Dodaj do ulubionych

zdolnosc kredytowa

01.09.08, 13:56
Oboje z mężem zarabiamy 2900,00 netto ja mam umowę na czas
nieokreślony mąż na czas określony mamy kredyt na 1300,00 zł( ale od
reki możliwość spłaty)nie mamy dzieci, auta itp. oboje mamy po 26
lat; na jaki kredyt możemy liczyć ( w zł i frankach) dziękuje
Obserwuj wątek
    • tomala1111 Re: zdolnosc kredytowa 01.09.08, 23:54
      Jesli chcecie sprawdzić oferty w róznych bankach tak żeby doradcy
      sami skontaktrowali się z Wami i przedstawili swoje prozpoycje
      polecam:
    • bogulo2 sama policz... 04.09.08, 09:09
      ...określ sobie jaką ratę możesz spłacać (znowu się powtórzę, ze racjonalnie w twoim przypadku to max 700zł - ok 25% dochodu) i jak długo chcesz spłacać (do 25lat). Wpisz dane w kalkulator w dowolnym banku i ci wyjdzie kwota orientacyjna.

Banki ześwirowały przez ostatnie 3 lata i udzielają kredytów którcych możesz po prostu nie spłacić i do tego na dwupokoleniowy okres :/
      • maona Re: sama policz... 04.09.08, 10:21
        bogulo2 dziwi mnie twoje podejście że niby nas nie stać...przy
        naszych zarobkach wynajmujemy mieszkanie i dajemy sobie rade bez
        problemu a napewno wynajem to sa wieksze lub takie same pieniadze
        niz kredyt + opłaty w moim mieście ( a że teraz mamy takie zarobki
        nie znaczy że przez całe zycie takie bedziemy mieli)

mam swoje lata i wiem ile zarabiam i ile życie kosztuje wiec wiem co
        robie
        • bogulo2 nie napisałem ze cię nie stać!!! 04.09.08, 10:47
          Po prostu stwierdziłem, że warto policzyć samemu i ocenić swoją zdolność samemu, to o wiele bezpieczniejsze niż zaufać ofercie, którą zaraz ci jakiś "ekspert" wlepi z ratą stałą 1500zł w kresce na 35lat

Jak mam coś doradzić to proponuję poczekać jeszcze trochę i wynajmować. Koszt najmu będzie niższy niz zakup obecnie przewartościowanego mieszkania i spłacanie odsetek od wyższej wartości.

W Poznaniu w ciagu roku zauważyłem spadek cen mieszkań 2 pokojowych o ok 30-50tyś zł. Spłata takiego kapitału z odsetkami to 2 razy tyle. Nie wystarczy na najem przez rok, dwa czy trzy??

Biorąc kredyt nie zakładaj że będzie coraz lepiej, większe zarobki i eldorado, tylko bierz pod uwagę najgorsze opcje (utrata pracy przez 1 osobę w rodzinie) i inne niespodzianki niespodzianki (dziecko).

Pisałem, żebyś sama sobie policzyła, bo banki sprzedają subprime bez względu na twoje możliwości. Ostatnio ktoś wklejał na forum film jak w stanach robi się wycieczki po domach licytowanych przez banki...chyba nie o to chodzi.

Nie jestem złośliwy, piszę co myślę na temat kredytu przy waszych dochodach, a to czy weźmiesz i na ile to TYLKO TWOJA sprawa i mnie to wogóle nie obchodzi...każdy jest kowalem swojego losu.
    • lorek08 Re: zdolnosc kredytowa 07.09.08, 17:50
      jest mozliwosc. wystarczy wypelnic wniosek na stronie www.kredyty.dbv.pl w
      dziale kredyty hipoteczne i mieszkaniowe
    • agnieszka.ur Re: zdolnosc kredytowa 09.09.08, 14:56
      Witam,
      proponuję bezpłatną pomoc w uzyskaniu kredytu hipotecznego. Opisana sytuacja
      wskazuje na możliwość uzyskania kredytu. Proszę o kontakt : hipoteki@vestor.pl
      lub 0515 516 555.
      Pozdrawiam
      Doradca Hipoteczny VESTOR FINANSE
      • paulina.doradca Re: zdolnosc kredytowa 09.09.08, 16:48
        Po pierwsze chciałam przyznać dużo racji Bogulo2. Po drugie rozumiem, ze chcecie
        mieć coś własnego ale to trochę złudne. Przy kredycie też wyrzucacie pieniądze w
        błoto tak jak Wynajmującemu. Jednak rzeczywiście po latach spłaty mieszkanie
        będzie Wasze. Radzę zrobić w ten sposób poproście w banku o wydruk harmonogramu
        spłat. Popatrzcie w rubrykę rata odsetkowa lub odsetki i zobaczcie czy przez
        pierwszych kilka lat nie są wyższe niż czynsz,który płacicie wynajmującemu bez
        opłat za media bo te w nowym lokum i tak będziecie musieli płacić.
        Przy kupowaniu mieszkania naprawdę ostro negocjujcie cenę i nie kupujcie
        mieszkań starszych niż 10 lat chyba, że są to kamienice w prestiżowych
        lokalizacjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka