Dodaj do ulubionych

Wypukła karta przy ROR

IP: *.chello.pl 18.12.06, 23:21
Czy jakiś bank wydaje dla klientów indywidualnych posiadających w nim ROR
kartę bankomatową z wypukłymi numerami? Nie jest mi potrzebna karta kredytowa
czy debetowa a zwyklą w PKOBP nie mogę płacić np. za zakupy internetowe i
wiele innych rzeczy. Jeśli ktoś wie proszę o podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.bremultibank.com.pl 19.12.06, 21:04
      Tak,w Multibanku, karta Visa Classic.
      • Gość: gosc2 Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:23
        Ale pytający nie chce kredytowej.
    • Gość: klient Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:20
      w pko bp, jest karta wypukla visa cllasic ale dopiero wydawana po 3 miesiacach
      od otwarcia konta.

kosztuje 30 zl, wyrobienie ekspresowe w ciagu 3 dni roboczych kosztuje 80 zl
      • Gość: newman Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.centertel.pl 20.12.06, 13:01
        No tak, jest to jakieś wyjście, tylko znowu nowa karta. A ja szukam banku gdzie
        mogę mieć tylko jedną kartę i nie mogę zrozumieć dlaczego nasze banki tak
        bronią się przed tymi wypukłymi kartami dla ROR-owców. No coż, na wyrobieniu
        następnej karty tez się zarabia. Tak na marginesie, jak widzę człowieczka
        otwierającego z dumą pawia swój portfel z talią kolorowych kart to szczerze mu
        współczuję :-) Dzięki za info, może jeszcze ktoś podpowie.
        • dmj1 Re: Wypukła karta przy ROR 20.12.06, 14:14
          Gość portalu: newman napisał(a):

Dzięki za info, może jeszcze ktoś podpowie.

Ale odpowiedź już otrzymałeś. Do płacenia w necie nie musisz mieć karty wypukłej
          czyli twz embosowanej. Wypukłość o niczym nie świadczy tak jak i "płaskość".
          Jak chcessz mieć jedną kartę do płacenia w sklepie, internecie i pobierania
          gotówki w bankomacie to VE Inteligo, DB lub Millenium sa kartami właśnie dla Ciebie.
          darek
          • Gość: newman Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.chello.pl 20.12.06, 21:34
            Upieram sie przy wypukłej bo jest sporo sytuacji gdzie wybawia z kłopotów np
            jedziesz za granicą a nie masz przy sobie gotówki a tu bramki autostradowe no i
            mając taka karte - płacisz i jedziesz a jak nie masz to za tobą korek na
            kilometr i nie wiesz co zrobic bo zawrócić nie można (kolega to przeżył w te
            wakacje) albo chcesz zaplacić w restauracji a oni mają te maszynki co odciskają
            kartę (sorry, nie wiem jak sie to nazywa) i gładką kartę jak widza to nie
            akceptują. Podobnie jest przy rezerwacjach w hotelu i wielu innych sytuacjach.
            Ale dziekuje za informacje, sprawdze to sobie i przemysle. Pozdrawiam
            • dmj1 Re: Wypukła karta przy ROR 21.12.06, 07:14
              Gość portalu: newman napisał(a):

> Upieram sie przy wypukłej bo jest sporo sytuacji gdzie wybawia z kłopotów

Tutaj pełna zgoda, nie wymieniałeś wcześniej sytuacji podróży za granicę a tam
              faktycznie bez tego czesto ani rusz. Jest to swoisty dziwoląg z czasów
              imprinterów, tzw. żelazek, teraz choć mamy na rynku wiele kart kredytowych
              zupełnie płaskich i nikt już prawie nie używa żelazek dalej, zwlaszcza poza
              granicami naszego kraju wypukłość dalej pozostaje kryterium akceptacji. Głupota.
              Skoro ma być wypukła i NIE kredytowa to rozważ:
              MasterCard BZWBK (Debetówka)
              Visa Deutsche Bank (obciążeniowa)
              MasterCard Invest Bank(obciążeniowa)
              Visa mBank (Debetówka)GOLD

Pozdrawiam,
              darek

• Gość: newman Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.centertel.pl 21.12.06, 07:54
                Dzieki Darek za informacje. Pozdrawiam.
        • Gość: q Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.media4.pl 21.12.06, 18:39
          włąsnie dlatego gdy byłem w UK wybrałem sobie w LLoydsie WYPUKŁĄ kartę do rachunku.

Oni sami nazwali ją dwa w jednym, bo była i do bankomatów i do płatności w sieci
          i w sklepach i w razie czego była wypukła. dodatkowo miała chipa, więc płatność
          przebiegała expresowo...
    • czuk1 Re: Wypukła karta przy ROR 20.12.06, 06:32
      A po co Ci karta wypukła?
    • Gość: 1973 Re: Wypukła karta przy ROR IP: *.171.90.4.crowley.pl 20.12.06, 15:48
      zwykłą VE PKO BP (PKO Express) możesz płacić wszędzie. To nie jest karta tylko
      i wyłącznie bankomatowa.
      • dmj1 Re: Wypukła karta przy ROR 20.12.06, 19:41
        Gość portalu: 1973 napisał(a):

> zwykłą VE PKO BP (PKO Express) możesz płacić wszędzie. To nie jest karta
        tylko
        > i wyłącznie bankomatowa.

Co znaczy wszędzie? Płatności zdalne tą karta są zablokowane a więc nie spełnia
        oczekiwań inicjatora wątku.
        darek
    • muza24 Re: Wypukła karta przy ROR 22.12.06, 00:07
      bph
      • Gość: Gość Re: Wypukła karta przy ROR IP: 217.30.157.* 23.12.06, 11:32
        musisz pytać po prostu o karty MasterCard bo jakimi można płacić przez internet
        w odróżnieniu od Visy, którą takich operacji nie zrobisz

O CZYM POWINIEN WIEDZIEĆ ZDRADZAJĄCY I ZDRADZANY
        zlotemysli.pl/zrobto.php?c=4main&idEbook=71
        • dmj1 Re: Wypukła karta przy ROR 24.12.06, 15:17
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> musisz pytać po prostu o karty MasterCard bo jakimi można płacić przez internet
          > w odróżnieniu od Visy, którą takich operacji nie zrobisz

Zamiast wypisywania tego typu bzdur warto najpierw cokolwiek wiedzieć. Czemu ta
          dezinformacja ma słuzyć? Albo komu?

darek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka