Dodaj do ulubionych

BIK-pomocy!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 10:11
Otóż, znalazłam się z BIKu, jako niesolidny kredytobiorca. Pominę, że głównie
zawdzięczam to niezbyt solidnej obsłudze banku, nazwę litościwie pominę.
Chodzi o zadłużenie 13 złotych ( sic!)
Staram się o nieduży kredyt mieszkaniowy i... zaczęły się schody ( "Miś"
i "Alternatywy 4" razem wzięte :(((
Spłaciłam zadłużenie, spacyfikowałam macierzysty bank i w końcu dostałam
pisemko, że bank wycofuje mnie z BIKu z dniem 20 lipca. Do tej pory niestety
( nóż się w kieszeni otwiera!!) figuruję, oczywiście o kredycie mieszkaniowym
chwilowo nie ma mowy. Co robić??? W jaki sposób mogę zostać wykreślona z tego
*** BIKu?
Obserwuj wątek
    • Gość: trabalski Re: BIK-pomocy!!! IP: 134.113.4.* 05.08.03, 16:48
      zaputaj BIK na pismie dlaczego jestes w rejestrze, sprawdz na podstawie jakich
      przepisow dzialaja i wyslij skarge do Zwiazku Bankow Polskich czy do Min.
      Finansow, oraz do Urzedu Ochrony KOnsumentow.
      • Gość: diabolus Re: BIK-pomocy!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 10:09
        ja wiem na podstawie jakich przepisów działają, mogłabym skrarżyć i się
        awanturować, ale czasu brak. Kupiłam już te mieszkanie i muszę dopłacić
        brakujące 30 tys. Ale jak dostanę wreszcie kredyt to nie odpuszczę :). Jest
        sierpień, a oni mają moje dane z...marca!!!!! Nóż się w kieszeni otwiera, bo wg
        tego stanu nie tylko zalegam z 13 złotymi, ale jeszcze spłacam kredyt, który
        już dawno spłaciłam przed terminem. Mój bank już zgłosił, że mam wszystkie
        sprawy z nimi uregulowane. Ech...
        Aż boję się myśleć jak będzie działało nowe BIG. Jeśli tak sprawnie jak BIK i
        jeśli banki będą niewolniczo trzymać się współpracy z tymi "sprawnymi" biurami,
        to wróżę koniec kredytów dla klientów indywidualnych w Polsce. Okazuje się, że
        BIK to twierdza nie do zdobycia. Co z tego, że mogę otrzymać informację o
        swoich kredytach, jeżeli trwa to aż 30 dni, a doskonale wiem, że otrzymałabym
        nieaktualne dane z marca.
    • Gość: misiek008 Re: BIK-pomocy!!! IP: 213.216.86.* 06.08.03, 23:37
      mysle ze w duzej mierze wina lezy po stronie bankow, ktore nie przesylaja
      aktualnych danych dot niesolidnych klientow - dziwne ale placa za dostep do
      bik-a kupe szmalu!!! dla nich jest to dobre narzedzie do sprawdzania
      wiarygodnosci kleintow bo widac w bik-u nawet fakt skladania wniosku o kredyt
      (czyli zapytanie jakiegos banku o danego klienta), amino to niestety dla nas ,
      klientow nie wykorzystuja tego i stawiaja Nas czesto w niezrecznych
      sytuacjach.ale jest z tego wyjscie. mozna wziac z banku gdzie splacilo sie juz
      kredyt oswiadczenie o splacie zadluzenia, ale to dodatkowy problem dla
      klienta. sama idea bik-a dobra ale w rzeczywistosci kicha 9jak zwykle)
      • Gość: diabolus absurd continues IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 12:10
        A właśnie, że wzięłam oświadczenie z banku, że spłaciłam, nie zalegam, że bank
        wysłał pismo do BIKu i tak dalej. Myślisz, że pomogło? NIE.Moja jedyna reakcja
        w tej chwili to:
        AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
        Paniusia analityk powiedziała, że to nie jest dla nich żaden dokument. Matko!!!
        Tylko BIK.
        • Gość: misiek008 Re: absurd continues IP: ssi:* / 10.1.8.* 07.08.03, 22:13
          witam. niestety w tym momencie nie rozumiem jak banki funkcjonowaly bez
          slawetnego BIK-a przez tyle lat? przeciez tylko na podstawie
          zaswiadczen/zapytan najczesciej faxem mogly stwierdzic ( i to nie zawsze) czy
          klient jest zadluzony. przylanczam sie do twojego AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
          a moze inna paniusia, w inny banku podejdzie do twojej sprawy inaczej?
          bardziej "po ludzku"? pozdrawiam i zycze powodzenia
          • Gość: corregidor Re: absurd continues IP: 217.153.132.* 08.08.03, 11:38
            Proponuje zalozyć stowarzyszenie ofiar pokrzywdzonych przez kretynki zajmujące
            stanowiska "Pani Analityk" lub "specjalista ds. analiz" w bankach.

Są to istoty o inteligencji paczki zapałek, mające niestety bardzo dużą włądzę.
            Setki uczciwych osób zostały przez nie pokrzywdzone, nie jesteście jedyni. Nie
            może być tak, że wszechwładza idiotycznych dokumentów jest ponad rozumem. Jeśli
            ktoś przez 5 lat spłacania kredytu raz czy dwa się spóźnił, to nie może mieć
            statusu osoby "ryzykownej" lub "niewiarygodnej"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka