cnbc 12.08.08, 09:08 Witam, chcialem zalozyc konto debetowe w banku BPH. jakie dokumenty są wymagane zeby je zalozyc?? jak by ktos byl jeszcze zorientowany to ciekawi mnie ile kosztuje utrzymanie takiej karty i koszty np przelewów? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofsf Re: konto maestro sezam 12.08.08, 09:12 cnbc napisał: > Witam, chcialem zalozyc konto debetowe w banku BPH. jakie dokumenty > są wymagane zeby je zalozyc?? > > jak by ktos byl jeszcze zorientowany to ciekawi mnie ile kosztuje > utrzymanie takiej karty i koszty np przelewów? > Po dziesieciu latach korzystania zrezygnowalem z powodu zbyt wysokich kosztow konta i karty. Konto srebrny sezam 9,95 zl - comiesieczny koszt konta zawierajacego 2500 limitu debetowego. 2 zl - comiesieczny koszt karty debetowej 3 zl - dodatkowy comiesieczny koszt karty, jesli nie wykonamy nia w miesiacu 4 zakupow w sklepach. Przelewy internetowe bezplatne. Przyjazne samoodnawiajace sie lokaty 14 i 10 dniowe, zakladane przez internet (mozliwosc obchodzenia belkowego) Odpowiedz Link Zgłoś
cnbc Re: konto maestro sezam 12.08.08, 09:27 a jezeli chodzi o wymagane dokumenty?? a ktore konto wydaje sie byc najlepsze z tych sezamów?? i nie rozumiem o co chodzi z tym comiesiecznym kosztem konta zawierajacego 2500 limitu debetowego. moglbym prosic o wyjasnienie jak laikowi;) (jestem poczatkujacy) ja chcialem dzieki tej karcie glownie przelewac na konto z internetu i wyplacac bankomatem (góra 2 przelewy i wyplaty w miesiacu) czyli praktycznie musialbym placic za utrzymanie miesieczne 5zł przt takim stanie rzeczy? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto maestro sezam 12.08.08, 09:46 cnbc napisał: > a jezeli chodzi o wymagane dokumenty?? Dowod osobisty. Zaswiadczenie o zatrudnieniu (do zawarcia umowy o limit debetowy w koncie) > > a ktore konto wydaje sie byc najlepsze z tych sezamów?? Srebrny Sezam najtanszy jesli korzystasz z internetu. Bez dostepu do internetu zwykly Sezam. > > i nie rozumiem o co chodzi z tym comiesiecznym kosztem konta > zawierajacego 2500 limitu debetowego. W ramach oplaty za konto przyznaja ci limit debetowy w tej wysokosci (regulamin okresla, czy zawsze i czy od razu, czy po jakims czasie)to jest podpisuja osobna umowe na ten limit. Nieprzyznanie limitu nie ma wplywu na cene konta. > > moglbym prosic o wyjasnienie jak laikowi;) (jestem poczatkujacy) > > ja chcialem dzieki tej karcie glownie przelewac na konto z internetu > i wyplacac bankomatem (góra 2 przelewy i wyplaty w miesiacu) > > czyli praktycznie musialbym placic za utrzymanie miesieczne 5zł przt > takim stanie rzeczy? 15 zl miesiecznie, jesli karta nie robilbys limitu 4-ch zakupow miesiecznie. Czekalem kilka miesiecy, czy cos sie zmieni w cenach po zakonczeniu spraw fuzji z pekalo. Nie uruchomili zadnego taniego konta internetowego, to w koncu podziekowalem. Dlaczego chcesz konto akurat tam? Odpowiedz Link Zgłoś
cnbc Re: konto maestro sezam 12.08.08, 09:53 czemu akurat tam? bo chcialem głowne przelewac od kogos kto ma konto tez w banku BPH ale jezeli wychodziloby 15zł za samo utrzymanie to zdecydowanie za drogo chyba jednak zrezygnuje z tego planu i spróbuje zalozyc w ING banku tam chyba jest taniej? slyszalem ze najtaniej jest w mBanku jezeli chodzi o internet ale to konto wirtualne jakos mnie zniechęca sam nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto maestro sezam 12.08.08, 09:57 Jesli spelniasz warunki na bezplatnosc (wplywy comiesieczne 800zl) to przyjemne jest konto online w Eurobanku. Chwala tez konto w BGZ. BPH ma bezplatne wplaty gotowkowe - moze oplaca ci sie tak wplacac komus na konto? Odpowiedz Link Zgłoś
cnbc Re: konto maestro sezam 12.08.08, 10:01 nie no mi generalnie chodziloby o wyplaty ale dzieki za info ogolnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf BPH studenckie? 12.08.08, 10:00 Moze kwalifikujesz sie na takie? wtedy oplaty sa u nich groszowe. Odpowiedz Link Zgłoś