elzbietta.w 12.05.08, 20:18 Chcę zmienić konto, i znajoma poleciła mi tzw "ekstra konto" właśnie w kredyt banku. Jednak chciałabym się zapytać czy ktoś już może posiada konto w tym banku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 12.05.08, 22:29 elzbietta.w napisała: > Chcę zmienić konto, i znajoma poleciła mi tzw "ekstra konto" właśnie w kredyt > banku. Jednak chciałabym się zapytać czy ktoś już może posiada konto w tym bank > u? Nie mam tam konta, nic nie wiem o ich koncie i nie chce mi sie szukac. Natomiast przy podobnych pytaniach warto podac swoje oczekiwania od nowego konta i to, co sie nie podobalo w dotychczasowym - wtedy mozna oczekiwac sensownych odpowiedzi i na temat konta o ktore sie pyta i na temat innych, byc moze lepszych kont, spelniajacych zadane parametry. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 13.05.08, 15:58 zgadzam sie z przedmowca, napisz co cie interesuje, czego oczekujesz, ja sam mam tam konto i jestem zadowolony. co by cie interesowalo, jesli masz jakies konkretne pytania o konto to wal smialo, w miare mozliwosci moge sprobowac pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 13.05.08, 16:52 Ogólnie to mam dużo pytań, ale nie chcę dowiadywać się z ulotki, tylko wolałabym żeby ktoś szczerze na nie odpowiedział.. Raz już popełniłam błąd przy wyborze banku i nie chcę go powtórzyć. Jednak chyba najbardziej interesuje mnie sprawa z wypłacaniem pieniędzy w bankomatach. Nie lubię nosić przy sobie gotówki, a zwykle jest tak, że akurat nie ma odpowiedniego bankomatu, a naprawdę mam już dość płacenia prowizji przy korzystaniu z uniwersalnych bankomatów.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 13.05.08, 17:44 elzbietta.w napisała: > Ogólnie to mam dużo pytań, ale nie chcę dowiadywać się z ulotki, tylko wolałaby > m > żeby ktoś szczerze na nie odpowiedział.. Raz już popełniłam błąd przy wyborze > banku i nie chcę go powtórzyć. Jednak chyba najbardziej interesuje mnie sprawa > z > wypłacaniem pieniędzy w bankomatach. Nie lubię nosić przy sobie gotówki, a > zwykle jest tak, że akurat nie ma odpowiedniego bankomatu, a naprawdę mam już > dość płacenia prowizji przy korzystaniu z uniwersalnych bankomatów.. www.kredytbank.pl/o_banku/pib Moj typ (1,50 wszystkich oplat miesiecznie przy wplywach 1500) www.nordea.pl/50497 Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 13.05.08, 22:55 no wlasnie, a przyznaj ze bankomaty euronetu i reszta tych , jak to je nazwalas "uniwersalnych" juz i tak zalewa cale miasto, wiec jesli o karte chodzi to chyba nie ma sie nad czym zastanawiac Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 13.05.08, 23:17 zawisza39 napisał: > no wlasnie, a przyznaj ze bankomaty euronetu i reszta tych , jak to je nazwalas > "uniwersalnych" juz i tak zalewa cale miasto, wiec jesli o karte chodzi to chyb > a > nie ma sie nad czym zastanawiac Ja osobiscie i tak po przejsciu z kontem podstawowym na Nordea Spektrum i tak dalej korzystam z tych samych bankomatow, co ostatnio, gdy opieralem sie na karcie mBanku, ale milo miec swiadomosc, ze w razie czego, czy w razie jakiegos wyjazdu w dziwne regiony Polski, moge bez oplat skorzystac z kazdego urzadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 18:27 A jeśli już się zdecyduję właśnie na ten bank, to które konto powinnam wybrać.. ekstrakonto czy konto oszczędnościowe? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 20:08 to zalezy do czego to konto ci potzrebne. jesli masz wiecej kasy i chcesz nia obracac, zainwestowac ale nie wiesz na jak dlugo to chyba raczej oszczednosciowe: masz mozliwosc wyplacania pieniedzy bez utraty odsetek i jest niezle oprocentowane www.kompas.kredytbank.pl/produkt022008.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 21:21 zawisza39 napisał: > to zalezy do czego to konto ci potzrebne. jesli masz wiecej kasy i chcesz nia > obracac, zainwestowac ale nie wiesz na jak dlugo to chyba raczej oszczednosciow > e: > masz mozliwosc wyplacania pieniedzy bez utraty odsetek i jest niezle oprocentow > ane > www.kompas.kredytbank.pl/produkt022008.htm Zanim sprawdze w TOiP- z tego konta oszczednosciowego mozna wyplacac pieniadze karta bez limitu bezplatnych wyplat? Czy jak w wiekszosci kont tego typu jedna wyplata darmo a pozostale z dodatkowa oplata? Bo rozumiem, ze podpowiadasz konto do licznych wyplat z bankomatow. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 21:26 Sprawdzilem w TOiP. Pierwsza wyplata w banku 0 zl, nastepne 10 zl od wyplaty. Nic nie znalazlem na temat karty bankomatowej do tego konta i zasad wyplat z niego w bankomatach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 21:19 elzbietta.w napisała: > A jeśli już się zdecyduję właśnie na ten bank, to które konto powinnam wybrać.. > ekstrakonto czy konto oszczędnościowe? Nie wiem. Nie zwrocilas uwagi, ze w odpowiedzi na twoja jedyna zasygnalizowana potrzebe napisalem o koncie w banku Noredea a nie w kredyt banku. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 22:43 A faktycznie, nie zauważyłam.. Kliknęłam tylko na pierwszy link. Ale w odpowiedzi do "zawisza39", nie chodzi mi o inwestowanie, a bardziej o wpłaty i wypłaty takie na co dzień, zlecenia stałe itp.. A oferty banku Noredea nie omieszkam sprawdzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 23:09 elzbietta.w napisała: > A faktycznie, nie zauważyłam.. Kliknęłam tylko na pierwszy link. Ale w > odpowiedzi do "zawisza39", nie chodzi mi o inwestowanie, a bardziej o wpłaty i > wypłaty takie na co dzień, zlecenia stałe itp.. A oferty banku Noredea nie > omieszkam sprawdzić:) Konto nordea spectrum Tyle moge doradzic, znajac twoje preferencje jako nastawienie na wyplaty z licznych bankomatow. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 14.05.08, 23:15 krzysztofsf napisał: > elzbietta.w napisała: > > > A faktycznie, nie zauważyłam.. Kliknęłam tylko na pierwszy link. Ale w > > odpowiedzi do "zawisza39", nie chodzi mi o inwestowanie, a bardziej o wpł > aty i > > wypłaty takie na co dzień, zlecenia stałe itp.. A oferty banku Noredea ni > e > > omieszkam sprawdzić:) > > Konto nordea spectrum > > Tyle moge doradzic, znajac twoje preferencje jako nastawienie na wyplaty z licz > nych bankomatow. Widze, ze piszesz o zleceniach stalych. Przelewy do bankow zewnetrznych, w tym zlecenia stale 60 gr od sztuki - maja fajny system internetowy z kartami kodow jednorazowych (mozna brac token, ale bardzo drogi) teraz pozostaje kalkulacja, oplata comiesieczna za karte 1,50 zldo tego przelewy i zlecenia po 60 gr - i przeliczyc ile przelewow wychodzi miesiecznie i zobaczyc ogolny koszt eksploatacji konta, uwzgledniajac oszczednosci na wyplatach z bankomatow. Ja osobiscie zostawiam u nich tyle co na wyplaty w bankomatach a wiekszosc przelewam zleceniem stalym do innego banku, gdzie mam darmowe przelewy. W razie potrzeby, zawsze moge przelac wieczorem z tamtego banku do nich, zeby nastepnego dnia miec pieniadze na koncie po pracy do wyplat w bankomatach. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 16.05.08, 22:08 Przepraszam trochę się pogubiłam, o którym baku teraz piszesz? Chodzi o te opłaty, które wypisałeś.. Trochę zabiegana jestem i nawet nie mam czasu podjechać do banku, żeby osobiście się wypytać o poszczególne interesujące mnie kwestie.. Widziałam tylko na stronie kredyt banku, że można się z doradcą umówić na spotkanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 16.05.08, 22:39 ja to w sumie nawet nie wiem ile place za przelewy i tego typu sprawy, wiec raczej nie pomoge w tej kwestii. chociaz przyznam ze takie spotkanie z doradca to niezly pomysl, i jak dla mnie plus dla banku Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 17.05.08, 10:33 zawisza39 napisał: > ja to w sumie nawet nie wiem ile place za przelewy i tego typu sprawy, wiec > raczej nie pomoge w tej kwestii. chociaz przyznam ze takie spotkanie z doradca > to niezly pomysl, i jak dla mnie plus dla banku Szkoda, ze nie ma u nas doradcow finansowych multiagentow, ktorzy faktycznie dobraliby klientowi w trakcie wizyty najkorzystniejsza opcje konta osobistego i to kierujac sie jego dobrem a nie wlasna prowizja. Raczej nie wypbrazam sobie, zeby multiagent zachecal np. do bezplatnego konta, majac w ofercie rowniez platne, od ktorych dostanie prowizje. Doradca z konkretnego banku - fajna sprwa, ale raczej na mocniejsze produkty, typu kredyty, lokaty. Chyba, ze faktycznie nie mamy czasu, koszty nie sa specjalnie istotne i chcemy po prostu podpisac papiery na konto i miec z glowy. No i najwazniejsze - cena konta przy pewnej wysokosci wplywow przestaje byc istotna - czy placi sie za koszty konta 1,50 czy 25zl, jest to niezauwazalne w porownaniu do wplywow. Autorka zauwaza koszty wyplat z bankomatow obcych, ale jednoczesnie z nich korzysta - czyli, ze drogie konto mogloby ja satysfakcjonowac. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 19.05.08, 22:11 Ja wypłacałam z różnych bankomatów bo nie miałam czasu na szukanie swojego... Byłam w pko bp i po prostu miałam już dość.. I niestety zależy mi jednak na niskich opłatach,wiem, że przy pewnych kwotach takie opłaty nie mają znaczenia, ale aż takich dochodów nie mam.. A co do konsultanta to nadal się nad tym zastanawiam. Mam małe dziecko i naprawdę nie mam czasu wyjść do banku i porozmawiać z kimś na miejscu.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 19.05.08, 22:40 elzbietta.w napisała: > Ja wypłacałam z różnych bankomatów bo nie miałam czasu na szukanie swojego... > Byłam w pko bp i po prostu miałam już dość.. > I niestety zależy mi jednak na niskich opłatach,wiem, że przy pewnych kwotach > takie opłaty nie mają znaczenia, ale aż takich dochodów nie mam.. > A co do konsultanta to nadal się nad tym zastanawiam. Mam małe dziecko i > naprawdę nie mam czasu wyjść do banku i porozmawiać z kimś na miejscu.. Konto w kredyt bank wydaje mi sie po prostu drogie. Do tego przelewy po okolo zlotowce i stosunkowo niewiele bankomatow, mniej niz w pko bp. Osobiscie moge polecic konto w Nordea - Nordea Spectrum (pytanie, czy masz blisko jakas placowke, zeby sie zapisac) ze wzgledu na niski koszt i wszystkie darmowe bankomaty oraz tani limit debetowy (chyba 12,5 % + 1% oplaty rocznej - caly czas a nie tylko przez 1 rok promocji) Przelewy po 60 gr. Do tego mozna zamowic konto w mBanku i tam wrzucic pieniadze przewidywane na przelewy, trzymajac w miedzyczasie na wyzej oprocentowanych kontach oszczednosciowych. Konto w mBank jest bezplatne lacznie z bezplatna karta , tak wiec mozesz sobie spokojnie zamowic takie konto nawet nie rezygnujac z pko bp - tez maja bezplatne bankomaty euronetu i jeszcze kilka rodzajow - mozesz tam przerzucac czesc pieniedzy z pko bp nie rezygnujac z tamtego konta i bankomatow pko, jesli jednak bys tam pozostala. Zobacz na www mbank i nordea.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 19.05.08, 23:11 Jesli chodzi o kredyt bank i bankomaty to maja duzo, serio. maja umowe, czy jak to tam nazwac z euronetem, cash 4 you. wyplacajac z tych bankomatow nie placisz prowizji. wiec calkiem spoko to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 19.05.08, 23:17 zawisza39 napisał: > Jesli chodzi o kredyt bank i bankomaty to maja duzo, serio. maja umowe, czy jak > to tam nazwac z euronetem, cash 4 you. wyplacajac z tych bankomatow nie placisz > prowizji. wiec calkiem spoko to wyglada Porownujac z pko bp nie jest to duza ilosc. dokladnie te same bankomaty co wymieniles oraz jeszcze ecard i BZWBK oferuje mBank na darmowym koncie i bezplatnej karcie. Zaleta sa bankomaty czesci bankow spoldzielczych (jesli ktos jezdzi po malych miejscowosciach - chociaz moze sie naciac, jesli akurat trafi na bankomat spoldzielni bez umowy z KB), ale tu z kolei lepsza jest Noredea, oferujaca za miesieczny koszt 1,50 bezplatne wszystkie bankomaty w Polsce i konto bez oplat (warunek - wplywy comiesieczne 1500zl) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 19.05.08, 23:41 no nie powiesz mi, ze 3600 bankomatow bez prowizji to nie duzo.. sprawdzilem pko bp i na ich stronie ciezko sie doszukac czegos o wiekszej liczbie niz ta, zwlaszcza ze jak przed chwila doczytalem w sklad "twojej sieci" poza kb wchodza bankomaty bgż, lukasa i chocby multi banku. nie chce mi sie chwilowo strona nordei otworzyc ale pozniej na pewno sprawdze jak to u nich wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 19.05.08, 23:50 zawisza39 napisał: > no nie powiesz mi, ze 3600 bankomatow bez prowizji to nie duzo.. sprawdzilem pk > o > bp i na ich stronie ciezko sie doszukac czegos o wiekszej liczbie niz ta, > zwlaszcza ze jak przed chwila doczytalem w sklad "twojej sieci" poza kb wchodza > bankomaty bgż, lukasa i chocby multi banku. nie chce mi sie chwilowo strona > nordei otworzyc ale pozniej na pewno sprawdze jak to u nich wyglada www.mbank.pl/przewodnik/bankomaty_wplatomaty/ www.kredytbank.pl/o_banku/pib www.pkobp.pl/index.php/id=multiwyszu/c3=c3/section=indy www.nordea.pl/50497 Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 20.05.08, 00:19 nie no w porzadku zwracam honor. chociaz sam przyznam ze sam mialbym klopot co wybrac i gdzie otworzyc nowe konto. I bylbym za umowieniem sie z agentem danego banku ktory chce sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 20.05.08, 00:40 zawisza39 napisał: > nie no w porzadku zwracam honor. chociaz sam przyznam ze sam mialbym klopot co > wybrac i gdzie otworzyc nowe konto. I bylbym za umowieniem sie z agentem danego > banku ktory chce sprawdzic. W przypadku prostych produktow typu konto czy KK , to agent przydaje sie, zeby podpisac umowe bez chodzenia do banku, chociaz jesli bank ma token czy listy kodow to zapewne wizyta i tak nas nie ominie, chyba, ze dosylaja poczta. Z tym, ze po co fatygowac czlowieka, jesli nie jestesmy zdecydowani na jego oferte? Podliczajac koszty rocznego utrzymania konta to chyba jednak wizyta w oddziale jest warta spacerku ;) Konto Nordea Spectrum mozna chyba nawet zalozyc bez wizyty w oddziale - wniosek internetowy - ale ni ecwiczylem tematu, zakladajac osobiscie (10 minut) i nie wiem, czy przez internet wszystko zalatwia sie wylacznie elektronicznie i listownie, czy trzeba tam w ktoryms momencie podejsc i popodpisywac - najlepiej zadzwonic na infolinie. Ponad 10 lat bylem w BPH i w koncu jak zmienialem konto to zalozylem rownolegle kilka bezplatnych, az na koniec zdecysowalem sie dac glowne do Nordei, chociaz i tak wiekszosc pieniedzy przerzucam dalej na konto z wyzszym oprocentowaniem i bezplatnymi przelewami. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 22.05.08, 15:06 no racja, ale z drugiej strony, skoro bank oferuje konsultanta, to mozna by go zapytac o pare spraw, w koncu od czegos jest:) a nie wiem czy kazdy bank oferuje takiego "adiutanta" Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 22.05.08, 18:21 zawisza39 napisał: > no racja, ale z drugiej strony, skoro bank oferuje konsultanta, to mozna by go > zapytac o pare spraw, w koncu od czegos jest:) Jest od tego, zeby sprzedac jak najwiecej produktow swojego banku, od czego ma prowizje badz premie. :) >a nie wiem czy kazdy bank oferuj > e > takiego "adiutanta" Zalezy. Konsultant podnosi koszty banku - ktos za to musi zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 22.05.08, 22:09 Oj panowie, nie było mnie kilka dni a tu widzę, że dyskusja ciągle w toku:) ale taki jak go nazwano "adiutant" no wiem już, że dostaje premię, ale chyba zna się na każdym z kont? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 22.05.08, 22:34 elzbietta.w napisała: > Oj panowie, nie było mnie kilka dni a tu widzę, że dyskusja ciągle w toku:) ale > taki jak go nazwano "adiutant" no wiem już, że dostaje premię, ale chyba zna si > ę > na każdym z kont? Na kazdym z oferty swojego banku - nie konkurencji. Niedawno na pbb ktos opisywal, ze przeanalizowal dokladnie oferty kredytowe kilku bankow, a potem udal sie do multiagencji (czyli nie do agentow jednego konkretnego banku, a majacych w ofercie kilka produktow) Ku jego zaskoczeniu wszyscy wciskali mu kredyt w GeMoney (o wiele mniej korzystny, niz te, ktore poznal) a gdy zaczynal go porownywac z innymi ofertami ktore znal i wykazywal slabsze strony kredytu w tamtym banku, bardzo sie mieszali i czerwienili - Po prostu akurat tamten bank oferowal najwyzsza prowizje dla agentow. Nie wiem czego oczekujesz od spotkania z przedstawicielem jednego banku - chyba nie tego, ze powie iz jego oferta jest gorsza niz konkurencji? Osobiscie uwazam, ze masz juz wystarczajaco duzo informacji i przenos konto jak ci wygodnie - nawt do peko sa czy tez do cetelembank. jesli nie masz na tyle zaciecia, zeby faktycznie przeprowadzic samodzielne porownanie ofert kilku bankow w zakresie tak prostego produktu jak konto, to faktycznie wez pierwsze, ktore ci sie uda zalatwic najmniejszym wysilkiem - moze byc KB, moze byc ING - tam zdaje sie doradcy tez docieraja do klientow. Napewno dobiora ci odpowiedni produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 22.05.08, 23:51 Faktycznie, posiadam już dużo informacji, muszę tylko przeanalizować pewne kwestie.. Ale jeśli będę miała jakieś pytania czy wątpliwości to jeszcze napiszę:) Na razie przejrzę w internecie na spokojnie wszystkie oferty i porównam.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 17.05.08, 10:19 elzbietta.w napisała: > Przepraszam trochę się pogubiłam, o którym baku teraz piszesz? Chodzi o te > opłaty, które wypisałeś.. Trochę zabiegana jestem i nawet nie mam czasu > podjechać do banku, żeby osobiście się wypytać o poszczególne interesujące mnie > kwestie.. Widziałam tylko na stronie kredyt banku, że można się z doradcą umówi > ć > na spotkanie.. No coz, ja opisalem konto Nordea spectrum w banku Nordea - czas zalozenia 10 minut w trakcie wizyty w banku, mozna rowniez internetowo, ale i tak trzeba chyba podjechac pozniej i podpisac umowe. W Kredyt banku nie mam konta. Nie wiem, co ma do rzeczy zabieganie? wiekszosc sensownych banko ma na stronach www doklade informacje oraz telefony do infolinii, gdzie mozna wypytac sie o szczegoly. Jak narazie mam wrazenie, ze wybierasz bank na zasadzie, ze kolezanka polecila i ladnie sie nazywa. Porownaj sobie konta bank Norede - Nordea Spectrum bank BPH - Sezam Max bank Kredyt Bank - to co ci polecono i I ktores z nich powinno ci odpowiadac. Nic nie piszesz ani o tym z jakigo banku uciekasz, jakie wady poza bankomatami cie do tego zachecaja, ani ile planujesz przeznaczyc na oplaty za konto. Sadze, ze powinnas poswiecic z godzinke na zdrukowanie sobie oplat i prowizji w bankach, ktore cie interesuja i porownac dotyczace cie elementy, Nikt nie podejmie za ciebie decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:37 Jeśli chcesz konto do codziennego użytku, to z pewnością nie możesz wybrać konta oszczędnościowego. Jak sama nazwa wskazuje, takie konto służy do oszczędzania, gromadzenia środków. Jeśli chcesz wybrać konto w KB to proponuję umówić się z ich doradcą. Samych extrakont jest 5. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 24.05.08, 01:24 Chyba tak zrobię, bo jakoś mi umknęła ta liczba.. Ale póki nie mam chwilowo nawet na to czasu, jeszcze jedno szybkie pytanko.. a jak jest z płatnością kartą za granicą? Bo wybieramy się na kilka dni niebawem, i chciałabym się dowiedzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 10:36 KB do wszystkich tych ekstrakont daje kartę Visa electron lub Maestro, które są akceprowane w innych krajach, więc nie ma problemów z wypłacaniem pieniążków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 10:39 Oczywiście w tej ofercie ekstrakont jest konto junior dla dzieci oraz student, więc pewnie takie nie będą Cię interesowały. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 24.05.08, 15:05 Dobrze wiedzieć:) No raczej nie będą mnie na razie interesowały inne konta, gdyż moja pociecha dopiero kończy 4 latka:) Ale cały czas się zastanawiam jednak jeszcze nad tym kontem oszczędnościowym... Nie mam jakichś dużych sum odłożonych, ale może warto by było.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 19:41 Myślę, że można zaryzykować założenie tego konta w KB. Sama mam zamiar założyć to konto. Mają niezłe oprocentowanie, nie płacisz za prowadzenie tego rachunku i zawsze możesz wypłacić kasę bez straty odsetek, gdyby się okazało, że pilnie potrzebujesz tych pieniędzy. A dla dziecka to polecam założenie funduszu inwestycyjnego np. takiego stratega w ING - tylko, że tutaj nie wypłacisz pieniędzy wcześniej niż po 3 latach - to jest fajna forma długoletniego oszczędzania dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 26.05.08, 01:11 No właśnie z myślą o przyszłości mojej małej pociechy chciałabym coś zrobić w tym kierunku, tylko nie ukrywam, że zależy mi żeby można było ewentualnie wypłacić pieniążki, gdyby się okazało, że są potrzebne.. A wiadomo, nie chciałabym na tym stracić, gdyby była taka możliwość.. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku? 27.05.08, 07:57 to moze jednak to konto oszczednosciowe tez zaloz, w sumie nic nie ryzykujesz, w poprzednich postach juz o nim troche bylo, i moglabys zalatwic dwie sprawy za jednym zamachem:) masz niezle oprocentowanie, a do tego raz w miesiacu mozesz wyplacic kase bez prowizji i nie tracac przy tym odsetek. daj znac jesli sie zdecydujesz a w razie pytan dawaj tutaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 14:09 No to w przypadku, gdy chcesz oszczędzać ale chcesz mieć natychmiastowy dostęp do kasy to jak najbardziej to konto w KB jest dla Ciebie. Bo jeśli chodzi o fundusze, to żeby zarobić, to trzeba zaryzykować. Ja tak zrobiłam i straciłam bo giełda poleciała. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: ekstra konto w kredyt banku? 30.05.08, 01:32 Jak chcesz oszczędzic to załóż konto oszędnościowe wpłacasz jaką chcesz kwote i kasa procentuje ;),a póżniej mozna przenieś rachunek do ekstrakonta i korzystać z innych wygód(z tego co wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:17 Ale po co przenosić konto? Lepiej założyć dodatkowo normalne konto, żeby cały czas te pieniądze pracowały na oszczędnościowym. No chyba, że źle Ciebie zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 30.05.08, 12:20 Gość portalu: agraffka napisał(a): > Ale po co przenosić konto? Lepiej założyć dodatkowo normalne konto, > żeby cały czas te pieniądze pracowały na oszczędnościowym. No chyba, > że źle Ciebie zrozumiałam. Na oszczednosciowe lepsze sa banki, ktore umozliwiaja wyplaty bez karnych oplat za wiecej niz jedna wyplate w miesiacu z konta oszczednosciowego. Chyba, ze chcemy tam trzymac faktyczna nadwyzke, z ktorej nie planujemy korzystac w tym miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 19:12 Chwileczkę, bo chyba się trochę pogubiliśmy. Ja cały czas twierdzę, że konto oszczędnościowe jest ok. Nie rozumiem wypowiedzi mojego przedmówcy, który pisze, że to konto w KB po jakimś czasie można przerobić na zwykłe konto. Nie widzę w tym sensu, bo chyba lepiej mieć 2 konta (jedno oszczędnościowe a drugie do codziennego użytku) niż zmieniać zadanie kont. No bo jak przekwalifikujesz to konto, to już nie będzie oszczędnościowe, a za miesiąc jak się okaże, że znowu byś pooszczędzał, to założysz nowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku? 30.05.08, 22:26 Witam ponownie:) Teraz to dopiero się pogubiłam.. Chcę w końcu założyć ekstra konto i dodatkowo to konto oszczędnościowe, ale jako osobne.. Dobrze zrozumiałam, że tak mogę..? Bo czytając wcześniejsze posty to już sama nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 11:52 W takim razie proponuję najpierw założyć konto oszczędnościowe - bo ta promocja obejmuje nowych klientów nie mających żadnego rachunku w KB a np. za miesiąc zwykłe ekstrakonto. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 31.05.08, 00:01 Po prostu pisze o tym, ze w KB z konta oszczednosciowego mozna bezplatnie wycofac pieniadze raz w miesiacu. Nastepne wyplaty sa platne - chyba po 10 zl. Sa banki, gdzie podobna operacja nie ma takich ograniczen i mozna trzymac wszystkie pieniadze na koncie oszczednosciowym, lub oprocentowanym jak oszczednosciowe i korzystac z nich w miare potrzeb. KO w KB nadaje sie wylacznie do przechowywania rezerw a uniemozliwia trzymania na wyzszym procencie calosci posiadanych srodkow, wykorzystywanych na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: ekstra konto w kredyt banku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 11:55 Mi się zawsze wydawało, że konto oszczędnościowe, jak sugeruje sama nazwa, to powinno być takie konto, gdzie się będzie zbierać pieniądze, zamiast chować je do skarpety. Dlatego też, myślę, że nie potrzeba robić więcej bezpłatnych wypłat z konta niż raz w miesiącu. Przecież tak naprawdę, to nie po to zakłada się takie konto, żeby zaraz wyciągać z niego kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku? 31.05.08, 12:19 Gość portalu: agraffka napisał(a): > Mi się zawsze wydawało, że konto oszczędnościowe, jak sugeruje sama > nazwa, to powinno być takie konto, gdzie się będzie zbierać > pieniądze, zamiast chować je do skarpety. Dlatego też, myślę, że nie > potrzeba robić więcej bezpłatnych wypłat z konta niż raz w miesiącu. > Przecież tak naprawdę, to nie po to zakłada się takie konto, żeby > zaraz wyciągać z niego kasę. Zalezy. Jesli dajmy na to, zarabiasz 3 tys zl, z czego w ciagu miesiaca wydajesz sukcesywnie 2 tys a 1 tys przechodzi jako oszczednosci na nastepne miesiace. To w powyzszym koncie mozesz oszczedzac tylko ten 1 tysiac + kwota do pierwszej wyplaty pod jakis cel. Wychodzi na to, ze 2 tysiace trzymasz na nieoprocentowanym koncie a procent masz tylko na tym jednym tysiacu. Miesiecznie jest to kilkanascie zl straty na nienaliczonym oprocentowaniu na tych 2-ch tysiacach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prowizje 31.05.08, 13:36 Konto - od 6 do 9 zlotych miesiecznie dla zwyklych kont (cen elitarnych nie podaje) karta do konta - 2 zl miesiecznie doliczane do oplaty za konto Przelewy przez internet - 99 groszy. Oplata za zmiany limitow dziennych transakcyjnych dla karty (!!!???) 5 zl. Konto oszczednosciowe bezplatne, pierwsza wyplata bezplatna, pozostale po 10 zl. Przyznanie i coroczne przedluzanie limitu debetowego w koncie - 1,5% przyznanej kwoty, minimum 50 zl. Do tego w pierwszym roku oplata przygotowawcza - 20 zl. Oprocentowanie limitu debetowego wraz z marza banku - okolo 20% (w pierwszym roku promocja 10%). Konto oszczednosciowe do 999,99 zł0,00 % od 1.000 zł do 2.999,99 zł4,25% od 3.000 zł do 19.999,99 zł4,25% od 20.000 zł do 49.999,99 zł4,25% od 50.000 zł do 99.999,99 zł4,50% od 100.000 zł5,00% Promocja dla swizych klientow Bez względu na wysokość wkładu, od pierwszej złotówki oprocentowanie środków przez 6 miesięcy wynosi 6,1%. Moze to zamknie przydluga reklamowa dyskusje na temat superkonta w superbanku. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietta.w Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 31.05.08, 19:47 Do krzysztofsf: te dane które podałeś dotyczą konta w kb? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 31.05.08, 19:53 elzbietta.w napisała: > Do krzysztofsf: te dane które podałeś dotyczą konta w kb? Oczywiscie. www.kredytbank.pl/o_banku/taryfa Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 03.06.08, 12:12 Prowadzenie konta jest bezplatne tak? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza39 Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 03.06.08, 22:23 z tego co sie orientuje to tak:) z reszta nie tylko prowadzenie konta jest tam bezplatne:P Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 03.06.08, 23:31 zawszeczarny.kot napisała: > Prowadzenie konta jest bezplatne tak? W zalaczonym linku do tabeli oplat kredyt banku z dznia 02-06-2008 wyraznie sa podane oplaty comiesieczne od 6 zl wzwyz, plus oplaty comiesieczne za karte debetowa. Nie sciemnaijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 05.06.08, 16:25 krzysztofsf napisał: > zawszeczarny.kot napisała: > > > Prowadzenie konta jest bezplatne tak? > > W zalaczonym linku do tabeli oplat kredyt banku z dznia 02-06-2008 wyraznie sa > podane oplaty comiesieczne od 6 zl wzwyz, plus oplaty comiesieczne za karte deb > etowa. > > Nie sciemnaijcie. > > No to nie jest ściema chyba ,skoro piszą o tym na stronie KB ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 05.06.08, 16:49 zawszeczarny.kot napisała: > krzysztofsf napisał: > > > zawszeczarny.kot napisała: > > > > > Prowadzenie konta jest bezplatne tak? > > > > W zalaczonym linku do tabeli oplat kredyt banku z dznia 02-06-2008 wyrazn > ie sa > > podane oplaty comiesieczne od 6 zl wzwyz, plus oplaty comiesieczne za kar > te deb > > etowa. > > > > Nie sciemnaijcie. > > > > > No to nie jest ściema chyba ,skoro piszą o tym na stronie KB ?!?! to daj linka ja na ich stronie znalazlem np. ponizsze O czym jeszcze pomyśleliśmy? Oczekujesz więcej niż inni? Płacąc za konto 15 zł miesięcznie lub 12,99 zł w Programie Razem korzystasz bezpłatnie z: ubezpieczenia NNW do 20.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 05.06.08, 23:21 www.kompas.kredytbank.pl/produkt022008.htm Tu jest info o bezpłatnym prowadzeniu konta Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ekstra konto w kredyt banku - oplaty i prow 06.06.08, 07:10 zawszeczarny.kot napisała: > www.kompas.kredytbank.pl/produkt022008.htm Tu jest info o bezpłatnym > prowadzeniu konta OSZCZEDNOSCIOWEGO. Czyli konta bez karty debetowej z mozliwoscia jednej wyplaty bezplatnej w oddziale, pozostale po 10 zl od sztuki. Konto ROR, z karta do platnosci i bankomatow, z mozliwoscia podpisania umowy o limit debetowy (drogi, po okresie promocyjnym) i przelewow przez internet (po zlotowce) kosztuje drogo, zgodnie z zalaczona taryfa oplat i prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Dlaczego warto miec konyo w KB ? 05.06.08, 17:03 Bo mozesz zarobic na znajomym, wpuszczajac go w tamtejsze konto www.kredytbank.pl/klienci_indywidualni/Promocje/Promocja_Ekstrakont/promocja_ekstrakonto Teraz dodatkowe korzyści! Nasze konto jest funkcjonalne i opłacalne - to idealny produkt dla Twoich znajomych oraz osób, które cenią komfort, jaki daje produkt bankowy wysokiej klasy. Teraz w ramach promocji wybrane przez Ciebie osoby będą się mogły cieszyć własnym Ekstrakontem, na które wpłacimy na dobry początek 50 złotych. Jak to działa? Krok 1 Masz go już za sobą - założyłeś Ekstrakonto w Kredyt Banku. Krok 2 Weź wypełnione kupony od doradcy. Krok 3 odpowiedz o naszym Ekstrakoncie osobie, która nie jest jeszcze naszym klientem, oderwij jeden kupon i podaruj go tej osobie. Krok 4 Jeżeli Twoja rekomendacja okaże się skuteczna, wybrana przez Ciebie osoba założy Ekstrakonto i przekaże kupon doradcy. Krok 5 Ty i osoba otwierająca rachunek z kuponem otrzymacie na konto po 50 złotych. Terminy wypłaty nagród: do 30 września 2008 r. - za rachunki otwarte od 19 maja do 30 czerwca, do 31 grudnia 2008 r. - za rachunki otwarte od 1 lipca do 31 grudnia. Promocja dotyczy Ekstrakont: S, Profit, VIP, Student i trwa do 30 listopada 2008 r. Szczegóły dotyczące promocji można uzyskać dzwoniąc pod numer infolinii 0 801 360 360. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Dlaczego warto miec konyo w KB ? 07.06.08, 11:41 Jedna wypłata w miesiącu jest bezpłatna ,a pozostałe płatne ,ale czy 10 zł to nie wiem.No ale to konto oszczędnościowe więc po co komu wypłacać np. 3 razy lub więcej w msc? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo w KB ? 07.06.08, 14:05 zawszeczarny.kot napisała: > Jedna wypłata w miesiącu jest bezpłatna ,a pozostałe płatne ,ale czy 10 zł to > nie wiem.No ale to konto oszczędnościowe więc po co komu wypłacać np. 3 razy lu > b > więcej w msc? przede wszystkim autorka watku szukala konta osobistego, z karta bankomatowa do wyplat z bankomatow. Tak wiec samo konto "oszczednosciowe (wyjatkowo nisko oprocentowane poza okresem promocji) jest produktem majacym tyle wspolnego z tym, czego potrzebuje, jak lokata lub budyn owocowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Dlaczego warto miec konyo w KB ? 07.06.08, 18:54 Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedz,mnie chodzi cały czas o konto oszczednościowe Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo w KB ? 07.06.08, 20:17 zawszeczarny.kot napisała: > Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedz,mnie chodzi cały czas o konto oszczedności > owe Cytat z Twojej pierwszej wypowiedzi w watku: "Jak chcesz oszczędzic to załóż konto oszędnościowe wpłacasz jaką chcesz kwote i kasa procentuje ;),a póżniej mozna przenieś rachunek do ekstrakonta i korzystać z innych wygód(z tego co wiem )" J apisze ogolnie o ofercie KB, zgodnie z zapytaniem autorki. Jesli wypowiadasz sie odnosnie wycinka oferty (zreszta kiepskiego) a nie "pozniejszego przeniesienia rachunku do ekstrakonta" to badz laskaw zasnaczac w swojej wypowiedzi czego ona dotyczy, a nie wypowiadas sie w sposob wieloznaczny. Jesli w kilku miejscach zaznaczasz, ze KB ma bezplatne konto, to badz laskaw wypowiadac sie w sposob pelny i pisac "bezplatne konto oszczednosciowe". Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Dlaczego warto miec konyo w KB ? 08.06.08, 17:25 Ja pisze cały czas o koncie oszczędnościowym w KB , a ty raz piszesz o zwykłym rachunku a raz o oszczędnościowym więc również proszę o precyzyjne odpowiedzi.Mam zamiar otworzyć konto oszczędnościowe w KB i chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej ,a moje wypowiedzi to są tylko inforacje jakie znalazłem na stronie KB oraz opinie moich znajomych ,zresztą po to jest forum żeby dowiedzieć się czegoś więcej także proszę o info o samym banku jak i o koncie oszczędnośiowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w KB ? 08.06.08, 19:19 zawszeczarny.kot napisała: > Ja pisze cały czas o koncie oszczędnościowym w KB , a ty raz piszesz o zwykłym > rachunku a raz o oszczędnościowym więc również proszę o precyzyjne > odpowiedzi.Mam zamiar otworzyć konto oszczędnościowe w KB i chciałabym się > dowiedzieć czegoś więcej ,a moje wypowiedzi to są tylko inforacje jakie > znalazłem na stronie KB oraz opinie moich znajomych ,zresztą po to jest forum > żeby dowiedzieć się czegoś więcej także proszę o info o samym banku jak i o > koncie oszczędnośiowym ;) jesli ktos chce konto oszczednosciowe darmo, na pol roku to warto skorzystac z oferty KB. Po uplywie polrocznego okresu promocyjnego trzeba zabierac stamtad pieniadze gdzie indziej, gdyz konto jest w standardzie nisko oprocentowane i nawet ten niski procent jest uzalezniony od kwot znajdujacych sie na koncie - rozne oprocentowanie dla roznej wysokosci wkladow. Informacja aktualna na dzis, bo za tydzien ich oprocentowanie promocyjne moze juz nie nalezec do lepszych oprocentowan. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 10.06.08, 10:16 A jakie jest oprocentowanie po okresie promocyjnym ? Z tego co wiem to jakieś 4,5 %,to chyba standard w porównaniu z innymi bankami ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 10.06.08, 10:25 zawszeczarny.kot napisała: > A jakie jest oprocentowanie po okresie promocyjnym ? Z tego co wiem to jakieś > 4,5 %,to chyba standard w porównaniu z innymi bankami ... Taaa....powyzej 20 tys zl masz takie oprocentowanie w KB. W wielu bankach masz 5,5% od pierwszej zlotowki, a sa tez takie, w ktorych od pierwszej zlotowki masz 6% czy tez 6,06% Najzabawniejsze jest to, ze jsli masz na koncie OSZCZEDNOSCIOWYM w KB, to masz 0% oprocentowania :)) Zamieszczalem juz w tym watku, wystarczylo rozwinac i poszukac Konto oszczednosciowe do 999,99 zł0,00 % od 1.000 zł do 2.999,99 zł4,25% od 3.000 zł do 19.999,99 zł4,25% od 20.000 zł do 49.999,99 zł4,25% od 50.000 zł do 99.999,99 zł4,50% od 100.000 zł5,00% Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 10.06.08, 10:26 Poprawka 4,5% KB daje od 50tys zl :)))))))))) zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 10.06.08, 19:55 To dziwne ,bo reklamują oprocentowanie juz od pierwszej złotówki .. :0 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 10.06.08, 22:01 zawszeczarny.kot napisała: > To dziwne ,bo reklamują oprocentowanie juz od pierwszej złotówki .. :0 Tak - w promocji na pol roku dla nowych klientow. Zacznij czytac posty, a nie pisz bez zastanowienia i ich przjrzenia. Napisalem, ze warto ewentualnie zalozyc konto wylacznie oszczednosciowe, i po pol roku wycofac pieniadze gdzie indziej. Watek jest duzy, praktycznie wszystko w nim opisane - skorzystaj z opcji rozwin wszystkie i przejzyj co pisze, zanim napiszesz kolejny post na temat, ktory juz tu opisano. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 11.06.08, 11:02 Tyle to ja też wiem ,zresztą posty czytam ,a skoro męczy cię odpowiadanie na forum to poprostu nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Kiepskie konta w KB 11.06.08, 13:12 zawszeczarny.kot napisała: > Tyle to ja też wiem ,zresztą posty czytam ,a skoro męczy cię odpowiadanie na > forum to poprostu nie pisz Nie wiem czy cztasz, bo najpierw piszesz, ze konto oszczednosciowe ma 4,5% a chwile pozniej, ze jednak 6%. W obu przypadkach kilka postow wyzej jest moj w ktorym dokladnie podalem i zwyka tabele oprocentowania (zawierajaca np oprocentowanie 0% dla kwoty ponizej 1000zl) jak i opisalem oprocentowanie promocyjne, ograniczone w czasie na pol roku. Nie licz na to, ze przestane pisac - nie lubie reklamowania kiepskich produktow pod pozorem zwyklych postow. Jak ktos pisze nieprawde, lub podaje niepelne informacje - siegam do danych banku i przedstawiam niezafalszowane pozycje z cennika. Odpowiedz Link Zgłoś
nefyth Re: Kiepskie konta w KB 11.06.08, 22:38 Czyli jeśli mam pieniądze to mogę zainwestować w takie konto ale tylko na pół roku - potem mi się nie opłaca. Tylko, kto mi się zgodzi na taki "myk". Jak dla mnie plusem w KB, może być to że nie trzeba zakładać u nich innych kont - z drugiej jednak strony... warto się zawsze zastanowić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Kiepskie konta w KB 11.06.08, 22:47 nefyth napisała: > Czyli jeśli mam pieniądze to mogę zainwestować w takie konto ale tylko na pół > roku - potem mi się nie opłaca. Tylko, kto mi się zgodzi na taki "myk". Sprawdz regulamin. Zalozenie i obsluga konta oszczednosciowego bezplatne. Pytanie, czy sa zapisy (jakie np. ma Lukas) zwiazane z oplatami za likwidacje konta? Z tym, ze nie ma wymogow odnosnie kwoty - tak wiec mozna po pol roku wycofac caly wklad pozostawiajac symboliczna zlotowke - jesli np. konto musi byc otwarte powiedzmy minimum rok, zeby nie poniesc kosztow zwiazanych z likwidacja. >Jak dla > mnie plusem w KB, może być to że nie trzeba zakładać u nich innych kont - z > drugiej jednak strony... warto się zawsze zastanowić. :) Wiekszosc bankow oferuje obecnie bezplatne konta oszczednosciowe. Ich konto na dzien dzisiejszy jest chyba najwyzej oprocentowane - dla nowych klientow - po traktowaniu starych mozna wysnowac pewne wnioski odnosnie polityki proklienckiej banku. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeczarny.kot Re: Kiepskie konta w KB 12.06.08, 10:29 Przez ten okres gdzie jest 6,1% napewno warto wpłacić i oszczędzić a pózniej oprocentowanie spada do ok 4,5%,ale pomyśleć to który bank daje więcej? mniej więcej to op.jest bardzo zbliżone w bankach,tyle że KB na początku daje więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Kiepskie konta w KB 12.06.08, 10:46 zawszeczarny.kot napisała: > Przez ten okres gdzie jest 6,1% napewno warto wpłacić i oszczędzić a pózniej > oprocentowanie spada do ok 4,5%,ale pomyśleć to który bank daje więcej? caly czas piszesz o wkladzie powyzej 50-u tysiecy zl - bo od tej wysokosci oszczednosci Kb daje to oprocentowanie. Przy wkladzie powyzej 20 tys a mniej niz 50 tys jest to juz tylko 4,25% az do zerowego oprocentowania przy wkladzie ponizej 1 tysiaca zl. Ktory bank daje wiecej? Eurobank, Polbank, BZWBK, mBank - wszystko od pierwszej zlotowki bez zabaw w promocje. Sa takie, co daja i 7%, jesli nie wplaci sie na konto a na "polise". Lukas Bank daje 8% - tyle, ze na 3 miesiace. >mniej > więcej to op.jest bardzo zbliżone w bankach,tyle że KB na początku daje więcej > ... Daje wiecej o 0,04% od takiego Euronbanku i wiecej o 0,1% od takiego Polbanku. Ile milionow trzeba wplacic, zeby przez pol roku dalo to roznice zedu powiecmy 50 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
nefyth Re: Kiepskie konta w KB 12.06.08, 13:42 krzysztofsf napisał: > > Ktory bank daje wiecej? Eurobank, Polbank, BZWBK, mBank - wszystko od pierwszej > zlotowki bez zabaw w promocje. > Sa takie, co daja i 7%, jesli nie wplaci sie na konto a na "polise". > Lukas Bank daje 8% - tyle, ze na 3 miesiace. > Spod pióra mi to wyjąłeś... to samo miałem napisać. Rozumiem, że oferta KB jest dla kogoś atrakcyjna ale rzeczywistość jest różna. Nie można przecież w życiu kierować się tylko promocjami... chyba że można? ja nie umiem. Jedno mnie dziwi - tak jak napisałeś - jest to oferta dla nowych klientów, co zatem dla stałych? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Kiepskie konta w KB 12.06.08, 14:45 nefyth napisała: > krzysztofsf napisał: > > > > > > Ktory bank daje wiecej? Eurobank, Polbank, BZWBK, mBank - wszystko od pie > rwszej > > zlotowki bez zabaw w promocje. > > Sa takie, co daja i 7%, jesli nie wplaci sie na konto a na "polise". > > Lukas Bank daje 8% - tyle, ze na 3 miesiace. > > > > Spod pióra mi to wyjąłeś... to samo miałem napisać. Rozumiem, że oferta KB jest > dla kogoś atrakcyjna ale rzeczywistość jest różna. Nie można przecież w życiu > kierować się tylko promocjami... chyba że można? ja nie umiem. W przypadku kont darmowych, duzych roznic w oprocentowaniu i mozliwosci przerzucenia srodkow w jednym momencie przelewem internetowym - mozna :) Z tym, ze nie miem, czy w KB posiadanie samego konta oszczednosciowego daje bezplatny dostep do przelewu internetowego. >Jedno mnie dziwi > - tak jak napisałeś - jest to oferta dla nowych klientów, co zatem dla stałych? > Dla stalych zamiescilem powyzej w watku tabele oprocentowania zalezna od wysokosci wkladow. Watek wg mnie zostal nieudolnie rozdmuchany, przez osoby usilujace zareklamowac ekstrakonto, a pozniej przeszlo na "chociaz" konto oszczednosciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stała klientka KB Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 19:41 Nie polecam konta oszczędnościowego dla starych klientów KB, oleją Was totalnie!!! Oprocentowanie 6,1% jest tylko dla klientów nowych na 6 miesięcy, o czym człowiek dowiaduje się dopiero po fakcie, ciężko tę informację wyłowić z gąszcza informacji (w ulotce tego nie piszą!). Także lojalny wierny klient ma liche oprocentowanie 4,25%!!! To mnie skłoniło do poszukania innego konta oszczędnościowego, zabieram z KB moje tysiączki, ROR też planuję wkrótce zamknąć (ponad 20 zł kosztów miesięcznie w skali roku to już niezła sumka, można ją wydać na przyjemniejsze rzeczy niż pieprzone opłaty). PA, PA Kredyt Banku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 12.06.08, 23:39 Ja podobnie, ze wzgledu na zbyt wysokie koszty ROR w stosunku do zawartego w nim pakietu uslug, podziekowalme BPH (aktualnie malemu BPH) po 10-o letnim posuadaniu u niech konta (od czasow PBK) Czesc bankow bazuje na przywiazaniu klientow,nie dajac im zadnej alternatywy nizszych oplat, mimo, ze konkurencja oferuje o wiele lepsze warunki. Po zakonczeniu fuzji zaczekalem kilka miesiecy i jak nie pojawila sie tansza, alternatrywna oferta kont internetowych w malym BPH - podziekowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:36 Troszkę Pani nie rozumiem, przecież jest napisane jak wół, że 6,1% jest dla nowych klientów i tylko przez pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 15:44 Gość portalu: agraffka napisał(a): > Troszkę Pani nie rozumiem, przecież jest napisane jak wół, że 6,1% > jest dla nowych klientów i tylko przez pół roku. I jak widac ta pani wkurzyla sie, ze dobre warunki dostaja tylko nowi klienci, a nie szanuje sie starych - i zareagowala pozegnaniem sie z bankiem, ktory nie ma szacunku dla dotychczasowych klientow, mimo, ze placa bardzo wysokie oplaty za konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:01 Tak naprawdę, to większość firm tak postępuje, a już wiodącymi firmami są telefonie komórkowe. Oferty są atrakcyjne dla nowych klientów, a starych ma się gdzieś. Dlatego tak dużo os. zmienia ciągle operatorów. Ale czy tak powinno być? Po prostu nikt nie boi się konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 20:18 Gość portalu: agraffka napisał(a): > Tak naprawdę, to większość firm tak postępuje, a już wiodącymi > firmami są telefonie komórkowe. Oferty są atrakcyjne dla nowych > klientów, a starych ma się gdzieś. Dlatego tak dużo os. zmienia > ciągle operatorów. Ale czy tak powinno być? Po prostu nikt nie boi > się konkurencji. Wg mnie latwiej zmienic bank niz numer telefonu komorkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 20:43 Nie zgadzam się. Jeżeli wielu płatników ma mój numer konta, a ja za wiele rzeczy płacę poleceniem zapłaty, wymaga to wiele czasu i formalności.Do tego NIP-3 lub NIP-1, wyznaczenie konta na które mają wracać pieniądze z inwestycji itd itd. Zmiana operatora telefonu to tylko niewielki wydatek i nawet nie łączy się ze zmianą numeru. Promocje dla zachęcenia nowych klientów, to standard na całym świecie. Dla stałych klientów też zwykle jest wiele atrakcji, trzeba tylko wykazać trochę zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 20:57 jan-w napisał: > Nie zgadzam się. Jeżeli wielu płatników ma mój numer konta, a ja za wiele rzecz > y > płacę poleceniem zapłaty, wymaga to wiele czasu i formalności.Do tego NIP-3 lub > NIP-1, wyznaczenie konta na które mają wracać pieniądze z inwestycji itd itd. > Zmiana operatora telefonu to tylko niewielki wydatek i nawet nie łączy się ze > zmianą numeru. > Promocje dla zachęcenia nowych klientów, to standard na całym świecie. Dla > stałych klientów też zwykle jest wiele atrakcji, trzeba tylko wykazać trochę > zainteresowania. Owszem. Ale sa banki jak Citi, Nordea, ING, Multibank - sadze, ze jeszcze kilka by sie znalazlo, gdzie mozna zmienic sobie rachunek na tanszy o pelnej funkcjonalnosci. Rozumiem jeszcze promocje kont oszczednosciowych - nikt nikogo nie zmusza do trzymania na KO w danym banku - frrr... i pieniadze juz maga byc przelane gdzie indziej. Ale jeszcze powyzsze promocje polaczone z wyjatkowo niekorzystnymi warunkami prowadzenia konta podstawowego, moga przepelnic "czare goryczy" klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 21:16 Ale piszesz tutaj o tej promocji KB czy w ogóle o haczykach promocyjnych? Bo przecież nigdzie nie ma w warunkach konta oszczędnościowego, że musisz założyć konto podstawowe. Bo np. w mBanku żeby mieć eMaxa trzeba mieć eKonto - tyle, że nie płaci się za prowadzenie rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 21:55 Gość portalu: agraffka napisał(a): > Ale piszesz tutaj o tej promocji KB czy w ogóle o haczykach > promocyjnych? Bo przecież nigdzie nie ma w warunkach konta > oszczędnościowego, że musisz założyć konto podstawowe. Bo np. w > mBanku żeby mieć eMaxa trzeba mieć eKonto - tyle, że nie płaci się > za prowadzenie rachunku. Temat wyjsciowy jest "ekstrakonto w kredyt banku" Na konto oszczednosciowe tamat uciekl przy okazji, gdy stalo sie jasne, ze ekstrakonto nie jest w stanie sie obronic. Natomiast jest faktem, ze bez posiadania w KB konta podstawowego, nie bedzie sie mialo dostepu internetowego do konta oszczednosciowego - a np. w takim Citi jest to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 22:17 Widzę, ze jesteś dobrze poinformowany, no ale nie do końca. I teraz Cię zaskoczę (pewnie się ucieszysz), że na dzień dzisiejszy w ogóle nie ma dostępu internetowego do tego konta, ponieważ informatycy jeszcze tego problemu nie załatwili. I to, że jednocześnie otworzysz sobie ror i ko to niestety nic Ci to nie da. Więc można sobie otworzyć konto oszczędnościowe w KB bez żadnych opłat a na pewno w oddziałach podadzą informacje o saldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sulla5 Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 21:59 Ta promocja jest tylko dla nowych klientów. Ja chyba sobie właśnie skorzystam - ale po tym co piszecie nie wiem co będzie po okresie promocyjnym. Czy to konto trzeba założyć na określony czas? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 22:04 konto jest bezplatne i beztern\minowe, natomiast po pol roku przechodzi na zwykle warunki oprocentowania - aktualne masz na stronie www banku Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 16.06.08, 19:27 A ja dzisiaj widziałem w Promenadzie jak chętnym na kartę kredytową którzy wypełnią wniosek dają pluszowego misia. Ja kartę tego banku mam od wielu lat i nie załapałem się na misia, ani nawet na długopis :-(( Złodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agraffka Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 21:13 No widzisz. Takie życie. Tak samo teraz można mieć w mBanku kartę kredytową rossmanna z 5% rabatem na zakupy w tym sklepie. No ale przecież jak ktoś ma już u nich kartę, to po co mu kolejna. Czyli też opcja wsumie dla nowych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.aster.pl 29.06.08, 21:35 ja się właśnie w piąte wybrałam założyć to konto. bardzo sprawna i miła obsługa. mam nadzieję że i kasa bezproblemowo będzie mi na tym koncie rosła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcina Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:26 jak długo masz konto oszczędnościowe w KB czy jesteś zadowolony z tego banku Poprostu jak wypada w rantingu z innymi bankami Podziel się swymi doswiadczeniami . Nie wiem czy warto zaufać KB Bardzo zawiodłam się w banku PKO chcę przejśc z ROR do KB czy warto ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Dlaczego warto miec konyo oszczednosciowe w 04.07.08, 15:47 Gość portalu: marcina napisał(a): > jak długo masz konto oszczędnościowe w KB czy jesteś zadowolony z > tego banku Poprostu jak wypada w rantingu z innymi bankami Podziel > się swymi doswiadczeniami . Nie wiem czy warto zaufać KB Bardzo > zawiodłam się w banku PKO chcę przejśc z ROR do KB czy warto ?????? Drogo - sprawdz tabele oplat i prowizji - wyciagi z niej sa w watku - wystarczy go rozwnac Odpowiedz Link Zgłoś