Dodaj do ulubionych

Program do Pitów 2006?

02.03.07, 11:13
Czy ktoś wie czy ukaże sie w Gazecie program do rozliczania pitów? Wg mnie to
najwygodniejszy program do tego, ale nie mogę go znaleźć na ubiegły rok jeszcze.
Obserwuj wątek
    • Gość: book Re: Program do Pitów 2006? IP: *.chello.pl 02.03.07, 13:10
      Też interesuje mnie ta płyta. Więc kiedy będzie?
      • Gość: niecierpliwy Re: Program do Pitów 2006? IP: *.eranet.pl 06.03.07, 19:05
        czy byl w dzisiejszej (6.III) Gazecie na plycie? nie moglem dostac :( prosze o
        linka, zawsze umieszczali gdzies na stronach www. dziex
        • polikarp Program do Pitów? Raczej do d... 06.03.07, 22:26
          Program był dzisiaj. I niestety chyba jest niedopracowany.
          Moja córka dorabiała w wakacje. Dostała PIT 8B. Pracodawca wypełnił pozycje 52
          (dochód) , 53 (koszt uzyskania), 55 (zaliczka), ale też 72 ("inne źródła" - w
          przypadku córki ekstra pieniądze wynikające z indywidualnych ustaleń z
          pracownikami). "Gazetowy" program nie daje szansy wypełnienia pola 72, a po
          wpisaniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne wyrzuca, że kwota
          składek jest wyższa niż podatku i chce korygować wpisane kwoty zaliczki na
          podatek. Tyle, że tu nie ma co korygować, bo kwoty są właściwe. Trochę się
          zirytowałem, bo w poprzednich latach zawsze korzystałem z programów z Gazety.
          Teraz trochę zaczynam obawiać się kontroli skarbowego...
          • polikarp Re: Program do Pitów? Raczej do d... 06.03.07, 22:37
            Chyba zresztą i Gazeta wie, że coś z tym programem nie tak, bo nigdzie w sieci
            się nim nie chwali. Przynajmniej ja nie mogę nic znaleźć.
            • ragozd Re: Program do Pitów? Raczej do d... 07.03.07, 16:21
              zmarnowany czas na wpisywanie tam danych. Nie da sie poprawnie wcelowac w
              przecinki. Co za geniusz wymyslil by przecinek ustawic w formularzu zamiast
              zrobic cale pole puste, a przecinek dawac w liczbie? Tragedia.
              Dodatkowo program sie nie aktualizuje z opcji i nie ma podanej zadnej strony z
              pomoca czy serwisem. Bubel pozostawiajacy czlowieka na lodzie - tego sie po
              Gazecie nie spodziewalem.
              • Gość: marek A mi działał bardzo dobrze i dziękuje Gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:35
                Program od Gazety uważam za najlepszy z dostępnych, jest bardzo przyjazny
                użytkownikowi. Fakt, że mój PIT wypełniałem na wersji po 3 aktualizacji, więc
                mogło to mieć wpływ na te błędy. Zwykle zresztą czekam trochę po wydaniu
                programu aby naprawili te grubsze błędy.

Z porażek to bym wymienił program, który był dołączony do Dziennika (Elfin czy
                coś?) - ten idiotyczny program drukował całe PITy jako obrazek rastrowy :) Nie
                muszę mówić, jak wygląda wtedy tekst. Jedynie pola edytowalne były normalnie
                drukowane wektorowo. Totalne nieporozumienie.

Program Gazety jest dla mnie najlepszy i mam nadzieję, że Gazeta w kolejnych
                latach nas nie zawiedzie i będzie ten program dołączać.
        • Gość: kron Re: Program do Pitów 2006? IP: 82.139.11.* 10.03.07, 12:00
          Nie wiem czy to ten byl, ale znalazłem taki
          pity.elfin.pl/standard/?id=pity/2006_std//pobierz2006.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka