Dodaj do ulubionych

bank dla studenta

23.10.07, 16:09
Witam,

Konto w jakim banku zaproponowalibyście studentowi? Teraz mam konto w BOŚ
Bank, ale nie jestem z niego jakoś szczególnie zadowolona. Szczególnie zależy
mi na bezpłatnej obsłudze internetowej, braku prowizji przy wypłacie z obcych
bankomatów (może być limitowana, teraz mam do 4 bezprowizyjnych wypłat z
bankomatów nie mojego banku), braku opłaty za kartę do bankomatu oraz
bezpłatnym prowadzeniu. Co polecacie??

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: bank dla studenta 24.10.07, 08:16
      kociak19 napisała:

> Witam,
      >
      > Konto w jakim banku zaproponowalibyście studentowi? Teraz mam konto w BOŚ
      > Bank, ale nie jestem z niego jakoś szczególnie zadowolona. Szczególnie zależy
      > mi na bezpłatnej obsłudze internetowej, braku prowizji przy wypłacie z obcych
      > bankomatów (może być limitowana, teraz mam do 4 bezprowizyjnych wypłat z
      > bankomatów nie mojego banku), braku opłaty za kartę do bankomatu oraz
      > bezpłatnym prowadzeniu. Co polecacie??
      >
      Takie cos to tylko w ERZE...

Cos zblizonego mozesz osiagnac zakladajac konta w kilku bankach, ale musisz pamietac, zeby skorzystac z pieniedzy na danym koncie, musisz je tam wczesniej przerzucic z innego konta, lub trzymac w kazdym banku troche gotowki pod ewentualne wyplaty.

Jesli potrafisz nad tym zapanowac, to pronuje duet mBank (wszystko darmo+ duzo bezplatnych bankomatow, przelewy do bankow obcych 50 gr.) i Toyota Bank (30 zl rocznie za karte - 3 obce - innych nie maja - bankomaty w miesiacu bezprowizyjna wyplata, przelewy internetowe bezplatne)
      Do tego trzecie bezplatne konto, bez tokena, w Lukas Banku lub Polbanku, zeby moc z niego internetowo przerzucic gotowke na ktores z powyzszych kont, jesli pojawi sie koniecznosc wplacenia gotowki.

Lub zamiast 2-ch powyzszych dodatkowe Inteligo - jesli saldo miesieczne da 100 zl konto bezplatne, ale 1 zl miesiecznie za karte - dajaca darmowe wyplaty z bankomatow PKO BP.

Karta mBank obslugujesz bankomaty 4-ch firm i do tego masz 3 strzaly miesiecznie na inne bankomaty karta Toyota, i jesli sie zdecydujesz na Inteligo darmowe PKO BP.
      Koszt roczny z uwzglednieniem inteligo 42 zl - co daje 3,50 w przeliczeniu na koszt miesieczny utrzymania kont.

Ewentualnie zamiast wszsystkich powyzszych, Sezam Max w BPH - kilkanascie zl miesiecznie, wszsytkie bankomaty bezprowizyjne, przelewy internetowe bezplatne, karta debetowa platna.
      • Gość: vvv Re: bank dla studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 22:16
        /\/\/\ a po 3 latach materiał na pracę dyplomową o obsłudze w
        bankach internetowych będzie jak znalazł:)
        • krzysztofsf Re: bank dla studenta 24.10.07, 22:21
          Gość portalu: vvv napisał(a):

> /\/\/\ a po 3 latach materiał na pracę dyplomową o obsłudze w
          > bankach internetowych będzie jak znalazł:)

Dalem mu wersje rozbudowana :)
          nalezy z niej wybrac istotne dla siebie elementy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka