Dodaj do ulubionych

Cetelem Bank to złodzieje!!!!!

• Gość: Aga Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 85.128.102.* 16.07.08, 19:30
      Masz szczęście że się dodzwoniłaś ja od tygodnia próbuję i nic
      • Gość: LechW Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.sta.vectranet.pl 17.07.08, 10:37
        a ja miałem ofertę pośredniczenia dla nich w zawarciu umów
        kredytowych haha :D
        15 procent procent od ponoszonych przez klienta kosztów dla banku :D
        bierzecie 1000, spłacacie 2200, ja od 1200 róznicy biorę 180
        złotych :D
        fajnie co :P?
        • Gość: LechW Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.sta.vectranet.pl 17.07.08, 10:44
          a zrobiłoby się na tym kasę, bo tysiącami i milionami bierzecie
          kredyty:P a monitować o spłatę muszą windykatorzy a nie
          przedstawiciele :)
          a u kredytobiorców to jest tak: 4 zadowolonych, 10 niezadowolonych,
          2 klnie i ubliża innym za swoje błedy, 2 kolejnych wierzy reklamom,
          a 2/3 z tej grupy nie czyta umowy, podpisuje i nie wie jak
          odstąpić :)
          jak zawrzecie umowę na przykład u mnie macie 10 dni od momentu jej
          zawarcia na odstąpienie bez skutków i kosztów :) bo zawieracie ją
          poza Cetelem :)
          a jakbym w formularzu umowy nie miał klauzuli o 10 dniach to macie
          10 dni od momentu gdy uprawdopodobnicie dowiedzenie się o 10-dniowym
          okresie :P:)
          pytania i informacje proszę na mail kaczor1984a@o2.pl :)
          P.S. PKO BP i Deutsche Bank są tańsze do rat i linii kredytowych :)
      • Gość: magda Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.08, 01:08
        troche cierpliwości i sie dodzwonisz, myslisz,ze jestes jedyna klientka banku? śmieszne.najlepiej to moze jakby sami do ciebie zadzwonili
    • Gość: gośc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 13:06
      hihihi
      ja wziolem kredyt 5 tys na 3 lata po roku splacilem calosc ciekawe
      kto zgadnie ile zaplacilem za calos 4800:(a placilem przez
      dokladnie 13 miesioce po 250zl jestem ciekaw gdzie te pieniodze
      szly chyba na ich same prowizje z karto mialem tak samo wziolem
      3tys placilem przez 13 miesioce po 200zl splacilem tylko 2700 juz
      teraz wiem dlaczego mnie namawiali ze jak wezme wiecej to obnizy mi
      procent najdrozszy bank jaki moze byc
      • Gość: co za bank ;) Re: Cetelem Bank to nie złodzieje!!!!! IP: *.aster.pl 28.08.08, 13:14
        Jak czytam takich ludzi jak ty to mi cię szkoda! Umowę Się Czyta!, a raty się
        nie zmieniają, więc można sobie obliczyć ile się spłaci. Oprocentowanie może być
        wyższe (ale nie musi) a wszystko przez to że Cetelem to bank wyższego ryzyka,
        osoby które nie dostaną kredytu w innym banku tu mają szansę, im więcej osób nie
        spłaca tym bank bardziej traci i tym wyrażone jest oprocentowanie.
    • Gość: Oszuści z cetelem Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:06

Pracują w nim chłoptasie po podstawówkach, którzy z finansami zetknęli się
      tylko wtedy, gdy kupowali jabola w nocnym, mają problemy z wysławianiem się i
      budowaniem poprawnych zdań - żenada, wstyd i kompromitacja, a cetelem nie ma
      wstydu i sie jeszcze w Internecie lansuje na fajną firmę. Hehe współczuję
      wszystkim, którzy mają z nimi do czynienia...
      • Gość: szkoda gadać Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 212.87.241.* 22.07.08, 20:22
        chciałem zrezygnować z karty aura cetelem. Ponieważ przeważnbei wracam późno do domu nie ma szans na dzwonienie do nich bo pracują do 19.00 . W trakcie pracy raz zadzwoniłem do nich i dowiedziałem się że trzeba jakieś pismo wysłać o rezygnacji z karty.. Nic więcej nie powiedziała łaskawa pani. W internecie mają wszystko ; jak wziąść kredyt, dlaczego się opłaca, jak aktywować kartę, ale poza tym żadnych informacji jak z niej zrezygnować.. Szkoda że tak postępują.. Postanowiłem spłacić cały kredyt który u nich miałem i już więcej nie skorzystam z ich oferty..
      • Gość: magda Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.08, 01:11
        żenująca jest Twoja wypowiedz, sam nie wierzysz w to co piszesz.
        • Gość: magda Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.08, 01:15
          zapewne najlepiej jakby banki umieszczaly informacje o kredytach i od razu jak z nich zrezygnowac po 10 minutach.ludzie zastanówcie sie co piszecie,albo kredyty dawali za darmo-to nie instytucja charytatywna!
          • ysssa Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 28.07.08, 13:36
            a ja mam dobre doświadczenia z cetelemem, brałam kilka kredytów ratalnych,
            wszystkie spłaciłam w terminie, do tego KK. Nie miałam żadnych problemów, na
            infolinię zawsze się dodzwoniłam. Płaciłam w terminie raty co do grosika.
            p.s. także w innych bankach nie miałam żandych problemów. Wydaje mi się , że jak
            ktoś spłaca kredyty terminowo to nie powinien mieć żadnych kłopotów :)
            • Gość: zxz Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 28.07.08, 15:03
              potwierdzam ponizsze ja tez mam w kilku banka kredyty jak rowniez
              splacam raty i z wszystkich jestem zadowolona ,ale rowniesz wszystko
              place na bieząco wiec i sama sobie nie stwarzam problemow
              • Gość: gosc super gosc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 11:16
                To jeszcze tylko sprawdź w BIKU - bona pewni tam widniejesz za jakies 38 groszy
      • Gość: złotki Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.icpnet.pl 02.09.08, 22:42
        ha a Twoja wypowiedz jest warta nagrody Nobla ... a przynajmniej nagroda
        pulitzera... zadzwoń do mnie i pogadamy sobie w dziale windykacji !!! Juz takich
        chłoptasiów jak Ty ustawiamy do odpowiedniego poziomu czyli jak dobrze idzie do
        zerowego...
    • Gość: tereska Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 16:37
      To prawda, od 3 miesięcy nie mogę uwolnić się od tej dziwnej instytucji, wziełam
      towar na kredyt, a za kilka dni zapłaciłam gotówką za ten towar a to coś od 3
      miesięcy mnie staraszy,że mam jakieś długi.nie wiem co mam robić bo żadne formy
      kontaktu nie skutkują
      • Gość: co za bank ;) Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.aster.pl 28.08.08, 12:57
        Na podstawie tego co napisałaś, to nic nie można zrozumieć :) Najlepiej zadzwoń
        do Działu Obsługi Klienta albo dokładniej opisz sytuację
        • Gość: bolo Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 14:22
          Brak kultury Pań z dzialu windykacji jedno co potrafią to straszyć.
          Ten bank powinni zamknąc a ludzi z windykacji zwolnić
          dyscyplinarnie . Zero zrozumienia dla klienta - to klient płaci za
          swoje grzechy a oni powinni go zrozumieć - ale nie CETELEM dla mnie
          porostu chamska obsluga
    • Gość: max Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 13:43
      "Windykatorzy" w tej firmie są chamscy, dzwonią nawet do upadłego w
      niedzielę i robią klientowi "pranie mózgu", czepiają się słów, nie
      dadzą nic powiedzieć...
      Wiem, bo ktoś z mojej rodziny ma ten problem - choroba była pochodną
      sepsy /zakażenie organizmu przez paciorkowca/ i na kilka miesięcy
      wyłączyła tę osobę z czynnej pracy.Kredyt był ubezpieczony, ale nikt
      w tej firmie nie chce rozmawiać, bo zbrakło "papierka" który by
      ubezpieczyciel uznał, więc dzwonią i robią pranie mózgu wmawiając,
      ze żadnej choroby nie było.

DNO nie bank.
      • Gość: Ja Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 21:54
        Drogi, panie po pierwsze my Windykatorzy Banku Cetelem, nie
        pracujemy w niedziele, tylko w tygodniu od 9 do 17, więc ogarnij się
        • Gość: pro Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.08.08, 10:24
          A ile podstawy netto zarabia taki windykator? Opłaca się powalczyć
          ze stresem?
        • Gość: Kuba Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 80.50.236.* 17.04.09, 15:51

Panie Ja ile panu płaci ten niby bank za siedzenie na forum
      • Gość: iwett74 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 14:29
        fakt Hamówa w windykacji ..pani mi powiedziala czy ja mam cos z
        głowa ...zapomnialam rachunku zapłacić ..
    • Gość: Motylek85 ten bank to jest koszmar ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:58
      Witam,
      Ja też mogę powiedzieć że nie warto współpracowac z takim bankiem, a
      karty kredytowe ktróre wam nie są potrzebne zamykać. Ja mam problem
      z zamknięciem kary. Chcę uruchomić inny kredyt w którym muszę mieć
      pozamykane kary kredytowe, dzwoniłam do Cetelem powiedzieli mi że
      niema problemu proszę pismo, przesłałam list doszedł do Banku w 2
      dni, oni mają czas na rozpatrzenie sprawy niby 14 dni dobrze więc
      czekałam minął miesiąc do dziś niemam tego pisma a oni twierdzą że
      posłali chyba gąłębiem ponieważ piorytet idzie 1 dzień. CIEKAWE KTO
      MI ZAPŁACI ZA RZECZOZNAWCĘ JEŻELI NIE DOSTANĘ TEGO KREDYTU TYLKO
      PRZEZ TAKI DURNY BANK JAKIM JEST CETELEM. UWAŻAJCIE!!!!
      • Gość: co za bank ;) Re: ten bank to nie jest koszmar ..... IP: *.aster.pl 28.08.08, 12:52
        Trudno żebyś otrzymała pismo w ciągu 15 minut, nie można zamknąć karty od tak sobie, do tego wszystkiego są przepisy i nie tylko w Cetelemie. Tutaj wymagane jest pismo z informacją na ten temat z podpisem, dalej po rozpatrzeniu jego (na to się najdłużej czeka, ponieważ listy są rozpatrywane według kolejności zgłoszeń) karta jest zamykana a drogą pocztową jest wysyłane AUTOMATYCZNIE pismo do klienta o anulowaniu jej. Ewentualnie można udać się na ul. Kijowską w Warszawie do Cetelemu, tam takie pismo wydawane jest od ręki.
    • chmureeczka Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 20.08.08, 22:50
      Z przerażeniem stwierdzam,że czeka mnie niezła batalia z tym bankiem. I tak
      naprawdę nie wiem, co z tym zrobić. W zeszłym roku kupiłam coś w tym banku na
      raty.Zgodnie z umową mogłam ten kredyt spłacić bez odsetek w ciągu 6 miesięcy.
      Taki miałam zamiar i co miesiąc przelewałam do tego banku kwotę raty. Przez
      pomyłkę przelałam trzy raty na inne konto- kredytu, który zaciągnęłam wcześniej.
      Na tym koncie zrobiła się nadpłata, a na właściwym niedopłata. Po półroku bank,
      upomniał się o jakąś ratę. Już wykonałam trzy telefony, poszło pismo
      wyjaśniające i nadal nic. Pomijam, że bank przez 8 miesięcy obracał moimi
      pieniędzmi i w ogóle o tym nie poinformował.I co teraz z tym zrobić? Spłacać
      raty , które nagle mam na nowo, czy czekać na odpowiednie wyprostowanie sprawy?
      A jak mi przyślą komornika?
      • Gość: fabija Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.crowley.pl 21.08.08, 12:53
        www.bph.pl/res/docs/det/bank_arbitraz_konsumencki.pdf
        www.money.pl/banki/poradniki/artykul/zanim;pozwiesz;bank;do;sadu,61,0,184637.html

polecam, ja sama mam problem z tym bankiem- 05-08-08 odebrali pismo
        reklamacyjne maja 30 dni jak nie dostanę odpowiedzi to ide z tym do
        UOKiK i arbitrażu bankowego, wam też polecam, może zaczną myśleć a
        nie słać na ślepo wysyłkę z komputera bez pieczatek imion, nazwisk i
        podpisów
        pozdrawiam
      • Gość: do: chmureczka Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.telpol.net.pl 24.08.08, 20:55
        jesli kredyt byl splacony w calosci w 6 mcy, na pewno zostaną umorzone te odsetki.
        • Gość: bodziob Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.089.c78.petrotel.pl 27.08.08, 17:32
          słyszeliście o pająku który biega za muchą by ją wpierdzielić
          po prostu robią pajęczynę ( drobnym drukiem obszerną na kilkanaście stron ) i
          czekają .......... Czy musze przejdzie przez głowę myśl
          o poznaniu budowy tego w co się złapała -
          • Gość: Pomoc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.telpol.net.pl 28.08.08, 08:27
            Na kilkanaście stron? he he. Chyba banki Ci się pomyliły.
            Ps. Dlaczego niespłacanie kredytów zawsze zwalacie na drobne druczki w umowie?
            To nie jest powód, żeby kredytu nie spłacać. Wam się tego po prostu nie chce
            czytać i macie pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie.
          • Gość: Pomoc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.telpol.net.pl 28.08.08, 09:41
            Na kilkanaście stron? he he. Chyba banki Ci się pomyliły.
            Ps. Dlaczego niespłacanie kredytów zawsze zwalacie na drobne druczki w umowie?
            To nie jest powód, żeby kredytu nie spłacać. Wam się tego po prostu nie chce
            czytać i macie pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie.
      • Gość: co za bank ;) Re: Cetelem Bank to nie złodzieje!!! IP: *.aster.pl 28.08.08, 12:26
        Jeśli pieniądze były wpłacone w kwocie która zamyka kredyt na konto Cetelemu nie należy się zbytnio martwić :) tylko faktycznie to troszkę czasu zajmie, odsetki zostaną anulowane a pieniądze przeksięgowane po rozpatrzeniu wniosku, który trzeba przesłać listownie, faksem lub mailem. Ten bank jedyny problem jaki ma to ilość korespondencji i czas w jakim musi wykonać pracę, dlatego to się czasami przedłuża. We wniosku powinny znajdować się dane klienta, nr konta na jaki przelano, nr konta na który mają być przeksięgowane, krótka informacja że zaszła pomyłka przy przelaniu pieniędzy i bardzo ważne czytelny PODPIS (przy mailu musi być zeskanowany). Jeśli pieniądze znajdują się na rachunku do innego kredytu taka procedura trwa do momentu w którym pismo jest rozpatrzone.
    • Gość: Fiona 50 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:55
      Popieram, aczkolwiek moj problem jest ciut innej natury. Otoz w listopadzie dnia
      27. 2005 roku kupilam sobie piecyk do podgrzewania potraw za kwote 229.00 w
      systemie ratalnym na 5 rat. Wplacilam pierwsza rate w kwocie 46.90 w dniu
      05,stycznia 2006 roku.Nastepnie zadzwonilam do Cetelem Banku z zapytaniem o
      pozostala kwote i uzyskalam informacje,ze zostalo do wplacenia 147.70 i 17
      stycznia tylez wplacilam. Okazalo sie po poltora roku, ze zostala pominieta
      jedna rata. Sprawa wyszla przy okazji checi wziecia kredytu mieszkaniowego.Bank
      sie nie upominal, bo jak oznajmila mi pracownica infolinii " byla to za mala
      kwota" Ta kwota byla wystarczajaca aby trafic do BIK-u.Kwota jako brakujaca
      zostala splacona i wg obietnic Banku z 30.10. 2007 i po wizycie osobistej W
      Banku zostalam slawiona pisemkiem wystawionym przez Dzial Obslugi Klienta i jego
      pracownice p. Agnieszke Krojec, ze Bank zobowiazuje sie do zalatwienia sprawy w
      BIK-u, ktora do dnia dzisiejszego nie jest zalatwiona. Dalej figuruje na liscie
      nierzetelnych klientow Banku, ale tenze Bank zalewa moja skrzynke propozycjami
      udzielenia kredytu, oraz wysyla oferty na adres domowy, To jest SZCZYT
      IGNORANCJI dla klienta.
      • Gość: Pomoc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.telpol.net.pl 28.08.08, 08:17
        Ludzie, skończcie z tym trafianiem do BIK-u! Po raz kolejny piszę tu, że do
        BIK-u nie trafia się bo się kredytu nie spłaca. To jest Biuro Informacji
        Kredytowej, jest tam każdy, kto wziął kredyt. Czy spłaca go czy nie.
        • krzysztofsf Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 28.08.08, 08:24
          Gość portalu: Pomoc napisał(a):

> Ludzie, skończcie z tym trafianiem do BIK-u! Po raz kolejny piszę tu, że do
          > BIK-u nie trafia się bo się kredytu nie spłaca. To jest Biuro Informacji
          > Kredytowej, jest tam każdy, kto wziął kredyt. Czy spłaca go czy nie.

Nie kazdy.
          Sa banki, ktore tylko czytaja w BIK a umieszczaja tam tylko zle splacane kredyty.
          • Gość: Pomoc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.telpol.net.pl 28.08.08, 08:35
            Które banki?

Dla zainteresowanych:
            www.bik.pl/
            www.bik.pl/bik/poradnik/faq/jakie_informacje_znajduja_sie_w_bazie.htm
            www.bik.pl/bik/poradnik/faq/dlaczego_dane_klienta_pojawiaja_sie_w_bik_w_przypadku_terminowych_splat_kredytu.htm
            • krzysztofsf Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 28.08.08, 10:01
              Gość portalu: Pomoc napisał(a):

> Które banki?

Wszystkie w ktorych umowie nie ma OBOWIAZKU podpisania punktu, ze zgadzamy sei na umieszczenie naszych danych w BIK.

Wtedy kieruja tylko tak jak pisalem powyzej.

Z praktyki Polbank, KK Citi.
              • Gość: bodziob [...] IP: *.089.c78.petrotel.pl 07.09.08, 14:13
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: .. Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 22:11
                  NAJSZERSZYM łukiem omijać ten bank!!
      • Gość: gość1 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.cetelem.pl 26.09.08, 13:12
        Informuję, że informacje w BIK-u sa tylko aktualizowane, a nie kasowane. Tak
        więc wszelkie informacje odnośnie kredytów i kart są w BIK-u, ich spłacania,
        jakie były problemy itd.
    • ramo83 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 17.09.08, 10:00
      Witam

Jestem młodym sympatycznym mężczyzną i zbieram pieniążki na budowę mojego
      wymarzonego domu,każda nawet najmniejsza pomoc będę bardzo wdzięczny do końca życia.

ramo83@wp.pl
    • Gość: aa Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 18.09.08, 17:37
      Ja co prawda mam kartę kredytową Cetelem. Co do karty jak na razie nie mam zastrzeżeń. Miałam jednak ogromne pretensje do nich co do promocji oferowanych do karty. Jestem z natury pedantyczna i wszystko czytam dokładnie. Obiecują dużo ale później nie licz, że cokolwiek dostaniesz. Panie na infolinii są niekompetentne i kłamią. Mogłabym dużo pisać ale po co? Krótko: ODRADZAM TEN BANK! Ja muszę na razie korzystać z usług ich karty, bo to moja jedyna karta, którą mogę płacić przez internet.... ale jak tylko znajdę lepszy bank to odeślę im kartę Hiper C - rakietą!!!!
    • Gość: SONIA Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.karolin.pl 30.09.08, 16:29
      jezeli brales kredyt w GM MONEY I SPŁACILES GO INNYM KREDYTEM TO money MA TAKIE
      ZASADY ZE DO NICH TRZEBA PISAC PISMO O ZAMKNIECIE KONTA A TY TEGO KOLEGO NIE
      ZROBILES JA MIALAM TAM I SPLACALAM INNYM KREDYTEM I DLATEGO WIEM CO TRZEBA
      ZROBIC TO TY NIE DOPILNOWALES TEJ SPRAWY A NIE BANK
      SONIA
      • Gość: marta kredyt w cetelem IP: *.subscribers.sferia.net 06.10.08, 12:16
        Witam,
        mam pytanie odnośnie kredytu z banku cetelem
        zakupiłam u nich rok temu kilka rzeczy na raty.przysłali mi kartę
        którą aktywowałam.Raty wszystkie opłaciłam i ostatnio w liście
        przyszedł mi formularz umozliwiający zaciągnięcie u nich
        kredytu.Chciałabym z niego skorzystać.
        Biorąc u nich na raty nie zostawiałam zaświadczenia a skorzystalam z
        uproszczonej procedury na oświadczenie.Obcnie nie pracuję już tam
        gdzie wtedy i w związku z tym mam pytanie.Czy dając mi kredyt oni
        będą to sprawdzać?tzn kontaktować się z poprzednim pracodawcą?na
        formularzu nie było pytania o miejsce zatrudnienia obecnego...
        z góry dzieki za odpowiedź
        • Gość: Pomoc Re: kredyt w cetelem IP: *.telpol.net.pl 08.10.08, 15:50
          Musisz pracować min 3 m-ce w tej nowej pracy. Musisz podać dane nowego
          pracodawcy. W banku sobie to zaktualizują.
        • Gość: marta Re: kredyt w cetelem IP: *.subscribers.sferia.net 09.10.08, 12:55
          no wlasnie ale oni nigdzie o to nie pytaja...przyslali tylko
          uproszczony formularz,pewnie dlatego ze mam u nich karte i spłaciłam
          raty...
          • Gość: max Re: kredyt w cetelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 17:17
            Wszystkiego zapewno się dowiesz, jak podpiszesz już cyrograf :)
            Proponuję poczytać:
            gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29508,5751496,Dwugroszowa_pulapka_Cetelem_Banku.html

powodzenia
        • Gość: Pomoc do Marty IP: *.telpol.net.pl 09.10.08, 22:19
          myślę, że jak przyjdziesz do punktu kredytowego, to będziesz musiała podać dane
          na miejscu.
    • Gość: petent Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.30.rev.vline.pl 26.10.08, 23:20
      banki sa dobrze przygotowane i nastawione na sytuacje "łapiemy
      barana i go golimy" gorzej, jak baran zaczyna byc dziki, wsciekły, i
      nie daje sie do konca ogolic... takie sytuacje sa przewidziane tylko
      z grubsza, wiec - tak jak i ja - p[etenci szybko sie irytuja,
      wqrwiaja itd.
    • to-m6 Cetelem gorszy od prowidenta 03.11.08, 12:40
      Witam mam w cetelem kredyt 10 000zł do oddania ma 17000zł a kredyt
      mam na 48 rat to jest istny debilizm w innych bankach typu PKO 12
      000zł na 48 rat to jest do oddania 14 000\15000 ale nie 17000 z
      kartami kredytowymi też radze uwarzać są takie koszty odsetek mam na
      karcie 3000zł wykorzystałem cały limit spłacam po 150 zł miesiecznie
      i nic na niej nie przybywa wciąz płace 60
      odsetek+22ubezpieczenie+30za limit+za wysłanie bilingu i cały czas
      łączna kwota odsetek to 130zł lepsze ofert ma juz prowident
      • Gość: provident Re: Cetelem gorszy od prowidenta IP: *.telpol.net.pl 03.11.08, 13:40
        Trzeba było iść do Providenta...
      • Gość: gość1 Re: Cetelem gorszy od prowidenta IP: *.centertel.pl 09.11.08, 00:03
        Jak się podpisuje umowę kredytową to chyba się wie co się podpisuje i łatwo
        sobie policzyć wysokość raty pomnożyć przez ilość rat i wychodzi ile trzeba
        będzie całkowity koszt kredytu
        Dziwię się po co takie komentarze - jeśli np. PKO miało lepszą ofertę trzeba
        było z niej skorzystać nikt nie zmuszał do skorzystania z oferty Cetelem BANK
        Więc jak już coś się piszę to proszę to przemyśleć anie wypisywać takie rzeczy
        P.S. w każdej chwili można kredyt spłacić przed terminem
      • Gość: abc Re: Cetelem gorszy od prowidenta IP: *.chello.pl 13.12.08, 22:38
        Dlaczego nie czytałeś umowy zanim ją podpisałeś? nie musiałeś sie
        zgadzac na ubezpieczenie ani na karte. Ludzie jak zaczniecie czytac
        umowy to skonczą sie te glupie dyskusje na temat banków, poniewaz to
        tak naprawde to wasza wina, sami sobie sprawiacie problemy nie
        czytając dokładnie umow, a później ze swojej głupoty zwalacie wine
        na banki
    • Gość: realistka Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 212.182.35.* 05.11.08, 15:02
      Zgadzam się z opinią Krzysztofa, zamiast się wykłócać lepiej abyś uzgodniła z Bankiem by potaktowali tę nadpłatę jak kolejną ratę!!!
    • Gość: Adam Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.am.wroc.pl 19.11.08, 11:46
      Hmmm dwa towary na raty u nich wziąłem, jedną spłaciłem drugą jestem w połowie, ale nie o tym tu:) Mam tą ich kartę spłacam sobie spokojnie i tu nagle szok dzwoni jakiś facet??? Ani dzień dobry ani pocałuj mnie w d....cham i prostak. Coś tam burknął że jakaś zaległość jest na karcie 205 zł, mówię człowiekowi kulturalnie że nie wiem o co kaman zbytnio ( 3 dni wcześniej wpłaciłem 500 ) , a ten z ryjem na mnie. To go proszę żeby się przedstawił, on mi na to że nie musi się dłużnikowi przedstawiać???? Szok 1 kredyt spłacony 2 w trakcie ( regularne wpłaty ) a ten zaczyna się drzeć ( ton konwersacji tego pana tragiczny )i od dłużników mnie jedzie. Z tego co mamrotał to do wczoraj do 15 ponoć miałem spłacić te 205 zł ???? Skończyłem rozmawiać z tym panem i odłożyłem słuchawkę gdyż chamstwa nie lubię, aha a jak go poprosiłem o tel do przełożonego to powiedział ,że on sam jest swoim przełożonym i tłumaczyć się nikomu nie musi???? Więc niby wszystko spłacam, a pan z działu windykacji twierdzi że 205 zł zaległości mam za kartę na którą 3 dni temu przelałem 500 zł ( 395 było do spłaty na druku od nich )reasumując nic nie rozumiem:) A tego pana pozdrawiam i nich się nauczy z klientami rozmawiać
    • Gość: goha Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 89.195.67.* 20.11.08, 13:45
      zgadzam sie ! w Polsce mamy gąszcze przepisow pozwalajacych
      bankierom na traktowanie klientow jak smieci ! ludzie pracujacy w
      zagranicznych bankach za kase sprzedaja swoich rokadow!
      usprawiedliwiaja sie ze nie czyta sie umow, tak jakby oni czytali,
      celowo wrowadza sie czlowieka w blad - mam nadz. ze kiedys kosa
      trafi na kamien ...
    • Gość: habit Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.sie.vectranet.pl 01.12.08, 16:29
      miałem brać sprzęt na raty w Cetelem ale po waszych opiniach odechciało mi sie
      na współprace z tym bankiem............DZIĘKI ZA OSTRZEŻENIE.........:]
    • Gość: max Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:05
      Na sronie UOKiK jest "rejestr klauzul niedozwolonych" - min.jedną z
      nich jest "opłata za monit" za 15 zł...jesli bank naliczał odsetki
      karne, czy kary za spóznienie we wpłatach, nie może po raz kolejny
      pobierać za to samo opłat.
      Pora się im /i nie tylko/ dobrać do futra, i nie płacić zawyzonych
      opłat.
      pozdr
      • Gość: GOSC Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 18:16
        Witam, mam pytanie- czy powinnam dostac jakies pismo informujace, ze zamknelam
        kredyt 0% i nie maja do mnie zadnych roszczen?Wzielam na raty sprzet AGD,
        spoznilam sie z ostatnia rata doslownie o pare dni i splacilam im te 140 zl.
        odsetek ( razem z 30 zl. za pisma)- zalezy mi na takim pismie od nich, zeby
        pozniej nie bylo zadnych przebojow, propozycje kart kredytowych "olalam" i nic
        nie podpisywalem, dlatego czytam ze zdziwieniem ,ze co niektorzy mieli z tym
        klopot... na pismach tez mnie naciagneli, poniewaz wyslali informacje o
        spoznieniu w splacie rat, a dzien pozniej poinformowali ponownie:) Powiem
        lagodnie, bo nie chce sie denerwowac- nigdy wiecej kontaku z tym pseudo bankiem.
        • Gość: max Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 09:43
          Tak - zażądaj potwierdzenia spłaty na piśmie, bo za niedopłatę kilku
          groszy zapłacisz za kilka miesięcy duuuuużo więcej.
          Przy okazji - sprawdż , czy kredyt "zero procent" jest rzeczywiście
          bez opłat - u mnie było to około 200 zł za 10 m-cy...po zsumowaniu
          wpłaty własnej+całości rat. Tak właśnie ludzi oszukują - może UOKiK
          pomoże?
          pozdr
          • Gość: abc Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 13.12.08, 22:48
            czemu nie czytacie umowy banki nie robią nic bez waszej wiedzy,
            podpisując umowe zgadzacie sie na wszystko, pracowałam w banku i
            wiem o czym mówie, na 100 osób może 1 przeczytała, a później
            pretensje do niewiadomo kogo, a tak naprawde to wina waszej głupoty.
            • Gość: KLIJENT Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 14:05
              JA DWA LATA TEMU SPLACILEM DWA KREDYTY I DZIS DZWONIA DO MNIE ZE ICH WCALE NIE SPLACILEM ZE PRAWIE NIC NIE ZAPLACILEM TAK TO ONI WIDZA JUZ KIEDYS ODEMNIE WYUDZILI 700 ZL BO ZGINELO MI POTWIERDZENIE WPLATY NO MOJ BLAD ALE TO JUZ SWIADCZY Z KIM MAM DOCZYNIENIA A TERAZ CHCA ZEBYM OD NOWA PLACIL COS CO PRAWIE DWA LATA TEMU SPLACILEM DZIWNE ZE NAWET PRZEZ TE DWA LATA KIT SIE O NIC NIE UPOMNIAL JA MYSLE ZE TO ZWYKLI ZLODZIEJE I NACIAGACZE SZUKAJA FRAJEROW .MYSLE ZE TO DOBRY TEMAT SPRAWY DLA REPORTERA
    • Gość: NABRANY Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 20:34
      WITAM.
      Z BRAKIEM OBIEGU INFORMACJI TO PRAWDA.
      PO ZAWARCIU UMOWY KREDYTOWEJ DOSTALEM NUMER KONTA TYMCZASOWEGO NA KTORY MAM
      WPLACAC PIENIADZE DO CZASU PRZYSLANIA MI GOTOWYCH PRZELEWOW Z NUMEREM WLASCIWYM
      KONTA. TAK TEZ ZROBILEM .PIERWSZA RATE WPLACILEM NA KONTO OGLNE BANKU .
      NASTEPNE WPLATY NA RACHUNEK WLASCIWY.
      PO TRZECH MIESIACACH OTRZYMALE INFO O BRAKU PIERWSZWEJ RATY I NALICZONO MI KARNE
      ODSETKI. PO 60 DNIACH WYJASNIEN TELEFONACH, FAXACH I MAILACH Z BANKIEM
      OTRZYMALEM ODPOWIEDZ ZE OD PRACOWNIKA BANKU ZE WPLATA ZOSTANIE
      PRZEKSIEGOWANA(SLOWA PRZEPRASZAM ZABRAKLO).
      PO MIESIACU PRZYSZLO KOLEJNE PISMO ZE PRACOWNIK UDZIELIL BLEDNEJ INFORMACJI I
      MIJA WPLATA NIE ZOSTANIE PRZEKSIEGOWANA A PRACOWNIK ZOSTAL STOSOWNIE POUCZONY-
      JA ZAS MAM ZNOWU SKLADAC PISMA Z WLASORECZNYM PODPISEM ZE COS BLEDNIE WPLACILEM .
      JAK SIE PRZED TYM BRONIC ???
      CZY WSTEPNA INFORMACJA PRACOWNIKA BANKU NA PAPIERZE FIRMOWYM BANKU JEST WIAZACA ??
      POZDRAWIAM
    • Gość: amerjack Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.teoc.pl 26.12.08, 22:42
      Jak czytam to wszystko to nie dziwie sie ze banki robią was jak
      pingwiny.
      Jezeli zlozylas dyspozycje powrotu lub zwrotu kwoty tzw. nienaleznej
      to dziwie sie ze jeszcze tam dzwonisz - pismo zostalo wyslane
      czekasz 14 dni skoro kazą choc uwazam ze przelew powinien byc
      zrobiony tzw elixir. Nastepnie z przelewami idziesz do nadzoru
      Bankowosci oraz do prokuratury i zglaszasz popelnienie przestepstwa
      gospodarczego jakim jest wyludzenie pieniedzy. dodatkowo wysylasz do
      nich wezwanie do natychmiastowego czyli 3 dni przelania pieniedzy
      wraz z odsetkami za zwloke po 3 dniach wysylasz wezwanie ostateczne
      a pozniej ty mozesz prwnie ich zglosic do instytucji ze zalegają z
      platnosciami, masz prawo nawet podac do wiadomosci publicznej ze ten
      bank moze miec problem z plynnoscią kapitalu bo kasy nie wyplacają
      albo komornik i blokada kont. Sam zablokowalem konto bankowi i
      kontrola komisji wraz z prokuratorem o glupie 500zł
      Mozna wszystko tlko trzeba ich traktowac tak samo jak oni by zrobili
      tobie przy zaleganiu w platnosciach
      • Gość: zxz Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 27.12.08, 01:39
        o matko swieta ale to groznie opisałes ,ale pewnie w praktyce wcale
        to nie jest takie łatwe
    • Gość: Michał Paryjczak Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.retsat1.com.pl 01.01.09, 13:23
      Oni bazują i wiedzą, że ktoś ma problemy i chcą spowodować, aby ludzie brali jak
      najwięcej kredytów i innych rzeczy
    • Gość: maecel wawa Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.aster.pl 06.01.09, 18:14
      2 stycznia zlozylem wniosek o kredyt pani w banku powiedziala ze niem zadnego
      problemu z rzynaniem ym bardziej ze juz jeden kredyt zaciagnolem.czekalem 5 dni
      na odpowiedz a oni dali mi niegatywna odowiedz,tak jak pisalem splacam pierwszy
      krdyt bez zadnych problemo ani jednego spoznienia .postanowilem ze wiecej juz z
      ich oferty nigdy nie skorzystam.to poprostu sa oszusci.jest wiele lepszych
      bankow w warszawie ktore maja lepsz oferty.naprawde nie polecam nikomu zeby
      korzystac z ofert.ten bank jest nie fer w stosunku do klijentow.
      • natkakoperku Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 09.01.09, 21:45
        Mam już drugi kredyt ratalny u nich.Żadnych problemów zaległości.Dostałam
        możliwość wyrobienia karty kredytowej ale nie skorzystam.Infolinia działająca
        sprawnie.Po spłacie pierwszego kredytu dostałam potwierdzenie spłaty całości.Nie
        narzekam i czytam umowy.
        • Gość: zak Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 16.08.09, 15:28
          ale poezja co jestes dwa w jednym smieszna jestes/cie widac ze
          jestes z tego złodziejskiego banku
    • solsquare Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 11.01.09, 00:29
      Dwa lata temu zgłosiłam się do Cetelem do pracy do windykacji na wakacje, jako
      studentka chcialam "cos" robic latem. Reklamowali to stanowisko jako praktyke,
      tymczasem po 3 dniach szkolenia posadzono mnie na telefonie i mialam windykowac
      ;)) powiem wam, ze przerazilo mnie to, co tam sie dzialo. Ja akurat zajmowalam
      sie sprawamy, ktore w windykacji "lezaly" juz ponad 2-3 m-ce.
      rotacja pracownikow gorsza niz w KFC, ludzie dzwonia i mowia ze kiedys ktos im
      cos powiedzial, doradzil, a za kilka tygodni ta osoba juz tam nie pracuje..
      dobry pracownik to pracownik ktory jest bezczelny, wulgarny, chamski, drze ryja
      do sluchawki i przede wszystkim KLAMIE w zywe oczy. Klamstwo jest tam pierwsza
      metoda ("bo innej na nich nie ma"). Straszenie ludzi BIKiem.. Sama jestem mloda
      osoba, ale znieszmaczalo mnie jak wypacykowana smarkula przy sluchawce uczyla
      "dluznikow" zycia..
      listy.. mozna se pisac do usranej smierci.. jak sie ma szczescie, to ktos je
      wpisze do systemu, ale na ogol leza na stercie nie otwarte nawet, bo komu z
      szanownych windykatorow chialoby sie wkladac je do segregatorow..
      kompetencja.. po 3 dniach mialam byc osoba kometentna na tyle, by doradzac
      klientom w splacie kredytu.. nie mialam pojecia o bankowosci, nie mowiac juz o
      tego typu delikatnych kwestiach..

krotko mowiac, dla mnie SZKOŁA ŻYCIA, ale tez - nigdy wiecej..!
      • Gość: zxz Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 11.01.09, 00:35
        dziekujemy za szczerosc
        • Gość: potrzebujący Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.centertel.pl 11.01.09, 13:47
          czy łatwo w tym okresie otrzymać kredyt nie kartę z góry dziękuję
      • Gość: angelo Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.home.aster.pl 17.12.09, 21:35
        Pracowałem w windykacji w cetelemie ponad rok. rotacji nie zauważyłem - wszyscy
        mieli umowy o pracę (najpierw na czas próbny a później do końca roku z
        możliwością przedłużenia). Drzeć ani obrażać ludzi nam się nie było wolno
        (monitoring rozmów, coachingi, nadzór lidera), ale nie ukrywam że się to
        zdarzało w chwilach bardziej nerwowych w przypadku wyjątkowo chamskich i
        opornych dłużników.
        Radzić co do spłaty tym bardziej nie można było (windykator nie jest od radzenia
        tylko od przedstawienia konsekwencji, jakie spotkać mogą dłużnika).
        Każdy list jaki otrzymywałem od dłużnika który był pod moja "pieczą" musiałem
        krótko zrelacjonować w systemie, jeśli była prośba o restrukturyzację lub
        zawieszenie spłaty, wysłać odpowiedź oraz wczepić do segregatora. To jedne z
        podstawowych obowiązków inspektora. To już raczej kwestia lidera i
        poszczególnych pracowników na ile podchodzą do pracy i swoich podwładnych.
        Ja się z tym w każdym razie nie spotkałem. I nie mogłem sobie pozwolić na
        ignorowanie tak podstawowych i jakże banalnych obowiązków.
        Argumenty jakich się używa to między innymi bik. To się zgadza. ale nie do konca
        rozumiem co w tym złego i na czym polega to kłamstwo. prawdą jest że jeśli ktoś
        przez kilka miesiecy nie splaca kredytu może trafić do biku jako nierzetelny
        klient i może mieć problem w przyszłości z wzięciem kredytu.
        Co do szkolenia to faktycznie pozostawiało wiele do życzenia. najwięcej
        nauczyłem się od innych pracowników i od samych dłużników - tak tak to prawda.
        Może po prostu odkąd ty pracowałaś coś się zmieniło, może pracowałaś pod gorszym
        liderem... ja nie narzekałem. zdobyłem jakieś tam doświadczenie i poszedłem do
        lepiej płatnej pracy. Zarabiam więcej a i przyczyny dużego stresu się pozbyłem
        :) Praca ciężka, stresująca, no i tyle co mnie nawyzywali, to chyba nigdy się
        już w życiu nie nasłucham (mam nadzieję). Ale tacy dłużnicy, taki charakter pracy.
    • Gość: milewski-1968@o2.p Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 18:19
      nie spotkalem wiekszych palantow czekaja tylko kiedy zlapia w swoje
      macki naiwnego klijeta . moja matka ma 65wiosen i nie jest tak
      biegla w sprawach bankowych jak ci cwaniacy ktuzy tam pracuja wiec
      wpadla w ich sieci kretactw i oszustw wziela kredyt 4500tys zlotych
      splacila 5500 i ma jeszcze do splacenia 4500 ciekawe a jak do nich
      dzwonimy to owazaja ze sa monopolistami i lecewaza klijeta ja mysle
      ze to sa zwykli oszusci
    • Gość: gosiaczek215 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:32
      Więcej wydasz na telefony!!!!! Tak to już bywa.....każdy Bank jest
      taki sam bez wyjątku!!!Poza tym rozmowy są nagrywane i babka, która
      odebra musiała się na początku przedstawić, więc jest opcja ukarania
      tejże osoby...
      • Gość: Navigatorrr Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 79.191.7.* 19.01.09, 16:31
        Też byłem klientem Cetelemu,miałem kartę AURA-oprocentowanie
        wysokie,taniej wyniósłby chyba haracz.Po wielu problemach udało mi
        się w końcu zrezygnować z ich usług,ale na telefony sporo wydałem.
        Ja też zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej instytucji.
        • Gość: olleks Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 19.01.09, 20:28

ale kiedy oni mi przysla karte jak juz od 3 misiecy splacam raty
          • Gość: marco Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.star.net.pl 22.01.09, 16:45
            większość rzeczy o których tu mowa to niestety prawda : złodzieje i
            oszuści a ludzie którzy pracują na infolinii niekompetentni.
            ODRADZAM SERDECZNIE , CHYBA ZE KTOŚ CHCE SOBIE PODNOSIĆ CIŚNIENIE
            PRZEZ KILKA LAT , PRÓBUJĄC ZREZYGNOWAĆ Z USŁUG TEGO BANKU.

STRASZNE DNO !!!!!!
            • Gość: ja Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.wro.vectranet.pl 27.01.09, 22:36
              do mnie dzwonili miesiąc temu ze zalegam 50 zl
              no to wpłaciłem i mial byc koniec po 3 tygodniach zadzwonili ze jeszcze 280 zl i
              to tez wplacilem i wczoraj znowu dzwonia ze 300 zl i za karte 1050 ktorej nie
              uzywalem an jak zadzwonilem zeby to wyjasnic to kobieta uznala ze marnuje jej
              czas i rzucila słuchawka
              • Gość: zxz Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 28.01.09, 09:57
                bo zamiast wyjasnic za pierwszym razem ,to ty jak dzwonia i mówią ze
                zalegasz tyle i tyle biegniesz wplacasz znowu dzwonia wplacasz no to
                sobie pomysleli fajny czlowiek placi i placi a nawet nie wie za co
                • Gość: zażenowany :(( Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 21:14
                  Człowieku co za bzdury wypisujesz???!!! Jak można nie wiedzieć za co się płaci?!
                  Mamy XXI wiek i faktury-na nich jest informacja za co płacisz. Przećwicz
                  czytanie ze zrozumieniem!
                  • Gość: POTW. ZŁODZIEJ Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 02.01.10, 19:40
                    Posłuchaj zażenowany, proponuję Ci żebyś wszedł układ z Bnkiem Cetelem pseudo złodziej, a będziesz miał nie tylko XXI wiek , zapewniam Cię że będziesz miał nawet wiek XXX, bo wtedy będą przy władze właśnie Ci złodzieje, Ten złodziej musi mieć bardzo wysokie układy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka