Gość: Jak Biedaemerytury IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.08, 11:26 Tez mi nowosc, UPR i JKM mowili o tym od dawna, ale wtedy wszekiej masci lewusy wysmiewaly to i marginalizowaly to ugrupowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodna Biedaemerytury IP: *.jeziorany.macrosat.pl 15.08.08, 17:05 Oszczędzać?, jeśli dostałam podwyżki 40zł brutto to mogę je zaoszczędzić. Tak żyjąc nie doczekam się emerytury. O to chodzi rządowi ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Biedaemerytury IP: *.ip.fastwebnet.it 20.01.09, 18:53 ja po przepracowaniu prawie 27 lat w Polsce wyjechałem do Włoch i pracuję tu legalnie juz10 lat za 3 lata mogę się starać o emeryturę a emeryt noże pracować.Nie słuchajcie ludziska bo większość tych co mają do gadania o emeryturach i o płacach ci z Lewiatana i innych Lobby to mają w nosie i pracowników i ich emerytury.W1999 ja do pracy dla tych panów byłem za stary woleli młodych których zatrudniali na swoich warunkach albo na czarno.A kiedy wszyscy zaczeli wyjeżdżać to krzyk że nie ma kto pracować na emerytów.Płaccie dobrze zaciśnicie pasa do wielkich pieniędzy trzeba dochodzić uczciwie czasy niewolnictwa sie skończyły.A to co z wielkim trudem wywalczono w latach 80 nie wolno zmarnować ani sprzedać za łyżkę soczewicy.A dobry pracownik to taki co ma świadomość że jego praca jest dobrze opłacana i za emeryturę którą uskłada przez lata swojej pracy będzie mógł godnie Zyć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Biedaemerytury IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 11:55 Skończyłem 60 lat i mam 41 lat pracy w tym 20 lat w warunkach szkodliwych ,i nie idę na wcześniejszą emeryturę,bo na nowych warunkach będę mial emeryturę większą o około 60%.[5000 brutto] Odejdę na emeryturę gdy skończę 65 lat.Trzeba uczciwie i długo pracować ,a nie straszyć niskimi emeryturami.Nieroby do roboty!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Biedaemerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 16:00 Masz szczęście, że chcą Cię jeszcze trzymać...pryku. U nas niestety likwidują stanowiska pracy i młodzi, lub tuż przed emeryturą stracą pracę:( Odpowiedz Link Zgłoś