Dodaj do ulubionych

wygodny i bezp. dostep do konta przez internet...

12.11.07, 22:40
Szukam konta w banku polskim z wygodnym i bezpiecznym dostepem przez internet,
moze sie ktos z was orientuje?

Mam idealne konto za granica - loguje sie tak:
1. podaje nazwe uzytkownika w postaci latwego do zapamietania numeru
2. podaje 4 cyfrowy wymyslony przez siebie PIN
3. klikam ok
4. system wysyla mi na komorke haslo jednorazowego dostepu (haslo sesji)
5. wpisuje to haslo, klikam ok i jestem zalogowany.
Pierwsze logowanie na danym komputerze wymaga zainstalowania na nim
certyfikatu, ale dzieje sie to samo, automatycznie i sprawnie. Jesli chce
skorzystac z konta w kafejce internetowej, musze tam tez najpierw zainstalowac
certyfikat (decyduje sie wtedy na jednorazowy certyfikat, na swoim komputerze
w domu instaluje certyfikat jednoroczny).

Nie potrzebuje tokenow, kart-zdrapek, list hasel jednorazowych, czy innego
dziadostwa, ktore trzeba zawsze miec z soba i ktore predzej czy pozniej traci
waznosc (zazwyczaj w najmniej spodziewanym momencie). Jednoczesnie korzystanie
z konta jest wygodne i uwazam, ze bezpieczne. Trzeba miec z soba tylko
komorke, ktora tak czy inaczej zawsze sie przeciez ma. Konto to w dodatku ma
karte bankomatowa z darmowa wyplata gotowki we wszystkich bez wyjatku
krajowych bankomatach. Konto jest bezplatne. Placi sie zryczaltowana oplate za
karte raz w roku.

Czy istnieje rownie wygodne konto w jakimkolwiek banku dzialajacym w Polsce?...

Z gory dzieki za info :)
Obserwuj wątek
    • grazyna1970 Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 13.11.07, 00:05
      mbank
      • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 15.11.07, 19:13
        grazyna1970 napisała:

> mbank

Dzieki za info, sprawdzam natychmiast :)
      • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 19.11.07, 17:46
        grazyna1970 napisała:

> mbank

niestety, nie odpowiadaja na moje maile...
        • jan-w Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 19.11.07, 19:41
          A po co e-maile?
          Chcesz założyć u nich konto, czy prowadzić korespondencję?
          A nie odpowiadają, bo się na ciebie obrazili za twoje wypowiedzi o Powstaniu
          Warszawskim.
          • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 20.11.07, 18:55
            jan-w napisał:

> A po co e-maile?
            > Chcesz założyć u nich konto, czy prowadzić korespondencję?
            > A nie odpowiadają, bo się na ciebie obrazili za twoje wypowiedzi o Powstaniu
            > Warszawskim.

A jak mam nawiazac kontakt? Isc osobiscie? To nienowoczesne. Za wypowiedzi o
            Powstaniu powinni raczej byc mi wdzieczni.
            • jan-w Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 20.11.07, 23:31
              Oczywiście że nie iść osobiście. Nawet nie dlatego że to nienowoczesne, ale że
              czasochłonne. Skrót z głównej strony mbanku do założenia konta:
              form.mbank.com.pl/wnioski/ek/index.html?sprzedawca=naskroty
              Naskroty, to nie jest mój symbol akwizytora ;-))
              • pyorunochron mBank - nieporozumienie 20.11.07, 23:37
                jan-w napisał:

> Oczywiście że nie iść osobiście. Nawet nie dlatego że to nienowoczesne, ale że
                > czasochłonne. Skrót z głównej strony mbanku do założenia konta:
                > form.mbank.com.pl/wnioski/ek/index.html?sprzedawca=naskroty
                > Naskroty, to nie jest mój symbol akwizytora ;-))

Ja nie chce od razu w ciemno zakladac konta! Ja chce sie najpierw dowiedziec o
                warunki! Sprawdzilem juz na ich stronie, ze sa jednak beznadziejni. Owszem -
                dostep nowoczesniejszy, bez kart zdrapek i tokenow, ale bardzo drogie przelewy
                przez internet (50 gr.) i bardzo ograniczona siec bezplatnych bankomatow (tylko
                Euronet i BZ WBK). Trzeba byc frajerem, zeby miec konto w takim banku.
      • pyorunochron mBank jest beznadziejny!!! 20.11.07, 23:23
        grazyna1970 napisała:

> mbank

W mBanku koszt przelewu przez internet wynosi az 50 gr.! Ponadto ma bardzo slabo
        siec bezplatnych bankomatow - tylko Euronet i BZ WBK. Jedynym plusem jest
        bezpieczny dostep bez zadnych tokenow i kart-zdrapek, no ale to troche za malo
        jak na porzadny bank. Jednym slowem - beznadzieja, nie rozumiem, jak mozna miec
        konto w takim banku.
        • jan-w Re: mBank jest beznadziejny!!! 20.11.07, 23:35
          Musisz się zdecydować. Chcesz wszystko za darmo, czy najlepiej jak można? Możesz
          też połączyć obie te cechy, jeśli masz wystarczające dochody. Kont darmowych,
          dobrych, dla ludzi bez dochodów, nie ma.
          Banki nie są instytucjami charytatywnymi.
          • pyorunochron Re: mBank jest beznadziejny!!! 20.11.07, 23:42
            jan-w napisał:

> Musisz się zdecydować. Chcesz wszystko za darmo, czy najlepiej jak można? Możes
            > z
            > też połączyć obie te cechy, jeśli masz wystarczające dochody. Kont darmowych,
            > dobrych, dla ludzi bez dochodów, nie ma.

Sa takie konta. Takie jest konto w Skandia Banken (niedostepny w Polsce) -
            wszystkie przelewy i wszystkie bankomaty darmowe, dostep przez internet bez
            niepowaznych tokenow i kart-zdrapek. Jest tylko roczna oplata (niewysoka) za
            karte bankomatowa.
            Dlaczego zreszta piszesz o braku dochodow?

> Banki nie są instytucjami charytatywnymi.

Oczywiscie, przetrzymuja nasze pieniadze, ktore powinny madrze inwestowac i w
            ten sposob zarabiac. Udzielaja tez kredytow. A przez niepotrzebne oplaty tylko
            odstraszaja ew. klientow.

• jan-w Re: mBank jest beznadziejny!!! 23.11.07, 10:41
              pyorunochron napisał:

> Sa takie konta. Takie jest konto w Skandia Banken (niedostepny w
              > Polsce) - wszystkie przelewy i wszystkie bankomaty darmowe, dostep > przez
              internet bez niepowaznych tokenow i kart-zdrapek. Jest tylko
              > roczna oplata (niewysoka) za karte bankomatowa.

Jeżeli jest roczna opłata, to nie jest to konto bezpłatne. Trzeba umieć liczyć.
              Zależnie od sposobu korzystania z konta, może się okazać, że tańsze jest konto z
              drobną opłatą miesięczną, albo symbolicznymi opłatami za część przelewów, niż
              "darmowe" z opłatą roczną - kilkadziesiąt złotych. Przy ocenie kosztu konta,
              trzeba liczyć, a nie kierować się reklamami - darmowe.

> Dlaczego zreszta piszesz o braku dochodow?
              >
              Ponieważ istnieją konta, posiadacze których, otrzymują wszystko za darmo. Nawet
              przywożenie gotówki, w dowolne miejsce, za darmo itp. Trzeba tylko mieć
              odpowiednie dochody. Klient który ma minimalne wpłaty na konto i poziom
              depozytów zbliżony do zera, jest dla banku tylko obciążeniem.

> Banki nie są instytucjami charytatywnymi.
              > Oczywiscie, przetrzymuja nasze pieniadze, ktore powinny madrze
              > inwestowac i w ten sposob zarabiac.
              To trochę bardziej skomplikowane.

> Udzielaja tez kredytow.

I ze swoich zysków z kredytów, powinny fundować darmowe konta innym?

> A przez niepotrzebne oplaty tylko> odstraszaja ew. klientow.
              >
              Praktyka wykazuje co innego.
              • pyorunochron Re: mBank jest beznadziejny!!! 05.12.07, 00:04
                jan-w napisał:

> pyorunochron napisał:
                >
                > > Sa takie konta. Takie jest konto w Skandia Banken (niedostepny w
                > > Polsce) - wszystkie przelewy i wszystkie bankomaty darmowe, dostep >
                > przez
                > internet bez niepowaznych tokenow i kart-zdrapek. Jest tylko
                > > roczna oplata (niewysoka) za karte bankomatowa.
                >
                > Jeżeli jest roczna opłata, to nie jest to konto bezpłatne.

Ja nie szukam konta bezplatnego (ani nawet taniego) tylko WYGODNEGO. Wole
                zaplacic raz w roku czy miesiacu jakas tam kwote (kazdy moze ocenic, czy jest
                ona wysoka czy nie, w Skandia Banken uwazam nie jest wysoka), a za to miec
                wygodny dostep do pieniedzy i uslug.

> Trzeba umieć liczyć.

Oczywiscie.

> Zależnie od sposobu korzystania z konta, może się okazać, że tańsze jest konto
                > z
                > drobną opłatą miesięczną, albo symbolicznymi opłatami za część przelewów, niż
                > "darmowe" z opłatą roczną - kilkadziesiąt złotych. Przy ocenie kosztu konta,
                > trzeba liczyć, a nie kierować się reklamami - darmowe.

Swieta racja. Jeszcze raz - nie chodzi mi o konto tanie tylko o wygodne.

> > Dlaczego zreszta piszesz o braku dochodow?
                > >
                > Ponieważ istnieją konta, posiadacze których, otrzymują wszystko za darmo. Nawet
                > przywożenie gotówki, w dowolne miejsce, za darmo itp. Trzeba tylko mieć
                > odpowiednie dochody. Klient który ma minimalne wpłaty na konto i poziom
                > depozytów zbliżony do zera, jest dla banku tylko obciążeniem.

W jakim banku otrzymuje sie wszystko za darmo, jesli jest odpowiedni depozyt?
                Czy taki bank zapewnia tez wtedy internetowy dostep do pieniedzy za pomoca hasel
                przez komorke? Szczerze mowiac to jest dla mnie najwazniejsze. Moge nawet
                odpuscic bezprowizyjne bankomaty.

> I ze swoich zysków z kredytów, powinny fundować darmowe konta innym?

Jak to fundowac darmowe konta? My chyba piszemy o roznych rzeczach.

> > A przez niepotrzebne oplaty tylko> odstraszaja ew. klientow.
                > >
                > Praktyka wykazuje co innego.

Niezupelnie. Mnie chodzi o konto, gdzie oplata bedzie jakas tam, ale zeby ona
                obejmowala wygodne uslugi -
                • jan-w Re: mBank jest beznadziejny!!! 05.12.07, 10:44
                  pyorunochron napisał:

> W jakim banku otrzymuje sie wszystko za darmo, jesli jest
                  > odpowiedni depozyt?
                  > Czy taki bank zapewnia tez wtedy internetowy dostep do pieniedzy za > pomoca
                  hasel przez komorke? Szczerze mowiac to jest dla mnie
                  > najwazniejsze. Moge nawet
                  > odpuscic bezprowizyjne bankomaty.

Jest wiele takich banków np konto CitiGold w banku Citi.
                  Przy depozycie min 200.000 (także w papierach wartościowych), masz za darmo
                  absolutnie wszystko, łącznie z kartami, wypłatami na całym świecie, kurierami z
                  gotówką, obsługą przez internet, telefon i osobiście za darmo.
                  • pyorunochron Re: mBank jest beznadziejny!!! 05.12.07, 22:23
                    jan-w napisał:

> Jest wiele takich banków np konto CitiGold w banku Citi.
                    > Przy depozycie min 200.000 (także w papierach wartościowych), masz za darmo
                    > absolutnie wszystko, łącznie z kartami, wypłatami na całym świecie, kurierami z
                    > gotówką, obsługą przez internet, telefon i osobiście za darmo.

No dobrze, ale po co mi wszystko? Ja nie potrzebuje WSZYSTKIEGO, tylko tego, co
                    napisalem w glownym watku. Gotowka jest mi w ogole niepotrzebna, kto w
                    dzisiejszych czasach posluguje sie gotowka??? Obsluga przez internet - ok, ale
                    czy maja dostep do konta z haslem przesylanym przez komorke? Osobiscie zreszta
                    balbym sie trzymac 200 tys. zlotych w Citibanku, sa bezpieczniejsze banki.
    • dokto Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 13.11.07, 14:33
      A co robisz jak Ci padnie bateria w komórce albo co gorsza stracisz
      fona?
      • michust Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 13.11.07, 21:00
        a co robisz jak jestes po za zasiegiem swojego operatora komorkowego w irlandii normalna rzecz :)
        • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 15.11.07, 19:17
          michust napisał:

> a co robisz jak jestes po za zasiegiem swojego operatora
          komorkowego w irlandii
          > normalna rzecz :)

nigdy nie jestem poza zasiegiem swojego operatora
      • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 15.11.07, 19:17
        dokto napisał:

> A co robisz jak Ci padnie bateria w komórce albo co gorsza
        stracisz
        > fona?

System umozliwia podanie dwoch numerow tel. kom. Jeden numer jest
        ustawiony jako glowny, drugi jako dodatkowy. Przy logowaniu
        domyslnie ustawiona jest opcja 'wyslij haslo na nr podstawowy', ale
        mozesz wybrac 'nr dodatkowy'. Ja mam dwie komorki, jedna zagraniczna
        i jedna polska. Kiedys mi sie zdarzylo zreszta miec przy sobie tylko
        te druga, i bez problemu haslo przyszlo na nia.
    • krzysztofsf Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 13.11.07, 14:50
      BPH - a raczej obecnie male BPH

Mozesz wybrac opcje klucza elektronicznego (certyfikatu) lub hasel sms.

klucz/hasla konieczne w celu zatwierdcenia kazdej transakcji

Mozesz rowniz stworzyc kilka kluczy, stosowac naprzemiennie lub kasowac stare.

logowanie do systemu poprzez urzytkownika i haslo maskowane - wpisujesz czesc znakow hasla o ktore pytany jestes w sposob losowy.

Konto jest drogie.
      • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 15.11.07, 19:20
        krzysztofsf napisał:

> BPH - a raczej obecnie male BPH
        >
        > Mozesz wybrac opcje klucza elektronicznego (certyfikatu) lub hasel
        sms.
        >
        > klucz/hasla konieczne w celu zatwierdcenia kazdej transakcji
        >
        > Mozesz rowniz stworzyc kilka kluczy, stosowac naprzemiennie lub
        kasowac stare.
        >
        > logowanie do systemu poprzez urzytkownika i haslo maskowane -
        wpisujesz czesc z
        > nakow hasla o ktore pytany jestes w sposob losowy.
        >
        > Konto jest drogie.

Super, sprawdze to. Wole drogie konto, ale zeby zawsze dzialalo, niz
        tanie, w ktorym nagle i niespodziewanie wysiadzie mi token, bo mu
        sie skonczy data waznosci. Wiem, ze powinienem pamietac, ze token
        jak dzem ma swoja date waznosci, ale nie chce musiec pamietac o
        takich pie..ch.
    • pyorunochron Toyota Bank - amatorszczyzna 20.11.07, 23:32
      Na stronie internetowej nie podaja nawet cennika korzystania z karty ani sieci
      bezplatnych bankomatow. Ktos wie? A korzystanie przez internet - token i zdrapki
      czy cos normalniejszego?
      • pyorunochron Toyota Bank - ich oferta 20.11.07, 23:56
        pyorunochron napisał:

Niestety token... - czyli zawsze go trzeba miec przy sobie i w kazdej chwili
        moze wysiasc... Ogromny minus...
        Natomiast duzym plusem konta jest bezpłatne prowadzenie + token + wszystkie
        przelewy oraz wszystkie bankomaty w całej Polsce bez opłat.

Jakby tylko zmienili ten dostep do konta na nowoczesniejszy (tzn. z haslami
        przez komorke) to byloby to konto bardzo dobre, a tak jest ono tylko DOBRE.
        • krzysztofsf Re: Toyota Bank - ich oferta 23.11.07, 08:22
          pyorunochron napisał:

> pyorunochron napisał:
          >
          > Niestety token... - czyli zawsze go trzeba miec przy sobie i w kazdej chwili
          > moze wysiasc... Ogromny minus...

Podobno w formie breloczka do kluczy - wygodnie nosic.

Natomiast w przypadku banku wirtualnego faktycznie moze byc problem w przypadku awarii i oczekiwania na nowy. Nie wiem, czy jest zastepcza mozliwosc dyspozycji telefonicznych.

> Natomiast duzym plusem konta jest bezpłatne prowadzenie + token + wszystkie
          > przelewy oraz wszystkie bankomaty w całej Polsce bez opłat.

Tylko 3 razy w miesiacu wyplata z bankomatu. Potem brak jakichkolwiek bezprowizyjnych. Dlaczego nie podpisza umowy np. z BZWBK na bezplatne wyplaty?
          Brak mozliwosci bezplatnego zasilenia gotowka - jesli nie masz mozliwosci wplaty na innne swoje konto w jakims marmurku, ponosisz wysokie koszty przelewu przy zasilaniu gotowka.

> Jakby tylko zmienili ten dostep do konta na nowoczesniejszy (tzn. z haslami
          > przez komorke) to byloby to konto bardzo dobre, a tak jest ono tylko DOBRE.

Podobno nieciekawa infolinia - poczytaj na grupie, poguglaj.
          • pyorunochron Re: Toyota Bank - ich oferta 04.12.07, 23:54
            krzysztofsf napisał:

> Podobno w formie breloczka do kluczy - wygodnie nosic.

Ale jednak trzeba go miec przy sobie. No i token zawsze moze wysiasc.

> Tylko 3 razy w miesiacu wyplata z bankomatu. Potem brak jakichkolwiek bezprowiz
            > yjnych. Dlaczego nie podpisza umowy np. z BZWBK na bezplatne wyplaty?
            > Brak mozliwosci bezplatnego zasilenia gotowka - jesli nie masz mozliwosci wplat
            > y na innne swoje konto w jakims marmurku, ponosisz wysokie koszty przelewu przy
            > zasilaniu gotowka.

Tak, nie doczytalem, to sa oczywiscie powazne minusy.

> Podobno nieciekawa infolinia - poczytaj na grupie, poguglaj.

Na jakiej grupie?
            • krzysztofsf Re: Toyota Bank - ich oferta 05.12.07, 00:15
              > Na jakiej grupie?

groups.google.com/group/pl.biznes.banki/topics?hl=pl
              • pyorunochron Re: Toyota Bank - ich oferta 05.12.07, 22:31
                krzysztofsf napisał:

> > Na jakiej grupie?
                >
                > groups.google.com/group/pl.biznes.banki/topics?hl=pl

dzieki
                ta grupa dyskusyjna nie rozni sie wlasciwie od tego forum tu
    • qarolinqa nie istnieje taki bank 23.11.07, 02:33
    • Gość: dziubdzius Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne IP: *.aster.pl 04.12.07, 12:47
      kurcze pytasz sie o konto a potem przegladasz oferty banku i sam/sama sobie
      odpowiadasz;) nikt tobie dobrze nie doradzi, bo konto juz z samej nazwy jest
      "osobiste", wiec poczytaj dokladnie oferty bankow i dokonaj decyzji, tych ofert
      nie jest 50 czy 100 tylko kilkanascie, wiec chyba dasz rade
      • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 05.12.07, 00:15
        Gość portalu: dziubdzius napisał(a):

> kurcze pytasz sie o konto a potem przegladasz oferty banku i sam/sama sobie
        > odpowiadasz;) nikt tobie dobrze nie doradzi, bo konto juz z samej nazwy jest
        > "osobiste", wiec poczytaj dokladnie oferty bankow i dokonaj decyzji, tych ofert
        > nie jest 50 czy 100 tylko kilkanascie, wiec chyba dasz rade

A tam, gadanie. Szukam po prostu. Moze ktos poszukiwal podobnego konta i moze
        cos zasugerowac? Do tej pory nie znalazlem nic ciekawego, moze ew. multibank lub
        bph.
        • Gość: pracownik bgz Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne IP: *.piotrkow.net.pl 05.12.07, 22:07
          zobacz www.bgz.pl - konto internetowe. pomimo tego, że wypowiedź moja jest
          raczej subiektywna to warto się tą ofertą zainteresować. Szukam alternatywy dla
          tego konta i jeszcze nie znalazłem. Może ktoś podpowie!
          • krzysztofsf Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 05.12.07, 22:28
            Gość portalu: pracownik bgz napisał(a):

> zobacz www.bgz.pl - konto internetowe. pomimo tego, że wypowiedź moja jest
            > raczej subiektywna to warto się tą ofertą zainteresować. Szukam alternatywy dla
            > tego konta i jeszcze nie znalazłem. Może ktoś podpowie!

Czy mozna korzystac z planu internetowego bez tokena (jak?)
            Co ile wymienia sie token i czy jest to bezplatne - tj kaucja 50 zl za token jest jednorazowa, czy ponawialna co roku albo przy wymianie tokena (jak czestej)?

Czy karta debetowa jest wydawana za darmo i czy korzystanie z niej jest obciazone jakimis stalymi oplatami, ubezpieczeniami itp? (nie znalazlem w toip o karcie debetowej d planu imternetowego)
          • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 05.12.07, 23:06
            Gość portalu: pracownik bgz napisał(a):

> zobacz www.bgz.pl - konto internetowe. pomimo tego, że wypowiedź moja jest
            > raczej subiektywna to warto się tą ofertą zainteresować. Szukam alternatywy dla
            > tego konta i jeszcze nie znalazłem. Może ktoś podpowie!

ale czy jest dostep do konta bez tokena tylko z haslami na komorke?
            • jan-w Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 05.12.07, 23:23
              Obawiam się że żaden bank, nie zapewni ci opieki jakiej potrzebujesz.
              I nikt na tym, ani na innym bankowym forum, nie będzie w stanie ci pomóc.
              Rozejrzyj się za odpowiednim specjalistą.
              • pyorunochron Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 19.12.07, 14:20
                jan-w napisał:

> Obawiam się że żaden bank, nie zapewni ci opieki jakiej potrzebujesz.
                > I nikt na tym, ani na innym bankowym forum, nie będzie w stanie ci pomóc.
                > Rozejrzyj się za odpowiednim specjalistą.

chodzi ci o psychiatre? :)
    • jacek1400 Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 20.12.07, 18:25
      Z tego zapewne sobie wybierzesz darmowe i bezpieczne konto:
      www.czytamy.yoyo.pl/index.php?id=4a
      • Gość: vvv Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 19:26
        Patrz Pan, w mbanku umieją mnożyć przez 10.
    • duuuz Re: wygodny i bezp. dostep do konta przez interne 21.12.07, 21:14
      millenium
      masz nazwe uzytkownika, swoje haslo i zawsze musisz podac dwie cyfry
      np, z dowodu wybrane losowo przez bank

albo po prostu konto w mbanku
      wchodzisz wpisujac login i haslo, ale zeby wykonac operacje musisz
      miec komorke lub wlasnie zdrapki (komorka oczywiscie jest
      wygodniejsza)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka