Gość: ret IP: *.aster.pl 13.03.09, 09:28 To właściwie pasuje do ogólnej tendencji paradoksalnej - kredyt bank ogłasza nieudzielanie kredytów, ekipa cudu gospodarczego ogłasza kryzys Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krociech Proszę zdefiniować IP: *.sm-rozstaje.pl 13.03.09, 09:28 "polski"... Odpowiedz Link Zgłoś
imw "polski" czyli działający wg. polskiej licencji 13.03.09, 10:12 bankowej oraz mający tu siedzibę, to, jaki kapitał kontroluje bank jest sprawą drugorzędną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkomp Re: "polski" czyli działający wg. polskiej licenc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.09, 10:45 ale wykonujacy postanowienia belgijskiej centrali. Ciekawa definicja "polskosci". Odpowiedz Link Zgłoś
imw masz lepszą definicję? 13.03.09, 10:58 czy Aliorbank jest polskim bankiem jeśli wykonuje polecenia swoich właścicieli, którymi są Zalescy ale mieszkają oni we Włoszech i Francji? czy Deutsche Bank jest niemieckim bankiem jeśli niemiecki kapitał kontroluje ok. 45% tego banku a największymi akcjonariuszami są instytucje ze Szwajcarii i Luksemburga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: masz lepszą definicję? IP: *.netpoint.pl 13.03.09, 11:22 Czy Kredyt Bank udziela kredytów? :) kredyt.ogar.pl/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyniczna_swinia Kasa depozytariuszy juz dawno wytransferowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 16:01 > Czy Kredyt Bank udziela kredytów? :) Udziela. Ale tylko swojej spolce matce w Belgii. Poszukajcie tam swoich lokat, bo raczej juz do PL nie wroca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredytbank "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:30 >> Bank ma najwyższy współczynnik kredytów w stosunku do depozytów. Jakby było odwrotnie, to nie nazywałby się "Kredyt Bank", ale "depozyt Bank". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredytbank "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:30 >> Bank ma najwyższy współczynnik kredytów w stosunku do depozytów. Jakby było odwrotnie, to nie nazywałby się "Kredyt Bank", ale "Depozyt Bank". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:31 będzie bankructwo? lepiej zabierac stamtąd kasę czym prędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingotb "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.09, 09:33 To jak oni nie chcą dawac kredytów Polakom, to niech Polacy zabiorą stamtąd pieniądze do POLSKICH banków, choćby PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj 13.03.09, 10:32 tak, pko bp to świetny bank!:) Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <--------------=--- 13.03.09, 12:11 Tak! Właśnie! I wcale nam nie zapłacono za umieszczanie jego nazwy w komentarzach! Mało tego mamy nawet różne IP, żeby sprawić wrażenie spontaniczności! Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj 13.03.09, 12:28 Gość portalu: kingotb napisał(a): > To jak oni nie chcą dawac kredytów Polakom, to niech Polacy zabiorą stamtąd > pieniądze do POLSKICH banków, choćby PKO BP. Ja się zgadzam że fajne jest że PKO BP jest polskim bankiem i że ludzie powinni w nim trzymać kasę. Ale... nie ma GORSZEGO banku. Poziom obsługi tragiczny, procedury jak w XIX wieku, podejście do klienta jak a najgorszym urzędzie. Jako Polaka BOLI mnie że nasz narodowy (narodowy w sensie mający najwięcej kapitału polskiego) bank jest ustawiony du** do klienta. Jakbym był fanem Radia Maryja to bym może uważał, że to spisek jakiś onych, co chcą celowo odgonić młodych ludzi od polskiego banku. Fanem RM nie jestem jednak, i myślę, że ten pseudobank jest klasycznym przykładem jak nasze własne brudy, nasze polityczne padlinożerstwo i kolesiostwo niszczy bank z tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ no to ich problem. nie chcą moich odsetek? zechce IP: 80.48.2.* 13.03.09, 09:36 konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Było wyprowadzać kasę do centrali? IP: *.ghnet.pl 13.03.09, 09:37 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lee nazwa "Kredyt Bank" straciła więc swój sens.. IP: *.chello.pl 13.03.09, 09:37 ..bo co to za szewc który butów nie naprawia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubinianin "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.09, 09:42 Niech zwrócą się o pomoc do Salezjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:51 chciałem wziąc u nich pozyczke gotówkową tylko 6tys PLN. najpierw powioedzieli że dzadzą, minęło kilka dni i nagle powoedzieli że nie dadzą. straciłem kilka dni. W eurobanku dostałem bez problemu, juz prawie spłaciłem ten kredyt przed czasem. na pewno nigdy nie będę klientem Kredyt banku, bo kiedy potrzebowałem tych paru groszy to mi nie dali, więc niech się walą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy pośredni anonimowy pośredni. IP: 193.25.185.* 13.03.09, 10:00 co to jest anonimowy pośredni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lee pewnie to samo co "Kredy Bank"? IP: *.chello.pl 13.03.09, 10:04 z kredy..dlatego taki kruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Polski bank przestał udzielać kredytów? IP: *.devs.futuro.pl 13.03.09, 10:00 Nie wiem tylko dlaczego na stronie glownej tytul do tego artykulu brzmial "Polski bank przestał udzielać kredytów?" ?? Taki on polski jak Goldman Sachs czy JP Morgan :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.merinet.pl 13.03.09, 10:02 No to przy współczynniku 133 mamy pierwszego kandydata do spektakularnej upadłości. Po dzisiejszym artykule ci co jeszcze mają tam jakiekolwiek depozyty rzucą się do klawiatur i okienek by je zlikwidować, a współczynnik jeszcze się pogorszy. Aż w końcu zabraknie kasiory na wypłaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timor Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:22 Nie siejcie paniki Kredyt Bank ma sie lepiej niż inne "renomowane banki', depozyty są bezpieczne, a ograniczenie akcji kredytowej i zwolnienia w firmie to czeka najwieksze banki. Nadzór finansowy działa i nie bedzie żadnej sensacji.Konkurencja już wpisuje sie na forum...a nóz przyjdą do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt siejesz panikę IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.03.09, 10:47 Miałby problemy gdyby mu narósł lawinowo % niespłacanych kredytów. Tymczasem nic o tym nie słychać. To że bank ma więcej kredytów niz depozytów nikogo nie dziwi, prawda jest tylko taka ze kredyt Bank zaspał gdy na rynku zrobiło się sucho w kasę i inne banki zaczęły drenować rynek z gotówki oni mieli dostęp do środków na rynku międzybankowym i zaspali. Rynek wydrenowano, ale te pieniądze wrócą jak jeszcze spadnie oprocentowanie lokat i pewnie KB sobie współczynnik wtedy poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonom rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja banków IP: 94.72.100.* 13.03.09, 10:28 do tej pory uderzają w Polską gospodarkę Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Re: rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja b 13.03.09, 10:34 Gość portalu: Ekonom napisał(a): > do tej pory uderzają w Polską gospodarkę GDYBY NIE BALCEROWICZ TO DO TEJ PORY BYLIBYŚMY KOMPLETNYMI BANKRUTAMI NA POZIOMIE NP GABONU A MOŻE NIŻEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wobo1704 Re: rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja b IP: *.aster.pl 13.03.09, 10:43 Banki żyją z udzielania kredytów. Jeżeli nie chcą ich komuś udzielić, to znaczy, że nie wierzą 'temu komuś' w możliwość spłaty. Te banki,które z chciwości udzielały kredyty na prawo i lewo cienko teraz piszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom z czego żyje KB IP: *.chello.pl 13.03.09, 13:28 z czego żyje KB to sobie poczytaj wrzucając w google sędzia Czajka lub/i CLIF Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Gabon nie jest przykładem złej ekonomii 13.03.09, 12:45 kuwakaztanowa napisał: > (...) BYLIBYŚMY KOMPLETNYMI BANKRUTAMI NA POZIOMIE NP GABONU (...) Nie powtarzaj PiSowskich bredni, przecież najwyraźniej nie akceptujesz nieuctwa Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja b IP: *.chello.pl 13.03.09, 10:52 Te! Ekonom. Kredyt Bank nigdy nie został sprzedany. Był prywatnym bankiem od samego początku. A to mały móżdżku jak wyglada przepływ kapitału na giełdzie to już nie nasza sprawa. Każdy może sobie kupić, co chce, choćby z Gabonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom oszukuj się i wierz w liberalną demagogię IP: 94.72.100.* 13.03.09, 10:38 gdyby nie nowa "gołębia"RPP mielibyśmy znowu 20% bezrobocie, Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Dzięki. Olśniło mnie! 13.03.09, 12:54 Miejsce pracy zawdzięczam ekonomiście-cudotwórcy po wieczorowym collegu. Z głębokokiej wdzięczności zamiast na tacę wpłacę na fundusz wyborczy PiS - za to, że wyczaili Zbawcę Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hghg "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: 78.8.142.* 13.03.09, 10:47 Belgijski właściciel nie ma kasy, to proste. Czas na ewakuację z Kredyt Banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinkk "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.spray.net.pl 13.03.09, 10:48 Od kiedy KB jest polski - co to za bzdura Ludzie zabierajacie swoją kase od tych oszustów! Odpowiedz Link Zgłoś
reklama-bolek5 "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. 13.03.09, 11:17 No i po banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.chello.pl 13.03.09, 11:24 O kur...a chyba muszę zmienić bank Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj 13.03.09, 12:24 To ,że banki ograniczają dostępność kredytów to od biedy można zrozumieć. Jednak po co w takim razie wydają setki milionów złotych na reklamy kredytów , których nie udzielają. Banki to zresztą dość zabawne instytucje. www.doradca-rynku.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.kpiwp.3s.pl 13.03.09, 11:22 Odebrać bankowi licencje na prowadzenie działalności bankowej na terytorium Polski. Tak powinien postąpić KNF. I dać sygnał innym bankom. Że Państwo nie toleruje nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feni "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.91.broadband3.iol.cz 13.03.09, 11:22 A czy to żle że Kredyt Bank udzielał polakom kredytów,gdy inni transferowali depozyty do jednostek macierzystych.A że komuś ,po sprawdzeniu jego zdolności kredytowej odmówiono ,nie dowodzi niczego. Gdy słysze że inne banki oferują 8-10 procent na lokacie,to jest jasne ,że mają nóż na gardle. K.Bank nigdy nie oferował tak wysokich odsetek ,co dowodzi , że gospodaruje racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:37 mi najpierw powiedziano że dostane ten kredyt, a potem mi powiedziano że nie dostanę. po prostu bezczelnie przytrzymano mnie w niepewności i tak straciłem kilka dni. To nie jest tak, że po sprawdzeniu zdolności nie dano mi kredytu. oni zdolnosc sprawdzili, powiedzieli że dadzą kredyt, a nagle nie dali. I mi się o to rozchodzi że takie zachowanie to chamstwo i lekceważenie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:56 > "inne banki oferują 8-10 procent na lokacie..." Otóż nie oferują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilithh Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: 212.244.116.* 13.03.09, 22:52 Gość portalu: feni napisał(a): > Gdy słysze że inne banki oferują 8-10 procent na > lokacie,to jest jasne ,że mają nóż na gardle. K.Bank nigdy nie > oferował tak wysokich odsetek ,co dowodzi , że gospodaruje > racjonalnie. A to ciekawe co prawisz, bo akurat dziś skończyła mi się 3-miesięczna lokata w KB. Na 8,5%. A kasę wraz z odsetkami grzecznie oddali. Więc - póki co - są chyba jeszcze wypłacalni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat nastepni to breee za to jak traktuja klientow z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:01 tz starego portfela kredtytowego....uciekac!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2K Jaki Polski Bank ? IP: 78.8.105.* 13.03.09, 12:01 To portugalski Bank działający na terenie Polski w 100 % z kapitałem portugalskim. Dzisiaj np PEKAO podał że miał czysty zysk 4 mld zł w 2008 i to jest dowód na cynizm banków zagranicznych mających czelność wyciągać jeszcze ręce po pieniądze polskich podatników obecnie w kryzysie . Przecież jak Balcerowicz sprzedawał Polskie banki zachodniemu kapitałowi za bezcen to chwalił się że Polska zyska dostęp do dużego rynku finansowego i że te banki przyniosą same korzyści Polsce i Polakom. Dlaczego obecnie rząd nie promuje i nie zakłada polskich instytucji finansowych wykorzystując tą obecną sytuację i słabość zachodnich banków. Czyżby Polska nie posiadała kadry wykształconych i doświadczonych menadżerów i niewielkiego kapitału którzy jest do tego potrzebny.? Przecież biorąc pod uwagę zadłużenie Unicredito -właściciela PEKAO SA to ten nasz były polski bank jest skazany na bankructwo w przyszłości i wyzysk przez Włoskiego właściciela . Skąd się bierze taka mentalność służalcza Polskiego narodu? Czy mamy takich tępych ludzi którzy są naszymi liderami, a może po 50 latach komuny w narodzie został zniszczony duch poczucia własnej godności i patriotyzmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jaki Polski Bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:17 >Skąd się bierze taka mentalność służalcza Polskiego narodu? Czy >mamy takich tępych ludzi którzy są naszymi liderami, a może po 50 >latach komuny w narodzie został zniszczony duch poczucia własnej >godności i patriotyzmu ? To nie 50 lat komuny, tylko stara, rdzennie polska, szlachecko- sarmacka tradycja. Ludzie o takiej mentalności sprzedali swego czasu Polskę zaborcom, a przecież o komunie wtedy nikt jescze nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: Jaki Polski Bank ? IP: *.prochem.com.pl 13.03.09, 12:30 Jaka szkoda. A już chciałem wziąść kolejny kredyt na przewartościowane mieszkanie na 30 lat. Zapłaciłbym 22% VATu byłoby na zasiłki i wojnę w Afganistanie. Bank pobudowałby kolejny oddział w moim bloku. A bankier pojechałby na Majorkę. Tyrałbym na 2 zmiany w produkowaniu nowych rozporządzeń żeby to spłacić. A tak będę musiał iść z dzieciakami na spacer i pograć w piłkę. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:25 pora zmienić nazwę banku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Bezkredyt Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:32 może nazwę taką oto: Bezkredyt Bank, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś