 3,5-3,6%) ... jaki CHF? BPH już od jakiegoś czasu nie udziela kredytów w CHF... po fuzji z PeKaO wycofał się z CHF i robi co większy kolega narzuca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:15 Ale przecież masa ludzi ma u nich stare kredyty w CHF, przecież im nie każą przewalutować bo 99.9% z nich się natychmiast zrefinansuje u kogo innego. No a jak już ktoś ma ten kredyt w CHF to musi mieć możliwość zaneksowania umowy. Jeśli bank nie będzie chciał - to należy powiedzieć pa pa i pójść do konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietan1 Re: Millenium O D R A D Z A M !!!!!!! 11.12.06, 08:51 odradzam Millennium!!! mamy tam kredyt, załamka, wygląda na to że mają w tym banku wielki burdel a pracownicy są niekompetentni w 99%, można pytać o to samo 5 pracowników i otrzymacie 5 różnych odpowiedzi, a przy tym ile się będą motać.... Posłuchaliśmy kierownika jednego z oddziałów a teraz okazało się że bajki opowiadał i mamy problemy przez jego brak kompetencji. W tej chwili piszemy reklamacje za reklamacją :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Millenium O D R A D Z A M !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:00 Wypisz wymaluj jakbym opisywał swoje czteroletnie doświadczenia z PKO BP :-)))) Na szczęście już nic mnie z nimi nie łączy (a przynajmniej zaraz przestanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca finansowy Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:41 Jest bardzo dużo uwarunkowan przy zaciagnieciu kredytu hipotecznego ,chetnie doradzę bezpłatnie dariuszp tel kontaktowy 0507328400 niezależny doradca. Odpowiedz Link Zgłoś
52lalka Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 25.09.14, 12:34 Złodziejski bank millenium ukradł mi z czeku 50zł za obsługę.Na czeku była suma 60zł.By to czek z anglii na sumę 14 funów.To nie bank to zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina19_75 Re: Millenium, Lukas ,czy PKO BP - kredyt hipotec 01.10.14, 12:47 Millenium nalicza straszne odsetki. Odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś