miliarder 23.11.01, 15:34 1. kredyt bank. fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio! polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bankier Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.chello.pl 23.11.01, 17:37 Jestem zwolennikiem nowych rozwiązań w dziedzinie bankowości. Zatem poleca: Inteligo, LGnet no i mBank też może w sumie być. Ogólnie rzecz biorąc: nie ma opłat, wysokie oprocentowanie, super obsługa, czego chcieć więcej! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamster Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 195.117.18.* 23.11.01, 17:48 BPH i mBank!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.wmc.com.pl 24.11.01, 17:20 Odnosnie m.banku nie podzielam Twojej opinii niestety. Tez jestem w miare nowo- czesna i w zwiazku z tym zakladam sobie konto e-max, ale ciagnie sie to juz od 15 pazdziernika i ciagle jeszcze nie mam aktywnych kart bankowych. Nie moge sie doczekac na ten ich ostateczny telefon - obiecuja, ze oddzwonia, ale niestety nie dotrzymuja slowa. Lacznosc telefoniczna jest zerowa!!! Czy oni tam spia? Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: twój ranking banków DOBRYCH 24.11.01, 17:39 Ja poki co jestem bardzo zadowolony z mBanku, choc istotnie, dosc dlugo czekalismy na aneks do Umowy "uwspolniajacy" moj rachunek, do ktorego moja Zona byla dotychczas tylko pelnomocnikiem. Mogliby dzialac nieco dynamiczniej bo traca na tym wiele, szczegolnie u takich klientow jak ja, uciekinierow z Citi, ktorzy odeszli stamtad bo nie lubia byc lekcewazeni. gale ---- www.citibank.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.ds1-gjp.adsl.cybercity.dk 15.08.02, 09:53 No wlasnie - czy ktos moglby mi polecic bank: Mam 24 lata, zaczynam prace (pierwsza w zyciu) i bede zarabial 5000 brutto. Chce zaczac jak najszybciej budowac dobra historie kredytowa, miec dostep do dobrych produktow jak rozpoznawalna na calym swiecie karta kredytowa i w przyszlosci mozliwosc skorzystania z kredytow (mieszkaniowy). Myslalem o CitiBanku ale slysze opinie ze lekcewaza klientow? Na czym to lekcewazenie polega? Czy ktos mi odradza CitiBank? Rozwazalem tez Fortis. Bede wdzieczny za rady. Michal Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: twój ranking banków DOBRYCH 15.08.02, 10:11 Gość portalu: john napisał(a): > > No wlasnie - czy ktos moglby mi polecic bank: > Mam 24 lata, zaczynam prace (pierwsza w zyciu) i bede zarabial 5000 brutto. > Chce zaczac jak najszybciej budowac dobra historie kredytowa, miec dostep do > dobrych produktow jak rozpoznawalna na calym swiecie karta kredytowa i w > przyszlosci mozliwosc skorzystania z kredytow (mieszkaniowy). > Myslalem o CitiBanku ale slysze opinie ze lekcewaza klientow? Na czym to > lekcewazenie polega? > Czy ktos mi odradza CitiBank? Rozwazalem tez Fortis. Bede wdzieczny za rady. > > Michal Jeśli chodzi o Citibank to jest on obecnie najbardziej nowoczesny, saldo konta możesz sprawdzić w bankomatach na całym świecie, jednak jeśli chodzi o ROR -y to niezły jest BPH - limit kredytowy na rachunku jest dosyć wysoki, nie ma też karencji na jego spłatę, dużo bankomatów w całej POlsce. Z kolei rewelacyjnym i bezpiecznym produktem jest Karta Kredytowa Citibanku, pod warunkiem, że na bieżąco spłacasz zadłużenie, naprawdę polecam, jest ona ze zdjęciem (jako jedyna w Polsce),więc ryzyko, że posłuży się nią ktoś inny jest minimalne. Co do Fortis to też jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 195.136.95.* 27.10.02, 13:12 kochani poszukajcie innych banków; słyszę tylko bph, citi kredyt-bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murena Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.katowice.msk.pl 15.08.02, 21:25 Witaj Pochwal się proszę, gdzie tak ładnie płacą!!! Osobie tak młodej i podejmującej pierwszą pracę, bo nie mogę uwierzyć w to, co przeczytałem: 5000PLN!!! murena@tenbit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.ds1-gjp.adsl.cybercity.dk 15.08.02, 23:01 Rozumiesz chyba ze ze wzgledu na tajemnice jaka jestem zobowiazany dotrzymac nie moge podac nazwy firmy. Jest to duze przedsiebiorstwo miedzynarodowe z branzy finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper Hej Murena IP: *.acn.pl / 10.129.134.* 16.08.02, 20:55 Heej Murena a skąd masz taki fantastyczny login? Nazwa statku B23? Odpowiedz Link Zgłoś
sera-fin Re: twój ranking banków DOBRYCH 18.08.02, 13:33 Murena, wszystko zalezy od szczescia. Ja, majac 18 lat, zarabialem okolo 6000 PLN na miesiac na prowadzeniu serwisu interentowego. Niestety, wszystko co piekne szybko sie konczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: twój ranking banków DOBRYCH 12.12.02, 14:26 Gość portalu: murena napisał(a): > Witaj > > Pochwal się proszę, gdzie tak ładnie płacą!!! > Osobie tak młodej i podejmującej pierwszą pracę, bo nie mogę uwierzyć w to, co > przeczytałem: 5000PLN!!! > murena@tenbit.pl Popatrz na IP jochna/michala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.crowley.pl 16.01.03, 09:27 ja zarabiam 3000 i pracuje 3 godziny dziennie:)Na to trzeba sobie zapracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matisse Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 193.178.143.* 15.10.02, 17:52 Citibank - Bardzo fachowa i zawsze miła i uprzejma obsługa na wysokim poziomie. Jedynym powodem dla którego bym mógł z niego zrezygnować to niskie oprocentowania ROR i Hoirrendalnie drogie kredyty... karty itp.. Wyjście - jeśli masz więcej gotówki - ulokuj ją w innym banku - ROR na bieżące potrzeby NA PEWNO CITI..!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 193.41.113.* 14.02.03, 09:19 mój głos: mBank Jeśli chodzi o Citi to nie mam z nim osobistego doświadczenia, ale wystarczy poczytać pl.biznes.banki, żeby się skutecznie wyleczyć. pzdr mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaKi Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 2.4.STABLE* / 10.140.82.* 16.09.02, 22:36 gale napisał(a): > byla dotychczas tylko pelnomocnikiem. Mogliby dzialac nieco dynamiczniej bo > traca na tym wiele, szczegolnie u takich klientow jak ja, uciekinierow z Citi, I dobrze, 1 klienta mniej -chyba zreszta z juz Tobie pisalem co sadze o takich jak Ty na pbb -- JaKi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.chello.pl 24.11.01, 17:58 Chyba wszyscy mają problemy z mBankiem. Cholernie długo się czeka na kartę itp. Dlatego też, ja polecam Inteligo( złatwiłem wszystko w 5 dni, wraz z kartą). Teraz zakładam LGnet, ofertę mają najlepszą, ale nie wiem jak to się sprawdzi w praktyce. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radon Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 195.136.124.* 02.04.02, 12:39 Mam konto w LGNET i działa choć zabezpieczenia są wątpliwe. Trzeba uważać na większe wpłaty, ich NETKOMBO działa bardzo dziwnie. Automatycznie dokonuje lokat półrocznych w kawałkach po 1000 zł ( formalnie jest to dobry biznes) niestety wycofanie części lokaty /domyśłnie ostatniej /nie powoduje zakończenia lokaty i naliczenia procentów. W rezultacie trzeba wycofywać większe pieniądze z lokaty dokładnie w takich kawałkach jak się wkładało, bo inaczej traci sie na oprocentowaniu. Potwierdzenie przelewu kosztuje 15 zł. W Warszawie dobre jest to ,że mają 2 oddziały i jakby co da sie z nich skorzystać ręcznie. Do większych pieniędzy z wirtualnych polecam e-PKO 7% ( lokaty 2 mies /8.4- 8.6 %) oraz AIG BANK - ciekawe lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej tylko nie E-PKO BP IP: 193.178.164.* 02.04.02, 20:12 wszystko tylko nie e-pko bp. zakladanie konta trwało bagatelka 6 tygodni, od 30 listopada do 10 stycznia, i na samym początku drobny kant: wspaniałomyślnie nie pobrali oplaty 9 PLN za pierwszy miesiąc korzystania z konta, za który uznali ... GRUDZIEŃ, a to dlatego, że w połowie grudnia nadali mi numer konta, po czym przez miesiąc szukali dla mnie tokena. Najgorsze jest jednak to, że są to ordynusi bez odrobiny wychowania. Oni W OGÓLE nie odpowiadają na maile - mam już takich blisko dziesięć. Do tego beznadziejny interfejs - chcesz zobaczyć swoje niedawne operacje - zażyj najpierw nervosolu. Po kilkunastu krokach, wcale nie intuicyjnych - np. zamiast "zaloguj się" trzeba wybrać "obsługa konta" - dostajesz listę operacji bez żadnych szczegółów, za to przy każdej pozycji pół szerokości kolumny zajmuje numer mojego konta, skądinąd ci znany. Po wysokości wypłaty wcale nie łatwo dojść która transakcja jest która jeśli płaciłeś za granicą i na wydrukach z POS-ów masz kwoty w różnych walutach. Owszem, możesz poprosić o szczegóły, ale tylko jednej wybranej operacji. Chcesz cofnąć się do listy - The Page Has Expired czy coś w tym stylu, od nowa kilka kliknięć by ponownie otrzymać listę i móc sprawdzić kolejną operację. Starczy? Mi już starczy! Jedyny plus to liczne bankomaty ale te maniery - w marmurowym PKO BP odstoisz w kolejce, to ci wrescie coś odburkną. Tu nawet na to nie można liczyć. W tym sensie jest to najbardziej wirtualny bank ze wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.csk.pl 13.08.02, 18:18 Wiecie ja nie mam zaufania do bankow internetowych. Jestem konserwatysta i pewne rzeczy tak łatwo nie akceptuje.Karty są świetnym wynalazkiem, ale dawać wszelkie zlecenia przez internet to jeszcze nie dla mnie, mam zbyt mala wiedze z zakresu informatyki, i w zwiazku z powyzszym pojawia sie niepewnosc tej czy mozna zaufac takiemu bankowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper e-bank i obsługa klienta IP: *.acn.pl / 10.129.134.* 16.08.02, 21:05 Od wielu miesięcy wykonuję przelewy i lokaty za pomocą e-banku bph. Fantastyczna sprawa i nie trzeba żadnej wiedzy informatycznej. A jesli chodzi o obsługę klienta wszystkie banki bije na głowę WBK BZ -IV o Warszawa Atrium, następny równie dobry BPH PBK Warszawa ul. Chmielna 132 Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:38 Polecam Nordeabank Internrtowy bardzo dobra obsluga, male koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszka Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 08:58 Nie zgadzam się. W inteligo opłaty są - za prowadzenie konta, kartę visa, rozmaite operacje. Tylko na początku ich nie było, niestety. Pozdrawiam Fiszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 2.4.STABLE* / 10.203.53.* 13.08.02, 18:31 W Inteligo nie ma opłat?Spójrz na prowizje, np. opłata za prowadzenie konta - 5 zł, opłata za każdą wypłatę gotówki z Euronetu to 2 zł, aktywowanie karty bodajże 1 zł. Ponadto nie podoba mi się jeszcze jedna kwestia dotycząca tego banku...i firmy Call Center.Otóż między tymi podmiotami zawiązana jest chyba ”jakaś ” umowa. Jeżeli chce się pracować w Call Center, to trzeba założyć konto w Inteligo? Przecież to nie jest NORMALNE, pod względem prawnym też tu njie gra. Może ktoś powionien się tym zająć, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 63.72.6.* 19.08.02, 03:30 Zaden bank w Polsce nie jest dobry w porownaniu z bankami na Swiecie. Niestety. I prosze nie polemizowac, wiem, co pisze. Raz jeden w NYC probowalismy zebrac pieniadze na leczenie chorego na nowotwor kolege, a ze on mieszkal w Polsce, mial konto w polskim banku, to byloby najlatwiej zbierac pieniazde za posrednictwem tegoz wlasnie banku, tym bardziej, iz mial filie w NYC. Zazadali 50% od wszystkiego za taka usluge, rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjs Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 217.97.163.* 26.11.01, 11:45 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. Mialem tam konto do wrzesnia 2001. Glupi bylem, bo kilka lat temu polecialem na wysokie oprocentowanie RORu. (Wszytkie moje przezycia dotycza KBSA, II odzial Jel. Gora) > fachowa obsługa, Zalozylem konto, kiedys byl wymog (nie wiem czy jest on teraz), zemozna je zalozyc jedynie, gdy sie ma slale wplywy realizowane przelewem. A wiec dobrze- mam takowe. No to w oddziale sie dowiedzialem, ze TO BANK wysyla zawiadomienie do np. pracodawcy w moim imieniu. OK, to wygodne. No ale moje pieniadze nie przychodza i nie przychodza. W miedzyczasie dostalem list od dyrektora oddzialu, ze jestem zlym klinetem, bo na moje konto nie przychodza pieniadze, i jak dalej tak pojdzie, to mi je zlikwiduja (och, szkoda, ze z tego wtedy nie skorzystalem...). Po jakims czasie odwiedzielem jednostke odpowiedzialna, za przelwanie mi pieniedzy (w pracy). Okazalo sie, ze bank zamiast podac numer konta pelny, podal tylko numer rachunku w ramach oddzialu. nie dziwi wiec, ze pieniadze nie dochodzily. Taki scen bylo jeszcze wiele (nieslysznie naliczone oplaty, itp) - nie bede zanudzal. > nie ma kolejek, Zawsze byly, zwlaszcza w sobote (a jak sie pracuje, to tylko w sobote sie ma czas na latanie po bankach) > duzo bankomatów, raczej srednia ilosc > szeroka oferta np dostep przez Internet? >, tanio! polecam porownac TOiP z innymi bankami. Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: twój ranking banków DOBRYCH 27.11.01, 15:24 Ograniczę się do wirtualnych. Namacalnie znam trzy: telepekao24, mBank i e-PKO BP. O telepekao24 napisałem w wątku o najgorszych. Zalety e-PKO to token (jednak!) i łatwość definiowania zleceń, bankomaty. Wady - brak "interaktywności" bank-klient, kilka dużych moim zdaniem wpadek "informatycznych", państwowość (jako ostatni wprowadził anty-Belkowe lokaty). Zalety mBanku - oprocentowanie, stały kontakt z klientami (Forum!), promocje. Wady - brak tokena zmusza do utrudnień w definiowaniu zleceń (hasła jednorazowe, konieczność korzystania z m-linii). to na razie tyle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 217.11.134.* 27.11.01, 16:25 Nie ma banku dobrego. Każdemu coś brakuje i klienci muszą znaleźć kompromis pomiędzy tym co chcą, co nie chcą, co mogą dostać i ile muszą zapłacić. Szukałem dobrego banku dla siebie i napatoczył się Fortis. Wszystko było piękne dopóki nie przeczytałem, że pobierają prowizje od płatności kartami. Z tych banków z których korzystam najlepszy jest niestety Citi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 14:24 Mam konto w Inteligo i Lukas Banku. Z obu jestem bardzo zadowolony. Miła obsługa, wysokie oprocentowanie i bardzo niskie bądź żadne opłaty. Do tego ciekawe promocje i nowoczene rozwiązania (Inteligo - Plus GSM). Jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: twój ranking banków DOBRYCH 04.04.02, 11:32 BPH. Mam od paru lat konto i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza od czasu wprowadzenia bankowości internetowej. Duży wybór kart, debet w rachunku, rozsądne oprocentowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 18:38 Jestem klientem PKO od 20 lat i czasami sie wsciekałem na obsługę, procenty itd. Natomiast w chwilach "trudnych" Bank stanął na wysokosci zadania - więc nei jest aż tak żle. Pozdrawiam pracowników POK BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.ey.com.pl / 195.187.20.* 17.07.02, 13:29 O dziwo popieram twoją opinię na temat PKO BP. Jest jednak jeden warunek, trzeba tak wszystko zorganizować by nie musieć chodzić do banku. - bardzo dobra i korzystna oferta produktów bankowych (karty, kredyty itp.), - możliwość zdalnego, automatycznego sprawdzania stanu konta (telefon), - wbrew pozorom b.elastyczni, (np. w sprawach zabezpieczenia kredytu), - kompetentna i obsługa, ale kompletnie nie przygotowana do obsługi klienta (trzeba dobrze wiedzieć czego się oczekuje i co chce się uzyskać, a później naciskać. O wszystko trzeba pytać samemu), - darmowe zlecenia stałe, możliwość ich modyfikacji telefonicznie (1PLN), - polecenie zapłaty (b.dobra usługa, sprawdza sie rewelacyjnie), - o dużej liczbie placówek i bankomatów już nie wspomnę (częściowo są nawet połączone, np. w większości oddziałow w Poznaniu można składać zlecenia stałe itp.), - niestety za wszystkie dodatkowe "bajery" trzeba sporo płacić (np. SMS), Jest to wg. mnie dobre, tradycyjne konto. Gdyby tak jeszcze całkowicie odmiejscowili rachunki i dali możliwość sprawdzenia stanu konta oraz zarządzania zleceniami stałymi przez internet... P.S. Wszystko dotyczy II oddz. PKO BP w Poznaniu, tradycyjne SUPERKONTO. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_ski Re: Dobre banki 05.04.02, 14:35 Witam, Po pierwsze, zależy, do czego bank ma być. Ładnie było to opisane w któryms z jesienno-zimowych Profitów - dla jednego klienta oferta danego banku będzie swietna, dla innego marna. Komuś zależy na licznych oddziałach, komuś nie, ktoś dużo korzysta z bankomatu, a ktoś inny woli stałe zlecenia. Przy tak różnych profilach preferencji kazdy ranking będzie absolutnie subiektywny. A zatem... parę moich typów z uzasadnieniami: 1. Inteligo - moje podstawowe konto w tej chwili. Prowizje i opłaty generalnie nie są wygórowane (założenie, prowadzenie, VE, karty kodów - wszystko 0 zł) Byli tak mili, że dali mi VIPa, w związku z czym płacę jedynie za bankomaty. Inna rzecz, że ta "niestandardowa" sprawa ciągnęła się parę miesięcy i to mój jedyny zarzut. Poza tym 100% spraw załatwiam od ręki, jak nie przez WWW to przez telefon. Rzeczywiście, coś jest w tym sloganie, że Inteligo daje mi wszystko, czego potrzebuję od banku ;-) no i w dodatku sam mam fun z wykonywania operacji bankowych. 2. Millennium - tak, tak. Założyłem tam konto zaraz po powstaniu tej sieci (mam numer klienta coś bodaj z pierwszych dwóch tysięcy), niestety nie doceniają starego klienta. W przeciągu tych pięciu już bodaj lat ich oferta przestała się wyróżniać na rynku, a wręcz stała się ciut przestarzała (np. www nie potrafia wciąż ruszyć - www.millennium.pl). Natomiast oprocentowanie ma już poziom japoński - 0,0% (wprawdzie na piśmie jest niby 0,5%, ale odsetki są naliczane, jeśli przekroczą w miesiącu 5 PLN, co oznacza srednie saldo PLN, LOL). Mimo wszystko konto ma parę plusów: kosztuje 2 PLN miesięcznie, VE daje dostęp do Euronetu za 0,99 PLN, gdzie mozna sprawdzać saldo i historię, a także (co dla mnie było cholernie wazne) - za granicą wypłaty z VE kosztowały... 3,50 PLN prowizji! zarówno w Grecji, jak i na Słowacji wyszło mnie sporo taniej, niż wymiana gotówki. Myślę, ze warto założyć nawet dla celów jednej parotygodniowej podróży... Aha - i jeszcze jedno - Millekredyt Dom. Wprawdzie była to droga przez mękę (trwało długo i stawiano różne biurokratyczne przeszkody, zaś pan w oddziale był jedynie pośrednikiem z działem kredytów, w dodatku nie zawsze kompetentnym), ale trzeba uczciwie przyznać - uznali dochody z umów o dzieło, no i oprocentowanie (w eurosach) jest niziutkie, teraz coś 5%?. Aha, jeszcze jedno - w większości oddziałow obsługa jest naprawdę miła ;-) 3. Lukas i Fortis - tu już tylko pozytywne recenzje od znajomych, sam nie miałem do czynienia. Wiem że to OT, ale dla kontrastu czarna lista: PKO bp (za konto żony z kredytem studenckim, jeden dział spóźniał wypłatę raty, a drugi naliczał karne odsetki od przeterminowania debetu...a po trzech dniach monit za 20 PLN. Duh!), PBK za złodziejskie prowizje i tumanów za ladą (i próbę wyłudzenia ode mnie 60 PLN (!) za opinię o rachunku do celów kredytowych; duh! pytałem ich też o mozliwość debetu w RORze, uhm, 500 PLN...po siedmiu latach..!; powiedziałem że zamykam od razu, nie byli przejęci), WBK za idiotę i sprzątaczkę w rolach konsultantów kredytowych, i może jeszcze Citi za próbę robienia ze mnie i moich współpracowników debili - wieszają mi w biurze ofertę kredytową "OD 17%", z odwrotnego przeliczenia kwot, terminów i rat wychodzi 42-48% (!!!), zresztą więcej oo tym przeczytacie u gale'go, www.citi.prv.pl/ Enuff said... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broom Re: Dobre banki IP: *.rivnet / 10.1.43.* 06.04.02, 14:45 adam_ski napisał(a): > > 2. Millennium - tak, tak. Założyłem tam konto zaraz po powstaniu tej sieci (mam > > numer klienta coś bodaj z pierwszych dwóch tysięcy), niestety nie doceniają > starego klienta. W przeciągu tych pięciu już bodaj lat ich oferta przestała się > > wyróżniać na rynku, a wręcz stała się ciut przestarzała (np. www nie potrafia > wciąż ruszyć - www.millennium.pl). Natomiast oprocentowanie ma już poziom > japoński - 0,0% (wprawdzie na piśmie jest niby 0,5%, ale odsetki są naliczane, > jeśli przekroczą w miesiącu 5 PLN, co oznacza srednie saldo PLN, LOL). > > Mimo wszystko konto ma parę plusów: kosztuje 2 PLN miesięcznie, VE daje dostęp > do Euronetu za 0,99 PLN, gdzie mozna sprawdzać saldo i historię, a także (co > dla mnie było cholernie wazne) - za granicą wypłaty z VE kosztowały... 3,50 PLN > > prowizji! zarówno w Grecji, jak i na Słowacji wyszło mnie sporo taniej, niż > wymiana gotówki. Czyli w zasadzie konto nie jest oprocentowane, każą ci mimo to płacić 2zł miesięcznie, a w Euronecie 0,99zł i to ci pasuje? Masochista Odpowiedz Link Zgłoś
adam_ski Re: Dobre banki do brooka 08.04.02, 13:08 > Czyli w zasadzie konto nie jest oprocentowane, każą ci mimo to płacić 2zł > miesięcznie, a w Euronecie 0,99zł i to ci pasuje? Masochista Spokojnie ;-) Jeśli na dzień rozliczenia nie ma na koncie tych 2 zł, to nie ściągaja... A konto i tak muszę mieć, bo spłacam tam kredyt, także traktuję je jako dodatkową portmonetkę i tyle. No i przydało mi się bardzo podczas wyjazdu zagranicznego... A co do opłat jeszcze - konta firmowe, to jest dopiero złodziejstwo. W mojej kochanej Radości otworzyła się filia Kredyt Banku, zapytałem o warunki. Po pierwsze wszystko mogę załatwiać tylko w tym jednym punkcie (co mnie uziemia, bo mogę czasami potrzebować czegoś będąc "na miescie" - a z drugiej strony nie chce mi sie zakładać w oddziale w centrum, bo wtedy z każdą pierdułą będę musiał tam jechać; ćwiczyłem już taki dylemat z siedem lat temu w PBK i nie mogę uwierzyć, że tak mało się zmieniło). Po drugie założenie kosztuje 20 PLN, a prowadzenie - uważaj Pan - 25 PLN MIESIĘCZNIE!!! nie licząc opłat za WPŁATĘ GOTÓWKI! i 7 złotych za przelew. Oj, nie wróżę tej filii długiego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 20:06 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio! > polecam. Ja równiez polecam ten Bank. Twój Bank, to KREDYT BANK :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dominok Re: twój ranking banków DOBRYCH 09.04.02, 14:56 wedlug mnie na pierwszym miejscu Lukas Bank. mam tam konto internetowe, calkiem niezle oprocentowane, do tego jeszcze wyzej oprocentowane lokaty terminowe, wszystko za darmo, w tym przelewy i inne bajery, a do tego bank ten ma swoje normalne placowki, wiec wplaty i wyplaty bez zadnych dodatkowych kosztow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADI POLECEM TELEPEKAO S.A. IP: *.teta.com.pl 16.04.02, 13:11 Polecam bank pekao ale wersję internetową czyli TELEPEKAO24.pl, bardzo czytelny interfejs, szybka reakcja na przesylane zapytania, oprocentowanie jest wyjątkowo niskie ale ROR nie służy do lokowania pieniędzy. Jeszcze raz polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: POLECEM TELEPEKAO S.A. IP: *.centrala.kbsa / 10.129.65.* 17.04.02, 10:34 Ej ty, ADI - ile ci płacą za te reklamy i w najgorszych i w rankingu nailepszych banków ? PKO SA to zdziercy. Policz dokładnie ile cię kosztuje obsługa w tym banku. Porównaj np. z LUKAS Bank. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ mBank i Inteligo IP: *.speedway-ids.de 02.05.02, 20:42 Hej. Mam konto w mBanku i Inteligo. Kazdy ma swoje wady i zalety. Wady inteligo to oplaty za wybieranie kasy z Euronetu oraz dosc chlodna stronka www. mBank w tym porownaniu nie ma oplat za Euronet i ma baaardzoo milutka stronka www, fajne forum, a takze ladne karty Electron. Inteligo natomiast przysyla wszystko kurierem w jednej paczce, lacznie z umowa i karta kodow, ktora jest bardziej praktyczna, bo plastikowa i wielkosci karty kredytowej, oraz do karty nie jest przypisany staly pin. W razie zapomnienia go mozna po prostu telefonicznie ustalic nowy... W mBanku wszystko idzie oddzielnie, w dodatku poczta, najpierw umowa, ktora trzeba poczta odeslac, potem pin, potem karta, potem jeszcze trzeba zomowic karte kodow, papierowa i niepraktyczna... Pin w dodatku jest staly, mi nie doslali pinu poczta i musialem na nowa karta czekac... Tak wiec nie ma bankow idealnych, ale jesli sie zna wady i zalety obydwu mozna w miare funkcjonowac... Podrawiam, MJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: mBank i Inteligo IP: *.pyrzyce.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 00:29 Inteligo- mozliwość płacenia za zakupy w sklepach wirtualnych bez karty kredytowej- bardzo wygodne i szybkie- m.in w Wirtualnej Polsce, Merlin. Co więcej- nie płaci się wówczas za kuriera;) PKOBP- mimo nieco archaicznej struktury (brak odmiejscowienia!) jest to bank który nie obdziera klienta na każdym kroku. Duża sieć bankomatów. A problem kolejek można łatwo rozwiązać przez stałe zlecenia i polecenia zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
skowi Re: POLECEM TELEPEKAO S.A. 25.08.02, 02:27 Gość portalu: Janko napisał(a): > Ej ty, ADI - ile ci płacą za te reklamy i w najgorszych i w rankingu > nailepszych banków ? PKO SA to zdziercy. Wstyd. Pracownik centrali KBSA nie powinien mylic PKO BP SA z Pekao SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicekk Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.e-katalyst.pl 13.06.02, 11:11 Tylko Multibank - profesjonalizm w każym calu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 62.89.106.* 14.06.02, 09:02 ale jakie mają godziny otwarcia - od 10.30 do 17.30 i zamkniete w soboty. Dla kogo taki bank - dla niepracujących ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.teleaudio.com.pl 14.06.02, 16:35 Gość portalu: dorota napisał(a): > ale jakie mają godziny otwarcia - od 10.30 do 17.30 i zamkniete w soboty. > > Dla kogo taki bank - dla niepracujących ? Nie, dla w miarę nowoczesnych. Dziewczyno, tam się nie chodzi, tylko dzwoni lub załatwia przez internet. Tak jest wygodniej i dla Ciebie i dla nich. Jak lubisz chodzić po bankach i stać w kolejkach to idź do PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.wshe.lodz.pl 23.06.02, 13:09 Witam mBank + Multibank jako kasa. MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEW Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 195.136.60.* 11.07.02, 15:33 Sprawdźcie konta w ING Banku Śląski. Jest niezłe: - internet Bank ONLINE- bardzo sprawny, - telefon, sms, home cash (via telefon) , call center - bardzo sprawne - rachunki odmiejscowione - ubezpieczenie - od opcjii KOMFORT (opłata 14 zł) - przelewy - za darmo - gotówka - za darmo - kolejki - nie bywam w oddziale bo korzystam z internetu - ostatnio dodali 3 wizyty u lekarza internisty - można sobie poskładać pakiet: rachunek, konto osczędnościowe, pożyczka odnawialna, debet w rachunku, karty - i wszystko działa, wszystko można obsłużyć w internecie - brakuje tylko karty kredytowej wypukłej... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
skowi Re: twój ranking banków DOBRYCH 16.08.02, 00:41 Gość portalu: LEW napisał(a): > Sprawdźcie konta w ING Banku Śląski. Jest niezłe: [ciach zachwyty] > - kolejki - nie bywam w oddziale bo korzystam z internetu No Ty to chyba daleko do oddziału nie masz, co? ;-)) > - ostatnio dodali 3 wizyty u lekarza internisty Zakładowego :-)) [ciach zachwyty] inetnum: 195.136.60.0 - 195.136.60.255 netname: BS-NET descr: Bank Slaski descr: ul. Mickiewicza 4 descr: Katowice country: PL admin-c: JS4884-RIPE tech-c: JS4884-RIPE status: ASSIGNED PA notify: jsitko@mail.bsk.pl mnt-by: AS6778-MNT changed: jacek.rybak@telbank.pl 20020701 source: RIPE ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 213.231.1.* 18.07.02, 09:21 kilka wyprobowalam (m.in. PKOSA) i w koncu wyladowalam w citi... poki co szczesliwie - ktos mnie okradl w Londynie, wykorzystal wszsystko co mialalm na kartach, zlozylam reklamacje, bank bez wiekszej ilosci pytan, oddal kase.. szczesciara ze mnie? moze i tak, ale poki co mi to odpowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jburliga Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:13 Według mnie najlepszy jest BPH-PBK. Oto kilka powodów: 1. Miła i profesjonalna obsługa 2. Sami informują co zrobić by płacić bankowi mniej (O w Wadowicach) 3. Nie musisz wypisaywać przelewów - wystarczy podać numer konta i nazwę odbiorcy 4. Brak prowizji za wypłaty w bankomatach własnych i Euronetach Odpowiedz Link Zgłoś
mathewg Re: twój ranking banków DOBRYCH 12.08.02, 12:20 polecam Lukas'a ale ekonto-pro i mbank oczywiscie-mam tam konto od roku i zadnych problemow niee było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszka Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 09:05 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio! > polecam. Kredyt bank? Zależy do czego, do kredytów na pewno nie! Może mieliśmy pecha do oddziału (w Wawie na Kasprzaka), ale brałam kredyt mieszkaniowy w kredyt banku i chcę się jak najszybciej z niego wynieść, nie ze względu na warunki finansowe (chociaż też okazały się nie najlepsze, np. przeliczanie walut wg własnego kursu, a nie NBP), tylko ze względu na obsługę. Cały czas traktowani jesteśmy jak intruzi, namolni petenci, jacyś głupi kmiotkowie, a nie jak klienci, na których przez kilkanaście lat bank będzie zarabiał. Udzielanie kredytu trwało bardzo długo, było bardzo źle zorganizowane (o tym, że trezba dostarczyć kolejne dokumenty, których załatwienie trwa czasem dwa tygodnie i sporo kosztuje, dowiadywaliśmy się w trakcie, tak jakbyśmy byli pierwszymi klientami biorącymi kredyt, obsługa udzielała sprzecznych informacji, w umowie kredytowej były błędy! Po tym wszystkim byliśmy tak zmęczeni, że nie chciało nam się już składać na nich skargi, a trzeba było. Fatalnie, jak najgorsze wspomnienia. Pozdrawiam i ostrezgam fiszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 212.182.25.* 13.08.02, 11:02 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio! > polecam. ty to chyba farsa fachowa obsługa i nie ma kolejek bo nie ma oddziałów Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_zg Re: twój ranking banków DOBRYCH 13.08.02, 20:24 Najlepszy jest Bank Zachodni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżordż Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 22:01 Ja mam taką kombinację: 1.Rachunek inwestycyjny online - BZWBK. Plusy: Szybkie przelewy,zabezpieczenie transakcji tokenem,opcja day-tradingu,kontraktów, dobry system notowań online.Minusy:czasem problemy ze składaniem zleceń przez net. 2.ROR w Citi.Korzystam z citionline + automat. bankier .Plusy:bezpłatne i szybkie przelewy,bezpłatne połączenie z citiphone z tel. Ery, bezpłatny euronet.Wypukła karta kredyt., opcja automatycznej spłaty.Minusy:kiedyś miałem problemy z zalogowaniem się na strone transakcyjną, ale chyba poprawili serwer.Raz miałem problem z wypłatą z bankomatu w oddziale (już tego więcej nie próbowałem - od tego jest euronet). 3.ROR w Inteligo - załozyłem w czasie problemów ze stronką Citi. traktuję go jako awaryjny. Dotychczas rachunki ror miałem w : PKO bp/sa - shit kompletny wszystko postawione na głowie, KredytB. za długo szły przelewy,Millenium BIG BG - wcięło mi u nich trochę kasy z roru, do tej pory nie odpowiedzieli na reklamację - olałem ich, wartość widac po kursie akcji BIG-u :) Inwestycyjne: w Bosiu - epoka przedinternetowa ,Amerbanku, Woodstocku - ten padł w ub. roku pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 11:26 BPHPBK-baardzo miła i fachowa obsługa,niezła sieć bankomatów(zwłaszcza na południu Polski,choć po połączeniu z PBK wszędzie) Nie polecam natomiast bankowości internetowej w wykonaniu tego banku (przynajmniej na razie-minusy chyba przeważaja nad plusami) Jest i łyzka dziegciu w beczce miodu-nieczynny w soboty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 15:47 JA POLECAM LUKAS BANK, CHOCIAZ W OLSZTYNIE JEST TYLKO JEDEN ODZIAL ALE JA MAM ZALOZONE KONTO INTERNETOWE, OPROCENTOWANIE PRZYZWOITE ( ŻADNE ŚMIESZNE 1,5 % ), WSZYSTKO MOGE ZALATWIC POPRZEZ INTERNET, ZLECENIA PRZELEWY PO PROSTU WSZYSTKO. OBSLUGA MIŁA I KOMPETENTNA. P.S. NIE PRACUJE W LUKASIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.sponsor.com.pl 14.08.02, 18:13 dana- jakie są minusy BPH internetowego. Właśnie się zastanawiam czy nie uruchomić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 19:46 Bank Slaski-fachowo i szybko. A do tego dzienny limit wyplat-5000. W koncie studenckimjeszcze ubezpieczenie na 5000. Jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś