Dodaj do ulubionych

"GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ...

IP: *.aster.pl 13.03.09, 09:28
To właściwie pasuje do ogólnej tendencji paradoksalnej - kredyt bank
ogłasza nieudzielanie kredytów, ekipa cudu gospodarczego ogłasza
kryzys
Obserwuj wątek
    • Gość: Krociech Proszę zdefiniować IP: *.sm-rozstaje.pl 13.03.09, 09:28
      "polski"...
      • imw "polski" czyli działający wg. polskiej licencji 13.03.09, 10:12
        bankowej oraz mający tu siedzibę,

to, jaki kapitał kontroluje bank jest sprawą drugorzędną
        • Gość: kkomp Re: "polski" czyli działający wg. polskiej licenc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.09, 10:45
          ale wykonujacy postanowienia belgijskiej centrali. Ciekawa definicja "polskosci".
          • imw masz lepszą definicję? 13.03.09, 10:58
            czy Aliorbank jest polskim bankiem jeśli wykonuje polecenia swoich właścicieli,
            którymi są Zalescy ale mieszkają oni we Włoszech i Francji?

czy Deutsche Bank jest niemieckim bankiem jeśli niemiecki kapitał kontroluje ok.
            45% tego banku a największymi akcjonariuszami są instytucje ze Szwajcarii i
            Luksemburga?
            • Gość: ania Re: masz lepszą definicję? IP: *.netpoint.pl 13.03.09, 11:22
              Czy Kredyt Bank udziela kredytów? :)
              kredyt.ogar.pl/
              .
              • Gość: Cyniczna_swinia Kasa depozytariuszy juz dawno wytransferowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 16:01
                > Czy Kredyt Bank udziela kredytów? :)

Udziela. Ale tylko swojej spolce matce w Belgii. Poszukajcie tam swoich lokat,
                bo raczej juz do PL nie wroca.
    • Gość: kredytbank "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:30
      >> Bank ma najwyższy współczynnik kredytów w stosunku do depozytów.

Jakby było odwrotnie, to nie nazywałby się "Kredyt Bank", ale "depozyt Bank".
    • Gość: kredytbank "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:30
      >> Bank ma najwyższy współczynnik kredytów w stosunku do depozytów.

Jakby było odwrotnie, to nie nazywałby się "Kredyt Bank", ale "Depozyt Bank".

;)
    • Gość: falafel "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:31
      będzie bankructwo? lepiej zabierac stamtąd kasę czym prędzej.
    • Gość: kingotb "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.09, 09:33
      To jak oni nie chcą dawac kredytów Polakom, to niech Polacy zabiorą stamtąd
      pieniądze do POLSKICH banków, choćby PKO BP.
      • yavorius Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj 13.03.09, 10:32
        tak, pko bp to świetny bank!:)
        • 3cik <--------------=--- 13.03.09, 12:11
          Tak! Właśnie! I wcale nam nie zapłacono za umieszczanie jego nazwy w
          komentarzach! Mało tego mamy nawet różne IP, żeby sprawić wrażenie spontaniczności!
      • jestembond Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj 13.03.09, 12:28
        Gość portalu: kingotb napisał(a):

> To jak oni nie chcą dawac kredytów Polakom, to niech Polacy zabiorą stamtąd
        > pieniądze do POLSKICH banków, choćby PKO BP.

Ja się zgadzam że fajne jest że PKO BP jest polskim bankiem i że ludzie powinni w nim trzymać kasę. Ale... nie ma GORSZEGO banku. Poziom obsługi tragiczny, procedury jak w XIX wieku, podejście do klienta jak a najgorszym urzędzie. Jako Polaka BOLI mnie że nasz narodowy (narodowy w sensie mający najwięcej kapitału polskiego) bank jest ustawiony du** do klienta. Jakbym był fanem Radia Maryja to bym może uważał, że to spisek jakiś onych, co chcą celowo odgonić młodych ludzi od polskiego banku. Fanem RM nie jestem jednak, i myślę, że ten pseudobank jest klasycznym przykładem jak nasze własne brudy, nasze polityczne padlinożerstwo i kolesiostwo niszczy bank z tradycjami.
    • Gość: ~ no to ich problem. nie chcą moich odsetek? zechce IP: 80.48.2.* 13.03.09, 09:36
      konkurencja.
    • Gość: Zenek Było wyprowadzać kasę do centrali? IP: *.ghnet.pl 13.03.09, 09:37
      jw
    • Gość: lee nazwa "Kredyt Bank" straciła więc swój sens.. IP: *.chello.pl 13.03.09, 09:37
      ..bo co to za szewc który butów nie naprawia??
    • Gość: lubinianin "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.09, 09:42
      Niech zwrócą się o pomoc do Salezjan.
    • Gość: ANALitycy Beka. "Kredyt" Bank. IP: 213.77.28.* 13.03.09, 09:49
    • Gość: falafel "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:51
      chciałem wziąc u nich pozyczke gotówkową tylko 6tys PLN. najpierw
      powioedzieli że dzadzą, minęło kilka dni i nagle powoedzieli że nie
      dadzą. straciłem kilka dni. W eurobanku dostałem bez problemu, juz
      prawie spłaciłem ten kredyt przed czasem. na pewno nigdy nie będę
      klientem Kredyt banku, bo kiedy potrzebowałem tych paru groszy to mi
      nie dali, więc niech się walą.
    • Gość: anonimowy pośredni anonimowy pośredni. IP: 193.25.185.* 13.03.09, 10:00
      co to jest anonimowy pośredni?
      • Gość: lee pewnie to samo co "Kredy Bank"? IP: *.chello.pl 13.03.09, 10:04
        z kredy..dlatego taki kruchy.
    • Gość: daro Polski bank przestał udzielać kredytów? IP: *.devs.futuro.pl 13.03.09, 10:00
      Nie wiem tylko dlaczego na stronie glownej tytul do tego artykulu brzmial "Polski bank przestał udzielać kredytów?" ?? Taki on polski jak Goldman Sachs czy JP Morgan :P
    • Gość: Tomo "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.merinet.pl 13.03.09, 10:02
      No to przy współczynniku 133 mamy pierwszego kandydata do
      spektakularnej upadłości. Po dzisiejszym artykule ci co jeszcze mają
      tam jakiekolwiek depozyty rzucą się do klawiatur i okienek by je
      zlikwidować, a współczynnik jeszcze się pogorszy. Aż w końcu
      zabraknie kasiory na wypłaty...
      • Gość: timor Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:22
        Nie siejcie paniki Kredyt Bank ma sie lepiej niż inne "renomowane
        banki', depozyty są bezpieczne, a ograniczenie akcji kredytowej i
        zwolnienia w firmie to czeka najwieksze banki. Nadzór finansowy
        działa i nie bedzie żadnej sensacji.Konkurencja już wpisuje sie na
        forum...a nóz przyjdą do nas.
      • Gość: tt siejesz panikę IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.03.09, 10:47
        Miałby problemy gdyby mu narósł lawinowo % niespłacanych kredytów. Tymczasem nic
        o tym nie słychać. To że bank ma więcej kredytów niz depozytów nikogo nie dziwi,
        prawda jest tylko taka ze kredyt Bank zaspał gdy na rynku zrobiło się sucho w
        kasę i inne banki zaczęły drenować rynek z gotówki oni mieli dostęp do środków
        na rynku międzybankowym i zaspali. Rynek wydrenowano, ale te pieniądze wrócą jak
        jeszcze spadnie oprocentowanie lokat i pewnie KB sobie współczynnik wtedy poprawi
    • Gość: Ekonom rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja banków IP: 94.72.100.* 13.03.09, 10:28
      do tej pory uderzają w Polską gospodarkę
      • kuwakaztanowa Re: rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja b 13.03.09, 10:34
        Gość portalu: Ekonom napisał(a):

> do tej pory uderzają w Polską gospodarkę

GDYBY NIE BALCEROWICZ TO DO TEJ PORY BYLIBYŚMY KOMPLETNYMI BANKRUTAMI NA
        POZIOMIE NP GABONU A MOŻE NIŻEJ.
        • Gość: wobo1704 Re: rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja b IP: *.aster.pl 13.03.09, 10:43
          Banki żyją z udzielania kredytów. Jeżeli nie chcą ich komuś
          udzielić, to znaczy, że nie wierzą 'temu komuś' w możliwość spłaty.

Te banki,które z chciwości udzielały kredyty na prawo i lewo cienko
          teraz piszczą.
          • Gość: tom z czego żyje KB IP: *.chello.pl 13.03.09, 13:28
            z czego żyje KB to sobie poczytaj wrzucając w google sędzia Czajka lub/i CLIF
        • ukos Gabon nie jest przykładem złej ekonomii 13.03.09, 12:45
          kuwakaztanowa napisał:

> (...) BYLIBYŚMY KOMPLETNYMI BANKRUTAMI NA POZIOMIE NP GABONU (...)

Nie powtarzaj PiSowskich bredni, przecież najwyraźniej nie
          akceptujesz nieuctwa Jarka.
      • Gość: sandwich Re: rządy Balcerowicza izłodziejskaprywatyzacja b IP: *.chello.pl 13.03.09, 10:52
        Te! Ekonom.
        Kredyt Bank nigdy nie został sprzedany.
        Był prywatnym bankiem od samego początku. A to mały móżdżku jak wyglada przepływ kapitału na giełdzie to już nie nasza sprawa. Każdy może sobie kupić, co chce, choćby z Gabonu.
    • Gość: ekonom oszukuj się i wierz w liberalną demagogię IP: 94.72.100.* 13.03.09, 10:38
      gdyby nie nowa "gołębia"RPP mielibyśmy znowu 20% bezrobocie,
      • fagusp Dzięki. Olśniło mnie! 13.03.09, 12:54
        Miejsce pracy zawdzięczam ekonomiście-cudotwórcy po wieczorowym
        collegu. Z głębokokiej wdzięczności zamiast na tacę wpłacę na
        fundusz wyborczy PiS - za to, że wyczaili Zbawcę Narodu.
    • Gość: hghg "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: 78.8.142.* 13.03.09, 10:47
      Belgijski właściciel nie ma kasy, to proste.
      Czas na ewakuację z Kredyt Banku.
    • Gość: Pinkk "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.spray.net.pl 13.03.09, 10:48
      Od kiedy KB jest polski - co to za bzdura
      Ludzie zabierajacie swoją kase od tych oszustów!
    • reklama-bolek5 "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. 13.03.09, 11:17
      No i po banku...
      • Gość: Leon Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.chello.pl 13.03.09, 11:24
        O kur...a chyba muszę zmienić bank
      • zegmarek Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj 13.03.09, 12:24
        To ,że banki ograniczają dostępność kredytów to od biedy można zrozumieć. Jednak
        po co w takim razie wydają setki milionów złotych na reklamy kredytów , których
        nie udzielają. Banki to zresztą dość zabawne instytucje.

www.doradca-rynku.pl
    • Gość: zibi "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.kpiwp.3s.pl 13.03.09, 11:22
      Odebrać bankowi licencje na prowadzenie działalności bankowej na terytorium Polski. Tak powinien postąpić KNF. I dać sygnał innym bankom. Że Państwo nie toleruje nieudaczników.
    • Gość: feni "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję .. IP: *.91.broadband3.iol.cz 13.03.09, 11:22
      A czy to żle że Kredyt Bank udzielał polakom kredytów,gdy inni
      transferowali depozyty do jednostek macierzystych.A że komuś ,po
      sprawdzeniu jego zdolności kredytowej odmówiono ,nie dowodzi
      niczego. Gdy słysze że inne banki oferują 8-10 procent na
      lokacie,to jest jasne ,że mają nóż na gardle. K.Bank nigdy nie
      oferował tak wysokich odsetek ,co dowodzi , że gospodaruje
      racjonalnie.
      • Gość: falafel Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:37
        mi najpierw powiedziano że dostane ten kredyt, a potem mi
        powiedziano że nie dostanę. po prostu bezczelnie przytrzymano mnie w
        niepewności i tak straciłem kilka dni. To nie jest tak, że po
        sprawdzeniu zdolności nie dano mi kredytu. oni zdolnosc sprawdzili,
        powiedzieli że dadzą kredyt, a nagle nie dali. I mi się o to
        rozchodzi że takie zachowanie to chamstwo i lekceważenie klienta.
      • Gość: . Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:56
        > "inne banki oferują 8-10 procent na lokacie..."

Otóż nie oferują.
      • Gość: lilithh Re: "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcj IP: 212.244.116.* 13.03.09, 22:52

Gość portalu: feni napisał(a):
        > Gdy słysze że inne banki oferują 8-10 procent na
        > lokacie,to jest jasne ,że mają nóż na gardle. K.Bank nigdy nie
        > oferował tak wysokich odsetek ,co dowodzi , że gospodaruje
        > racjonalnie.

A to ciekawe co prawisz, bo akurat dziś skończyła mi się 3-miesięczna lokata w KB. Na 8,5%.
        A kasę wraz z odsetkami grzecznie oddali. Więc - póki co - są chyba jeszcze wypłacalni ;-)
    • Gość: arahat nastepni to breee za to jak traktuja klientow z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:01
      tz starego portfela kredtytowego....uciekac!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: 2K Jaki Polski Bank ? IP: 78.8.105.* 13.03.09, 12:01
      To portugalski Bank działający na terenie Polski w 100 % z kapitałem portugalskim.
      Dzisiaj np PEKAO podał że miał czysty zysk 4 mld zł w 2008 i to jest dowód na
      cynizm banków zagranicznych mających czelność wyciągać jeszcze ręce po
      pieniądze polskich podatników obecnie w kryzysie .
      Przecież jak Balcerowicz sprzedawał Polskie banki zachodniemu kapitałowi za
      bezcen to chwalił się że Polska zyska dostęp do dużego rynku finansowego i że te
      banki przyniosą same korzyści Polsce i Polakom.
      Dlaczego obecnie rząd nie promuje i nie zakłada polskich instytucji finansowych
      wykorzystując tą obecną sytuację i słabość zachodnich banków. Czyżby Polska nie
      posiadała kadry wykształconych i doświadczonych menadżerów i niewielkiego
      kapitału którzy jest do tego potrzebny.?
      Przecież biorąc pod uwagę zadłużenie Unicredito -właściciela PEKAO SA to ten
      nasz były polski bank jest skazany na bankructwo w przyszłości i wyzysk przez
      Włoskiego właściciela .
      Skąd się bierze taka mentalność służalcza Polskiego narodu?
      Czy mamy takich tępych ludzi którzy są naszymi liderami, a może po 50 latach
      komuny w narodzie został zniszczony duch poczucia własnej godności i patriotyzmu ?
      • Gość: aa Re: Jaki Polski Bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:17
        >Skąd się bierze taka mentalność służalcza Polskiego narodu? Czy
        >mamy takich tępych ludzi którzy są naszymi liderami, a może po 50
        >latach komuny w narodzie został zniszczony duch poczucia własnej
        >godności i patriotyzmu ?

To nie 50 lat komuny, tylko stara, rdzennie polska, szlachecko-
        sarmacka tradycja. Ludzie o takiej mentalności sprzedali swego czasu
        Polskę zaborcom, a przecież o komunie wtedy nikt jescze nie słyszał.
        • Gość: pawel-l Re: Jaki Polski Bank ? IP: *.prochem.com.pl 13.03.09, 12:30
          Jaka szkoda. A już chciałem wziąść kolejny kredyt na
          przewartościowane mieszkanie na 30 lat.
          Zapłaciłbym 22% VATu byłoby na zasiłki i wojnę w Afganistanie.
          Bank pobudowałby kolejny oddział w moim bloku.
          A bankier pojechałby na Majorkę.
          Tyrałbym na 2 zmiany w produkowaniu nowych rozporządzeń żeby to
          spłacić.
          A tak będę musiał iść z dzieciakami na spacer i pograć w piłkę.
          ...
    • Gość: x "GP": Kredyt Bank drastycznie ograniczył akcję ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:25
      pora zmienić nazwę banku!
      • Gość: falafel Bezkredyt Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:32
        może nazwę taką oto: Bezkredyt Bank, he, he...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka