Dodaj do ulubionych

Toyota Bank konto super

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:15

super konto

0 zł za prowadzenie
przelewy za darmo

karta VISA z chipem i WYPUKLA za darmo w pierwszym roku !!!!!
nie trzeba czekac na nia 3 miesiace jak jest w innnych bankach

token za darmo

poprostu super

Obserwuj wątek
    • misiepodoba Re: Toyota Bank konto super 11.04.07, 17:46
      a jakie trzeba mieć zarobki żeby dostać taką karte
      • a.swistak Re: Toyota Bank konto super 11.04.07, 18:34
        To jest karta debetowa. Wiec nie trzeba zadnych zaswiadczen.
        • Gość: klient Re: Toyota Bank konto super IP: *.starnettelecom.pl 11.04.07, 19:10

dokladnie tak, to jest karta debetowa czylityle ile ma sie na koncie mozna
          wyplacic !!!!

Jest wypukla
    • Gość: pacinno Re: Toyota Bank konto super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 22:33
      Ja ostatnio analizowałem ich ofertę i nie wiem, czy sie nie skuszę, bo podoba
      mi sie, ze kładą nacisk na bezpieczeństwo (ten klucz dostępu do internetu i to,
      że karta jest czipowa), no a poza tym atrakcyjne mają opłaty w porównaniu z
      innymi bankami.
      • bwportal.pl Re: Toyota Bank konto super 12.04.07, 13:15
        > karta jest czipowa

Tylko chipowa czy ma dodatkowo pasek? Bo chyba wszystkie "chipowe" mają również
        pasek, bo chipy są mało gdzie obsługiwane. A wiadomo, że zabezpieczenie jest
        tylko tak dobre jak jego najsłabszy element. Tak więc te wszystkie chipy to
        tylko chwyt reklamowy.
      • Gość: ortho Re: Toyota Bank konto super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:41
        Nie tylko, że mają atrakcyjne opłaty, to chyba jako jedyny bank na rynku
        jeszcze płacą za to, że się u nich na koncie trzyma pieniądze (5zł jak się ma
        saldo 4tys - co miesiąc). To się nazywa dopieszczanie klienta :)
    • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 11.04.07, 22:48
      Gość portalu: klient napisał(a):

>
      > super konto
      >
      > 0 zł za prowadzenie
      > przelewy za darmo
      >
      > karta VISA z chipem i WYPUKLA za darmo w pierwszym roku !!!!!
      > nie trzeba czekac na nia 3 miesiace jak jest w innnych bankach
      >
      > token za darmo
      >
      > poprostu super
      >

A jakie przegladarki obsluguja przy korzystaniu z dostepu przez internet?

Karta debetowa do platnosci przez internet - to faktycznie swietna sprawa, chociaz osobiscie najbardziej jestem przekonany do "elektronicznych portmonetek" gdzie laduje sie tylko kwote potrzebna do wykonania konkretnej transakcji.
      • mail.lukasza Re: Toyota Bank konto super 21.04.07, 13:46
        A jest możliwośc wydrukowania przelewu po jego wysąłniu przez internet ???
    • Gość: praktyk Re: Toyota Bank konto super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 20:51
      Nie tak zanowu super.
      Mam u nich karte kredytową. I jak narazie żadna transakcja nie doszła do
      skutku. Za każdym razem odmowa. Dzwoniłem - zrzucają problem na VISĘ. Coś mi tu
      śmierdzi. Chyba choroby wieku dziecięcego. Czegoś nie dograli i weź człowieku i
      się martw.

A swoją drogą. Faktycznie zabezpieczenia dostępu przez net, jak i samej karty
      są naprawdę dobre. Ale... Większość wypowiedzi w tym wątku odbieram za
      klasyczny PR. Doskonale organizowany przez niezłą firmę PR-owską. Nic tak nie
      kusi, jak "szemrana propaganda" niby-prawdziwych użytkowników ich produktów.
      • Gość: klient Re: Toyota Bank konto super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:58
        Zrobiłem kartą Toyoty z 50 transakcji w Polsce, Niemczech i USA. Żadnych problemów. Do tego portal lepszy niż gdziekolwiek. Oprocentowanie też the best. Jak na razie miodzio.
        • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 20.05.07, 18:20
          A mozesz podac, jakie przeliczniki byly przy transakcjach zagranica?
          Bo np citi jest swietne w Polsce, ale podobno bardzo drogie przeliczniki zagraniczne.
    • Gość: x Re: Toyota Bank konto super IP: *.resetnet.pl 26.04.07, 16:19
      No nie wiem czy takie super, 30 zł. na początek za samo wydanie karty!
      • Gość: KLIENT Re: Toyota Bank konto super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:00
        karta wypukla !!!! W INNYCH BANKACH TRZEBA BYC 3 MIESIACE ZEBY DOSTAC TAKA
        KARTE WYPUKLA DEBETOWA, JESZCE STALE WPLYWY NP. multibank
        • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 26.04.07, 21:15
          Gość portalu: KLIENT napisał(a):

> karta wypukla !!!! W INNYCH BANKACH TRZEBA BYC 3 MIESIACE ZEBY DOSTAC TAKA
          > KARTE WYPUKLA DEBETOWA, JESZCE STALE WPLYWY NP. multibank

Mozesz mi wyjasnic, co to za wielka zaleta, z ekarta wypukla?
          Zwlazka do kart nie widzialem juz od kiku lat. Co jeszcze takie w nich przydatne?
          • filip6198 Re: Toyota Bank konto super 29.04.07, 14:15
            Żelazka używane są do płatonści w taksówkach - bardzo wygodne.
            • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 29.04.07, 17:13
              filip6198 napisał:

> Żelazka używane są do płatonści w taksówkach - bardzo wygodne.

Nie spotkalem.
              Zreszta korzystam z taksowek "tanich linii", gdzie niegdy nie placilem drozej nz gora 15 zl, a i nie sadze, zeby zrzeszeni w nich taksowkarze mieli takie cos.

Jakies inne zastosowania wypuklych kart?
              • chris1970 Re: Toyota Bank konto super 30.04.07, 23:10
                Awaryjne zastosowanie w razie awarii terminala. Spotkałem się w hotelu z
                odbiciem karty w żelazku przy meldunku. Przy wymeldowaniu i płaceniu użyto
                terminala a papierek z żelazka podarto. Pewnie też z takich hoteli nie
                korzystasz...
                • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 30.04.07, 23:44
                  chris1970 napisał:

> Awaryjne zastosowanie w razie awarii terminala. Spotkałem się w hotelu z
                  > odbiciem karty w żelazku przy meldunku. Przy wymeldowaniu i płaceniu użyto
                  > terminala a papierek z żelazka podarto. Pewnie też z takich hoteli nie
                  > korzystasz...

Nie korzystam.
                  Nie korzystam tez z ubezpieczen przy wynajmie samochodow, ani z salonikow dla vipow na lotniskach.
                  • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 30.04.07, 23:48
                    krzysztofsf napisał:

> chris1970 napisał:
                    >
                    > > Awaryjne zastosowanie w razie awarii terminala. Spotkałem się w hotelu z
                    > > odbiciem karty w żelazku przy meldunku. Przy wymeldowaniu i płaceniu użyt
                    > o
                    > > terminala a papierek z żelazka podarto. Pewnie też z takich hoteli nie
                    > > korzystasz...
                    >
                    > Nie korzystam.
                    > Nie korzystam tez z ubezpieczen przy wynajmie samochodow, ani z salonikow dla v
                    > ipow na lotniskach.
                    >

Szukam uzasadnienia, dlaczego mam brac karte 3 czy 4 razy drozsza, przy zalozeniu tego samego limitu.
                    • chris1970 Re: Toyota Bank konto super 21.05.07, 09:16
                      Jeżeli uzasadnienia nie widzisz, to nie bierz, ale pozwól innym decydować o
                      swoich pieniądzach i nie osądzać ich wyborów.
                      • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 21.05.07, 10:12
                        chris1970 napisał:

> Jeżeli uzasadnienia nie widzisz, to nie bierz, ale pozwól innym decydować o
                        > swoich pieniądzach i nie osądzać ich wyborów.

A czy ja pisze "ludzie!!! Nie bierzcie wypuklych!!!" ?
                        Grzecznie sie pytam czym przejawia sie ich wyzszosc.

Zkladam karte z takim samym limitem, wykorzystywana w zwyklych codziennych sytuacjach i staram sie ustalic (niezaleznie od banku wydania), czy przy takich potrzebach konieczna jest droga wypukla, czy wystarczy plaska za 1/3 czy 1/4 ceny wypuklej.
                        Ja akurat mam i wypukla (promocja 0 zl) i plaska, i nie widze zadnej roznicy w codziennych sprawunkach.
                        • chris1970 Re: Toyota Bank konto super 22.05.07, 10:00
                          W zupełności się z Tobą zgadzam. Zakładając, że traktuje się kartę kredytową
                          jako środek płatniczy na codzień, rozliczając się z zadłużenia na niej w 100%,
                          karta z "fontanną" jest naprawdę zbędna. Wystarczy płaska i o jak najniższym
                          koszcie użytkowania, dokładnie taka o jakiej mówisz.
                          Można jeszcze przy wyborze takiej karty pomyśleć o korzyściach dodatkowych np.
                          punkty z jakiego programu lojalnościowego. BPH Premium Club MC electronic?

Jeżeli ktoś jednak podróżuje często zagranicę, lata samolotami to karta nawet z
                          wysoką opłatą roczną się zwraca dzięki dołączonym doń ubezpieczeniem od
                          niewygód w podróży. Takie karty też można dostać w promocji bezpłatnie w
                          pierwszym roku użytkowania, ewentualnie być zwolnionym z opłaty w kolejnych
                          latach. Naprawdę, wielokrotnie już skorzystałem z tych ubezpieczeń i znam ich
                          wartość.
                          • krzysztofsf Re: Toyota Bank konto super 22.05.07, 11:17
                            chris1970 napisał:

> W zupełności się z Tobą zgadzam. Zakładając, że traktuje się kartę kredytową
                            > jako środek płatniczy na codzień, rozliczając się z zadłużenia na niej w 100%,
                            > karta z "fontanną" jest naprawdę zbędna. Wystarczy płaska i o jak najniższym
                            > koszcie użytkowania, dokładnie taka o jakiej mówisz.
                            > Można jeszcze przy wyborze takiej karty pomyśleć o korzyściach dodatkowych np.
                            > punkty z jakiego programu lojalnościowego. BPH Premium Club MC electronic?
                            >
                            > Jeżeli ktoś jednak podróżuje często zagranicę, lata samolotami to karta nawet z
                            >
                            > wysoką opłatą roczną się zwraca dzięki dołączonym doń ubezpieczeniem od
                            > niewygód w podróży. Takie karty też można dostać w promocji bezpłatnie w
                            > pierwszym roku użytkowania, ewentualnie być zwolnionym z opłaty w kolejnych
                            > latach. Naprawdę, wielokrotnie już skorzystałem z tych ubezpieczeń i znam ich
                            > wartość.

Ok. Pelna zgodnosc.

Tak dodatkowo, jako zwykly zjadacz chleba, ustawilem sobie, dzieki wskazowkom z grupy dyskusyjnej pl.banki, tandemik z 2-ch kart.
                            W ten sposob, robie zakupy w pierwszej polowie miesiaca jedna z kart, a druga polowa druga, zeby za kazdym razem maksymalnie wykorzystac kredytowanie bezodsetkowe.
                            W chwili obecnej dla mnie jest wazneijsze, zeby jedna z kart byla maestro a druga visa, niezaleznie od ich plaskosci czy wypuklosci.
                            Do platnosci w necie money.pl "prepaid" i rodzaj kredytowej nie jest, przy moim profilu istotny.
                            • Gość: Lebrekan Re: Toyota Bank konto super IP: 194.73.103.* 24.05.07, 16:23
                              Wracając do tematu.
                              zastanawiam się nad ofertą Toyoty, czy ktoś może powiedzieć czy warto z nej
                              skorzystać - na podstawie własnych doświadczeń (posiada konto albo kartę).
              • Gość: Martinez Re: Toyota Bank konto super IP: 194.73.103.* 09.05.07, 15:20
                voice authorization - if you know what I mean

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka