Dodaj do ulubionych

Konto e-direct

07.08.03, 12:58
Czy ma Pan jakieś spostrzeżenia co do konta e-direct w VW Bank. Z moich
porównań wynika, że ten bank ma do dyspozycji najtańszą ofertę korzystania z
różnych bankomatów (1,50 do 400 zł) ze wszystkich banków internetowych.Szukam
takiego banku, gdzie nie ma dużych prowizji od operacji gotówkowych i jest
dostęp do bankomatów, gdyż np. Euronet ma 1 bankomat w moim mieście. Nie wiem
tylko, czy opłaca się mieć super konto w PKOBP i VW Bank, czy prościej będzie
pozostawić tylko konto w e-banku.
Obserwuj wątek
    • michal.macierzynski Re: Konto e-direct 07.08.03, 16:27
      bma53 napisała:
      > Czy ma Pan jakieś spostrzeżenia co do konta e-direct w VW Bank. Z moich
      > porównań wynika, że ten bank ma do dyspozycji najtańszą ofertę korzystania z
      > różnych bankomatów (1,50 do 400 zł) ze wszystkich banków internetowych.Szukam
      > takiego banku, gdzie nie ma dużych prowizji od operacji gotówkowych i jest
      > dostęp do bankomatów, gdyż np. Euronet ma 1 bankomat w moim mieście. Nie wiem
      > tylko, czy opłaca się mieć super konto w PKOBP i VW Bank, czy prościej będzie
      > pozostawić tylko konto w e-banku.

Witam!
      Sam jestem użytkownikiem tego banku i jestem z niego generalnie zadowolony
      (chociaż nie jest to moje główne konto). Nasuwające się główne uwagi to call-
      center, które nie jest czynne 24 godziny na dobę oraz opóźniona autoryzacja
      operacji wykonanych kartą płatniczą, która w niektórych sytuacjach może
      prowadzić do niedozwolonego debetu. Te małe niedogodności nie rzutują jednak na
      dobrą współpracę z tym bankiem.
      Co do pozostałych pytań, to proponuję rozważyć otworzenie konta w Inteligo.
      Wypłaty w bankomatach PKO BP są bezpłatne, podobnie jest z wplata pieniędzy na
      rachunek. Koszty prowadzenia konta są przy zachowaniu warunku utrzymywania
      salda powyżej 100 zł niewielkie i sprowadzają się do miesięcznej opłaty za
      kartę.
      Jeśli w najbliższym czasie nie planuje Pani zakupu bardziej „poważnych” usług
      czy produktów takich jak karta kredytowa, kredyt hipoteczny, samochodowy itp.,
      tradycyjne konto można bez wahania zamknąć.

Pozdrawiam serdecznie.
      MM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka