Dodaj do ulubionych

Jupiter - program do PITów

IP: *.ia.polsl.gliwice.pl 15.04.03, 12:14
Skorzystałem z reklamowanego tu programu Jupiter.
Jakie było moje zdziwienie, gdy podczas oddawania
zeznania rocznego pani w urzędzie znalazła błąd
w obliczeniach. Różnica wynosiła 1 grosz. Zdenerwowałem
się w domu, gdy sprawdziłem te obliczenia. Jupiter
pomylił się bowiem nie w mnożeniu czy zaokrąglania, ale
w dodawaniu! Moim zdaniem programiści tej firmy powinni
podać się natychmiast do dymisji! Straszna blaga, chłopcy!
Obserwuj wątek
    • vampi_r Re: Jupiter - program do PITów 16.04.03, 17:22
      Spokojnie, kolego - taki błąd jest nieraz nieunikniony. Zalezy jak się zaokrągla
      Może oni zaokrąglali do pełnych groszy dopiero po całkowitym zsumowaniu.

Oczywiście zalezy, w którym momencie był ten błąd, czy po dodaniu wartości
      wcześniej przemnożonych.
      • Gość: Daniel Re: Jupiter - program do PITów IP: *.elfin.pl 23.04.03, 14:32
        W Jupiterze byla poprawka jeszcze na poczatku lutego poprawiajaca kwestie
        zaokraglania. Mogla sie w rzadkich przypadkach pojawiac roznica jednego grosza.
        Wszyscy zarejestrowani uzytkownicy otrzymali stosowna informacje.
        Program aktualny mozna pobierac na stronie pity.elfin.pl lub na stronach
        Gazety/Podatki.

Pozdrawiam
        Daniel Kessler
        Elfin
    • Gość: zaneta Re: Jupiter - program do PITów IP: *.kdpw.com.pl 23.04.03, 16:16
      poza tym nie używa polskich znaków!
      na pewno nie do kupienia bo i za darmo
      nie pomaga należycie
      • Gość: Daniel Re: Jupiter - program do PITów IP: *.elfin.pl 24.04.03, 11:02
        Gość portalu: zaneta napisał(a):

> poza tym nie używa polskich znaków!
        > na pewno nie do kupienia bo i za darmo
        > nie pomaga należycie
        Jezeli ma pani klopot z programem to prosze pisac na serwis pity@elfin.pl
        Z polskimi znakami tez mozna sobie poradzic, gdy ma sie zaktualizowane Windowsy.

Pozdrawiam
        Daniel Kessler
        • Gość: acis Re: Jupiter - program do PITów IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 25.04.03, 10:33
          Nie mam podłączonej drukarki, ale mam Acrobat Reader-a.
          Acrobat Distiller pozwolił mi "wydrukowac" tylko pierwszą strone i tylko raz -
          później już się nie dało (polskie znaki były)??? Może dlatego, że zaznaczyłem
          opcję "zaznacz wszystko" ?
          Zmiana "drukarki" na PDF Writer pozwoliła wydrukować wszystko ale już bez
          polskich znaków.
          • Gość: acis Re: Jupiter - program do PITów IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 27.04.03, 12:46
            Alarm był przedwczesny.
            Udało mi się "wydrukować" Distillerem z polskimi znakami, po jednej stronie.
    • Gość: Gosia Re: Jupiter - program do PITów IP: *.bonair.com.pl 24.04.03, 12:00
      Sądząc z odpowiedzi widać, że błąd, aczkolwiek - z tym zaokrąglaniem podatków,
      to różnie bywa. Podatki rządzą sie swoją matematyką ;-) Dochody zaokrągla się
      do 10 gr, podatki - do 1 zł. Czasami rzekome błędy mogą wynikać właśnie z
      zaokrągleń tego rodzaju.

Ale ja tez w innej sprawie ... "Blaga, chłopcy!" A czemu chłopcy? Własciwie to
      i dobrze, że nie "blaga, dziewczęta!", chciałabym jednak zauważyć, że
      programiści to jednak zazwyczaj grupy mieszane :-) Sama jestem prgogramistką.
      • tourist Re: Jupiter - program do PITów 27.04.03, 15:42
        Szanowna Pani Gosiu!
        Wydaje mi się, że to raczej dochód zaokrągla się do 1 zł, a podatek do 10 gr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka