Gość: kjk 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 23:31 lol, jakie złodziejstwo... ciekawe ile milionów trzepią miesięcznie na nieświadomych ludkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.48.classcom.pl 27.03.09, 23:58 Ale co w tym dziwnego? U konkurenta czyli w Pekao SA wypłata kartą debetową pieniędzy z obcego bankomatu to koszt 4% od wypłacanej kwoty, minimum 4,5 zł. Dlatego jestem w Aliorze i mam za darmo wszystkie bankomaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiondz jebaka 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 00:12 Jebać PKO BP!!! Czy ktoś kto ma olej w głowie korzysta jeszcze z tego zafajdanego zombi z PRL-U? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek 60 złco za żydówa!!! IP: 213.77.81.* 28.03.09, 00:22 z 2000 klocków 60zł to pryszcz, mnie inteligo uszczupla o 4,5zł za każdą wypłatę z obcego bankomatu, z 50zł to daje prawie 10% ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 ja tez zalozylam konto w Alior 28.03.09, 00:41 i rezygnuje z pko bp.Sprawdzilam,nawet za granica mozna bez oplat korzystac z karty Alior. Odpowiedz Link Zgłoś
hvannadalshnukur Re: ja tez zalozylam konto w Alior 28.03.09, 03:09 marketingowcy nie śpią, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: ja tez zalozylam konto w Alior IP: *.net.autocom.pl 28.03.09, 10:24 A twojego kolegę, partyzanta marketoida, moderator kopnął w tyłek. Zdzierstwo PKO BP zdzierstwem, jednak baw się w te podchody gdzie indziej, albo rób to umiejętniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a ile kosztuje prowadzenie tego konta 28.03.09, 12:32 i opłata roczna /miesięczna za kartę czy porównałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luigi99 Re: a ile kosztuje prowadzenie tego konta IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.03.09, 23:59 7.5 za mc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: a ile kosztuje prowadzenie tego konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 13:50 jesli mowa o karcie alior do osobistego, to 3zl/mc Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman zmieni się 28.03.09, 12:42 przybędzie klientów - przyzwyczają się do siedziby /na razie niewiele ich jest/ było 11% za lokatę nocną teraz jest 7% /od jakiej części/ ile to jest faktyczni - podobnie jak w każdym innym Banku 3 zł miesięcznie za kartę = 36 zł rocznie /więc nie do końca za darmo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ja tez zalozylam konto w Alior IP: 84.38.160.* 16.10.10, 21:53 Kartą nie wypłaci w bankomacie np w Egipcie - dobrze ze miałem poczciwą kartę Pekao SA. Ładny mi cały świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.chello.pl 28.03.09, 00:41 A autora artykułu sponsoruje Alior Bank? Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cafe_justysia 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: 82.36.83.* 28.03.09, 00:55 Ja mieszkam w UK i tu na szczęście jedyne bankomaty pobierające opłatę to te z firmy Link a wszystkie banki nie pobierają prowizji za wypłaty :) Niestety w PL muszą sobie za wszystko policzyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnja Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.bb.sky.com 28.03.09, 01:18 to ja nie wiem w jakim shitbanku masz konto bo ani lloyds, barcleys, natwest nie pobierają oplat za bankmaty link - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cafe_justysia Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: 82.36.83.* 28.03.09, 01:59 Mam w HSBC i w każdym Link mi pobiera 1,50 funta za każdą transakcję??Czyżby on był szitowy? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 30.03.09, 14:10 mieszkam w Nieczech. Nie place nic za pobieranie pieniedzy, jesli to robie w bankomacie grupy Sparkasse. Ale mam do dyspozycji pare tysiecy bankomatow na terenie calego kraju. Wnioskuje z twojego postu, ze banki angielskie niezle z was zdzieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Link to zewnętrzna firma bankomatowa IP: *.range86-132.btcentralplus.com 28.03.09, 08:30 A HSBC jest jaki jest, duzy i jeden z wielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 01:00 Jak się jest dupą do kwadratu i wypłaca się kredytówką w obcym bankomacie a do tego nie ma się pod ręką debetówki to tak jest. Więcej oleju ... wiadomo gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... 28.03.09, 01:50 Panie/i autorze artykułu gdzie żyjesz! W tym kraju spekulanci zwani bankowcami istnieja na każdym rogu i jeżeli tylko moga to nawet dziurawe spodnie z twojego tyłka ściągną. Tylko ktoś głupi ma w jakim kolwiek banku lokaty i kredyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whomever 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.direct-adsl.nl 28.03.09, 01:58 ..ja tam nie wiem, ale to co tu przeczytalem, to jezy wlos na glowie!!! Zaden bank w DEpresji nie sprobowalby nawet probowac obciazyc klienta za wyciaganie pieniedzy w obcym bankomacie. a wiecie dlaczego? bo tu EUERO jest i nie ma zadnego znaczenia SKAD i GDZIE wyciagasz kase. EURO jest EURO i basta. Dodatkowo, za smieszna kwote (28 Eur/rok) mozna wykupic opcje wyplacania gotowki z DOWOLNEGO bankomatu na CALYM swiecie. TO sie oplaca nawet tym co jezdza po piwo do Czech 3 razy w roku!!!!! no ale polskim bankom sie nawet nie snilo o takich rozwiazaniach.. juz wiecie czemu ten caly kryszys az tak nas nei dotknal? Bo w Polsce wciaz to duzy procent indiywidualnych klientow placi ciezki haracz bankom. W krajach Euro, to obciazenie lezy glownie na firmach. Anyway: F.U.C.K them ALL!!!!! Banki nie robia NIC innego jak tylko sciagaja z ludzi kase, w ten czy inny sposob. Nie ludzcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 02:17 Namowiłam swoją babcie, żeby rozstała sie z tym bankiem.Nawet za Poecenie zapłaty biora powazna kase. To sa złodzieje, Najgorszy bank...czasy monopolu wciaz w nim na topie...zadnych korzysci, same straty. Inny najdrozszy bank wydaje sie byc najtanszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miron 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 04:35 Jak sama nazwa wskazuje to nie PKO to nie bank a Pie...... Kasa Oszczędności. Czyli daj im kasę lecz jej nie zabieraj. Ile już o tej firmie było w mediach, przypomnę osławiony kredyt z Alicją gdzie po pięciu latach spłacania ludzie mieli więcej długu niż na początku kredytu z odsetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat trzeba jak w anglii: tam wiekszosc zaczyna trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 06:14 kase w ogrodkach i zaczynaja zadac wyplat pensji do reki a nie na konto..widac ze u nas musimy zaczac robic to samo..patrz premiie eprezesow bankow np bielecki 6 mln...teraz widomo z kogo trzeba robic idiote aby premie byly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxaxx Bank of IReland IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.09, 06:48 Jest jedna opłata na wszystkie transakcje gotowkowe w strefie euro: 29 centow. Poza strefą euro jest to 1.3%, czyli znacznie mniej niż zdzierają polskie banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 28.03.09, 06:57 Ja mam konto w Pekao SA i wypłacając 900zł w bankomacie ING zeżarło mi 23 zł... Więc nie wiem jaki jest sens tego artykułu, skoro nie jest PKO BP tak ma :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.pai.net.pl 28.03.09, 07:04 dawno juz pożegnałem się z pko bp zdziercami Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. 28.03.09, 07:18 PKO BP - Płać K...a Odsetki Byle Prędko. 60 zł prowizji? Ale ździerstwo, a tak się prezes tłumaczył w prasie - że dawno nie podnosili, że kryzys. Jako były pracownik jednego z banków mam (jeszcze) konto z darmową wypłatą z bankomatów na całym świecie - z tym że to jest promocja z 2007 roku, gdy jeszcze wszystko było piękne i ludzi zatrudniano. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? 28.03.09, 07:35 Z drugiej jednak strony, po co komu potrzeba 2000 zł w gotówce? Przecież wszelkie płatności można robić przelewem lub kartą. Dużymi (a ta kwota nie jest mała, wielu ludzi zarabia miesięcznie znacznie mniej) sumami w gotówce obraca świat przestępczy i szara strefa. Czyżby PKO BP SA walczył w ten sposób z szarą strefą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? IP: *.chello.pl 28.03.09, 16:54 Ja rozliczałam sie z ekipą remontowo-budowlaną, właśnie w gotówce i była to znacznie wieksza kwota niż owe 2tyś... Wypłacałam w dwóch podejściach w bankomacie, na szczęście bez prowizji. Jak widzisz jeszcze są sytuacje, gdzie tylko gotówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Panie Ałtorze brawa za tytuł :-) IP: 77.236.12.* 28.03.09, 07:40 tytuł: "60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? " w tekście: "bank PKO BP obciążył 60-złotową prowizją za wypłatę 2000 zł z bankomatu obcej sieci" czyżby Pana Ałtora PO....doliło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien A slyszeliscie o nowych stawkach od 1 maja? 28.03.09, 08:02 To jest dopiero absurd! Przelew z konta internetowego 8 zl. www.pkobp.pl/index.php/id=aktualo/akt_id=7829/source=aktualo/section=ogol Moj ojciec ma tam konto. Chyba bedzie musial zmienic bank. Do tej pory oplata za przelew z konta przez internet to byl 50 gr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: A slyszeliscie o nowych stawkach od 1 maja? IP: *.net.autocom.pl 28.03.09, 09:31 Przepraszam, a gdzie widzisz takie stawki? Który to jest konkretnie punkt w tym wyciągu (taryfa dla osób fizycznych). Z tego, co widzę, to kwota 7,99 zł dotyczy tam raczej drugiego i kolejnego przelewu internetowego z rachunku, tyle że oszczędnościowego. Chyba, że czegoś tam nie zauważyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAbitywbutelke 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:20 Nie tylko PKO BP - także city handlowy bierze taką prowizję 60 zł za 2000 z bankomatu - przeżyłem ostatnio taką właśnie niespodziankę (choć pewnie mam tabelke prowizji, której nikt nie czyta). Już szukam innego banku. Co polecacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pko to zło mbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:07 Przeniosłem się tam z pko bp. W sieci euronet, wbk i jeszcze jakiejś 24 coś tam - płacisz 0zł, a w innych 5zł niezależnie od wypłacanej kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theco 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.cable.ubr11.shef.blueyonder.co.uk 28.03.09, 08:29 HSBC. Wielka Brytania. Wyplata z konta indywidualnego we wszystkich bankomatach na terenie UK gratis = zero kosztow. I nie ma znaczenia jaka sume pobierasz i w jakim banku. Co to jest PKO ??? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:34 To jest zwyczajna lichwa i dotyczy wszystkich banków, a nie tylko PKO BP. Bezprawie w majestacie prawa! No ale mamy przecież Urząd Ochrony Konsumenta. Tylko czy ktoś wie po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soliera 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:39 Gazeta Koszerna robi nagonkę na ostatni Bank, w którym więszość kapitału jest polskiego! Wtórują jej klakierzy na forum, wpisami typu "Bank dla emerytów", pomijając zupełnie obiektywizm! Nikt nie akcentuje, że owe 60PLN zostało pobrane za wypłatę kartą KREDYTOWĄ! Ja zapłaciłem prowizję 50 PLN za wypłatę 600 PLN kartą KREDYTOWĄ CITI w bankomacie PKO BP - bankomat obcej sieci i transakcja gotówkowa kartą, która służy do transakcji bezgotówkowych! Pomijam zupełnie fakt, że takie opłaty to złodziejstwo, ale jest to zapisane w regulaminach (również pomijam, że owych regulaminów czytać na trzeźwo się nie da). Odpowiedz Link Zgłoś
fourmi 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T.. 28.03.09, 08:41 Bo regulaminy sie czyta, a nie przeglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hex 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.acn.waw.pl 28.03.09, 08:51 Ale to nie tylko PKO BP tak ma - ja wypłacałem jakiś czas temu 1000 zł z bankomatu WBK. KOnto mam w Pekao SA, i zjadło mi 44 zł prowizji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZofiaJastrzabek 60 zł prowizji za wypłatę z bankomatu PKO BP? T... IP: *.aster.pl 28.03.09, 08:58 teraz od maja wprowadzają podwyżki :) dostałam właśnie pisemko ;)i za przelew przez internet będą sobie liczyć 7,99 hmmmm. Zacytuje bo może źle zrozumiałam "przelew predefiniowany - realizacja dyspozycji przekazania środków na rachunki w innych bankach za pośrednictwem serwisu internetowego - dla posiadaczy rachunku oszczędnościowego 7.99" do tej pory za przelew z kont internetowego płaciłam 0,50 groszy :D Odpowiedz Link Zgłoś